Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חיפושית 73' - טסט

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4968 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני חודשיים (אוקטובר) עשיתי טסט לחיפושית שלי, לפני שקניתי אותה. רציתי לודא שהיא עוברת טסט כמו שצריך לפני העברת הבעלות ושאין איזה תקלות או הפתעות. הרכב אכן עבר טסט ללא כל הפתעות. כשהגעתי למשרד, אחרי שהרכב עבר במסלול הטסט, מאירה את תשומת ליבי הפקידה ואומרת לי "נתראה בעוד חודשיים" (כן אני יודע יצאתי "צעיר") מרוב התלהבות לקניית הרכב, הלכתי להעביר את הרכב טסט מבלי להשים לב בכלל שתוקפו של רישיון הרכב פג ב- 2/12 (כלומר לאחר חודשיים). בדיעבד הבנתי שיכולתי להעביר את הרכב בעלות גם בלי טסט (לא הייתי עושה את זה).

השאלה הנשאלת היא:

האם הטסט שעשיתי לרכב לפני חודשיים יהיה תקף לשנה או שעכשיו כשפג תוקפו של רישיון הרכב צריך לעשות טסט מחדש ?!

אני שואל זאת מפני שהיום קיבלתי בדואר את רישיון הרכב החדש משולם (שילמתי טלפונית). על רישיון הרכב הדפיסו בתחתית הדף:

"תאריך התשלום 27/11/12 (היום שבו שילמתי טלפונית), תאריך מבחן 17/10/12 (היום בו העברתי אותו טסט !!!)"

אם הדפיסו בתחתית רישיון הרכב את תאריך הטסט זה אומר שלא צריך לעשות שוב פעם טסט..????

תודה מראש לעונים.

פורסם

אני ממליץ לך לבקש מאחד המנהלים לשנות את כותרת.

השאלה שלך היא על ניירת ולא על חיפושית, מי שרואה את הכותרת ולא מבין בחיפושיות לא יכנס, גם אם הוא יודע את התשובה.

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם

ראשית, זה שהרכב עבר טסט לא מעיד כלל על מצבו, לצערי היום במדינת ישראל ניתן להעביר טסט גם רכב ללא ברקסים.

לגבי הניירת, המלצה שלי - עשה שוב טסט. חבל על הזמן והכאב ראש שאתה תעבור והסיכויים לטובתך נמוכים.

פורסם

תסתכל בתאריך תום התקוף של הרישיון. אם כתוב שם 02/12/2013 (ונראה לי שזה מה שכתוב) אין צורך לעבור טסט שנית.

בעקרון חודשיים לפני הטסט כבר אפשר להוציא רשיונות שתקפים לשנה וחודשיים.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

ברור שברישיון שהוא קיבל מופיע תוקף עד 02/12/2013.

אבל את הטסט הוא ביצע עם רישיון שהתוקף שלו היה עד 02/12/2012, כלומר של שנה שעברה. ועליו חתמו ובזה נתנו לו תוקף, לא לרישיון החדש.

למרות זאת, גם אני חושב שאם על גבי הרישיון החדש מופיע למטה "תאריך מבחן" - זה שווה ערך לחותמת של מכון הרישוי ואין צורך בטסט נוסף.

אבל זו רק הנחה, כדאי מאוד תתקשר למוקד של משרד הרישוי ולוודא את העניין הזה.

פורסם
תסתכל בתאריך תום התקוף של הרישיון. אם כתוב שם 02/12/2013 (ונראה לי שזה מה שכתוב) אין צורך לעבור טסט שנית.

בעקרון חודשיים לפני הטסט כבר אפשר להוציא רשיונות שתקפים לשנה וחודשיים.

על הרשיון רכב החדש זה בדיוק מה שכתוב !!

פורסם
ברור שברישיון שהוא קיבל מופיע תוקף עד 02/12/2013.

אבל את הטסט הוא ביצע עם רישיון שהתוקף שלו היה עד 02/12/2012, כלומר של שנה שעברה. ועליו חתמו ובזה נתנו לו תוקף, לא לרישיון החדש.

למרות זאת, גם אני חושב שאם על גבי הרישיון החדש מופיע למטה "תאריך מבחן" - זה שווה ערך לחותמת של מכון הרישוי ואין צורך בטסט נוסף.

אבל זו רק הנחה, כדאי מאוד תתקשר למוקד של משרד הרישוי ולוודא את העניין הזה.

תודה רבה, נראה לי שבסוף זה מה שאעשה - על מנת להוריד את הספקות !!

פורסם

לכל מי שהתעניין..

אז הלכתי למכון הטסטים הקרוב, ושאלתי באשר להדפסת ה"תאריך מבחן" בתחתית הדף של הרשיון הרכב שלי

הוא הסביר שפורמלית אני צודק ושהדפסת ה"תאריך מבחן" בתחתית הדף הוא כאילו "העבירו" לי את הטסט שביצעתי חודשיים קודם לכן לרישיון רכב החדש ויהיה תקף כביכול ל-10 חודשים הנותרים..

כמו כן המליץ ליצור קשר עם משרד הרישוי למען הסר ספק !! (הוא ניסה לבדוק לי במחשב שלו שמעדכן טסטים מול משרד הרישוי, אבל לא הצליח למצוא פרטים בעניין מפני שהטסט לא נעשה אצלם במכון, לכן נתן לי את ההמלצה כאמור)

פורסם

בדרך כלל אם רשום תאריך מבחן אז מבחינת משרד הרישוי הטסט בתוקף.

להבא עדיף לחכות ולהוציא כמו שאמרו קודם רישיון שתקף כמעט ל 13 חודש ופילו יותר.

• תוכן חדש...