Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מרצדס E class דיזל 2000-2002

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5038 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אני מעוניין לקנות מרצדס E class משנים 2000 עד 2002 (מונית לשעבר).

בשוק ישנם שני דגמים E220 ו E270.

לפי הבנתי ה-270 הוא מנוע יותר חדיש בעל 5 צילינדרים וכמובן חזק יותר.

אשמח לקבל תובנות על ההבדלים בין המנועים מבחינת צריכת דלק, אמינות המנועים ומחיר החלפים הרלוונטיים.

אשמח לקבל כול נתון רלוונטי לגבי מה לבדוק ברכב בכלל ובפרט.

בתודה מראש,

אייל

פורסם

אני לא מכיר אישית את E270 בעל 5 צילינדרים, אלא את E220. מנוע של E220 זה OM611 בדגמים W210 וOM646 בדגמים W211. המנוע בדגמים חדשים יותר חזק יותר. מנוע מאוד מוצלח, מותקן גם על ספרינטרים, יכול להחזיק מעל מיליון קילומטר בטיפול נכון. בבין עירוני הצלחתי להגיע למעל 1 ל19, בפועל בנסיעה רגועה אפשר בקלות לקבל 1 ל16 עם מזגן בבין עירוני ו1 ל14 אם אתה ממהר. בעיר בסביבות 1 ל10, במשולב 1 ל12.

מנוע 646 על בודי כבד של W211 מתמודד יפה מאוד עם העבודה שלו, לא רכב מירוץ רמזורים (למרות שהדגמים היותר חזקים בקלות ייקחו כל משפחתומט עד 2 ליטר), אבל בזכות המומנט יש זמינות כוח בכל הטווח, סוחב יפה בעליות ומאפשר לבצע עקיפות בטוחות אפילו ללא הורדת הילוך.

חלפים תחליפיים תוצרת גרמנייה לא יקרים, טיפול במחירים מאוד סבירים במוסכים הנכונים. חשוב מאוד שהרכב טופל במוסך שמבין ברכבים האלו, כי הם לא פשוטים וצריך להכיר אותם.

אתה מחפש רכב בן 10~12 והקילומטרז' סביר שיהיה הוא בסביבות 600~900Kק"מ. מצב הרכב תלוי מאופן טיפול, אופן הנהיגה בו וחלפים שהשתמשו. בהתאם לכך יהיו גם השלכות על עלויות אחזקה. אולי כדאי לך להשאיר קצת כסף בצד ולקחת C קלאס דור קודם עם מנוע ללא טורבו ו/או שנתון מתקדם יותר.

בדגמים הראשונים של W211 היו בעיות חשמל ומערכת בלמים אלקטרונית.

גיר אוטומטי לא נצחי למרות שאמין, כך שסביר להניח שיהיה לו בלאי לא קטן ו/או שיפוץ מתקרב.

יש לבדוק את הרכב בקפידה אצל מישהו שמבין.

אני חושב שעדיף להשקיע קצת יותר כסף ולקנות C קלאס חדשה יותר, ב40K אפשר לקנות 2004-2005, אפילו יד ראשונה עם פחות מחצי מיליון קילומטר.

יש לזכור שמרצדס לא קונים בכסף אחרון, רכב כזה קונים אם יש עוד כסף ליישור קו ולהוציא כמה אלפים אתה יכול בלי למצמץ, רק מצבר וצמיגים יעלו כ3000ש"ח ביחד וברכב שתקנה כניראה שתיאךץ להחליף את אלו.

אני לא אפרט מחירים, אם אתה שואל, לאור השנתונים שאתה מחפש, עיצתי לך: דלג ישר למותג אחר בלי לחשוב פעמיים.

המחירים סבירים, זולים יותר מלטפל בפולקסווגן במוכי היבואן אם אתה מטפל במרצדס שלך לא במוסכי היבואן, אבל זה לא שרייד, סוויפט או פיאט פונטו, מדובר על רכב מורכב למדי שלא אוהב הזנחה.

אם אתה מחפש דיזל אמין ופשוט, קח ואגית עם מנוע SDI.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

תודה רבה על התשובה המלומדת.

לגבי C Class היא קצת קטנה (שלושה ילדים).

בגדול לאחר סקרי שוק אני יכול לקנות רנו/ פיז'ו משנת 2005 או פליסיה/ פאסאט 2003.

לדעתי אין מה להשוות למרצדס.

אני מודע לסיכון וכמובן שומר סכום לא קטן ליישור קו.

אם תוכל להמליץ על מוסך באזור המרכז?

לא הבנתי את השורה האחרונה שכתבת. "קח ואגית עם מנוע SDI."

בתודה,

אייל

פורסם

ואגית זה רכב מקונצרן פולקסווגן, מנוע SDI זה 1.9SDI דיזל ללא טורבו, חסכוני (אפשר להגיע ל1 ל20), פשוט ואמין מאוד.

C קלאס לא פחות מרווחת מפליסיה שבדקת, אלא יותר מרווחת.

לצערי לא מכיר מוסכים במרכז, רק בצפון.

ד"א, יש פליסיה דיזל עם מנוע SDI המדובר, יש גם סיאט קורדובה סטיישין.

אוקטביה דיזל ידנית גם מוצלחת, במיוחד דגם TOUR עם מנוע 90 סוסים הכי מוצלחת מבין אוקטביות. תא מטען ענק.

מה התקציב?

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

אם תוכל להמליץ על מוסך באזור המרכז?

אני יכול להמליץ מנסיון אישי על מוסך ד.רם ברחוב בית אלפא 14 תל אביב.

שמעתי גם המלצות על מוסך איילון / ראובן בת״א, אך איתם אין לי נסיון להמליץ.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

מעצם העובדה שמנוע ה-2200 הרבה יותר נפוץ - אני מניח שחלפים שלו יותר מצויים ויותר זולים מאלה של המנוע הגדול.

אישית לא הייתי נכנס לסרט משום שבנסועה המדוברת של קרוב למיליון קילומטר - מתחילים להתקלקל מכלולים שהיצרן אפילו לא חשב שמישהו יחליף - ולכן קשה מאד יהיה למצוא אותם ועבודת החלפתם יכולה להיות יקרה מאוד.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

השנתונים שאתה מדבר, זה מנוע OM646 בדגמים 200/220, אותו מנוע בC\E. הרכב אמין מאוד בין אם זה C או E.

C יותר חסכונית.

• תוכן חדש...