Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

תודה רבה גם לך ^

איתות לא אומר "תורי להכנס" אלא אומר שיש רצון, אין בעיה, תחכה שיתפנה.

Sent from my SM-J700F using Tapatalk

פורסם (נערך)

הבעיה היא שגם הנהג השני יוצא מסיטואציות כאלו במסקנה של "אם אני לא אדחף מלכתחילה גם להבא, לעולם לא יתנו לי וההזדמנות להשתלב בתנועה לעולם לא תציג את עצמה."

סוג של Petitio Principii...

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם
תודה רבה גם לך ^

איתות לא אומר "תורי להכנס" אלא אומר שיש רצון, אין בעיה, תחכה שיתפנה.

לא, האיתות הוא בשבילך, שתדע מה הולך לקרות. תגיד תודה שהוא אותת.

קורים מקרים שטועים או מתבלבלים. אפשר גם להתחשב, אתה יודע, כולנו בני אדם. הוא אותת מספיק זמן כדי שתוכל לתת לו להשתלב, אבל אתה פשוט חש צורך בלחנך.

יום יבוא ויהיה לך תלמיד רע שילמד אותך לקח.

פורסם
לא, האיתות הוא בשבילך, שתדע מה הולך לקרות. תגיד תודה שהוא אותת.

קורים מקרים שטועים או מתבלבלים. אפשר גם להתחשב, אתה יודע, כולנו בני אדם. הוא אותת מספיק זמן כדי שתוכל לתת לו להשתלב, אבל אתה פשוט חש צורך בלחנך.

יום יבוא ויהיה לך תלמיד רע שילמד אותך לקח.

הכל בסדר, אני ערוך למצב בו "יתעקשו איתי".

האיתות הוא לא כדי להודיע:"אני פונה ותמתין" . כדאי שתלמד מחדש מה איתות אומר

פורסם

לא ייאמן. 10 עמודים של קשקושים וחפירות ו 3 סרטונים.

היאוש גדול. השרשור הזה עדיין מסומן אצלי לשלוח לי מייל בכל פעם שיש תגובה חדשה מהתקופה הטובה ההיא שהעלו פה סרטונים ולא חפרו יום ולילה על שטויות. כנראה אצטרך לבטל את הרישום שלי לשרשור בגלל שנמאס לי לקבל 3 מיילים בשעה על כלום.

חבל.

נ.ב. וחבל שזה לא יעניין את חופרים.

פורסם

הבנתי, אתה כנראה גיבור הכבישים הידוע.

לא אמרתי שאיתות הוא "אני פונה ותמתין". חזק בכבישים, פחות בהבנת הנקרא. לא נורא.

את לימודי האתת סיימתי לפני הרבה שנים, ובניגוד אליך, אני הבנתי את החומר.

פורסם
לא ייאמן. 10 עמודים של קשקושים וחפירות ו 3 סרטונים.

היאוש גדול. השרשור הזה עדיין מסומן אצלי לשלוח לי מייל בכל פעם שיש תגובה חדשה מהתקופה הטובה ההיא שהעלו פה סרטונים ולא חפרו יום ולילה על שטויות. כנראה אצטרך לבטל את הרישום שלי לשרשור בגלל שנמאס לי לקבל 3 מיילים בשעה על כלום.

חבל.

נ.ב. וחבל שזה לא יעניין את חופרים.

השאר חזק, אל תתייאש. NOT.

פורסם

מנסה להחזיר לסרטונים...

בסרטון הזה האקשן מתחיל ב0:28 בערך. אה, ולא קורה הרבה אחר כך, אין מה לראות עד סוף הסרטון.

אינסטנט קארמה (הצחוק של הנהג ברכב המצלם הורג אותי!)

פורסם

אהה, הסרטון הזה הגיע מהעתיד.

אפשר לשלוח אותו לנהג הרכב הכסוף, שידע להזהר כשיגיע הרגע.

לא כל רכב צריך להיות שיא הריגוש, אבל שיהיה משהו. מנוע. אם לא מנוע, עיצוב. אם לא עיצוב, נוחות. אם לא נוחות, לפחות שהגיר יהיה ידני.

פורסם (נערך)

מצטער על הוספת דיון. :(

מעבר חציה הוא אוטונומיה מוחלטת?!

מאיפה הבאת את זה?

אם אתה רוצה לדון את רוכב האופנים כהולך רגל המשתמש במעבר חציה, אז עלינו לצפות למהירות סבירה של הולך רגל [הליכה או לכל היותר ריצה]

אם אתה מתייחס לרוכב האופנים כמשתמש בכביש ולכן המהירות מותרת עבורו - אז אסור לו בכלל "לחתוך" את הכביש לרוחב במעבר חציה.

פי החוק צריך לעצור להולכי רגל שרוצים לחצות. הולכי רגל זה המונח שמופיע בניסוח. לא רוכבי אופניים, לא קטנוענים ולא קורקינטיסטים.

אני לא יודע למה אתה מגיב פתאום, ולמה אחרי כל כך הרבה זמן ותגובות, אבל פספסת שהיה רשום כמה פעמים (בהנחה שאתה מתכוון למקרה מאשדוד, שפורסם):

רוכב האופניים הוא שנכנס (מהצד) ברכב!

רוכב האופניים חצה במהירות גבוהה מאוד, ובלתי אופיינית בעליל להולכי רגל, והחוק אוסר במפורש לרכוב לרוחב מעבר החצייה.

מה היית אומר אם הנער היה צולף ברכב מהצד בקלע, חובת הזהירות?

או מחליט לחצות את מעבר החצייה על גבי טיל נ.ט.? בהגזמה כמובן, אבל זה בגדול מה שהוא עשה.

יש מעברי חצייה המיועדים לאופניים, בדרך כלל לאורך שדרות עם שבילי אופניים, או שבילי אופניים על המדרכה שחוצים כביש. הם מסומנים לאורך במקווקו, כמו סימון של נתיב. עליהם בלבד מותר לרכוב. וגם שם כדאי לוודא שהרכב הבחין באופניים וחלה גם על הרוכב (וגם על הולך הרגל) חובת הזהירות הכללית. במקרה הזה הרוכב הוא מפר סדרתי של החובה הזאת, כפי שניתן לראות בסרטון.

במאמר מוסגר אציין שאפילו בתל אביב חסרות המון תשתיות לרכיבה בטוחה על הכלי הנהדר הזה, אופניים. גם חשמליים.

אתם טועים בכמה תחומים.

א. מרחק הבלימה של הרכב היה לפחות 10 מטר, וכנראה יותר, משמע שבבלימה תקינה הרכב נסע על לפחות 50 קמ"ש בעת שעצר. אם כי נדמה שנסע על 60-65 קמ"ש ע"פ זמן העצירה מרגע לחיצת הבלמים.

זוהי עבירה לשם עצמה, כיוון שהמהירות המותרת הנה 50 קמ"ש. זאת בלבד שאין מעבר חצייה בדרך.

ב. חובה בכל מקרה להאט לפני מעבר חצייה עד כדי מצב שבו אם מישהו קופץ על הכביש תספיקו לבלום. כאמור, ניתן לקרוא את כל התקנות כאן:

https://www.nevo.co.il/law_html/Law01/p230_011.htm

במקרה הזה מדובר בסעיף 52, שאותו אצוטט כאן:

52. בכפוף לאמור בתקנה 51 חייב נוהג רכב להאיט את מהירות הנסיעה, ובמידת הצורך אף לעצור את רכבו.... ובמיוחד במקרים אלה:

...

(6) בהתקרבו למעבר חציה;

...

ג. שדה הראייה נחסם ע"י האוטו משמאל, משמע שגם הולך רגל(אשר הלך מוקדם יותר) היה יכול "להתפרץ". גם אם במקרה הזה הרכב היה מספיק להתחמק כיוון שרוכב האופניים נסע מהר מהולך רגל, זאת עדיין אשמת הנוסע על רשלנות. כאמור לעיל, ראו רע"פ 6918/02 בקישור שלהלן:

http://www.psakdin.co.il/Court/%D7%A4%D7%A1%D7%A7-%D7%93%D7%99%D7%9F-%D7%91%D7%AA%D7%99%D7%A7-%D7%A2%D7%A4-7036-06#.V3WNwbgrKUk

אני מצטט:

בית-משפט זה כבר פסק בעניין החובות המוטלות על נהג בהתקרבו אל מעבר חצייה, אשר לפיהן נקבע במפורש הצורך לצפות את התנהגות הולך הרגל, אף אם זו רשלנית...

בית המשפט כבר שנים קובע במניין מקרים שיש מחויבות לנהג לצפות גם להתנהגות רשלנית!

ד. אין קשר בין אשמת הולך הרגל, לרשלנות הנהג. ראה לדוגמה:

http://www.ruling.co.il/%D7%9E%D7%93%D7%99%D7%A0%D7%AA-%D7%99%D7%A9%D7%A8%D7%90%D7%9C-%D7%A0'-%D7%9E%D7%A5_54d7d273-3a01-0000-0900-37f68779d342

אני מצטט:

בבחינת למעלה מן הנדרש אוסיף אף זאת: גם קביעה עובדתית לפיה התפרץ המנוח אל הכביש לא היתה מביאה לכלל מסקנה כי נותק הקשר הסיבתי-משפטי בין נהיגתו של המשיב לבין התאונה הקטלנית. ושוב, בגדר מושכלות יסוד - התנהגות רשלנית של הנפגע, כמו גם התערבותו של גורם שלישי במערכת, אינן שוללות בהכרח קשר סיבתי-משפטי בין מעשה או מחדל של הפוגע לבין תוצאה פוגעת - שעה שהפוגע, כאדם מן הישוב, יכול היה לצפות מראש את שאירע בפועל ולפעול בהתאם השאלה היא - לעולם - שאלת הצפיות הראויה והנדרשת, דהיינו, האם מי שמצוי בנעליו של הנאשם שמדובר בו, יכול וצריך היה לצפות גם התנהגות רשלנית מצד הקורבן".

בית הדין קובע שגם בהתנהגות רשלנית של הנפגע, לא נותק הקשר הסיבתי לרשלנות של הפוגע כיוון שניתן לצפות מראש את מיקרה ולפעול בהתאם. השאלה האמתית היא האם יכל לצפות? במקרה עם האופניים התשובה היא כן! זה עונה לשאלתך לגבי הטיל.

לא רק שהנהג לא האט לפני מעבר חצייה, הוא התעלם מהעובדה שהאוטו משמאלו עצר עצירה מוחלטת ובכך הפריע לראייתו! הוא כנראה נהג מעל המהירות המותרת, אם כי אין לי הוכחה לכך מלבד התבוננות בטבלת עצירה שאליה מחויבות כל חברות המכוניות בישראל.

עריכה אחרונה על ידי mfanter
פורסם (נערך)

ניתוח מעניין.

רק תזכור שהמרחקים בטבלת מרחקי העצירה מאוד לא מדויקים ביחס לחיים האמתיים:

זמן התגובה בטבלה - 0.75 שניה. זמן תגובה ממוצע אמתי - 1.3 שניה, ויותר לנהג לא עירני.

כוח עצירה לפיו בנויה הטבלה - 0.68g. בממוצע, מכוניות כביש מסוגלות ל-1.1g, גם אם בתחילת ההאטה הנהג לרוב לא מנצל את כולם.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

אם כבר מעברי חצייה -

אני גר באשקלון ובדרך לעבודה היום עברתי בכביש ליד השוק שיש שם מעבר חצייה שחוצה שני נתיבים. אני הייתי בנתיב הימני והיה איזה רגע שבו במשך דקה וקצת יותר עברו הולכי רגל ולמרות זאת כמה רכבים שהיו בנתיב השמאלי לא נתנו זכות להולכי הרגל ופשוט חצו את המעבר למרות שבחלק הימני שלו התחילו לעבור אנשים.

פשוט סכנת חיים לאותם הולכי רגל. מספיק שמישהו לא ישים מספיק לב או לא יהיה מרוכז מספיק ומישהו יכול להיפגע.

Sent from my LG-D855 using Tapatalk

פורסם
אם כבר מעברי חצייה -

אני גר באשקלון ובדרך לעבודה היום עברתי בכביש ליד השוק שיש שם מעבר חצייה שחוצה שני נתיבים. אני הייתי בנתיב הימני והיה איזה רגע שבו במשך דקה וקצת יותר עברו הולכי רגל ולמרות זאת כמה רכבים שהיו בנתיב השמאלי לא נתנו זכות להולכי הרגל ופשוט חצו את המעבר למרות שבחלק הימני שלו התחילו לעבור אנשים.

פשוט סכנת חיים לאותם הולכי רגל. מספיק שמישהו לא ישים מספיק לב או לא יהיה מרוכז מספיק ומישהו יכול להיפגע.

Sent from my LG-D855 using Tapatalk

היה כזה סרטון מהבורסה ברמת גן לא מזמן, צריך למצוא אותו.

פורסם

בתחילת הסרטון הבחור יוצא מדלת הנוסע ונכנס למושב הנהג, אבל אף אחד לא יוצא מדלת הנהג קודם.

מי נהג ברכב עד אז?

Sent from my Le Max using Tapatalk

I see now that the circumstances of one's birth are irrelevant; it is what you do with the gift of life that determines who you are

Mewtwo -

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...