Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5018 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כבר תקופה מחפש לקנות סאב 12 SQ לא יקר הגברה שלי בגישור מהמגבר zx650.4.

מתלבט בן שתי סאבים:

1.cvr12 של קיקר ב500שקל פחות או יותר חדש שהוא 400rms ו800w בפיק ל4אום.

2. Es300 של הרץ ב500 שקל פחות או יותר לא חדש יד שנייה שהוא 350rms ו700w בפיק ל 4אום.

מה לעשות אולי עדיף סאב אחר

לא רוצה לעבור את ה 650 אם תיבה אבל תיבה זה שטיות.

פורסם
אין שום קשר בין CVR לבין SQ

ה-ES300 יותר בכיוון.

תהרוג אותי לא הבנתי מה רציתה לומר דבקה קראתי ביקורות ממש טובות על של קיקר וזה וכשאתה אומר ה300 בכיוון הבנתה שאני מדבר על יד שנייה?

פורסם

שמישהו פעם אחת יסביר לי מה זה סאב SQ

אם הייתי אומר לכם שסרווין ווגה סטרוקר 15 אינטש הישן (זה שזז על ציר חשוף עם בורג) הוא אחד מסאבי הSQ היותר טובים שיצא לי לשמוע - אני חושב שרובכם לא הייתם מאמינים לי.

אם הייתי אומר לכם שיצא לי לנסוע ברכב בארה"ב עם סאב מקורי של פיוניר בפונטיאק G5 - חלקכם כאן כבר מתהפך

אבל אם אני אעז ואומר שגם יצא לי לשמוע תוצאה מאוד נאה מפיוניר VCCS (הדגם שיצא מיד אחרי ה306C) - יהיו כאן כאלה שיעשו בי לינץ'.

בסופו של דבר זה סאב - זה רמקול שמנגן תחום תדר צר מאוד והעיקר הוא לספק לו את תנאי העבודה הנכונים.

שזה אומר -

תיבה בנפח נכון.

תיבה מסוג נכון.

הספק מתאים.

מיקום נכון.

אתם שוכחים שכל הסאבוופרים כגון הCVR, 306C ושאר חיות התחנה המרכזית הישנה למינהם - בד"כ משווקים לקהל יעד מאוד מאוד מסויים - והחברות שמייצרות את הסאבוופרים האלה בונות על זה שהם יגיעו לקהל היעד המאוד מאוד מסויים הזה.

אבל - אם תיקחו את הסאבוופרים האלה, שלרוב נמצאים בתיבות - גדולות מידי, עם פורט, פורט בגודל לא נכון - לא אורך לא קוטר ותשימו אותן בתיבות שמתאימות יותר בכדי להפיק מהם תוצאה מדוייקת יותר... ולא תעשו מעשה סדום כמו הפעלת BASS BOOST ולא תפתחו יותר מידי את הגיין

אתם תותפעו לגלות שאפשר לקבל תוצאת SQ לא רעה בכלל מהסאבוופרים הכי פשוטים, לא הכי מדוייקים אמנם אבל עדיין - אתם תהיו מופתעים לגלות מה אפשר להוציא מהציוד הזה.

למעט שיקוצים שעד היום אני לא מבין איך קוראים לדברים האלה סאב - רוקפורד P1, אינפיניטי רפרנס.

אם פותח השרשיר אוהב יותר רכות מהסאב וופר - הC12 היתה הבחירה שלי.

יותר דיוק ופאנצ' - הES.

הCVR נופל באמצע - וזה סאב שאני מכיר לא רע מחבר מעבודה קודמת - קצת קשה להגביר אותו אבל הוא יכול להשמע לא רע בכלל.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אני מגדיר סאב "SQ" כסאב מהיר,מדויק בעיקר.:roll:

אני כמעט קניתי את הסטרוקר אדי,רק התברר שהוא כבר נקרע ותיקנו אותו,לא ממש מתחבר לתיקונים (אישית)

Scan Speak

פורסם

סאב למטרת SPL נטו - אני יכול להבין - מדובר כאן ביכולת ספיגת הספק נטו.

זה משהו שיש לו ייעוד חד ערכי - SPL - ליצור כמה שיותר לחץ בעזרת גלי קול, אי אפשר להבין את זה בשום דרך אחרת.

אבל SQ - "איכות צליל" זה מושג מופשט, אבסטרקטי וזה נתון לפירוש האישי שלך ולטעם האישי שלך - אז סאב למטרת SQ זה לא ממש משהו מוגדר.

אבל - יש כמה כללים לגבי שילוב סאב וופר במערכת SQ שהם תמיד נכונים -

1. הסאב וופר צריך להשתלב עם הסט הקדמי ולא להשתלט עליו.

2. הסאב וופר צריך להיות המשך ישיר של המידבאסים\וופרים והתחושה שצריכה להתקבל היא בעצם שאין סאב ברכב אלא הכל מנוגן דרך הסט הקדמי.

והאמת העירומה היא שאת שני התנאים שציינתי מעלה, ניתן להשיג עם כל סאב שתבחר ולכן בעצם כל סאב הוא גם סאב שניתן לשלב במערכת SQ.

עד כמה אתה רוצה שהסאב וופר יהיה טונאלי?

עד כמה אתה רוצה שהסאב וופר יהיה מהיר ודייקן?

עד כמה אתה רוצה שהסאב וופר ירד נמוך וילטף?

בדיוק בשלושת הנקודות האלה נכנס הטעם האישי וכמובן, התקציב.

בוא נאמר ששני הסאב וופרים שצויינו מעלה בפתיחת השרשור - לא יהיו מצטיינים גדולים בטונאליות שלהם אבל האחד יהיה מדוייק יותר מהשני והאחר ירד נמוך יותר או שלפחות בנמוכים יהיה נעים יותר.

ודן - עוד משהו, תמחק את הציטוט ששמת בחתימה שלך - זה לא נראה טוב.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אדי,

הסטרוקר תוכנן כסאב SPL, אבל להפתעת המהנדסים הוא נטה מאוד לכיוון הSQ. אז כן אפשר להאמין לך כשאתה אומר את זה.

מצד שני סדרת הסטרוקרים עד היום אף פעם לא היו הצלחה גדולה.

פורסם

וזו בדיוק הפואנטה דיוויד

הפואנטה היא שכמעט כל סאב SPL שתבחר יכול להוציא תוצאות SQ טובות בהינתן התנאים המתאימים.

אני לא זוכר אם אתה זוכר - אבל כשישבתי ברכב שלך עם הסאב PSI הקודם - הייתי מופתע מאוד מהדיוק שלו ובעוצמות הנמוכות ביותר שלו - הוא עבד יפה מאוד עם הסט הקדמי וזה כשהוא יושב בתיבה מפלצתית שמיועדת בכלל לתת תוצאה מירבית בתדר נושא.

כל העניין הוא שאם אין לך כסף לסאב למטרות SQ - אתה עדיין תוכל להגיע לתוצאות ממש טובות אם תעבוד נכון עם הרוב המוחלט של הסאב וופרים שאתה תבחר.

סה"כ היום אני עובד עם סאב וופר מאוד מאוד פשוט של DD 8 אינטש ומבחינת אופי הבאס שלו אני אוהב אותו יותר מאשר אהבתי את הSEAS או את האינפיניטי קאפה שהיה לי וזה ברור לי למה, בגלל התיבה שהיצרן החליט להושיב בה את הסאב הזה.

----- אז

פותח השרשיר מחפש סאב זול מאוד בכדי לשלב אותו במערכת SQ

אפשרי בתנאי אחד - שעובדים איתו נכון.

-- לא היה ניתן לאמר את אותו הדבר בכוון ההפוך.

Pioneer TS-X150

פורסם

חוץ מהסטרוקר הראשון (עם השפיץ) שהיה מעולה.

למי שזוכר בבניני האומה בירושלים. זזו החלונות בזמנו מרכב ההדגמה של רוקפורד. (10 שנים לפחות)

אבל כמו שאדי אמר. יש הרבה סאבים לא רעים. שלרוב האנשים יתנו תוצאה טובה ביותר.

רק יתאימו להם את ההגברה. את התיבה. ואת הכיוונים.

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

מודעת מכירה ................ פרויקט איטום על הרכב שלי

פורסם

האמת שיש כמה הבדלים בין סאים שנועדו לSQ ולסאבים שנועדו לSPL.

סאבים לSPL:

קונפיגורציית סליל overhung.

גאפ מגנטי מאוד צר. אין הרבה מרווח בין הסליל לTop Plate.

ספיידרים קשיחים, ודגש על ספיידרים

סאבים לSQ:

בד״כ קונפיגורציית סליל underhung (כמו הסטרוקר המקורים)

וגאפ מגנטי יחשית רחב עם מרווח גדול בין הסליל לTop plate.

ספיידר בודד או כפול, אך רכים.

במציאות זה לא תמיד ככה, אבל אפשר לראות הרבה מהמאפיינים האלו בסאבים משתי הסוגים.

פורסם

בסופו של דבר סאב ייעודי לSPL יכול להתאים למטרות SQ ברוב המקרים.

תיקח סאבוופרים כמו של FI או כל סאב מבוסס REAUDIO כזה או אחר - את הQ השוו לIDMAX וזה בכלל סאב שמיועד מראש למטרות SPL.

יש לך סאב וופרים כמו האבוק של AA, או JL W7 או מוראל אולטימו למשל שהם סאב וופרים שאכן ייעודם הוא שוק הSQ אבל הם נותנים גם תוצאת SPL טובה מאוד.

הJL W7 בפועל מיועד לSPL אבל הוכיח את עצמו כאחד המהירים ביותר שנבראו עד היום.

אתה לא יכול, מן הסתם להוציא SPL גבוה מסאב וופרים כמו סקאן ספיק רוולייטור, אאורה, סיז כי הם פשוט לא תוכננו לזה.

לי היה סאן דאון SA-10 שידעתי מראש שזה סאב מסדרה שמיועדת יותר לחובבי הSPL והוא פשוט הפתיע ביכולת שלו לטונאליות נהדרת.

אז - אם פותח השרשיר מתלבט בין CVR לבין ES300

הנסיון בלבסס כאן החלטה לא אמור להתבצע על מי מהם יותר מתאים לSQ - כי זה בולשיט!

ביסוס ההחלטה כאן צריך להתבצע לפי:

1. טעם אישי.

2. תנאי העבודה שכל אחד מהסאבוופרים מצריך בכדי להשתלב טוב במערכת SQ.

בטעם האישי אני דווקא הייתי לוקח את הCVR - אני פחות מתחבר לפטישיות של סאב וופרים של הרץ.

בתנאי העבודה - ההרץ לוקח לדעתי כי את הCVR יהיה יותר קשה להגביר ולשלוט, צריך כאן מגבר חזק מאוד או בניגוד לכך מגבר עם הספק מספיק טוב אבל נתון דאמפינג פקטור גבוה.

אני לא בטוח מי מבין השניים למשל יעבוד טוב יותר בתיבה קטנה או בתיבה פורטד (תלוי מה מחפש פותח השרשור)

על זה הייתי מבסס את ההחלטה ולא על זריקת אמירות כמו לSQ תיקח את ההרץ בלי למצמץ בכלל - למה?

Pioneer TS-X150

פורסם
חוץ מהסטרוקר הראשון (עם השפיץ) שהיה מעולה.

למי שזוכר בבניני האומה בירושלים. זזו החלונות בזמנו מרכב ההדגמה של רוקפורד. (10 שנים לפחות)

אבל כמו שאדי אמר. יש הרבה סאבים לא רעים. שלרוב האנשים יתנו תוצאה טובה ביותר.

רק יתאימו להם את ההגברה. את התיבה. ואת הכיוונים.

זה היה רכב ההדגמה של אוטופרט בשנת 98 הם הכניסו בתוך וונדורה 12 סאבים

של רוקפורד פאנצ' פאוור DVC ,מוגברים ע"י מגברי POWER1000 ,זה היה אחד הרכבים SPL

הכי חזקים בארץ אולי הכי חזק איי פעם ,אני זוכר שהייתי באוטומוטור בשנת 98 כשיצאתי

מהרכב בחניון של גני התערוכה בת"א שמעתי את ההדף של הבאס ממרחק של חצי ק"מ מהרכב.

בשנת 2000 אוטופרט יצאו עם רכב הדגמה לאוטומוטור בוונדורה עם 6 סאבים 18 סטרוקר אולד סקול מהסידרה השניה.

אגב הסטוקר SQ הטוב ביותר לטעמי היה דווקא ה-10 אינצ' מהסידרה הראשונה 800RMS

היה לי אחד כזה מוגבר ע"י רוקפורד DSM אולדסקול.

עד היום אני שומר סאב S-12 מסידרת ה-Stealth אולד סקול שקניתי בשנת 99 בתיבה פורטד מקורית 2.2CF

לא מייצרים כאלו סאבים היום.

בנוגע ל-CVR או ES300 זה תלוי בטעם האישי שלך ,ובאיך אתה מגדיר SQ

לדעתי ה-ES300 הוא סאב טוב בהרבה מה-CVR למטרת SQ הוא יותר מדוייק יותר פאנצ'י

ואם אתה רוצה ממנו יותר באס ריפלקס אתה יכול להרכיב אותו בתיבה עם פורט וגם אז הוא נישמע נהדר

לדעתי אף טוב יותר מאשר בתיבה אטומה.

פורסם

מצטרף לשאלה - צריך להיות סאב עדין וחביב בניגוד לתצוגת התכלית שהם הביאו עם האולטימו.

Pioneer TS-X150

• תוכן חדש...