Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4982 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן.

אני בעיצומו כרגע של פרויקט על הראלי הגעתי לנושא המנוע.

בזמן שניקזתי שמן במנוע הרחתי ריח מאוד חזק של דלק,מאז עלתה בי השאלה משו לא בסדר.

אולי רינגים לא אוטמים אולי תערובת עשירה מאוד (היה על הרכב 2 קרבורטורים כפולים).

המנוע כבר היה מפורק מהרכב אז לא יצא לי לבצע בדיקת קומפרסיה עם כי כול הרכב היה על בוקים כי עבדתי על מכלוליו השונים של הרכב.

פירקתי ראש האטם היה נראה בסדר.

שמתי את כול הבוכנות באמצע מיליתי סולר לראות חילחול בבוכנות מיד אחרי 5 דקות ירד ס"מ סולר כמעט מכול הבוכנות,

חוץ מהשנייה שבא ירד חצי סנטימטר (מילאתי 4 ס"מ)

בדקתי עם הבוכנות רוקדות בצילינדר ואכן לפי ההרגשה יש להם חופש.

לפי מראית העין הצילינדר עבר הונינג אם כי יש שריטות קטנות.

כנראה שצריך אוברול האם אני צודק?

חשוב לציין שאף פעם לא התעסקתי באוברול ,

אך ביצעתי הרבה מאוד עבודות מכונאות(עבדתי במוסך) אז אני מאמין שהעבודה לא תיהיה יותר מידי קשה עבורי.

אך האם הבדיקת חילחול בעזרת סולר תיתן לי מספיק אינדקציה בשביל להיכנס לאוברול?

חשוב לציין שלא נהגתי ברכב יותר מידי הוא נקנה בשביל פרויקט הכי הרבה שנסעתי היה להעביר את האוטו מהגרר למוסך וסיבוב בהילוך ראשון,שני . האוטו הניע מעולה לא היה עשן וסחב די טוב אך לא ידוע לי על צריכת שמן.

גם כן לפי מה שניראה הבוכנות קיבלו מתישו מכה מהשסתומים :shock: . יש מכות ברורות של שסתומי פליטה על כול הבוכנות

אך זה נראה כאילו זה כבר הרבה זמן ככה (המנוע עבר השתלה למנוע 1600 ותובלן בקמשפט חם יותר אי שם בזמנו)

כנראה בלוק שעבר פגיעה מטימינג נרכש בשביל הפרויקט הזה.

השאלות שלי הם ככה:

האם כדאי לעשות אוברול ? להחליף רינגים ומיסבי טלטל.

כי ככל הניראה הבלוק יצטרך לעבור אובר סייז.

או שלהביא מנוע מפירוק? כול מנוע 1600 מקבוצת פגו מתאים,

ולשפץ אותו ?

האם יש חרטים בארצינו שמסוגלים לבצע אובר סייז כמו שצריך ? האם אפשר איפשהו לקנות בארצינו בוכנה שתתאים למידת האובר סייז?

האם אני סתם נלחץ? והחלפת רינגים תסדר את העניין? חשוב לציין הבלוק נראה טוב והצילינדר נראה במצב מעוולה חוץ מכמה שריטות מינוריות.

אשמח לעזרה והכוונה.

פורסם

בצע בדיקת אובליות לצילינדרים אם הסטייה בטווח התקין והבוכנות במצב טוב תחליף רינגים מידה std או במידה הקיימת בקיצור במידה הקיימת. ליטוש קל לצילינדרים ותחליף מייסבי טלטל וקרנק על הדרך אם אין בפינים שריטות.

עלות המייסבים לא בשמיים כך ששוה להחליף אם אין בהם אובליות או סימני שחיקה.

אם כמו שתיארת יש חופש בבוכנות לבין הצילינדר בטוח שהצילינדרים קיבלו אובליות והשחיקה לא אחידה עם חריצים ותהיה חייב לבצע חריטה אוברסייז אבל צריך לבדוק בעזרת שעון מיוחד.

בצע בדיקה לאטימות השסתומים בדיקה פשוטה היא למלא את תאי השריפה או הפורטים בראש בסולר כאשר הקאמשפטים מפורקים ולבדוק אטימות, אם יש דליפה מהירה של חילחול הסולר אז בצע התאמת שסתומים לתושבות.

המנוע עכשיו מפורק תטפל בכל צה שצריך כדי שלא תצטרך לפרק שוב.

פורסם

הראש נשלח כבר לשיפוץ ובדיקת לחץ נמצא תקין אך עבר שלייף החלפת גומיות שסתומים והורדת שטח.

איך אני יבדוק עם הצילינדר לא אובלי ?

חשבתי להכניס רינג לכול בוכנה ולבדוק מרווח בין רינג לצילינדר. אמור להיות 0.3 מ״מ כשהמקסימום הוא 0.5

כול 90 מעלות עם המרווח סוטה מזה אני מבין מזה שצריך אובר סייז.

או שבודקים מרווח בין בוכנה לצילינדר? איך זה מתבצע ? בוכנה צילינדר או רינג צילינדר?

מיסבי טלטל יוחלפו באם הכול חלק ובלי שריטות.

מיסבי קראנק יוחלפו גם כן .

איך אני מבצע את המדידה בין המרווח ? צילינדר רינג או בוכנה רינג?

פורסם

מכניסים רינג למילינדר שמים אתו קצת מתחת לנ.מ.ע ומודדים עם פילר את המרווח. לאחר מכן מורידים את הרינג יותר למטה קרוב לנ.מ.ע ומודדים מרווח ומשווים להוראות היצרן.

ובודקים לאחר מכן אובליות בעזרת שעון מיוחד ובכללי מסתכלים על הצילינדר ובודקים שאין חריצים או סימני שחיקה חריגים.

פורסם

אוקי אבדוק ואעדכן בינתיים קניתי קליפר דיגיטלי ,

בחיפושים אחר מד מרווח טלסקופי .

האם יש לך מושג מאיפה אני משיג הוראות יצרן לגבי השחיקה?

• תוכן חדש...