Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4955 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לפורום הנכבד,

לפני מספר ימים התחלתי להרגיש ריח חריף של דלק לסירוגין בנסיעה בסיירה שלי. פתחתי את מכסה המנוע וגיליתי שהדלק משפריץ לו בפוטוגניות מחלק בלמ"ז שנמצא קצת לפני פילטר הדלק. צירפתי שתי תמונות שממחישות את העניין.

מישהו יודע לתת לי כיוון לגבי איך נקרא החלק הזה, מה תפקידו בחיים ומה הסיבה האפשרית לנזילה הזו? כאמור, זאת פחות נזילה ויותר השפרצה (אמנם לא בנפח גבוה, אבל עדיין). ברגע שמכבים את המנוע היא מפסיקה.

SierraLeak1.jpg

SierraLeak2.jpg

פורסם

אאל״ט החלק ה בלמ״ז הוא משאבת הדלק

תפקידו לשאוב דלק ממיכל הדלק ולהעבירו לקרבורטור

תוכל לקנות אחד חדש ולהחליפו

פורסם

משאבת הדלק לא אמורה להיות באיזור המושב האחורי?

הנזילה היא מהחלק עצמו ולא מהצינור או מהחיבורים. קצת חששתי מלגלות שזאת משאבת הדלק, כי בסיירה יש משאבה מכנית שדי קשה למצוא לה תחליף.

פורסם

כל משאבה של כל פינטו תתאים לך.

כל עוד המנוע הוא קרבורטור.

המשאבה שתיארתה שיושבת בדרך כלל מאחורה (בתוך המייכל דלק) זאת משאבה חשמלית תבולה (מגיע ברכבים הזרקה)

לסיירה קרבורטור אין משאבה במייכל דלק יש לה משאבה מכאנית על המנוע.

אני אישית ביטלתי את המשאבה המכאנית והרכבתי משאבה חשמלית. עושה את העבודה מצויין.

אני במקומך רואה בזה היזדמנות לעבור לחשמלית. אבל אם תרצה יש לי משאבה מכאנית לפינטו במצב חדש.

Only RWD

פורסם

אתה בעצמך אומר שהיא מכאנית.

מין הסתם מכאנית זה פועלת מאנרגיה כל שהיא שהיא לא חשמלית. (ולכן היא חייבת ליהיות צמודה למנוע ולקחת ממנו כוח בעזרת רצועת-טיימיג או רצועת אביזרים).

אלי, איך חיברת משאבה חשמלית?

פורסם

קלאץ שלום רב !

ממליץ על החלפת משאבה מכנית ולא על חשמלית.

מכיוון שאני מניח שקשה להשיג אותה היום, צור קשר עם עילי לרכישת המשאבה נחדשה שברשותו, לא לפני שתבדוק באטם הנזילה היא לא בצנרת דלק בחיבור למשאבה, או מהיציאה מהמשאבה לקרבורטור.

חזור לעדכן בנושא.

בהצלחה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

ממבט זריז, רואים בבירור שהנזילה היא מהמשאבה עצמה. אבל אני אבדוק את הנושא יותר מקרוב לפני שאני קונה משאבה חדשה.

אגב, דווקא לא כזה קשה להשיג משאבות מכניות, מוכרים גם חדשות בארץ (וכמובן שבאיביי אין בעיה להשיג).

פורסם

כל אחד וההעדפות שלו.

המשאבה המכאנית יוצרת עומס (אומנם מאוד קטן) אבל עדיין עומס על המנוע. בנוסף היא פועלת ביחד עם סיבובי המנוע. ואני רציתי שתדלוק שתיי שניות לפני שהמנוע בכלל מסתובב. להתנעה מהירה יותר.

את המשאבה ביטלתי בצורה כזאת:

פירקתי אותה ואת השאפט שלוחץ עלייה מביפנים. הכנתי פלטה באותה צורה של הפלאנג של המשאבה. שמתי אטם וסגרתי עם הברגים המקוריים.

את המשאבה החשמלית מיקמתי במקום שנראלי ביטחחותי כמה שיותר (רחוק מאביזרי חשמל) חיברתי למעגל חשמלי פשוט. שמורכב מרילאי ופיוז. והרילאי מקבל אות מהסוויץ (חצי סיבוב).

Eli3

Only RWD

פורסם

משאבה תחליפית תעלה לך סביבות ה250 ש''ח.

הבעיה בתחליפית, היא עשויה מפלסטיק וגם הניפלים שלה, אז צריך להיות בזהירות מתי שסוגרים את הבנדים בשביל שלא לסדוק אותם.

בכל מקרה, היא תעשה את העבודה.

JEP.

• תוכן חדש...