Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5054 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

לאחרונה הגולדן שלי ושל החברה עבר המתת חסד, היה קשה מאוד אבל אנחנו מתחילים להתגבר.

עוד באותו היום נסענו " למקום של אורה" ואימצנו גור. באותה ההזדמנות, אספר גם שהמקום פשוט קורע לב,המקום מכיל להערכתי 120 כלבים מכל הסוגים הגדלים והגילאים, כולם משוחררים בשטח אחד, כמה שהאישה עושה מעשה גדול ומוציאה את המיטב מעצמה, היא אישה מבוגרת, ופשוט בלתי אפשרי לתחזק את הכלבים כמו שצריך. ההוצאות הכספיות גדולות והיא מתקיימת בעיקר מתרומות של כסף\ציוד ואוכל לכלבים.(מי שמעוניין לתרום או לעזור בדרך כלשהי, בגוגל יש את כל המידע הדרוש)

מי שמעוניין לאמץ כלב בבקשה שינסה שם, יש שם כלבים כל כך חמודים וכל כך מסכנים,כלבים מבוגרים שהתייאשו כבר מלראות אנשים נכנסים לאמץ ,לא מסתכלים לכיוון שלהם בכלל ובוחרים בגורים, גם במקרה שלי, החברה רצתה רק גור.

איך שנכנסנו למקום כל הכלבים רצו וקפצו לעברנו, כמו שציינתי, עשרות כלבים, הלב נקרע,אבל מי שבלט לנו היה גור ג'ק ראסל מעורב בן 3 חודשים, ממש קטנצ'יק שקפץ, השתולל ודאג שנבחין בו ,לא יצא פראייר אל מול זקני השבט.

אימצנו את ג'ק בעבור סל אימוץ(550 שקל שכוללים חיסונים,סירוס,שבב,תילוע ושקית אוכל).

ג'ק איתנו כבר שלושה שבועות ויש לי כמה שאלות.

הוא נוגס בעצמו עם השיניים הקידמיות באזורים מסויימים בגוף עד לרמה של דימום ופצעים, הפצעים לא מגלידים כי הוא פותח אותם כל פעם מחדש, בביקור אצל הויטרינר בוצע תרבית לעור ולא נמצא שום דבר חריג.

מישהו נתקל בתופעה? ראוי לציין שכשהוא הגיע אלינו ישבנו עליו שעות והוצאנו ממנו עשרות קרציות, קירצפנו אותו ושמנו לו אמפולה מסוג פרונטליין. עכשיו הוא נקי לגמרי מקרציות ופשפשים.

שאלה נוספת, כאשר לקחנו אותו הוא עוד לא עבר את כל החיסונים ולכן אסור היה לו לטייל בחוץ. איך שהגיע הביתה ועשה את צרכיו דאגנו לעשות לו "נונונו" והרמנו אותו אל המקום שבו רצינו שיעשה את צרכיו להבא(במרפסת).

באמת לאחר פעמיים או שלוש הוא למד ועושה את צרכיו רק במרפסת, לאחרונה הזדעזענו לראות שמספר פעמים הוא אכל את הצואה של עצמו.למה הוא עושה את זה? דרכי פיתרון?

נכון ללפני 4 ימים הוא כבר עבר את כל החיסונים הדרושים ויכול לטייל בחוץ, הבעיה שאפילו שאני מסתובב איתו המון זמן בחוץ, הוא לא יודע שהוא אמור לעשות את צרכיו בחוץ, ואיך שמגיעים הביתה הוא יוצא למרפסת ועושה את צרכיו.

איך אוכל להסביר ולהרגיל אותו לעשות את צרכיו בחוץ אחרי שהרגלתי אותו שזה בסדר לעשות במרפסת?

ושאלה אחרונה, הוא חונק אותנו לגמרי, הבחור הקטן מפליץ ברמות שלא יביישו אף פלצן מקצועי,מסריח את כל הסביבה, ממה שקראתי קצת ברשת הבנתי שיכול להיות שהאוכל לא מתאים לו.

הוא כרגע אוכל "ultra premium genesis" לגורים על בסיס עוף ואורז. מדובר באוכל איכותי כמו שהמוכר טען?

איזה אוכל איכותי כדאי לנסות?

אשמח לכל תשובה, תודה מראש.

פורסם

לגבי הפצעים והגירודים - וטרינר.

לגבי הצואה שהוא אוכל - זה לרוב קורה כשהאוכל שלהם לא מספיק מזין. בשילוב עם ההפלצות (למרות שזה עניין יותר אינדיווידואלי) - הייתי מסיק שכדאי לנסות אוכל אחר. אני לא מכיר את האוכל שציינת (ויש לי 3 כלבים ב8 שנים האחרונות מגורים ועד עכשיו)

לגבי הטיול בחוץ והצרכים - פשוט תלכו לטיול אחד ביום לפחות ארוך עד שהוא עושה צרכים בחוץ ואז תשבחו אותו ואולי אפילו תביאו לו חטיף. חיזוק חיובי בתחום הזה עובד פלאים.

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

המלצה ראשונה והכי חשובה - מאלף.

ג' ראסל הוא גזע עם המון אנרגיה ואופי, שצריך הרבה גירויים ובעלים שאינו בקיא בהתנהגות כלבים יכול לעשות טעויות שיהיה קשה לתקן.

חפשו מאלף מומלץ באיזורכם וקחו לפחות כמה פגישות כדי ללמוד לפחות בבסיס כיצד יש להגיב כלפי הכלב כדי שהוא כבר לא יהיה גור חמוד, הוא יהיה כלב מאושר שכיף לגדל.

לגבי הפצעים, אפשר לשקול לשים לו צווארון פלסטיק לתקופה כדי למנוע ממנו לפתוח מחדש את הפצעים.

יתכן והגירוד האובססיבי הוא תוצאה של שעמום, מה שמחזיר אותי להמלצה הראושנה. ג'ק ראסל זה לא גזע פשוט לגידול.

אבל אתם חייבים קודם לשלול בעיה רפואית גם אם וטרינר אחד לא מצא דבר.

פורסם

לפני כשנה אימצנו ג'ק ראסל מעורב בן שישה חודשים.

מדובר בגזע פעלתן ומלא אנרגיה. מצד אחד זה כיף, כי הג'קים לא מפסיקים לשחק והם ידידותיים וחמודים ומתעניינים בכל דבר שזז.

מהצד השני, מדובר בכלבים שדורשים הרבה הוצאה של אנרגיה, מה שאומר מבחינתכם - טיפה יותר השקעה. טיולים ארוכים יחסית, ללכת לגינות כלבים וכו'. פתרון שאנחנו מצאנו שמצליח טיפה לעייף את הג'ק שלנו - קושרים את הרצועה שלו לאופנים ונוסעים עשרים דקות בזמן שהוא רץ בטירוף ליד האופניים.

אני מצטרף בחום להמלצה על אילוף. אנחנו לקחנו מאלף שהפך את הכלב המדהים שלנו למהנה פי אלף. הטיולים הפסיקו להיות סיוט, הוא הפסיק (כמעט) לחלוטין להחריב את הבית והפסיק לעשות את הצרכים בבית.

אגב, גם הכלב שלנו אכל כשהוא היה קטן את הצואה שלו, בעיקר כשהיינו לא בבית.

מהתייעצות עם כמה בעלי מקצוע ונסיון נאמר לי שמדובר בסוג של חרדה של הכלב. למרות שאם במקרה שלכם הוא עושה את זה מולכם, אני לא יודע כמה זה נכון.

בנוגע לגזים - בהתחלה הכלב שלנו הפליץ בטירוף והצואה שלו הייתה יחסית נוזלית. אמנם הוא אכל אוכל איכותי יחסית, אבל כנראה שהוא באמת לא התאים לו. עם ההחלפה לאוכל חדש (באופן הדרגתי כמובן) תדירות הגזים ירדה, אם כי הוא עדיין מפליץ פה ושם.

בשורה התחתונה אני יכול להגיד לכם שאימצתם כלב מאחד הגזעים הכי חמודים ואוהבים וידידותיים שיש. תהנו ממנו, גם אם זה אומר לפעמים לעשות טיול ארוך בחום הלוהט של חודש אוגוסט...

פורסם

תודה רבה על התשובות.

אנחנו עדיין בשלב שהוא מתעורר ב 3 בלילה עם מרץ מטורף, מעיר ומשגע אותנו לשחק איתו, עד שמתעייף ונרדם שוב, אבל אין טענות,זה כיף.

למזלנו הוא לא מתעניין במיוחד בעמידות הרהיטים שלנו לנשיכות ושיופים, ועובד יופי יופי על מבחר הצעצועים שלו.

יום ראשון אני אפנה לוטרינר שינסה לעלות על הגורם לנגיסות העצמאיות.

בקשר לאוכל, אחליף אותו, אשמח לקבל המלצה על אוכל לגורים. לא משנה הסכום.

כמו כן אשמח להמלצה גם על מאלף באזור ראשון לציון.

אני מצרף כמה תמונות של ג'ק מהאייפון.

דרך אגב, בתמונה מספר 1 אפשר לראות ברגל הימנית האחורית חלק אדמדם, זה אחד מהפצעים שהוא גורם לעצמו.

ג'ק.jpg

ג'ק2.jpg

ג'ק3.jpg

פורסם

אגב גם הגירודים יכולים להיות בגלל אוכל, סוגי אוכל מסויימים גורמים לגירודים אצל כלבים מסויימים (הכלבה של חבר לא הפסיקה להתגרד עד שעברה מפרו-פלאן לנוטרה צ'ויס)

פורסם

גם אקאנה יהיה טוב

תתחיל מעכשיו לגעת לו בכפות רגליים ובשיניים, יגיע היום שתרצה לגזור ציפורניים ואם הוא לא יתן (כמו אצלי) אתה נכנס למלחמה, וזה נכון גם לשיניים כי הם לא אוהבים שמחטטים להם בפה בבדיקות.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

אולי זו תרופת סבתא אבל כשלכלב שלי היו כמה פצעים בעור ללא סיבה חבר אמר לי לתת לו קצת טונה וזה יעזור.

להפתעתי לאחר כחודש במהלכן נתתי לכלב כשלוש קופסאות טונה קטנים הפצעים החלו להעלם אם קשר או בלי.

פורסם

גם לי יש שאלה

איךאתם מונעים הצטברות אבן בשיניים של הכלב? ברור לי שאין מניעה של 100 אחוז אבל להפחית

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

מניסיוני עם אבנית - זה מאוד תלוי בכלב.

לרוב אבל כלבים פעילים ולועסים (אוכל , צעצועים , חטיפים לעיסים , ידיים :) ) סובלים הרבה פחות.

מה לעשות , אבל לפעמים אין ברירה ועושים ניקוי אצל הוטרינר.

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

דרך אגב - זה נכון לא רק לכלבים אלא גם לבני אדם.

אנשים שלועסים רק באיזורים מסויימים בפה - ניתן לראות באיזורים האחרים,שלא בשימוש, הצטברות של אבנית ודלקת חניכיים.

פורסם

שאלה נוספת, שמתי לב עכשיו שאוזן אחת שלו שינתה עמדה וכבר לא שווה לאוזן השניה , גם שהוא מעמיד את האוזניים אחת עומדת ישרה ואחת נפולה לצד. מה הגורם? יש מה לעשות?

• תוכן חדש...