Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4982 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כאשר העמסתי במחסן העצים, מישהו הזדעזע ואמר לי שזה מסוכן.

לבקשתי עובד המחסן ביצע חישוב של משקל העץ ואמר לי שיש שם 250 קילו. רבע טון. זה דווקא הרגיע אותי; 5 נוסעים עשויים לשקול 350 קילו.

אבל יתכן שהגג לא בנוי למשקל כזה. אני דווקא נוטה לחשוב שהוא בנוי עם תמוכות רציניות ולכן זה בסדר. אבל אני לא יודע.

במידה וזה לא אני צריך להחליף רכב כי אני צריך לשנע ככה עץ באופן קבוע.

אז כמה אפשר להעמיס על גגם של כלי רכב פרטיים?

פורסם

אני מניח שמותר עד 50-80 קילו מקסימום. זה מה שמקובל ברכבים פרטיים.

והעיניין הוא בכלל לא (רק) בעימידות הגג, אלא בכך שמרכז הכובד של הרכב עולה מאוד, וגם סכנת ההתהפכות.

אגב, רכב שמורשה לשנע 250 קילו על הגג יהיה איזשהו וואן או טנדר גדול.

פורסם

לפי המקור הזה - מותר להעמיס על הגג 50 ק"ג.

http://peugeot.mainspot.net/tips/205_spec.shtml

כמובן שהעמסה שעשית אינה עולה על כללי הבטיחות הבסיסיים ביותר. חבל אפילו לפרט, חרגת כמעט מכל הכללים לריסון מטען וממגבלות הרכב. אפילו בג'יפים גדולים מטען הגג המותר הוא כ- 100 ק"ג בלבד.

העובדה שהדרך עברה בשלום לא צריכה לעודד אותך לחזור על כך בעתיד.

פורסם

האמת שזה לא מעניין כל כך שאתה פוגם קשות ברכב שלך! מה שמפריע לי מאוד זה שאתה סכנת מוות לנהגים ונוסעים בכביש!

ברכב כזה קל וקטן כל משב רוח יגרום לך לסטות בפתאומיות מהנתיב או להנתקות הציוד מהרכב ובכך פגיעתו בנוסעים אחרים בכביש!

בכדי להעמיס 250 קילו יש להשתמש בציוד ורצועות מתאימות וכמובן ברכב ייעודי לכך!!

פורסם

מבחינת עמידות הרכב ושאר ענייני בטיחות - זה אכן התברר כמסוכן ותודה לעונים

מבחינת הנסיעה, ההבדל הוא נקודת הכובד שעולה; 350 קילו בתא הנוסעים יציב יותר מ-250 קילו על הגג. עם זאת, מבחינת הנסיעה עצמה, על אף נקודת הכובד שעולה למעלה, הנסיעה עדיין בטוחה. 250 קילו הוא משקל שהרכב בנוי לו מבחינת התנועה, [הלא הוא אמור להסיע 350 קילו נוסעים], הרכב מתנהג יפה על הכביש, סוחב יפה, בולם יפה, מסתובב יפה. הנסיעה עצמה לדעתי אינה העניין.

אגב, השימוש העה בראצ'טים חזקים שחוברו היטב לרכב.

פורסם

שוב פעם, אני חוזר - אין בעיה מבחינת משקל, הרכב יכול לסחוב את זה, וגם אין בעיה מבחינת עמידות הגג (למרות שאם יש גגון נקודות העיגון שלו יקרסו עם הזמן), אם ראית פעם רכבים הפוכים על הגג - לרוב הגג לא קורס, למרות שהוא מחזיק כ 1000 קילו משקל הרכב.

יש בעיה במחינת היציבות והרגישות לשיפועי צד.

מרכז הכובד עולה, התנהגות והיציבות הרכב בפניות ובשיפעי צד מושפעת מאוד ונסיעה כזאת לא בטיחותית

לא מדובר בחריגה כלה, מדובר בחריגה של פי 5 ממה שיצרן הרכב מאשר.

פורסם

מסוכן מאוד, לפני מספר חודשים בעליות לירושלים בחור אחד העמיס 4 טלוויזיות ישנות על הגג

אחת מהם עפה באמצע הנסיעה ורק במזל אני ועוד 2 נהגים הצלחנו להתחמק.

אולי לא אותו מטען כמו שלך, אבל מסוכן מאוד.

שי.

• תוכן חדש...