Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

משה.

proxima
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4922 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

סיפור מענין עם לקח חשוב, אני אשמח אם בעלי נסיון ביישום הלקח יתרמו מנסיונם.

"החודשים הארוכים שבהם הוא מבלה בחיפוש עבודה והסירובים שבהם הוא נתקל שוב ושוב משאירים אותו עם התחושה שהוא לבד, לגמרי לבד. שורד אחד בעולם ששכח לגמרי כמה האיש מוכשר, חרוץ ומסור. עולם ששכח כמה לילות ושבתות הקריב האיש למען עבודתו, כמה ימי הולדת ואירועים של ילדיו בגן הוא פיספס כי בדיוק היתה ישיבת הנהלה חשובה, הכנת מצגת דחופה, תוכניות עבודה ודו"חות סוף שנה שהוא חייב להספיק. הדברים האלה נשכחים, איש לא זוכר אותם. אבל האיש שלנו זוכר אותם היטב. ליתר דיוק, הוא נזכר בהם עכשיו כי יש לו הרבה זמן פנוי. פתאום הוא מבין באיזה מרוץ מטורף הוא היה ב-20 השנים האחרונות. אילו הספקים היו לו. אילו הרים הוא עקר ממקומם.

ברגעים רבים הוא גם שמח שפתאום יש לו פנאי. הוא מכין ארוחות צהריים לילדים, לוקח אותם לחוגים, אפילו נהנה מזה. אבל הפרנסה, מה יהיה? זה לא מרפה. הוא אומר לעצמו שבג'וב הבא שלו הוא ינהג אחרת. הוא כבר יודע שזה יהיה תפקיד לשלוש-ארבע שנים, כי ככה זה במקצוע שלו. אז הוא אומר לעצמו, "הפעם אדע ליצור מערכת קשרים עם אנשים, עם ספקים. אדאג כמובן לארגון, אבל אחשוב גם על עצמי, על היום שאחרי. כי היום הזה יבוא. ושוב אצא לשוק העבודה, אתחיל לשלוח קורות חיים, להרים טלפונים, לבקש פגישות, ולחכות שיחזרו אלי"."

פורסם

אני כבר לפני כמה שנים הגעתי למסקנה שכדי לדאוג לתעסוקה אחרי גיל 40+ אני חייב להיות עצמאי. כרגע אני עדיין עובד בחברת הייטק ואני עדיין לא בן 40, אבל הרעיון הזה כל הזמן יושב לי בראש ומתישהו אני אעשה אותו. לא רוצה להגיע למצב שאני צריך להתחנן לעבודה, צריך למצוא עיסוק שאתה אוהב ולהיות עצמאי בתחום, ככה רק אתה אחראי לגורלך.

פורסם
אני כבר לפני כמה שנים הגעתי למסקנה שכדי לדאוג לתעסוקה אחרי גיל 40+ אני חייב להיות עצמאי. כרגע אני עדיין עובד בחברת הייטק ואני עדיין לא בן 40, אבל הרעיון הזה כל הזמן יושב לי בראש ומתישהו אני אעשה אותו. לא רוצה להגיע למצב שאני צריך להתחנן לעבודה, צריך למצוא עיסוק שאתה אוהב ולהיות עצמאי בתחום, ככה רק אתה אחראי לגורלך.

בהנחה שאתה איש מקצוע הקשור ישירות לתעשיית ההיטק ולא רק תומך לוגיסטי, אזי שימור הידע הרלוונטי העדכני יאפשר לך להמשיך לעבוד גם בגיל 50.

אני בעצמי בן 48 ועוסק בתחום ויכול להבטיח לך שלרוב הבכיה אם עובדים מבוגרים זה - חוסר ידע מקצועי רלוונטי, יומרות ניהוליות, עייפות חומר.

אני מכיר המון "צעירים" בני 40 עד 80 שעדיין עוסקים בתחום ... (כן יש לא מעט מפתחים בני 70++ ... אני מכיר לפחות 20 כאלו באזור המרכז).

פורסם

דוד שלי כבר פנסיונר וממשיך לעבוד בהי טק (תכניתן) כי לא מוותרים עליו.

אם תהיה טוב ירצו אותך בכל גיל. הרי אדם בן 60 עדיין יש לפניו לפחות 7 שנות עבודה. בחור צעיר בן 25 הרי לא יעבוד 7 שנים באותו המקום.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אם תהיה טוב ירצו אותך בכל גיל.

מנסיוני האישי בחברת IT - ירצו אותך רק אם תהיה פוליטיקאי טוב, על הכישורים בד"כ אפשר להתפשר. כמובן שזה תלוי גם במנהלים, בהלך הרוח הכללי בחברה ובשאלה עד כמה נדיב היית בשיתוף הידע שלך (כלומר אם אתה יודע משהו שהם לא), אבל בגדול מי ששורד זה מי שמייחצן את עצמו הכי הרבה ומי שקושר יחסי גומלין וכורת "בריתות" עם האנשים הנכונים, בדיוק כמו בתכנית הריאליטי ההיא. ראיתי לא מעט אנשים טובים בגיל הזה עוזבים את החברה לאורך השנים פשוט כי נמאס להם לשחק את המשחק.

הסיפור של "משה" קצת מוזר, בד"כ בתקופה כ"כ ארוכה בתחום יוצרים מספיק קשרים עסקיים בשביל לקבל את הצעת העבודה הבאה כבר בדרך הביתה מהעבודה הקודמת. בכל אופן, אינני מסכים עם הסייפא שצריך היה להשקיע יותר במערכות יחסים אישיות. בכל תחום יש מקצוענים ויש פוליטיקאים, מנסיוני אפשר לשלב בין השניים רק עד גבול מסויים ואז צריך לבחור מה עומד אצלך בעדיפות יותר גבוהה. "משה" בחר במקצוענות לטוב ולרע ואני לא חושב שצריך להתחרט על זה, רק למצוא את המעסיק שמעוניין לראות אנשים כאלה בשורותיו ומדרג אותם גבוה יותר מהפוליטיקאים. יש גם כאלה.

• תוכן חדש...