Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

נזילת מים בפולקסווגן פאסאט דיזל 2005

NadavLib
שימו לב! השרשור הזה בן 4102 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

שלום חברים,

לאחר תקופה ארוכה של קריאה מהנה ומעשירה כאן בפורום החלטתי להצטרף...

אבקש עזרתכם בנזילת מים המתבטאת בחצי ליטר לכל אלף ק"מ בממוצע.

לאחר התייעצויות עם גורמים בתחום הועלתה השערה כי ישנה בריחה דרך הקולר גזים וזאת מכיוון שבבדיקת לחץ כאשר הרכב מדומם לא נראתה שום נזילה משום מקום. עברתי היום במוסך צ'מפיון ע"מ לקנות G12 לבינתיים (כדי לא למלא מים רגילים) והם ביקשו לבדוק את הרכב ללא עלות ולאתר את פשר הנזילה (מאחר ובעל המוסך סבר שהבריחה לא דרך הקולר גזים כאמור).

לאחר פירוק המכסה התחתון וסריקה של הצינורות עם פנס מקרוב הגיעו למסקנה שיש בריחה מהפלאנג' האחורי (יש מושג כזה? כלומר, יש גם פלאנג' קדמי במקרה או רק אחד בלבד?). כמו כן נראים סימני ה G12 הורדרד על הגיר (מעט). קראתי בשרשורים קודמים שהחלק מפלסטיק ולכן נסדק ומתחיל לנזול.

קראתי גם המלצתו של רון לקנות פלאנג' מקורי בלבד. האם יש מקורי שלא נמכר מצד היבואן? כפי שרון מביא חלקים זהים מאותו היצרן? במוסך אמרו לי שיש גם טבעת כזו בחיבור - האם נכון והאם מגיעה יחד עם החלק? כמו כן מה העלות של חלק שכזה כולל עבודה להחלפתו? במוסך דיברו על שעה וחצי עבודה לערך מכיוון שזה נמצא במקום בעייתי קצת מבחינת גישה אולם מנסיוני שעה וחצי נשמעת לי הרבה לסוג כזה של עבודה.

אודה על עזרתכם המהירה שכן איני רוצה להמשיך לנסוע עם הנזילה שעלולה להחריף ואז להביא לנזק קשה לא עלינו.

מעבר לכך הרכב אצלי כבר 4.5 חודשים, ואין מה לומר - רכב פנטסטי. (מטפס עליות בלי ללחוץ על הדוושה בכלל). לאלו שמתלבטים כפי שראיתי כאן לא מעט אני ממליץ בחום, אני מצאתי אחד שמור עם ק"מ נמוך יחסית ושמור מאוד (הכל במקום, הכל עובד, שום דבר לא שבור בפנים, מזגן גרזני, לא מנפח ולא אכל גרם שמן מאז הטיפול הגדול שעשיתי - טיימינג, פלאש, רצועות, פילטרים וכו', וכבר עברתי 8K ק"מ). החיפוש קשה אבל משתלם בסוף לדעתי.

עוד דבר למכירים את הרכב - במהירות על חוקית (בקצת) הרכב מקפץ כאשר הכביש גלי בקטע קצר, כלומר, מרגישים את הנדנדה שלו בקטע כביש שכזה ורציתי לדעת אם זה אופייני מכיוון שהמרכב ארוך וגם ידוע שהפאסאט רך באופיו או שמדובר בבולמים חלשים. יש לציין שעם הקנייה הוחלפו 2 בולמים קדמיים לחדשים אך לדעתי לא מקוריים ויתכן אף סינים אולי. (לא יודע איזה סוג אולם הוחלפו בוודאות ונראים חדשים).

לעזרתכם הרבה והמהירה אודה, למרות שחפרתי לכם לא מעט.......

שנה טובה וחג שמח לכולם :-P

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הי, אני גם בעלים של פאסאט tdi 2004 מנוע AVF 130 כ"ס, גם לי היתה בעיה של נזילת מים שהיה לי קשה לאתר אותה

אך לבסוף הבעיה נפתרה - נזילה מהקולר של ה EGR(גזים מהאגזוז שחוזרים למנוע...) בכל אופן ביטלו לי את הקולר (מסתבר שפעולת הביטול מאוד נפוצה ולא גורמת נזק - חלק חדש עולה 2000 ש"ח לא כולל עבודה).

הסימפטומים לנזילה הם אדים לבנים מהאגזוז מעם הזמן ילכו ויתרבו בהתאם לנזילה.

בהצלחה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שימו לב! השרשור הזה בן 4102 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...