Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5059 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא יהיה כל כך קל למכור רכב,שעבר פגיעה ברצפת תא מטען (יש לזה משמעותץ סחירותית) והקונה הפוטנציאלי יודע,שיש לעשות טיימינג ב-90,000 אז יקזז את זה מהמחיר.

הק"מ הנמוך והיד הראשונה יעדנו את הנפילה במחיר היות וולא מעט מאזדות כאלו בשוק יוצאות ליסינג/השכרה.

אני במצב כזה לא הייתי מוכר,אלא מתקן במוסך כללי לפי אחת ההמלצות שנתנו כאן וזאת מסיבה פשוטה- ברוב הרכבים, שאפשר לקנות ב-30,000 ש"ח יש חגורת טיימינג שזקוקה להחלפה,בולמי זעזועים גם הם בלאי סביר אפילו ברכב בן 5-6 .

אין כאן לכאורה שום דבר יוצא דופן,אף אחד לא מבטיח, שברכב אחר שתקנה לא תשקיע ביישור קו את הסכום הזה או את רובו ואחר כך תצטער שמכרת רכב טוב.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

היום ביקרתי במוסך אחר, לא מורשה.

במוסך הזה אמרו שאין צורך להחליף משולשים ושהם במצב טוב,

גם על הבולם אמרו לי אותו דבר.

ברקסים אמרו שחייבים לעשות וטיימינג גם.

כמו כן הוא המליץ לי על מסנן אוויר מקורי ולא תחליפי, וגם מסנן שמן מקורי,

שמן מנוע סינטטי 5W30 במקום מינרלי שהציעו לי במוסך המורשה.

וכל זה בפחות מחצי מחיר מהמחיר שהמוסך המורשה רצה.

איך אתם ממליצים שאני אמשיך מפה? (לשים בלא מורשה או בכל זאת ללכת למורשה או בכלל למכור)

תודה רבה לכם על העזרה :)

כמו כן אני אשמח שתמליצו על פירוקיה שאני יוכל למצוא בה טמבון קידמי.

וכמה נראה לכם שזה צריך לעלות?

• ספונסר פורום
פורסם

תודה רבה לכם על העזרה :)

אני משתדל להודות להורים שלי כל יום.

לאיזה מוסך פנית?

להבא תשתדל שיראו לך את הנזק (במוסך מורשה) ומדוע הם החליטו להחליף משולשים.

פורסם
אני משתדל להודות להורים שלי כל יום.

לאיזה מוסך פנית?

להבא תשתדל שיראו לך את הנזק (במוסך מורשה) ומדוע הם החליטו להחליף משולשים.

פניתי לאחד המוסכים שהצעתם לי, הוא ביקש שאני לא יזכיר תשם שלו בפורום.

הם הראו לי במוסך המורשה, שיש שני גומיות ואמרו שלי שהם קרועות ( הם הראו לי את הגומיות אבל לא ממש הבנתי מה ראיתי)

במוסך הזה הוא אמר שהגומיות תקינות, ובמקרה הכי גרוע שהן נקראות אפשר להחליף רק את הבוקסא( או משהו כזה) ולא את כל המשולש. הוא גם בדק שאין חופש בגלגלים.

לגבי הבולם הוא אמר שיש כמו נזילה מהבולם, אבל זה דבר ידוע במאזדה, ואין צורך להחליף הוא לחץ על המכונית והמכונית חזרה למעלה והוא אמר שזה תקין.

מה לגבי השמן מנוע? זה בסדר להחליף ממינרלי לסינטטי מלא?

• ספונסר פורום
פורסם

בהחלט הרבה יותר כלכלי (במיוחד ברכבים כאלה "ישנים") להחליף רק את הבוקסה ולא את כל המשולש (כל עוד המשולש תקין, כלומר איו עליו סימני מכות/עיוותים).

מה זה "כמו נזילה"? האם מדובר בנזילה או בהזעה. ניתן למשוך את התקלה הזו אבל אני ממש לא ממליץ.

מומלץ להחליך זוג בולמים באותו סרן.

פורסם
בהחלט הרבה יותר כלכלי (במיוחד ברכבים כאלה "ישנים") להחליף רק את הבוקסה ולא את כל המשולש (כל עוד המשולש תקין, כלומר איו עליו סימני מכות/עיוותים).

מה זה "כמו נזילה"? האם מדובר בנזילה או בהזעה. ניתן למשוך את התקלה הזו אבל אני ממש לא ממליץ.

מומלץ להחליך זוג בולמים באותו סרן.

הוא אמר שיש נזילה

אבל זה תקלה ידועה במאזדה בשנים האלו

ושהבולם עדיין עובד למרות הנזילה ואין טעם להחליף.

אתה בכל זאת ממליץ להחליף?

• ספונסר פורום
פורסם

כן, מכיוון שזה רק עניין של זמן עד שיגמר הנוזל בבולם והוא יתפס ואז אתה תרגיש שהרכב מתרסק על כל בור.

בנוסף מדובר בסעיף שעלול להכשיל אותך בטסט מכיוון שמדובר בליקוי בטיחותי.

פורסם

טוב יש לי עוד כמה שאלות:

המסנן אוויר והמסנן שמן במוסך הכללי יקרים יותר מהמוסך המורשה.

זה אומר שבמורשה הם שמים לא מקורי ובמוסך הכללי כן מקורי?

במוסך הכללי הוא אמר לי שהוא משתמש רק בשמן סינטטי מלא ובמוסך המורשה

משתמשים בשמן מינרלי. מה ההבדל בינהם? ההחלפת סוג שמן יכולה לגרום לנזק?

המצתים גם יקרים יותר במוסך הכללי.

בהצעת מחיר של המוסך המורשה כתוב "צלחות בלם קידמית *2" וכל אחת עולה 198

במוסך הכללי כתוב "רפידות בלם איטלקי" 240 שקל

מה ההבדל בינהם?

והרצועות (מזגן,אלטרנטור,תזמון) יקרות יותר במוסך המורשה.

אני עדיין לא מבין איפה עדיף לטפל, מצד אחד אני מעדיף לשלם יותר ולקבל דברים איכותיים.

מצד שני אני לא יודע האם זה שווה את ההפרש מחירים.

פורסם
טוב יש לי עוד כמה שאלות:

המסנן אוויר והמסנן שמן במוסך הכללי יקרים יותר מהמוסך המורשה.

זה אומר שבמורשה הם שמים לא מקורי ובמוסך הכללי כן מקורי?

לאו דווקא. חלקי החילוף האיכותיים הם מקוריים או OEM (אותו חלק המקורי המיוצר למאזדה אך ללא ההטבעה של הסמל), חלקי החילוף הלא מומלצים הם חלקי החילוף "תואמים"/אחרים (בדרך כלל סיניים). בקש הצעת מחיר בכתב (עם פירוט החלקים) מהמוסך הכללי ובדוק את החלפים.

במוסך הכללי הוא אמר לי שהוא משתמש רק בשמן סינטטי מלא ובמוסך המורשה

משתמשים בשמן מינרלי. מה ההבדל בינהם? ההחלפת סוג שמן יכולה לגרום לנזק?

נתון לוויכוח בפורום:wink: בכל מקרה סינטטי מלא טוב יותר למנוע אך גם יקר בהרבה, לרכב כמו שלך נראה לי כי השקעה בסינטטי מלא מוגזמת.

המצתים גם יקרים יותר במוסך הכללי. מוזר, בלאנטיס הזו יש חשיבות לדגם ואיכות המצתים (הייתה לי אחת כזו) אז בקש לדעת דגם ויצרן.

בהצעת מחיר של המוסך המורשה כתוב "צלחות בלם קידמית *2" וכל אחת עולה 198

במוסך הכללי כתוב "רפידות בלם איטלקי" 240 שקל

מה ההבדל בינהם?

והרצועות (מזגן,אלטרנטור,תזמון) יקרות יותר במוסך המורשה.

אם תוכל להשיג במוסך הכללי חלקי OEM אז עדיף.

אני עדיין לא מבין איפה עדיף לטפל, מצד אחד אני מעדיף לשלם יותר ולקבל דברים איכותיים.

מצד שני אני לא יודע האם זה שווה את ההפרש מחירים.

העלה נתונים בכתב.

• תוכן חדש...