Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4983 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים,

אני מעוניין לרכוש יונדאי גטס 2007 ויש לי שאלה לגבי המנועים המוצעים ורמות הגימור:

מנועים:

• מנוע 1400 - בשנת 2007 כבר נפתרה התקלה של זליזת הדלק נכון?
  • מנוע 1600 - מנוע מיושן? זולל דלק? מה סיפור של המנוע הזה, האם זה מנוע מוצלח או חיסול מלאי של יונדאי?

רמות גימור:

• מה ההבדל בין GLS, GLX, GLI

תודה רבה.

Bimmer

פורסם

בעיית זלילת דלק לא נפתרה, כי היא לא הייתה. הייתה צריכת דלק קצת יותר גבוהה מהממוצעת, ובמנוע ה"חדש" (בערך מינואר-פברואר 2006) המצב נשאר כמעט אותו דבר, עם שיפור של כמה אחוזים.

לגבי רמות גימור ראה כאן בהודעה מס' 6.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=395411&highlight=%D7%92%D7%98%D7%A1

פורסם

בדיוק אתמול בערב חשבתי אחת ולתמיד להסביר את כל ההבדלים בגטס, בין כל רמות הגימור.

להלן מה שרלוונטי אליך:

החל משנת 2006, גטס נמכרה עם מנוע 1.4, אשר החליף את המנוע השתיין - 1.35. שים לב שבשנת 2006 נמכרו שלושת המנועים - 1.35, 1.4, 1.6. ואיך מבדילים? בעזרת צורת הפנסים ופנים הרכב. (כמובן שגם ברישיון מופיע).

בשנתון 2007 עליו אתה מדבר, רק המנועים של 1.4 ו1.6 רלוונטים אליך.

הייתה ברשותי גטס 08' עם מנוע 1.4, בסך הכול מנוע אמין, סוחב יפה את הרכב הקל, הגיר האוטומטי מעט מסרס אותו, סביר להניח שעם גיר ידני הביצועים הרבה יותר זורמים וכמובן גם צריכת הדלק תהיה עדיפה.

ה1.35 הוא גם מנוע חלש יותר מה1.4. 82 כ"ס ו12 שסתומים לעומת 97 כ"ס ו16 שסתומים.

ה1.6 זה אותו מנוע שיש באלנטרה, עד כמה שזה מוזר, הוא יותר חסכוני מה1.35, אבל פחות חסכוני מה1.4.

לגביי רמות הגימור:

GLF - רמת גימור בסיסית שנמכרה בליסינג לרוב, כוללת כרית אוויר אחת בלבד, ללא ABS, אין מראות חשמל ויש 2 חלונות חשמל.

GLI - גם היא לרוב נמכרה לליסינג, אבל רמת האבזור כאן סבירה, יש 2 כריות אוויר, יש ABS, יש מראות חשמל ויש 4 חלונות חשמל.

GLX - יש פה ושם בליסינג והשכרה (שלי הייתה מהשכרה ברמת הגימור הזאת), רמת הגימור כאן משתפרת פלאים, יש 4 כריות אוויר, יש ABS, לעיתים יש גם ESP, יש מראות חשמל, יש 4 חלונות חשמל ויש הכנה לשליטה מההגה.

GLS - שיפור של הGLX. תוספת של מחשב דרך, ולעיתים יש מגנזיום ו/או ספויילר ו/או חלון בגג. מעולם לא ראיתי כזאת בהשכרה. זוהי רמת הגימור ה"בכירה".

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

תודה על התגובה המהירה.

מצאתי את השרשור הזה בחיפוש ודילגתי עליו כי פותח השרשור ציין בעיה מכנית בכלל :)

ומה לגבי מנוע ה-1600 ?

חזק יותר? עדיף על ה-1400?

Bimmer

פורסם

אוכל לתרום לך כמה סנט מניסיון אישי עם גטס אוטומטית 07 עם מנוע 1600.

צריכת הדלק ממוצעת למשפחטומטית, עומדת על 1:10. צריכה בין עירונית עומדת על 1:9, ועם מזגן אפילו 1:8 (יש לציין שאני לא נותן קיקים ומדובר בנהיגה רגילה ולא אגרסיבית).

הרכב מרגיש זריז יחסית במישור, אך בעליות ירושלים מרגישים שהרכב מתאמץ. דגם ה-1600 (לא גימור "ספורט") מגיע כסטנדרט ברמת גימור GLS הכוללת מראות חשמליות, 4 חלונות חשמל, מערכת ABS, EPS ו(נדמה לי) 4 כריות אויר.

בסהכ רכב בסיסי יחסית טוב שעושה את העבודה.

פורסם

תודה רבה!

מנוע רעב בהחלט.

הרכב לא הולך לסוע בעליות אלא במישור, האם אקבל צריכת דלק נורמלית יותר ממנוע ה-1400 ?

Bimmer

פורסם

ככל שתלחץ יותר, כמובן שהרכב יצרוך יותר. אל תצפה לצריכה יותר טובה מ-1:11. מניסיון שלי, הצריכה הכי טובה היתה 1:10.7. לגבי נורמלית יותר מה-1400, אני לא יודע מאחר ולא נהגתי על הדגם הזה.

פורסם

לי דווקא הייתה הייתה 2006 עם מנוע 1600 מהשכרה לשעבר עד לפני 11 חודשים בדיוק.

הרכב שתיין מאוד בעיר 1:9 בערך,משולב בסביבות 1:10.8 אבל בבינעירוני במהירות של 90 קמ"ש הרכב חסכוני יחסית והצלחתי להוציא ממנו 1:13 עד שנדלקה מנורת תקלת המנוע וחיישן החמצן הלך לעולמו.אז גם נפטרתי מהרכב הזה,שלא ממש הראה אמינות מופלגת ב 35 החודשים שהיה ברשותי,במיוחד לא בשנה האחרונה לקיומו-יותר מידי תקלות חשמל מעצבנות ויקרות (אלטרנטור,קצר במנוע הוישרים,שחיסל גם את הקודנית,מצבר שהלך יחד עם האלטרנטור,מפלי מתח-בקיצור כנראה שאז נפלתי על רכב לימון שסה"כ נקנה עם 68,000 ק"מ ונשאר אצלי עד 98,500 ואני מרחם על זה שקנה את הרכב מהרץ (כמה שלא השקעתי,טיפלתי וטיפחתי תמיד הרכב החזיר בבעיטה חסרת רחמים ולא בליטוף).

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

איך 1.6 מהשכרה? יש דבר כזה בכלל?

לי היה 1.4, שנתון 2008 וגיר אוטומטי, הרכב היה מטופל כמו שצריך וכו'. צריכת דלק בעיר הייתה נעה באיזור ה1:10, ובלחץ 1:11-1:12, בלי מזגן כמובן. חום, מזגן ופקקים גם מסוגלים להוריד את צריכת הדלק ל1:9.

מחוץ לעיר המצב טוב יותר, משהו כמו 1:14.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

בעיר אכן צריכת הדלק לא טובה (בערך 1 ל9) , אבל מחוץ לעיר אפשר להגיע אפילו די קרוב לנתוני היצרן (1 ל 13-14).

דרך אגב היו כמה מבחני השוואה בין גטס עם המנוע הישן לחדש , בחלק מהן המנוע הישן דווקא התגלה כחסכוני יותר מהחדש , ככה

שזה כנראה די אגדה עירונית הסיפור של "זלילת הדלק".

• תוכן חדש...