Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

טיפולים ליונדאי I30

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5013 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לחברי הפורום,

מצטער מראש על השאלה והבורות . . .

בשעה טובה קניתי יונדאי I30 (למעוניינים: ליסינג, 2009, 97,500 ק"מ, ב-57,000 ש"ח).

מכיוון שנסעתי עד היום על עגלות, רציתי לדעת:

1. אילו טיפולים עלי לעשות לרכב (מלבד טיפול 10)

2. טיימינג - האם יש לרכב כזה טיימינג ומתי עושים.

3. בנוסף - בחברת הליסינג אמרו לי שיפנקו אותי במספר מתנות (הנושא הנ"ל לא נסגר).

מה ניתן "להוציא" מהם (כגון: גלגלים, חיישני רוורס וכד').

תודה מראש

פורסם

1. ברכב הזה טיפול מתבצע כל 15,000 ק"מ או שנה.

כמובן,שיש לבדוק בלמים,רצועות אביזרים (שאולי חלקן התייבש כבר בכזה ק"מ)

2.אין רצועת טיימינג,אלא שרשרת שלא מחליפים.יש משאבת מים אך היא מוחלפת רק כאשר היא רועשת/נוזלת.

3.הטיפול,שאתה זקוק לו תלוי בטיפולים שנעשו עד כה (בגדול הרכב היה אמור לעבור 6 טיפולים כבר לפי הק"מ).

בדוק האם הוחלפו שמן גיר (צריך להחליף פעם ראשונה לאחר 3 שנים או 55,000 ק"מ ולאחר מכן כל שנתיים או 40,000) ובנוסף מסנן דלק פנימי,שיש להחליף כל 45,000 או 3 שנים.

כל הנתונים נלקחו מספר הרכב שברשותי (יש לי רכב זהה לחלוטין לשלך).

.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

גם אני התחדשתי לפני שבוע ברכב הזה, האם יש להשתמש בשמן סינטטי או חצי סינטטי?

לפותח השירשור, תתחדש. הכי חשוב זה שכל התקלות שאתה תמצא או יימצאו בבדיקה יתוקנו על חשבון חברת הליסינג! ותתעקש איתם על מורשה יונדאי ולא סתם מוסך חאפר.

פורסם

לפותח השרשור, קודם כל תתחדש. דבר שני, מומלץ לבקש ספר רכב מחברת הליסינג שממנה רכשת את הרכב או לחלופין בקש מאחד ממרכזי השירות של יונדאי. כך תוכל לדעת מה היצרן דורש שחור על גבי לבן.

האם יש להשתמש בשמן סינטטי או חצי סינטטי?
אין דרישה מהיצרן להצמד לסינתטי מלא או חצי. הדרישה היחידה היא שהשמן יעמוד בתקן SL לפחות בצמיגות 5W30.
פורסם

היי אלי, ברוך הבא לאתר.

תתחדש על הרכב, גם אני קניתי מליסינג שנת 2010 עם 75 אלף (שלמה סיקסט).

לגבי מה אתה יכול להוציא מהם רצוי שתוציא מהם טסות לגלגלים (על פי המוסך המורשה, טסה אחת בסביבות ה 300 שקל), חיישני רוורס אם הם יכולים (סביבות 400-450), רצוי שתבדוק את הדף של הבדיקה, בטבלה רשום מה לא בסדר, מומלץ שהם יתקנו לך את זה, מאחר והם אומרים שזה תוקן ותשמע לי זה לא !!

אצלי תיקנו את כל מה שהיה רשום, כולל החלפת מצבר חדש, אני למשל לא אהבתי כמה חלקים בפלסטיקה של הרכב וגם זה הוחלף.

למיטב ידיעתי וגם לפי המוסכים המורשים של יונדאי, לרכב זה מתבצע טיפול תקופתי כל 20 אלף, ואני ממש צריך לעבור טיפול כרגע רק מתלבט עם המחיר (קרוב ל 1500 מישהו פה אמר לי).

מה שקראתי לגבי ה"מחלות" של הרכב זה שהוא שורף נורות ולא רק קידמיות, ובמוסך המורשה רצו להתקין לי במנורות כמו קבל שיספוג את המתח ולא ישרוף את הנורה, ועל זה רצו 170 שקל.

אז צעקתי מעט והתלוננתי שזה מגיע כך מהיצור אז הם ספגו את זה.

שורה תחתונה, רכב מצויין באופן כללי, אני אישית מאוד מרוצה רק שאם אני נוסע על הכביש יש רעש כאילו אני גורר מאחורי גופה, וכשאני נוסע על כביש שרק סללו אותו יש ממש שקט, או שזה ככה או שמשהו בגלגלים או בבולמים לא בסדר.

שיהיה שנה טובה ואשמח לדעת מה עוד עשית / הוספת לרכב, יהיה נחמד אם תעלה תמונה

פורסם

אני רכשתי אחת שנת 2010 לפני חודשיים בדיוק ואוטוטו כשהאוטו יהיה בן שנתיים אקח אותו לטיפול השני. נאמר לי במוסך מרכזי מפורשות שהטיפולים הם כל 20 אלף או שנה ולא 15 אלף.

יכול להיות שזה אחרת משנת 2009?

פורסם
אני רכשתי אחת שנת 2010 לפני חודשיים בדיוק ואוטוטו כשהאוטו יהיה בן שנתיים אקח אותו לטיפול השני. נאמר לי במוסך מרכזי מפורשות שהטיפולים הם כל 20 אלף או שנה ולא 15 אלף.

יכול להיות שזה אחרת משנת 2009?

אני מתקן,אכן 20,000 ק"מ או שנה אבל,ברכב הזה יש רגישות גבוהה במעברי השמן כדי שלא יסתמו מבוצה כדאי לעשות טיפול כל שנה או לצמצם את המרחק של הק"מ לטיפול לפי התייעצות עם המוסך.

בשלי,מבציר 2009 החליפו שמן לאחר 20,000 ואני הורדתי את השמן שוב לאחר 11,500 ק"מ ואתה לא רוצה לדעת איך היה נראה..

הם אפילו לא השתמשו בשמן סינטטי ככה זה לפחות נראה.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם
הם אפילו לא השתמשו בשמן סינטטי ככה זה לפחות נראה.
בעיקרון על פי פקודת היצרן כל רכבי יונדאי בארץ הקודש משנת 2007 ומעלה נדרשים לשמן בעל צמיגות של 5W30 סינתטי מלא אך אין חיוב על פי ספר הרכב להשתמש בסינתטי מלא. אצלנו במשפחה יש אקסנט 2008 והיא כבר עברה 120 אלף קילומטר ובכל טיפול שלה הוכנס שמן סינתטי 5W30 אמנם כל פעם חברה אחרת אבל אותו עיקרון.
  • תוכן חדש...