Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5015 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הסט אפ על האנדורו שבתמונה הוא צמיגים של ספשלייזד (שונים קידמי מאחורי) - הם לא רעים למרות שהאחורי רך מידי לטעמי ומתחיל להישחק מוקדם מהצפוי לעניות דעתי.

אם אתה מחפש צמיג ALL AROUND מעולה, קנה את הONZA IBEX FR 2.25 - הוא אדיר , דפנות קוולר (מתקפל) ונסגר הסיפור, רכבתי עם אחד ומאוד מאוד נהניתי ממנו לפני שמכרתי את האנדורו הקודמים שלי , משקל טוב, אחיזה מטורפת וגילגול טוב.

לגבי הסטראבה,

אני אישית לא מסתובב עם כלום (הGoPro Hero2 שלי מצטרפת איתי לפעמים), פשוט היה ערב צילומים לבקשתו של החבר שלי שצילם, יהיה אחד נוסף בהזדמנות הראשונה .8)

💡אמרת? אל תבטיח;  הבטחת? אל תכתוב;  כתבת? אל תחתום;  חתמת? אל תתפלא 😏

• תגובות 59
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

הייתי מוכן להשבע שהצמיג הקדמי שלך הוא הביג בטי, ורק עכשיו קלטתי שספשילייזד העתיקו גם את זה מחברה אחרת עם הקלאצ' :)

אני כרגע על האופני פנאי שלי עם ה ONZA IBEX 2.25, לחץ מתחת ל32 והוא אוכל פנצ'ר, יש לו דופן מנייר ואני לא מת על האחיזה שלו בכלל.

על אופני הדאונהיל ניסיתי את האח הגדול, הIBEX 2.4 שהתברר לי שהוא אותו הדבר רק בכבד יותר :) [עם התרכובת הרכה וטיובלס]

אולי אני מבקש יותר מדי מהצמיג, אני פשוט אחכה ל DHR 2 וה HIGHROLLER2 שיגיעו לארץ

מוכר סטים קומפוננט ומגברים ברמה גבוהה לרכב!

טוויטרים HYBRID AUDIO L1 PRO + L1V2

מידריינג Hybrid Audio L4

מגברים לרכב - TRU TECHNOLOGY S44 - \ TRU TECHNOLOGY S45

פורסם

בעיני זה פשוט מכיוון שאתה אמנם על "אופני פנאי" אבל אתה עדיין רוכב עם לחצים של DH ..

הIBEX FR יחזיק כל לחץ מעל 30/32PSI באופן מושלם וללא תקלות , מה גם שתתגלגל קצת מהר יותר ממה שאתה רגיל .

לפי מה שאתה מתאר עליך להשתמש בהיי רולר II עם דפנות 2PLY .

בהצלחה , עכשיו אני חושב שכדאי שנחזיר את השרשור לבעליו . :wink:

פורסם

לפני שמחזירים לו את השרשור אני רק שאלה.

אני רוכב בעיקר שבילים לבנים, עיר ושטח קל (וזה לא עתיד להשתנות עקב מגבלות רפואיות שמונעות ממני לעלות דרגה) והגיע הזמן להחליף צמיגים.

רוכב על GT AVALANCHE 3 שנועלים KEBDA NEVEGAL. בסך הכל התמיגים נתנו אחיזה טובה אבל די איטיים. על מה המומחים ממליצים לצרכים שלי (תקציב גמיש לחלוטין. לא מדובר על אלפי שקלים)?

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

הקנדה נבגל היו בעבר מועדפים על הרבה רוכבי am אבל אני אף פעם לא התלהבתי מהם

צמיגים שמתגלגלים מהר ואוחזים טוב בשטח לא טכני יהיו בשבילך צמיגי קרוס קאנטרי, במגמה הזו ממליץ לבדוק צמיגים של schwalbe כמו רייסינג ראלפ

תומר, כשאני אומר אופני פנאי, אלה אופני אול מאונטיין 8 אינצ' עם קיינקריק אויר מאחורה וונילה 36 מקדימה:-)

אתמול כבשו את פארק קנדה gy5e4amy.jpg

מידריינג Hybrid Audio L4

פורסם

לגבי הצמיגים - אתה יכול לבדוק גם את המקסיס ADVANTAGE שהוא לא רע בכלל .

elik0 , זה בסדר , אני עם פוקס 36 מקדימה גם ... הוא רק משתבח עם הזמן .. :-P

ודרך אגב, 8 אינץ' זה מזמן לא פנאי ולא AM :lol: אבל אני מניח שאתה כבר יודע את זה .

פורסם

ראשית תודה על כל התגובות, למרות שרוב המושגים פה נראים לי כמו ג'יבריש :lol:

ראיתי שהמלצתם חברות מסוימות, אבל לא על דגמים ספציפיים. הSUB 7 ראיתי, נראות פשוטות מאוד וזה לא הכיוון שאני מחפש.

אני רוצה לפחות שיהיו בלמי דיסק, בעיקר בגלל שאני לא סומך על הבלמי גומי הרגילים שיש בכל אופנים

ואשמח על כל המלצה שהיא בנושא מסלולים, קבוצות, חנויות, וכל דבר שיתרום לי לידע באזור באר שבע :arrow:

נ.ב. הגובה שלי זה 1.70

פורסם

אלה אופני 8 שמפדלות כמו 5:-)

כל החבורה שלי הגיעו עם סטאמפים וריינים

בנוגע לדאונהיל..

e2edahys.jpg

מידריינג Hybrid Audio L4

פורסם

אין לך מה לפחד ממעצור V רגיל, אני מכיר מישהו שרוכב עם זה בשטח ועוד אחד שרכב עם זה ורק בגלל בעיות משקל עבר לדיסק (בלימה חזקה יותר והוא צריך את זה בגלל המשקל בירידות).

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

בלמי V עוצרים יפה מאוד ואין לך מה לפחד מהם. בגלל המבנה הפתוח שלהם אם יהיה סיכוי לכשל אתה תוכל לראות אותו הרבה לפני שהוא יתרחש.

פורסם

אני מסתפק בקסדה.

נהג מתחיל, בלמי V לא פחות אמינים מבלמי דיסק וכשמרפי מחליט לעבוד שום בלם לא יעזור. כשהייתי ילד וגרתי בר"ג, ברחוב ביאליק מול אורדע היתה עלייה ארוכה ותלולה שנגמרת בביאליק והיינו תמיד אוהבים לרדת אותה עם האופניים (אופניים מתקפלות של פעם. סינגל ספיד ובלם רגל). באחת הפעמים כשירדתי את הירידה ובאתי לעצור השרשרת החליטה להיקרע. הרבה אופציות לא היו כי גם אם הייתי מצליח לחצות את ביאליק בלי להידרס ולא לפגוע באף אחד אז הייתי מתרסק לכיכר. לא יודע מאיפה בא לי האינסטינקט אבל תקעתי את העקב בשפיצים של הגלגל האחורי וזה מה שעצר אותי (עלה לי בנעל קרועה ועקב עם חור כמעט עד העצם אבל זו האופציה הכי פחות גרועה).

פורסם

תלוי איזה בלמי וי ואיזה בלמי דיסק

יש בלמימוי הידראולים שהם כלכך חזקים שיכולים ליצור דנט בשלדה

ויש בלמי דיסק מכאניים שלא יעצרו גם אם תדע את התורה בע"פ

בלמי וי תמיד צריך לשמור יבשים

ברטוב אין עם מי לדבר שם

בלמי דיסק הידראולים זו השאיפה, מינימום אחזקה, בליד פעם בשנה ורפידות וזהו.

לצמיגים, אם אתה רוכב בלחצים מעל 36 אז תרגיש חופשי לקחת כל צמיג all mountain/cross country ממותג, ורצוי עם פנימית עבה יותר ולא הפנימיות נייר ממוחזר הזה שמוכרים.

פס גומי, רק אם אתה רוכב בשדות קוצים או רוכב דאונהיל ברמת world cup שדורש טיובלס על פנימית בנוסף להגנה מסנייקבייט.

בנוגע להילוכים, תלוי מה אתה דורש מהם, בעקרון כיוון ראשוני נכון יוריד ממך המון כאב ראש בהמשך הדרך.

שלדה ומידות, אל תתבייש לבקש סיבוב בשכונה/מדרגות מכל מוכר יד שניה

כמובן שכל דבר יכול לשנות את הצורה שבה אתה יושב על האופניים

אז שים לב גם לגדלי הרכיבים ואפילו לאורך הקראנק.

חשוב לבדוק שהקראנק מתוחזק היטב גם הוא.

מיגונים:

בעיר אני בלי

בשטח פנאי קסדת חצי,משקפי שמש ומגיני ברכיים

ביותר מפנאי,

ברכיים, קסדה מלאה, כפפות קרבון, מיגון צביצב או חלפץ, מגן צוואר, גוגלס.

שים לב שגם לנעלי רכיבה ופדאלים יש חשיבות לא קטנה בזמן הרכיבה.

אפילו בעיר.

כמובן שהעדפות מיגון משתנות לפי רמת הרצון של הרוכב

יש אנשים שנכנסים לבן שמן עם לא פחות משכפצים קרמיים ומיגון פוטבול

יש כאלה שבקושי טורחים לשים גרביים (אז קרה, מודה)

מידריינג Hybrid Audio L4

פורסם

מה שמר elik0 מנסה לומר בהודעה מעלי זה:

תמצא חבר שבענייני רכיבה ומבין (ולא מדבר שטויות כי קרא שני פוסטים באיזה אתר) , גש איתו לסדנה הקרובה לביתך (רוזן ומינץ, מצמן את מרוץ, סלאלום או כל דבר אחר) וקבלו ייעוץ לגבי האופניים שעליהם חשבת .

אם אלו אופניים שניים - תיעזר בחבר ותבצעו בדיקה בסדנה ליתר ביטחון ,

אם זה זוג ראשון (מה שלא נראה לי) , עשה טובה וקנה אחד חדש לחלוטין מחנות .

אגב, בעיני, בלמי דיסק מכניים יהיו אחלה , לא חייבים הידראולים , למרות שזה אחלה דבר.:wink:

לגבי מיגון ,

רוב הזמן "קסדת חצי" (רגילה) ממותג אמין (יש כמה וכמה כמו ספשלייזד או בל או ג'ירו ודומיהם) בצירוף כפפות ארוכות בעובי סטנדרטי בצירוף מגיני ברך (דגם לדוגמא: 661 RAGE) יעשו את העבודה ולא תצטרך מעבר ..

לא לשכוח משקפי שמש (ולא, לא ריי באן אופנתיים ממתכת 8))

• תוכן חדש...