Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

יש כאן חובבי ארדואינו Arduino?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4042 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 47
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

הצק, הצק. מה אתה מתכנן למנועי הצעד?

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

ה-USB מספק ללוח גם חשמל. אין צורך במקור מתח נוסף (אלא אם מפעילים צרכנים גדולים כמו מנועים ואז יש צורך לחבר להם אספקת מתח נפרדת ומיתוג ע"י טרנזיסטור או ריליי או משהו)

אני דווקא קניתי כזה:

http://www.ebay.com/itm/ATmega2560-16AU-ATMEGA16U2-Board-Free-Cable-For-2012-ARDUINOs-MEGA-2560-R3-/121285476330?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item1c3d2d7fea

יש לו יותר זיכרון ויותר פורטים ויותר אפשרויות (טיימרים, UART-ים וכו') מהדגם הרגיל.

מבחינת תכנות וכו' - אותו דבר.

רכיבים וחלקים וכו' הזמנתי מ

taydaelectronics

אתה בוחר איזה רכיבים שבא לך בסנטים בודדים, ובסוף עוד כמה דולרים משלוח לארץ בדואר רשום.

שקית עם מאות רכיבים עלתה איזה 25$

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם (נערך)

יש לי כל מני רכיבים שהצטברו אצלי עם השנים, בטוח שישמשו אותי לכמה ניסויים ראשונים.

אגב הזמנתי את הפיאט* אונו R3, הוא עולה קצת פחות מ 12$.

כבר מגרדות לי הידיים, והמשלוח אמור להגיע עד סוף חודש הבא.

:brickwall:

* לא באמת פיאט :-D

עריכה אחרונה על ידי Romek

מתחדשת*

פורסם

שימוש במקור מתח חיצוני נדרש לעבודה עם צרכני זרם כבדים, כדוגמת מנועים.

במקרה זה צריך לחבר את מקור המתח ישירות לצרכן, מפני שהארדואינו לא מסוגל לספק זרם גבוה (עד 30mA אם אני לא טועה...)

פורסם (נערך)

מאז שכתבתי את השאלה צפיתי בכמה סרטונים בטפוטיוב, ובאת ראיתי שבזמן חיבור הלוח למחשב דרך כבל ה USB לא נעשה שימוש במקור מתח נוסף.

אז מי משאיל לי בקר לחודש+- עד ששלי יגיע? :-D

עריכה:

בעודי חורש את הרשת, אני מוצא עוד ועוד סרטונים שמציגים יצור של G CODE על תוכנות ייעודיות, ודרכים "למשוך" את הקוד לשימוש באמצעים אחרים.

למה אני רותם את העגלה לפני שבכלל קיבלתי את הסוס למה..

מתחדשת*

פורסם (נערך)

אני!

אתם גם מוזמנים לראות את הפרויקט גמר שלי שממש לאחרונה סיימתי:

זה דגם של סאגוואי, שנשלט מהמחשב בבלוטוס. (והבקר הוא arduino Due למתעניינים)

זה סרטון מלפני שבועיים, הייתי בתערוכה בבנייני האומה, ניתן לראות כאן את הפרויקט גמור אבל עם חוטי חשמל.

https://www.dropbox.com/s/n1cm052tpmsl0qm/2014-03-25%2012.18.54.mp4

ואלה הם סרטונים מהשבוע, העברתי את הפרויקט לבטריות וסיימתי אותו לגמרי, יש שני סרטונים:

פה רואים שהוא יציב אם דוחפים אותו:

https://www.dropbox.com/s/h2v1spwrzt7ip8q/2014-04-07%2012.38.09.mp4

ופה רואים שהוא יכול לנסוע לבד דרך המחשב:

https://www.dropbox.com/s/jk3s6ruhw7df8si/2014-04-07%2013.25.23.mp4

אגב,פורום הרבה יותר רציני ממה שכבר פרסמו פה בנוושא הוא:

http://makers.co.il/mfs/forum.php

פורום גדול לכל תחום המייקינג שמתמקד בעיקר בארדואינו (אבל מידי פעם זורקים איזה שאלה על בקר אחר)

עריכה אחרונה על ידי WonderDin

Seat Ibiza 3d 2010 כרגע...

ובעתיד...אלפא אלפא אלפא ואלפא!

פורסם (נערך)

יפה מאוד!

נרשמתי לפורום. צפו לירידה בנוכחות כאן.

סתם...

מתחדשת*

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

אז הפיאט* אונו הגיע, ומסתבר שמצאתי אצלי רק לד בודד, מספר מפסקים, ועוד המון רכיבים שלא רלוונטיים, לפחות לא להתחלה.

מוזר שממשלוח של אותו היום של הבקר, המנועים ולוח החיבורים, הגיע רק הבקר...

אז בנתיים הפעלתי אותו, גרמתי ללד להבהב, להבהב בקצבים שונים, ולהחליף בין לדים באמצעות מפסק.

לפחות עוד לא שרפתי כלום...

* לא באמת פיאט

מתחדשת*

פורסם

איזה יופי וונדר דין

רומק, באיזו שפה אתה כותב את הקוד?

נדמה לי אתה יכול להביא אותו עם 172 כ"ס, וזה יותר ממה שאתה מבקש ב 22 כ"ס, אז אל תלחץ עד הסוף.
פורסם

הפיתוח לארדואינו הוא בשפת C.

מה שיפה בארדואינו הוא שמסופקת לך סיפרייה די מקיפה עם פונקציות שימושיות ולא צריך לחפור בדפי נתונים של הבקר כדי להבין איך למשל מודדים פרק זמן מסויים או מדליקים פין מסויים או כל דבר אחר.

אה, ויש גם אוסף די מגוון של תוכניות לדוגמה שמדגימות את רוב היכולות של הבקר, אפשר לעשות הרבה מאוד דברים רק ע"י תפירה של חלקים מהדוגמאות זה לזה.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם
אז הפיאט* אונו הגיע, ומסתבר שמצאתי אצלי רק לד בודד, מספר מפסקים, ועוד המון רכיבים שלא רלוונטיים, לפחות לא להתחלה.

מוזר שממשלוח של אותו היום של הבקר, המנועים ולוח החיבורים, הגיע רק הבקר...

אז בנתיים הפעלתי אותו, גרמתי ללד להבהב, להבהב בקצבים שונים, ולהחליף בין לדים באמצעות מפסק.

לפחות עוד לא שרפתי כלום...

* לא באמת פיאט

אוֹ לָה לָה!

פרוייקט מדהים ! :-P

איזה כייף לי :)

פורסם
הפיתוח לארדואינו הוא בשפת C.

מה שיפה בארדואינו הוא שמסופקת לך סיפרייה די מקיפה עם פונקציות שימושיות ולא צריך לחפור בדפי נתונים של הבקר כדי להבין איך למשל מודדים פרק זמן מסויים או מדליקים פין מסויים או כל דבר אחר.

אה, ויש גם אוסף די מגוון של תוכניות לדוגמה שמדגימות את רוב היכולות של הבקר, אפשר לעשות הרבה מאוד דברים רק ע"י תפירה של חלקים מהדוגמאות זה לזה.

איזה ידע בC צריך?

אני סטודנט ולומד על C וכל הזמן מחפש מה לעשות וללמוד מעבר. ארדואינו לדעתי יכול להוות את התמריץ המעשי ללמוד ולפתח את עצמי מעבר וגם אם אצליח לעשות דברים מגניבים, יקנה לי משהו to show for בראיונות עבודה.

נדמה לי אתה יכול להביא אותו עם 172 כ"ס, וזה יותר ממה שאתה מבקש ב 22 כ"ס, אז אל תלחץ עד הסוף.

• תוכן חדש...