Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5032 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכל המומחים,

האם לדעתכם לאור מחירי הדלק המטורפים יש היגיון להחליף את המאזדה 3 שלי ברכב דיזל כמו ברלינגו או קנגו?

כמובן צריך לקחת בחשבון את כל עלויות האחזקה, טיפולים טסט וכו.

אני נוסע כ 1000 ק"מ בחודש.

תודה

פורסם

אם אתה רוצה לחסוך בהוצאות על הדלק אז יש הגיון להחליף בדיזל. יש גם רכבים פרטיים עם מנועי דיזל, לא רק טנדרונים כמו קנגו, אתה יכול לבחור תלוי מצרכים שלך.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
שלום לכל המומחים,

האם לדעתכם לאור מחירי הדלק המטורפים יש היגיון להחליף את המאזדה 3 שלי ברכב דיזל כמו ברלינגו או קנגו?

כמובן צריך לקחת בחשבון את כל עלויות האחזקה, טיפולים טסט וכו.

אני נוסע כ 1000 ק"מ בחודש.

תודה

קרא את הכתבה הזאת שתעזור לך לעשות קצת סדר במספרים.

בגדול, רכב דיזל הוא בהחלט אופציה כדאית במחירי הדלק של היום. אבל השאלה היא איזה רכב... רכבי עבודה כמו ברלינגו וקנגו צוברים לרוב הרבה קילומטרים בזמן קצר. הבלאי שלהם גבוה בהתאם ועלויות האחזקה שלהם גבוהות. אם אתה מתכוון לקנות אחת חדשה, זה כבר משהו אחר ועלויות האחזקה לא יהיו גבוהות במיוחד. אבל אז אני אשאל אותך אם לא כדאי לך לרכוש כבר רכב דיזל אחר, חסכוני הרבה יותר. כמו למשל סיטרואן C3 דיזל או רנו פלואנס דיזל.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

בשביל נסיעה של 1,000 קילומטרים בחודש אני לא חושב שתחסוך יותר מדי. רכב דיזל משומש לרוב יגיע עם לא מעט קילומטרים וכמו כל רכב משומש יהיו לו בעיות משלו, משומש במצב מושלם זה בהחלט נדיר.

תזכור שצריכת הדלק תלוי מאוד בסגנון הנהיגה שלך. הימנע מתאוצות חדות ותאיץ בעדינות, סע 80-90 במקום 100-120, בדוק אויר בצמיגים, אל תעמיס משקל מיותר על האוטו ותימנע מנסיעות עירוניות מרובות, אני בטוח שתצליח לחסוך קצת.

פורסם

בוא נעשה חשבון קל: הבנזין התייקר ב-0.5 ש"ח כלומר לפול טנק (אם קיבולת הטנק 60 ליטר) אתה מוסיף 30 ש"ח.

נסיעה של 1,000 ק"מ לחודש = ~ צריכת 100 ליטר דלק (לפי צריכה של 1:10) שזה סה"כ תוספת 50 ש"ח סה"כ לחודש !

האם בשביל זה כדאי לעבור לדיזל ? לא נראה לי .. לא תוספת הכסף הזעומה,לא הק"מ ולא עלות תיקונים אם יהיו.

אם אתה קונה חדש, מילא אבל דיזל משומש בן 6-7 בתקציב של מאזדה 3, כבר עבר חיים קשים מאוד,יש חלקים שמאוד יקר לתקן או לשפץ כמו משאבת הזרקה /טורבו,שרק אם אחד מהם ילך כבר הפסדת כמה אלפים טובים מאוד לפחות ועד קרוב לרבבה במקרה של משאבת הזרקה.

כדאיות המעבר לדיזל היא בעיקר לכאלו,שנוסעים ק"מ גבוהים בהרבה מהממוצע (מי שנוסע כפול ממך) ושם עלות התיקונים תתקזז פחות או יותר מול התשלום המופחת על צריכת הדלק.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

נסיעה של 1,000 ק"מ לחודש = ~ צריכת 100 ליטר דלק (לפי צריכה של 1:10) שזה סה"כ תוספת 50 ש"ח סה"כ לחודש !

עזוב תוספת. תיראה כמה הוא משלם דלק כל חודש. עם דיזל בעל צריכה הרבה יותר נמוכה הוא חוסך הרבה מאוד כסף נטו.

בוא נחשב מחיר הדלק לפי אתר: http://energy.gov.il/Subjects/Fuel/Pages/GxmsMniPricesAndTaxes.aspx

עולה לו 100 ליטר כ825ש"ח.

סולר נניח עולה אותו סכום (בתחנות נורמאליות הרבה פחות) ורכב דיזל יעשה לו 1 ל16 כלומר 6.25 ליטר ל100ק"מ שזה 62.5 ליטר סולר לקילומטרז' שלו. זה יוצא 515ש"ח בחודש. הוא חוסך 310ש"ח! אבל אם סולר יעלה לו 7.5ש"ח בשירות עצמי בתחנה הנכונה שזה מחיר ריאלי מאוד, זה יוצא 468ש"ח בחודש. כלומר חיסכון של 357ש"ח כל חודש. זה מעל 4000ש"ח בשנה!

אבל אם יהיו לו דיזל חסכוני שעושה 1 ל20 (וזה לא מילה גסה בנסיעה שרובה בין עירונית), זה 50 ליטר בחודש וזה כבר חיסכון של 450ש"ח בחודש, כלומר 5400 בשנה. זה המון כסף!

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

הממשלה אולי מעצבנת ומושחתת אך מטומטמים כנראה לא יושבים שם !

בשלב כלשהו יעלו גם את מחירי הסולר (אם ע"י מס בלוף או משהו אחר בסגנון.

בכל מקרה,אם לא מדובר ברכב חדש לגמרי או מקסימום החלפה לרכב בן 2-3 עם ק"מ סביר- הוצאות האחזקה שלו יהיו גבוהות מההפסד על הוצאות הדלק.

פורסם

זה רק עניין הדלק. מה לגבי עלות האחזקה של רכב דיזל בן 6-7 עם ק"מ מטורף ותקלה שעלולה לצוץ חלילה במפתיע בטורבו/מנוע/משאבת סולר/משאבת הזרקה ? החלפת חלק מהחלפים הללו תעלה הרבה יותר מכל החיסכון בדלק ואז יצא שכרו בהפסדו.

אם מדובר על רכישת רכב חדש או בן 2-3 עם ק"מ סביר (לא יותר מ-100,000) אתה צודק בכל מילה.

פורסם
הוצאות האחזקה שלו יהיו גבוהות מההפסד על הוצאות הדלק.

בפורום כל הזמן אנשים כותבים שאם קילומטרז' היה גבוה אז אחזקה תיהיה גבוהה יותר מרכב עם קילומטרז' נמוך.

זה לא נכון אם הרכב טופל טוב. רכב שהחליפו לו את מה שצריך בזמן, האחזקה שלו לא תיהיה גבוהה יותר מרכב עם קילומטרז' נמוך.

מה לגבי עלות האחזקה של רכב דיזל בן 6-7 עם ק"מ מטורף ותקלה שעלולה לצוץ חלילה במפתיע בטורבו/מנוע/משאבת סולר/משאבת הזרקה ? החלפת חלק מהחלפים הללו תעלה הרבה יותר מכל החיסכון בדלק ואז יצא יצא שכרו בהפסדו.

תסלח לי ידידי, אבל למה בכל שרשור אנשים חוזרים על אותן מנטרות של משאבת סולר ושאר מכלולים?

היה לך דיזל והחלפת מכלולים האלו ברכבך? אני מתפלא איך אנשים שלא היה להם אלפא כבר בכל שרשור לא רושמים שאלפות מחלידות. כניראה יבוא יום שאנשים יפסיקו להזכיר משאבת סולר וטורבו ברכבי דיזל כמכלולים בעיתיים.

אגב, גם ברכבי בנזין מודרניים יש משאבת הזרקה כמו בדיזל, טורבו ושאר ירקות.

פורסם

לא היה לי רכב דיזל וכנראה גם שלא יהיה.

אבל,אני קורא כאן כל כך הרבה בפורום על מקרים של משאבות הזרקה נוזלות שמגיעות לשיפוץ או החלפה בד"כ באיזור ה-200,000 ק"מ ותוהה,האם עלות תיקון כזה למשל לא יקרה יותר מעלות הדלק/הפרש העלות בין הבנזין לסולר ?

לא דיברתי על תחזוקה כללית של רכב דיזל,אלא על רכב בן 6-7 שעבר ק"מ מכובד וחוץ מבלאי רגיל שיש (כמו בכל רכב בנזין) הזכרתי את התקלות היקרות כדי באמת לבחון האם זה כדאי.

אני עדיין עומד על דעתי,שלא משתלם לעשות מעבר כזה אלא אם פותח הנושא קונה רכב בן 2-3 עם ק"מ שפוי כי אחרת זה ממש לא משתלם,הוא גם עושה ק"מ חודשי ושנתי נמוכים מאוד.אם מסתכלים על חצי הכוס המלאה (כמה משלמים יותר וההפרש החודשי זעום יחסית) ולא על חצי הכוס הריקה (כמה אפשר לחסוך) מגלים תמונה מאוזנת של הנושא.

בכל אופן,גם אם מישהו אינו מסכים איתי, אני מכבד את דעתו,לכל אחד יש דעה שונה כאן בפורום וזה בסדר.

גם במשחק כדורגל יש 20,000 צופים שהם 20,000 פרשנים :evil:

פורסם

colauti 9, על סמך ניסיון אישי שהיה לי עם שני רכבי דיזל, על סמך הכרות עם מעל 20 נהגי מוניות, אני יכול לומר שמכלולים שציינת לא בעייתיים בדגמים מוצלחים. היה לי רכב עם 400K ק"מ שמנוע שלו הרגיש חדש, לא היה בתכנון שום משאבת סולר, טורבו ושאר מכלולים. האמינות הייתה מוחלטת. ברכב הנוכחי עם קילומטרז' גדול עוד יותר אין לי שום בעייה בטורבו ומשאבת סולר. האמינות גם מוחלטת, החלפתי כמה מרכיבי מערכת קירור כמו צינורות, טרמוסטט ועוד בשביל הפרופילקטיקה או כי הגיע זמן של המכלולים האלו.

לשפוט אחזקה של דיזל משמועות וקריאה בפורום על אחזקה מאנשים שמעולם לא היה להם דיזל אבל כאלה ששמעו שיש טורבו, משאבת סולר ועוד כמה מכלולים שעלולים להתקלקל לא תורמת לאף אחד ושום דבר.

זה שאין לך דיזל, לא היה ולפי דבריך כניראה לא יהיה - ההפסד כולו שלך, אתה משלם יותר דלק, נוסע על רכב חלש יותר שיחזיק פחות קילומטרים. קשה לי לנהוג ברכב בנזין אחרי שאני נוהג בדיזל: צריכת הדלק בשמיים (סופר מיני זולל יותר דלק מדיזל גדול וכבד מימנו פי 1.6), לא סוחב בכלל, נוסע על טורים גבוהים, אין שום זמינות כוח אלא רק על קיק דאון בתשלומים ועם הרבה רעש. נכון שיש גם מנועי בנזין טובים, למשל מנוע 350 של שברולט, אבל צריכה שלו הייתה אצלי 1 ל3 כאשר דיזל מקביל עשה 1 ל7.

• תוכן חדש...