Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

הרכב ניתז מהמדרכה ופגע בגובה המושבים באוטובוס.

סיוט.

מסי זה לא רק ליאו - אסקורט, טריומף, אלפאסוד, מטרו, אונו, פונטו, I30, קונה.

פורסם

שלושה מחמישי:

1. נהג מבוגר שמחליט שהוא יכול פשוט לעצור ולחסום נתיב, בזמן שיש פקק בנתיב הנגדי ולכן אי אפשר גם לעקוף אותו. עד שנהגת שרצתה לצאת מחניית הבית שלה יצאה מהרכב כדי לעורר אותו שכולם צופרים לו ומחכים שהוא יתאפס על עצמו. כמובן שבמקביל אליו ישנה חניה פנויה לחלוטין שהוא התעלם מקיומה והעדיף לשים ז' על כל העולם.

2. ניצלתי בנס מפקק אימתני שהמשיך עוד 40 דקות אחרי שעברתי שם, כשהמשאית נתקעה מתחת לגשר ולכן נהגים רבים היו צריכים לעקוף אותה ולחסום את התנועה בנתיב הנגדי (גיליתי זאת רק בדיעבד כי סיפרו לי על זה אחר כך)

3. נהג סאנגיונג שלא שם לב שנגמר לו הנתיב... 

• אהבתי 4
  • שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

למי שאין סבלנות שיקפוץ לשניה 35, הבאתי את כל הסרטון כדאי שתראו שלא היה אירוע מקדים.

אני נוסע בכביש 40 - עוקף באר שבע בעלייה רצינית, יש שיירה של רכבים בשמאלי שנוסעת לאט ועוקפת את הרכבים האיטיים בימין,

מגיע בדואי נחמד והתוצאה לפניכם: 

מזל שלא קרה כלום, אם הייתי עושה תאונה בגללו אני לא יודע איך זה היה מתפתח ואני גם לא רוצה לגלות.

המצב נהיה מטורף בכבישים בבדואיסטן

פורסם

אני לא מצדיק את ההתנהגות שלו, בטח לא את הקטע עם הבלימה שהוא כאילו מנסה לחנך אותך.

אבל נראה שאתה משאיר מרווח ענק בין הרכב לפניך, שזה גם לא בסדר. אתה רוצה לעקוף לאט כמו שאר השיירה - תשחרר את השמאלי לטובת אלו שרוצים לנסוע מהר ותחזור לשמאלי אחר כך.

כמו פה:

image.thumb.png.7f22aad7a65c96f4f7f689c2f06a4ab9.png

קשה קצת להעריך זמנים מהסרטון אבל נראה שאתה שומר מרחק של יותר משתי שניות.

מעבר לזה אם אני רואה מישהו לחוץ במראה, או שאגביר מהירות או שאחזור לימני ואמשיך את העקיפה אחר כך. עם טסלה אין לך שום בעיה להאיץ מחדש חזרה לשמאלי.

• מבאס 1
  • רעיון טוב! 3

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

אני שומר בדיוק את אותו מרחק כמו בעל הסרטון.
זה שטות גמורה להיות צמוד לרכב לפניך, כמו שרב הישראלים עושים.
אידיוטים בכבישים עוקפים רותך אם אתה משאיר רווח של מכונית ואחרי שמתפנה הנתיב הם צריכים לפנות את הנתיב כי הם נוסעים הרבה יותר לאט.

אני רק אגיד שיותר מפעם אחת "ניצלתי" מבלימת חירום בגלל שמירת המרחק.

• אהבתי 5
  • רעיון טוב! 4
פורסם

ערנות מונעת -לא הצלחתי לשמור את הסרטון , אבל הנה רגע השיא :

image.thumb.png.ac241f132fbf495be1bac1f4f120e8db.png

• מבאס 1

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

תדגיש את הרמזור הירוק אצלך, לקח לי כמה שניות להבין מה אתה מראה פה.

• רעיון טוב! 1

נסיתי לשנות את העולם ולא הצלחתי, 

שיניתי את עצמי והשתנה כל העולם.

(ר' ישראל מסלנט)

פורסם (נערך)

הנה הסרטון המלא (נאלצתי להוריד רזולוציה על מנת לשמור,)

עריכה אחרונה על ידי zaf
  • אהבתי 3
  • מבאס 2

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם
לפני 11 שעות, dorsht כתב:

אני לא מצדיק את ההתנהגות שלו, בטח לא את הקטע עם הבלימה שהוא כאילו מנסה לחנך אותך.

אבל נראה שאתה משאיר מרווח ענק בין הרכב לפניך, שזה גם לא בסדר. אתה רוצה לעקוף לאט כמו שאר השיירה - תשחרר את השמאלי לטובת אלו שרוצים לנסוע מהר ותחזור לשמאלי אחר כך.

כמו פה:

מעבר לזה אם אני רואה מישהו לחוץ במראה, או שאגביר מהירות או שאחזור לימני ואמשיך את העקיפה אחר כך. עם טסלה אין לך שום בעיה להאיץ מחדש חזרה לשמאלי.

נהגת בסדר גמור. הוא האידיוט. 

• אהבתי 1

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם (נערך)
בתאריך 31.8.2025 בשעה 08:16, dorsht כתב:

כמו פה:

זה נקרא שמירת מרחק, אסור להצמד לרכבים.
(כאילו אתה יכול להצמד אבל אז תראה מופתע ותנסה להאשים את הנהג שנכנסת בו) 

עריכה אחרונה על ידי VromVrom
  • רעיון טוב! 1
פורסם

יש רכבים שבלימה חזקה מפעילה אוטומטית את איתותי החירום.

לדעתי הנהג בלם. בלימה אוטונומית כפי שראיתי כמה פעמים היא קשוחה יותר מאשר בסרטון.

פורסם (נערך)

עריכה:

לפני 32 דקות, VromVrom כתב:

זה נקרא שמירת מרחק, אסור להצמד לרכבים.
(כאילו אתה יכול להצמד אבל אז תראה מופתע ותנסה להאשים את הנהג שנכנסת בו) 

מהסרטון זה נראה הרבה יותר משתי השניות שממליצים לשמור עליהן.

באור יום ועם ראות טובה לא רואה צורך לשמור יותר מזה.

עריכה אחרונה על ידי dorsht

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
בתאריך 31.8.2025 בשעה 08:16, dorsht כתב:

תספור 21-22 לאורך הסרטון ע"פ הסימון בכביש ותראה שנהג הרכב שומר על בערך שניה וברגע השיא כשהבבון מאחורה עושה את התרגיל באמת יש שמירת מרחק של בערך 2 שניות.

לדעתי ביקורת מיותרת,

יש איזו תרבות בארץ (גם בבתי המשפט) לחלוק אשמה בין נהגים למרות שלכולם ברור מי אשם אבל, תמיד יחפשו מה עשה הנהג השני בשביל להפעיל את הטריגר אצל האשם.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 2

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...