Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

איפה אפשר לקנות בארץ דלק 92?

ilya.sn
שימו לב! השרשור הזה בן 4087 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

שלום לכולם,

אני מחפש מקום איפה אפשר לקנות דלק 92.

אני צריך את זה לא חד פעמי אלא על בסיס קבוע בשביל רכב אספנות שאני רוצה לקנות.

לחילופין האם אפשר להוריד את האוקטן בדלק 95 ל 92?

אשמח לעזרתכם!

תודה

Subaru Impreza GT 99, Zaporozhets ZAZ 968M 82, Lada VAZ 2106 90

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אי אפשר לקנות דלק 92.

כל רכבי האספנות מסתדרים עם דלק 95, וגם בשלך לא תיהיה בעיה. אולי תצטרך להוסיף תוסך אשלגן (תחליף עופרת), בהתאם לסוג הרכב.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בנוסף לדבריו של בוקי, כל מנוע מסתדר עם אוקטן גבוה מהאוקטן הנדרש להפעלתו, הבעיה היא כשמורידים את האוקטן אל מתחת לזה הנדרש.

כמובן שלשלם בלי צורך על אוקטן גבוה יותר מהנדרש זה מיותר לחלוטין.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ממה שהבנתי, אם אני אשים ברכב הזה אוקטן 95 זה בשלב ראשון ישרוף את הפלאגים ולאחר מכן את הבוכנות בגלל זה אני מחפש את ה 92, הרכב הזה מלכתחילה היה בנוי לאוקטן 76.

מה יעשה האשלגן? הוא יוריד את האוקטן? באיזה מינון צריך יהיה לשים אותו? איפה קונים אותו בארץ?

Subaru Impreza GT 99, Zaporozhets ZAZ 968M 82, Lada VAZ 2106 90

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

1) באיזה אוטו מדובר.

2) אין מה לעשות- לא תשיג בארץ דלק פחות מ-95 נטול.

3) אשלגן ממה שאני יודע מחליף את העופרת ב"שימון" של השסטומים במנועים הישנים.

4) בעיית האוקטן גבוה מדי ניתן לפתור ע"י כיוון המנוע, ממה שאני יודע.

5) אם מדובר ברכב האספנות- אז בכל מיקרה לא צריכה להיות בעיה אחרי שתעשה את כל זה- כי הרכב לא ייסע הרבה.

6) ניתן ליקנות את האשלגן בכל תחנת הדלק, נמכר באריזה מיוחדת שניתן למדוד את הכמות שמוסיפים, וכתוב עליה הסבר איך משתמשים. לי בטרנזיט בינתיים עוד לא נגמרה האריזה שקניתי לפני איזו שנה לפחות, והיא עלתה משהו כמו 20 ש"ח.

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

1)

5) אם מדובר ברכב האספנות- אז בכל מיקרה לא צריכה להיות בעיה אחרי שתעשה את כל זה- כי הרכב לא ייסע הרבה.

מי אמר שרכב אספנות לא יסע הרבה?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

האם לא היו בדיקות בעבר שהאוקטן בהרבה תחנות בארץ היה הרבה מיתחת ל95 המוצהר? 88~93?

לא ניראה לי שזו תיהיה בעיה לקבל אוקטן 92 מהתחנות המוזלות בארץ :-)

מוכר מארז נייר טואלט איכותי בייבוא אישי מחו"ל של Kirkland, מוכן להחלפה על רכב ספורטיבי יד ראשונה, לרציניים בלבד!.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני לא מאמין- אי אפשר ליסמוך על אף אחד, ואפילו "סונול" הגדולים מככבים יפה יפה (5 מתוך 10 של סונול!) ולא רק התחנות עלומות השם במקומות נידחים .

ובסד"ש תל השומר תידלקתי לפני כחודש וחצי- גם שילמתי יקר יותר מהסניף בראשון וגם הרגשתי שהמנוע לא ממש שבע ומרוצה מהדלק! (עד עכשיו חשבתי פסיכולוגי...)

מה ניסגר- בשביל דלק מיסכן אני צריך ליפתוח תחנה לעצמי? WTF?

מוכר מארז נייר טואלט איכותי בייבוא אישי מחו"ל של Kirkland, מוכן להחלפה על רכב ספורטיבי יד ראשונה, לרציניים בלבד!.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ככל שהאוקטן גבוה יותר הדלק עמיד יותר להצתה עצמית (שגורמת לצלצולים). אם האוטו לא גורם להצתה עצמית של דלק באוקטן נמוך הוא לא יגרום את זה גם עם אוקטן גבוה. מבחינה אנרגטית אין הבדל בין מספרי האוקטן השונים.

אולמרט צדק

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אבל בהאוקטן נמוך יותר ממה שיצרן הרכב תיכנן זה פוגע בביצועים ומעלה צריכת דלק(דוגמא 98 ל95)

ואצלי יחס הדחיסה לא ממש נמוך 1:11.1 וכניראה זה מורגש בהתאם.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בוודאי.

שימוש באוקטן נמוך מזה שממליץ עליו היצרן יגרום למנוע "לצלצל" עקב הצתה מוקדמת שנובעת מהתלקחות עצמית בטרם ניצוץ או לאיחור ממוחשב של ההצתה, במכוניות מודרניות רבות.

כתוצאה מאיחור ההצתה יפגמו הביצועים.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שימו לב! השרשור הזה בן 4087 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...