Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4905 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קראתי אשכולות שלא נתנו ממש מענה. ערכת הקלאץ' עולה 500 ש"ח. כמה יעלה לי אחרי מיסים, והאם קשה לשחרר את זה מהמכס?

האם אני צריך אישור מקדים ממשרד התחבורה, או אפשר להזמין את הערכה ולקבל מהם אישור בדיעבד?

פורסם

בוא ונצא מנקודת הנחה שהחבילה כן תיעצר. לפיכך יחייבו אותך מע"מ+ מס קניה+ מכס. סך הכל יתקרב ל 50 אחוזים מערך הפריט פלוס עלות המשלוח שלו לארץ. כלומר, אם הקלאץ עלה 500 ולשלוח אותו עלה 100 אז יחייבו אותך במקסימום חמישים אחוזים מ 600 שקל שזה 300 שקל. כלומר, סה"כ כולל הכל הקלאץ אמור לעלות לך 900 שקל אחרי מסים מקסימום.

לגבי אישורים. קלאץ לא נחשב כאבזר בטיחותי לפיכך תצטרך לקבל רק אישור משרד תחבורה. איך עושים זאת? קודם כל אתה חייב לוודא שיש לקלאץ תקן. מה זה תקן? הוכחה שהדבר הזה ראוי לשמש במכונית. לפנסים יש תקן, למנורות, למראות וכיוצא בזה. אם לקלאץ יש תקן? זה אין לי מושג. כאשר החבילה תגיע, במידה והיא תיעצר הדואר ישלח לך הודעה שיש עבורך חבילה והיא מצריכה אישור משרד תחבורה. צלם את רישיון הרכב, רישיון הנהיגה, שלח את דף הפירוט של המוכר שבו הוא מאשר שזה קלאץ לרכב שבבעלותך ושלח את זה למשרד התחבורה בתל אביב לפי הכתובת שתראה על הדף שתקבל.

אחרי מקסימום שבועיים תקבל את האישור ואז אתה צריך לפקסס את זה לבית הדואר בטלפון שרשום בהודעה. המכס ישלח לך את הפריט לבית הדואר הקרוב לביתך עם הודעת תשלום מכס. אם מקובל עלייך אתה משלם ומקבל את הפריט. אם לא מקובל עלייך אתה יכול לערער ואז תצטרך לצרף מסמכים התומכים בעמדתך והחבילה נשלחת למכס שוב פעם. הם מחליטים ושולחים לך את החבילה שוב פעם לדואר. הפעם ההחלטה שלהם היא סופית. לא מקובל עלייך? הפריט חוזר לחו"ל.

דבר חשוב מאוד, תמיד תשלח העתקים, אף פעם לא את המקורי.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

נהפוך הוא, זה יגרום לך ליותר כאב ראש וכאב בכיס. זאת למה? תיארתי לך את תהליך השיחרור של החלק בעזרת אישור משרד תחבורה. החלק יגיע לארץ ואז UPS ישלחו לך הודעה או יתקשרו אלייך שיש לך חלק שמצריך אישור משרד תחבורה. אתה תתבקש לפקסס להם את האישור. על זה שהם עושים לך את העבודה של השיחרור מהמכס תוך כדי התנהלות עם אישורים של משרד התחבורה הם יגבו ממך עמלה של כמה שקלים טובים.

מצד שני, הם יגידו לך שאם אתה רוצה אתה יכול להגיע עם האישור עצמאית ולאסוף את החלק וכך לא תשלם את העמלה. אבל מה? הפסד של יום עבודה שלך יעלה לך הרבה יותר מעמלת השיחרור שלהם.

אם אתה רוצה למנוע עמלת שקר כזו או אחרת עדיף לשלוח את זה בדואר של המדינה שבה קנית את החלק ולא בעזרת חברות בלדרות. כאשר אתה שולח בדואר רגיל תגיד למוכר שאתה בשום פנים ואופן לא מעוניין בדואר אקפרס אלא בדואר רגיל. ככה לא ייגבו ממך עמלת שקר כזו או אחרת. הבעיה של UPS, FEDEX ואחרות אין דואר לא אקפרס, לכן כאשר החבילה מגיעה לארץ אתה עלול להיות מחוייב בעמלת שיחרור, פלוס עמלת התעסקות עם משרד התחבורה.

תאמין לי שהמכס על הפריט זוהי לא הבעייה הכי גדולה שלך. להשיג את כל האישורים ממשרד התחבורה וכל הבירוקרטיה, הקומבינות והשחיתות שמסביב זה מה שמטמטם. תאר לך שאתה מזמין חלק לרכב שלך שהוא כן בטיחותי? אתה תצטרך להביא אישור מוסך יבואן מרכזי שבו הוא מאשר שהחלק מתאים לך לאוטו והוא זה שמרכיב לך אותו. למה שמוסך יבואן ירצה לתת לך כזה אישור?

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

פורסם

סליחה שאני מיתעלק על הדיון,

מה הפרוצדורה אם מדובר בחלק מקורי של היצרן? - לא קשור לבלמים וכו'?

כלומר חלק שמגיעה באריזה מקורית עם לוגו+מס' קטלוגי של היצרן?

הבנתי שמוצרים חליפיים הם אלה שגורמים לכאב ראש מבחינת אישורים- האם מוצרים מקוריים של היצרן לא יותר קל לשחרר?

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם

לפני שאתה קורא תוודא שאתה יושב ויש ליידך כוס משקה ומשכך כאבים.

מוכן? בבקשה, קרא כאן בתגובה מס 7. אגב, מאז משרד התחבורה הוציא רשימה של פריטים שלא מצריכים אישור משרד תחבורה ומיועדים לשיחרור רגיל. חלקים כמו גומיות למינהם, אטמים, רדיאטורים, אלטרנטורים, מדחסים, קישוטים שונים לרכב, סמלים פגושים ועוד ועוד.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=365165

פורסם

האמת - לא בטוח שהמוסך/יבואן יהיו שמחים לתת לי אישורים כאלה כי בקניית חלקים מקוריים לרובוט שלי בכ3000 שקל בחו"ל היבואן יפסיד מעל ל-14,000 שקל!.

לתיפארת מדינת ישראל ואזרחיה הפרייארים שנהנים לקבל מאחור.... :evil:

המשך שבוע ופלא ושנה בה לא יגזרו עלינו עוד ועד גזרות כאלו ואחרות...

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם

הזמנתי מחו"ל להונדה קלץ' מקורי לפני כ3 חודשים .היבואן דרש כ4050 כולל מע"מ רק עלות החלק .(ולחכות כשבוע + כי אין במלאי) הזמנתי בחלקים משני אתרים שונים ,אחד מסנגפור הפלטה והמיסב לחץ,והשני מאנגליה את השמש . מסינגפור הגיעה תוך כ9 ימים דרך הדואר בלי בעיעה ולא עצר במכס. הבעיה היתה בשמש המוכר שלא שולח בדרך כלל לישראל ,עשה לי טובה והיסכים לשלוח דרך UPS . עלות כל החלקים עד הבית היתה כ1700 שקל שכ374 מכל הסכום היו "דמי טיפול" של UPS ,ההיתי יכול לחסוך אותם אם היו שולחים אותם דרך הדואר הרגיל .הUPS בסך הכל היגיע יומים קודם אבל עקץ ב374 שקל מיותרים (המכס לא דרש כלום). 4050 :evil:יבואן כ1326 ללא עקיצת הUPS :evil:.יש לציין שהחלקים כולם מקורים של הונדה ,וברכב שלי הם גם יקרים יחסית גם בח"ול.

פורסם
האמת - לא בטוח שהמוסך/יבואן יהיו שמחים לתת לי אישורים כאלה כי בקניית חלקים מקוריים לרובוט שלי בכ3000 שקל בחו"ל היבואן יפסיד מעל ל-14,000 שקל!.

לתיפארת מדינת ישראל ואזרחיה הפרייארים שנהנים לקבל מאחור.... :evil:

המשך שבוע ופלא ושנה בה לא יגזרו עלינו עוד ועד גזרות כאלו ואחרות...

יפה מאוד, עלית על הבעיה לבדך. יש הטוענים שאולי איזה "בקשיש" למוסך ישנה את פני הדברים.

אם אתה צריך חלקים שהם מאוד יקרים אז אולי עדיף לך כבר לטוס לחו"ל ולהביא אותם איתך. אתה פשוט מוצא אתר בחו"ל שמוכר את החלקים, מזמין ממנו ושולח את החלקים לבית מלון שבוא אתה הולך לשהות. בית המלון יחזיק עבורך את החבילה וכאשר אתה מגיע למלון היא תחכה שם. אתה חוזר עם החלקים לישראל וזהו זה, שלום על ישראל.

• 3 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

Tgt מאיפה הזמנת את החלקים מאיזה אתרים?

אני צריך להזמין תושבת מנוע ואני מחפש מקורית ואני לא מוצא.

בארץ וצי 1500.

דחוף בבקשה

• תוכן חדש...