Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5020 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

לא מזמן שאלתי כאן על קניית רכב חדש, קיבלתי מספר תובנות, אך השהיתי את הפעילות בנושא, מסיבות שונות, וכעת גמרתי אומר להתחדש. מדובר בסופרמיני ידנית חדשה עד 75000.

הדרישות העיקריות - בטיחותית, חסכונית, מרווחת (תינוק ראשון מתבשל), ולא תזיק גם הנאה מנהיגה.

ברשותי פונטו ידנית מ-2005. בפיאט מציעים עד סוף החודש טרייד אין 5% מעל המחירון.

מבחינתי יש 4 מועמדות -

גרנדה פונטו (בגלל הטרייד אין, השוק קשה היום), קיה ריו, i20 ופיאסטה.

הריו חורגת מהתקציב קצת, וע"פ הנתונים היבשים ה-i20 מנצחת בגלל תא המטען, צריכת הדלק המוצהרת והכי הרבה כ"ס.

אשמח לשמוע את דעותיכם.

אגב אם מישהו יודע מה משמעות ההבדל בין דיסקים לתופים בבלמים אחוריים אשמח לשמוע...

תודה רבה לכולם, וגמר חתימה טובה.

פורסם

לדעתי הגרנדה פונטו היא אופציה מצויינת - וראויה להיות ברשימה גם בלי המבצע.

מדוע הסוזוקי סוויפט/ספלאש נעדרות מהרשימה?

אגב אם כבר אתה חורג מהתקציב - לך על פיג'ו 208 - יותר חסכונית ומרווחת באותה מידה כמו ה-i20

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

גרנדה פונטו היא אופציה טובה, אבל כמשומשת. כחדשה היא כבר מיושנת ויקרה מידי. שלא לדבר על שמירת הערך הבעייתית והסחירות הנמוכה מאוד. אם כבר פיאט ידנית חדשה, אז אולי הפנדה החדשה או הפונטו-איוו שהיא שדרוג של הגרנדה פונטו. אבל לקנות היום פיאט גרנדה פונטו חדשה זה כמו ללכת לחנות של אפל ולקנות אייפון 4.

אני לא יודע למה אתה חושב של-i20 יש תא מטען גדול יותר משל הריו. לריו יש תא מטען גדול יותר ומושב אחורי מרווח יותר. אין לי מושג מה כתוב בנתונים היבשים אבל זה המצב בפועל, מהשוואה ראש בראש שעשיתי כששתיהן עומדות זו לצד זו.

ההבדל בין דיסקים לתופים הוא שבלם תוף נחשב למערכת בלימה מיושנת יותר, שהוחלפה בהדרגה על ידי בלמי הדיסק. בדגמים הידניים הזולים היצרנים ממשיכים להשתמש בבלמי תוף כי הם זולים יותר, לעומת הדגמים היקרים והחזקים יותר שזקוקים גם לבלמים חזקים יותר. זה לא משמעותי לנהג הממוצע, עוצמת הבלימה של הרכבים הללו תספק אותך לכל נסיעה מנהלתית ואף מעבר.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

מקסימום יכולת בלימה זה במצב של נעילת גלגלים, אין יותר מזה, גם בלמי דיסק וגם בלמי תוף יכולים לנעול גלגל בלי קושי מיוחד ולכן אין פה עניין של כח בלימה, מה שכן שונה זה יכולת הקירור-בלמי תוף מתחממים מהר יותר ומתקררים לאט יותר ולכן בבלימה ממושכת או בלימות חוזרות בזמן קצר הם יציגו יכולת טובה יותר.

בנוסף, בלמי תוף באים בד"כ בסרן האחורי שגם ככה במצב בלימה: א.משתתף הרבה פחות בפעולת הבלימה ב. בגלל הפיזיקה, המשקל של הסרן האחורי יורד והרבה יותר קל לבלום את הגלגלים שפחות "נשענים" על הכביש.

בלמי תוף/דיסק בסרן אחורי-חסר משמעות (כל עוד לא מדובר על רכב ספורט)

פורסם

תודה לכולכם. תודה גם על ההסברים בעניין הבלמים.

לגבי הריו - האם ההבדל בתא המטען משמעותי? הריו פשוט יקרה יותר מהתקציב, אחרי שמתחתי אותו קצת..

פיג'ו 208? האמת לא מכיר בכלל...

הסוויפט לא ברשימה בגלל תא מטען קטן יחסית. שוב, לפחות לפי הנתונים היבשים.

הגרנדה פונטו יקרה והמנוע חלש יחסית, אבל היא מרווחת וחסכונית, הפנדה קטנה מדי ואיבו יקרה מדי.

שוב תודה, אשמח לקבל תובנות נוספות.

פורסם

תיקון תקן לשורה שרשמתי: "בלמי תוף מתחממים מהר יותר ומתקררים לאט יותר ולכן בבלימה ממושכת או בלימות חוזרות בזמן קצר הם יציגו יכולת טובה יותר." הם - מתייחס לבלמי דיסק

לסוויפט אכן תא מטען קטן, אם זה פרמטר חשוב מבחינתך אז היא לא מתאימה

פורסם

שברולט ספארק תוכל להתאים, מנוע 1.2 ל' 82 כ"ס, ידני.

אבזור שכולל- רדיו דיסק MP3 4 חלונות חשמל 5 מקומות ישיבה פסי גגון להעברת מטען וכו'...

הרכב מאובזר בכל פרטי הבטיחות הנדרשים מ 6 כריות אוויר ועיגוני ISOFIX ועד מערכת בקרת משיכה ומערכת בקרת יציבות,

ו- 4.5 כוכבי בטיחות.

פורסם
שברולט ספארק תוכל להתאים

עם כל הכבוד (ויש כבוד) שברולט ספארק היא מיני ולא סופר מיני ויש לה תא מטען לא עונה לדרישות.

לקנות היום פיאט גרנדה פונטו חדשה זה כמו ללכת לחנות של אפל ולקנות אייפון 4.

לי אישית ממש אין בעיה עם זה. המכוניות שהכי נהניתי מהן מבחינת תחזוקה ותקלות היו ה"בשלות" יותר אלה שקניתי חדשות רגע לפני (או קצת אחרי) שהיורשת הופיעה.

וזה בדיוק הסיבה שאני עדיין עם גאלאקסי S 1 - אין הבדל מהותי בפונקצונאליות בשורה התחתונה (והאנלוגיה ברורה)

פיג'ו 208? האמת לא מכיר בכלל...

פיג'ו 208

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם

לגבי הריו - האם ההבדל בתא המטען משמעותי? הריו פשוט יקרה יותר מהתקציב, אחרי שמתחתי אותו קצת..

לא מאוד משמעותי.

ואגב, בקיה כמו בקיה, המחיר הרשמי הוא רק נקודת הפתיחה של המשא ומתן. יש מבצעים ואני בטוח שתצליח להוריד את המחיר הרשמי לאזור שיותר קרוב ל-75 אלף ש"ח. רק תבוא ברצינות לסוכנות ויהיה בסדר.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

קניתי I20 ידנית לאחרונה, נסיעה די נוחה, שקטה, המכונית מאובזרת ביחס לאחרות, צריכת דלק סבירה ביותר 1 ל-14, אני נוסע הרבה בעיר, תא מטען גדול ביחס לאחרות, ההתלבטות שלי הייתי בין הפיאסטה לפאביה וליונדאי, הפיאסטה נפלה בגלל שהיא חלשה ביחס לאחרות ותא המטען שהוא קטן לעומתן, הפאביה ירדה בגלל האחריות שהינה לשנתיים והדגם פחות בטוח(4 כוכבים), נבחרה היונדאי, יש בה יותר יתרונות מחסרונות בשביל הצרכים שלי.

כל תענוג הרכישה עלה לי 74500 במזומן, כולל אגרת רישוי, קודנית, מרימי שמשות, חיישני רוורס ושלטי נוחות.

פורסם

תודה אבי, אני לא יודע מה הססטוס שלך בחיים אבל האם אתה יכול להעריך איך תסתדר בתא המטען עגלת תינוק?

הפיג'ו 208 מסתמנת כיקרה מדי, אז אני חושב שיש לי מועמדת לניצחון, למרות שבשעות האחרונות (אולי בגלל שאני חושב על מה עוד לא חשבתי..) תהיתי אם לא קפצתי גבוה מדי ואם לא כדאי לי לבדוק רכישה של אחת מהמועמדות הנ"ל משומשת כשנה.

האם ירידה בשנתון אחד שווה את החיסכון הכספי?

חתימה טובה לכולם.

פורסם

לדעתי בהחלט שווה לשקול רכישת משומשת בת שנה. וההחלטה צריכה להתקבל ע"פ העסקה הספציפית.

אופציה נוספת שהעלה חבר שספרתי לו על הדילמה שהעלה zvika-pick ושאלתי אותו מה הוא חושב - הוא מצידו ענה לי בשאלה:

"האם היית רוכש 206+ במבצע ב-64990 ש"ח ? - והתשובה: בהחלט יכול להיות...(אפילו שהדגם די מיושן)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם

(כמעט) כל מכונית מאבדת ערך בקצב כלשהו - אובדן הערך בשנה הראשונה הוא בערך כפול.

היתרון של רכב חדש - פחות התעסקות, תקופת אחריות, פחות סיכון. תעשה חשבון אם זה שווה לך את הכסף הנוסף.

ירידת ערך היא מטבע עם שני פנים, אתה גם יכול למצוא את היתרון בירידת ערך מהירה - לדוגמא - אם אתה אוהב את הפיאט שלך, למה לא לשקול קניית פיאט פונטו איבו מודל 2010, 1400 ידנית, חסכונית, בטיחותית, מרווחת ומאובזרת עד הגג במחיר של סביב 55K? את ה-20K תשים בצד כי עד מהרה תגלה שיותר זול להחזיק מכונית אקזוטית מאשר תינוק.

אם בכל זאת ללכת על כל הסכום ועל חדשה - ה-I20 היא יותר מבסדר גמור.

פורסם
תודה אבי, אני לא יודע מה הססטוס שלך בחיים אבל האם אתה יכול להעריך איך תסתדר בתא המטען עגלת תינוק?

הפיג'ו 208 מסתמנת כיקרה מדי, אז אני חושב שיש לי מועמדת לניצחון, למרות שבשעות האחרונות (אולי בגלל שאני חושב על מה עוד לא חשבתי..) תהיתי אם לא קפצתי גבוה מדי ואם לא כדאי לי לבדוק רכישה של אחת מהמועמדות הנ"ל משומשת כשנה.

האם ירידה בשנתון אחד שווה את החיסכון הכספי?

חתימה טובה לכולם.

אני נשוי פלוס 1, בן שנה, עד לפני חודש היתה לי דיהטסו סיריון, בתא המטען של הדיהטסו נכנסה עגלת צ'קו פלוס אמבטיה, הכל עניין של איך אתה מסדר את זה, אבל זה הכל, נכנסה רק העגלה.

לאחרונה אישתי החליפה את העגלה לעגלת ברייטקס, העגלה הזאת נכנסה לסיריון רק אחרי שפירקתי אותה לגורמים, זה התחיל להימאס עלי אז חיפשתי סופר מיני עם תא מטען יותר גדול, ליונדאי יש תא מטען שגדול כמעט ב-100 ליטר לעומת הסיריון, העגלה נכנסת בלי בעיות ועוד יש מקום לדברים אחרים.

פורסם

נו ועכשיו אני מגרד את הראש בעניין הפיג'ו 206+ ב-65K. בכל זאת 10 אלף פחות מה-i20.

האם למישהו יש ניסיון איתה? מחקירה בגוגל אנשים סיפרו שהמזגן לא משהו ואם זה נכון הרי שרק על זה היא נופלת....

• תוכן חדש...