Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

(צריך דעה בנושא) יונדאי i10

Erez-mal
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4644 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

שלום חברים

אני שוקל לרכוש יונדאי i10 שאמורה לשמש אותי לנסיעות בין עירוניות באזור המרכז ופעם בשבוע או פעם בשבועיים מתל אביב לקרית גת

רציתי לדעת האם הרכב יוכל לעמוד בעומס כזה בהנחה שאני שבדרך כלל בכביש בינערוני אני נוסע על 110 קמש???

ואם כן מה המשמעות מבחינת צריכת דלק כי הבנתי שזה משפיע על הצריכה ומהות הקנייה של הרכב זה חיסכון בדלק

תודה מראש לכל המשיבים

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

האם מדובר בידנית?

לחבר קרוב יש I10 ידנית 2011 ולפני כשנה הוא השאיל לי אותה לשבוע, שבוע בו נסעתי מדי יום ירושלים-ת"א, מרבית הזמן על 110-120 קמ"ש.

הרכב עומד בעומס, צריכה ממוצעת 1:14

בנסיעה רגועה יותר הרכב הרבה הרבה יותר חסכוני ואני כן הייתי אומר שאם באופן קבוע - אז 110 זה קצת מעל המומלץ מבחינת הצריכה.

בעבר הייתה לי אלטו ידנית ואני יכול לומר לך ששם ההבדל בנסיעה ב90 קמ"ש לעומת 110 מורגש אפילו יותר בצריכת הדלק.

בוא נדבר תכלס - תהיה מוכן לרדת קצת במהירות, אני אוריד לך קצת בצריכה לכיוון ה1:16 :)

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

יש לי I10 ידנית שנת 2011. נסיעה על 110 לא תתן לך צריכת דלק טובה לא משנה באיזה רכב תסע. בנסיעה רגועה (לא עובר את ה 90) היונדאי שלי עושה 1:16-1:17 בממוצע עם 70% עירוני בחיפה.

מבחינת עומס, אין בעיה לאוטו לעמוד בזה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

באיזה דגם של יונדאי i10 מדובר?

אם מדובר בדגם האוטומטי, חפש את הדגם עם המנוע החזק יותר (1,250 סמ"ק) שיתאים יותר למשימה הזאת.

אם מדובר בדגם הידני אז אין לך הרבה ברירות, יש רק מנוע אחד והוא הקטן יותר. אבל עם גיר ידני הביצועים שלו טובים יותר.

חוץ מזה, מציע לך לבדוק גם את פיג'ו 107. קצת יותר קטנה וקצת יותר חסכונית.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ה-i10 בנפח 1.25 לא נמכרת עם גיר אוטומטי בלבד ועולה 27,000 ש"ח(!) יותר מהידנית ...

ידנית עם מנוע 1.25 זה רק i20 שעולה 14000 ש"ח יותר מה-i10 - צריכת הדלק דומה ל-i10

אם כבר חסכון הקיה פיקנטו אחותה של ה-i10 מגיעה עם מנוע מודרני וחסכוני יותר מה-1.1 ועולה רק 1000 ש"ח יותר ממנה.

(הגרסאות האוטומטיות עם מנוע 1.2 - זולות משמעותית)

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני מתלבש על השרשור להשחיל שאלה שתמיד הטרידה אותי לגבי צריכת דלק באותה מהירות שיוט לא ידועה.

יש לי פג'ו 206 XT - 2003, אוטומטי, מנוע 1.6.

כמעט כלום לא משפיע לי על התצרוכת. הוא עושה 1:12.

גם אם אני נוסע על 90, או נוסע על 110 - פשוט לא מרגיש הבדל בצריכה לפעמים +/- 0.5 ק"מ לליטר. יכול להיות שזה כזה זניח?!

כאשר 80% מהנסיעות ברכב הן בכביש בינעירוני - 1,000 ק"מ בחודש.

יכול להיות שמהירות השיוט של הרכב יותר גבוהה מ 90 - יותר לכיוון ה 100 ככה שזה לא מורגש?

יש דרך אמינה לבדוק את זה חוץ מניסוי של נסיעה לכל אורך כביש 6 באופן אחיד? :)

- פיאט בראבו סנסשיין רובוטית 1.4 - 2011

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לגבי ה i10. מעולם לא נהגתי על הרכב אבל חבר שקיבל i10 מהעבודה החליף אותה מהר מאוד ל i30 כי היא לא סחבה לו. לא מדובר בנהג מרוצים אבל אני מניח שזה מאוד סוביקטיבי אז ההמלצה שלי היא פשוט לקחת את הרכב לנסיעת מבחן ואז להחליט.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הרכב הוא רכב "עירוני" במהותו.

אם עיקר השימוש הוא עירוני ופעם בשבוע – שבועיים אתה נוסע לקרית גת, לא אמורה להיות לך בעיה, הרכב "יסחוב".

תרגיש פחות יציב או נוח בהשוואה לרכב גדול וכבד יותר במהירויות גבוהות, אבל אם אתה חי עם זה בשלום – אין עם זה שום בעיה.

ככל שהרכב מתאמץ יותר, כך גם צריכת הדלק גבוהה יותר, ומהירות של 110 קמ"ש היא טיפה גבוהה ממהירות השיוט הטבעית של הרכב, כך שצריכת הדלק לא תהיה "כל המדינה במיכל דלק אחד", כמו שאומרת הפרסומת שלהם, אבל לא גרוע משמעותית מזה.

יכול להיות שכדאי לך לשקול לקנות את אחותה הגדולה קצת יותר של היונדאי, את ה- i20, אבל זה שיקול תקציבי שלך.

בהצלחה!

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...