Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

[סקודה סופרב] - סקירת מערכות

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5055 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

סקירה מצויינת ומפורטת להפליא.

בהחלט לא חסרים לה פיצ'רים...

מודה שלא ידעתי שאת תא המטען ניתן לפתוח כהאצ'בק וכתא מטען רגיל - יפה!

שאלה לחברי הפורום-

כמוך, שמתי לב שבעת הדלקת הקסנון אלומות האור עולות, יורדות וזזות שמאלה ואז ימינה ולבסוף מתיישבות במרכז אך אין אפשרות לשנות את כיוונן ידנית, מישהו יכול לשפוך אור על הנושא הנ"ל?

גיא

Seat leon Cupra MK3 FL 2011 - sold

Seat leon Cupra 280 - sold

Golf GTI Performance - sold

Awaiting on new car :)

• תגובות 47
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

כבר שבוע שאני מחכה לקרוא את הסקירה שלך

למדתי דברים חדשים היום.

עד קריאת כל מילה בסקירה זו לא הבנתי למה סופרב היא רכב לשרים.

אין ספק ששמתי עליה עין... :)

אם תשים ידיך אי פעם על רכבים נוספים - אל תהסס לכתוב עוד סקירה כזו. אנחנו, ללא ספק, נקרא כל מילה בהנאה רבה.

פורסם
שאלה לחברי הפורום-

כמוך, שמתי לב שבעת הדלקת הקסנון אלומות האור עולות, יורדות וזזות שמאלה ואז ימינה ולבסוף מתיישבות במרכז אך אין אפשרות לשנות את כיוונן ידנית, מישהו יכול לשפוך אור על הנושא הנ"ל?

מערכת קסנון תקנית כוללת פנס עם עדשה מתאימה, מתזי פנסים ומערכת מבוססת ג'ירוסקופ לכיוון זוית הצידוד של האורות.

כאשר מפעילים את הפנסים המערכת מבצעת כיול של זוית הצידוד שלהם בהתאם למשקל שמועמס על הרכב (יותר משקל = חלק אחורי שקוע = אלומה מאירה גבוה מהנדרש).

זאת הסיבה לכך שאתה רואה את האלומה זזה, וזאת גם הסיבה לכך שלא ניתן בקסנון לכוון את זוית האורות. מן הסתם, במערכת קסנון אפטרמרקט אין את כל הדברים האלה, ולכן האיסור הגורף על התקנתן הוא צודק מאין כמוהו.

לגבי הורדת ההילוך בירידה: אין קשר בין זה לבין עליה בצריכת הדלק. כאשר המצערת סגורה צריכת הדלק שואפת לאפס ללא תלות בסל"ד המנוע.

חוץ מזה נהניתי לקרוא את הסקירה.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם
כבר שבוע שאני מחכה לקרוא את הסקירה שלך

למדתי דברים חדשים היום.

עד קריאת כל מילה בסקירה זו לא הבנתי למה סופרב היא רכב לשרים.

אין ספק ששמתי עליה עין... :)

אם תשים ידיך אי פעם על רכבים נוספים - אל תהסס לכתוב עוד סקירה כזו. אנחנו, ללא ספק, נקרא כל מילה בהנאה רבה.

היא כבר לא מספיק טובה לשרים. החברים המכובדים הללו נזקקים למשהו רציני יותר, לפחות בתדמיתו, להניח בו את ישבנם האציל.

פורסם

סקירה נהדרת, מדובר ברכב שמציע תמורה אדירה למחיר ובהחלט אחת האפשרויות הטובות ביותר בטווח המחירים שלו, לא סתם יש המון רכבים כאלה על הכבישים וממה שאני שמתי לב רובם אלגנס שביחס לתוספת במחיר פשוט מוסיפה המון.

גם אני חושה ששרינו הנכבדים יכלו להסתפק בצי של סופרבים, רצוי דיזל שגם תחסוך בהוצאות ולא תהיה מנקרת עיניים כמו ב.מ.וו סדרה 5.

ממה שאני התרשמתי החיסרון היחיד הוא בידוד רעשי גלגלים/כביש לא מצטיין אבל אני נסעתי בדיזל עם ג'אנטים 18 אינץ', לאחרונה זוג חברים נוספים שלי רכשו סופרב אמבינייט והיא שקטה בפער משמעותי עם חישוקי 16.

מה שכן, אם אתה שוקל אחת כזאת גם כרכב הבא שלך אני ממליץ לבדוק את הדיזל, למנוע הזה יש כוח מטורף ותאוצות סופר זריזות, אני מכיר את ה-2 ליטר 170 כ"ס גם מהסופרב וגם מאאודי A4 ולדעתי ה-1.8 TSI לא יכול להשתוות אליו באף תחום, בתאוצות ביניים הוא פשוט מדהים.

מסקרן אותי לדעת איזה צמיגים מקבלים מחברת הליסינג לרכב כזה כאשר נדרשת החלפה ואיך הם משפיעים על ההתנהגות.

תמשיך להנות מהרכב וסע בדרכים טובות!

פורסם
מערכת קסנון תקנית כוללת פנס עם עדשה מתאימה, מתזי פנסים ומערכת מבוססת ג'ירוסקופ לכיוון זוית הצידוד של האורות.

כאשר מפעילים את הפנסים המערכת מבצעת כיול של זוית הצידוד שלהם בהתאם למשקל שמועמס על הרכב (יותר משקל = חלק אחורי שקוע = אלומה מאירה גבוה מהנדרש).

זאת הסיבה לכך שאתה רואה את האלומה זזה, וזאת גם הסיבה לכך שלא ניתן בקסנון לכוון את זוית האורות. מן הסתם, במערכת קסנון אפטרמרקט אין את כל הדברים האלה, ולכן האיסור הגורף על התקנתן הוא צודק מאין כמוהו.

תודה על התשובה המפורטת!

Seat leon Cupra MK3 FL 2011 - sold

Seat leon Cupra 280 - sold

Golf GTI Performance - sold

Awaiting on new car :)

פורסם

מאוד אהבתי את הסקירה, הסופרב רכב מצוין שאני באופן אישי מאוד אוהב.

נראה לי שהבעיה הגדולה ביותר של הסופרב בשוק זאת המונדאו 240, שעולה בערך כמו הסופרב 160.

V5

פורסם

נהגתי בסופרב לא מעט פעמים - הראשונה הייתה בהשקה הרשמית ללקוחות - בשתי הגרסאות (Ambition ו-Elegance).

מעט אחרי שנחתה בארצנו גרסת ה-2.0TSI, התמזל מזלי לקחת אותה לסיבוב (לא ארוך במיוחד).

זאת בהחלט הגרסה האהובה עלי - אומנם מעט פחות נוחה מהשאר (בעיקר מגרסאות ה-Ambition שנועלות 16'), אך האקסטרה איבזור בהחלט מוסיף וכמובן המנוע המצויין (2.0TSI) בתיבה לתיבה מעולה (DSG6) - הופך את הסופרב הזאת לסוג של GTI למנהלים. האחיזה גבוה יותר, ההתנהגות מחודדת יותר, ההיגוי קיבל עוד קצת משקל וחדות, וכמובן תוספת ההספק (ושינוי התיבה) המורגשת בכל נגיעה בדוושה.

הסופרב 2.0TSI מרגישה מהירה ממה שהנתונים מספרים לכם. על כל משקלה השמנמן ומימדיה הלא צנועים - היא פשוט מפתיעה. אין ספק שעדכון תוכנה ושלל "חמוצים" יהפכו אותה למכונית משעשעת וזריזה עוד יותר. בהחלט משהו שהייתי רץ לעשות ולהפתיע גדולות וחזקות ממנה - בכל רמזור, כביש או מצב :wink:

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

ממש ביקורת סופרב :-)

תודה על ההשקעה.

בסך הכל, אין ספק שאתה מרוצה, וזה גם די טבעי, הלא מדובר על פאסאט בתחפושת. אותם מושבים, אותו אבזור, אותו מנוע.

ה- 2.0T תגרום לך ללא ספק לאותה הנאה, היא רק תגיע מהר יותר ;-)

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

כל הכבוד מושקע ומפורט

שאלתי למה שלא תוסיף סרטון וידאו ליוטיוב עם סקירה דומה ותעשיר את היוטיוב העברי בסקירה משובחת?

פורסם

מסקרן אותי לדעת איזה צמיגים מקבלים מחברת הליסינג לרכב כזה כאשר נדרשת החלפה ואיך הם משפיעים על ההתנהגות.

ה-PIRELLI הקידמיים הוחלפו בזוג צמיגים סיניים זוליים תוצרת MAYRUN :roll:. מורגשת ירידה באחיזה ובלאי מואץ שלהם... לא מדובר במשהו חריג ובסה"כ אפשר לחיות איתם. הויכוח עם חב' הליסינג גם ככה לא עזר.

אני נזכר בימים שהחלפתי ב-205 שלי מ-KLEBER ל-FALKEN SINCERA (הזולים ביותר). אם אני לא טועה FALKEN רק הופיעו בארץ באותה תקופה, עם קמפיין שיווק די אגרסיבי (באוטומוטור, בהשקה של מגרש "מסלולים" באשדוד נדמה לי ובמדיה). מעבר להיותו אחד הצמיגים הפחות אוחזים שהיו לי, הוא כנראה היה מרוח בסיליקון כלשהו ועברתי סדנת החלקות שלמה כבר ביום הראשון.

גם המאזדה 2 שהייתה לי זכתה בסט צמיגי MARANGONI די גרועים, הסיני של האיטלקים :-P

מאוד אהבתי את הסקירה, הסופרב רכב מצוין שאני באופן אישי מאוד אוהב.

נראה לי שהבעיה הגדולה ביותר של הסופרב בשוק זאת המונדאו 240, שעולה בערך כמו הסופרב 160.

אכן אלטרנטיבה מצויינת ובחירה קשה. טעם אישי הוא המכריע... השאלה מה תביא המונדאו החדשה (אולי זה יוליד עוד סקירה....)

כל הכבוד מושקע ומפורט

שאלתי למה שלא תוסיף סרטון וידאו ליוטיוב עם סקירה דומה ותעשיר את היוטיוב העברי בסקירה משובחת?

אני לא אצליח לעשות את זה טוב יותר ממה שעשו ב-"אוטו" (אמנם בהתייחס לגירסת ה-3.6)

http://www.youtube.com/watch?v=6zNmWJXFpq4 דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

הרבה יותר קל לי להתבטא בכתב ולצלם בטלפון הנייד, ללא צורך בציוד מיוחד, חברים, שינון טקסטים ועוד ועוד... אולי יום אחד, אבל בינתיים אני עוד לא שם. אגב, יש סקירות וידאו מקיפות של אבזוריישן של רוב הרכבים ע"י איזה בחור רוסי שעובד בתחנת רדיו. אני צופה בהן רק בגלל שהוא עובר על רוב הפיצ'רים אבל הרמה מעוררת בחילה... הוא פולט שטויות, השמע על הפנים, על הבדיחות אפשר לגהץ והתוצאה פשוט לא חיננית. הבעיה שאני חושש שאני לא אגיע אפילו לזה.

Live fast, die young - leave a better looking corpse

פורסם

יש לך לינק לאותו בחור מתחנת הרדיו

אגב אני עשיתי מעט סרטים כאלה בערוץ שלי

http://www.youtube.com/user/zeevmon1/videos

אני לא האמנתי שאגיע ל11079 צפיות בערוץ נכון לעכשיו , מה29 לינואר השנה שבה השכרתי יונדאי i35 וצילמתי , והסרטון הראשון והיותר חובבני יש לציין כי היה ראשון מתקרב ל3000 צפיות.

פורסם
יש לך לינק לאותו בחור מתחנת הרדיו

אגב אני עשיתי מעט סרטים כאלה בערוץ שלי

http://www.youtube.com/user/zeevmon1/videos

אני לא האמנתי שאגיע ל11079 צפיות בערוץ נכון לעכשיו , מה29 לינואר השנה שבה השכרתי יונדאי i35 וצילמתי , והסרטון הראשון והיותר חובבני יש לציין כי היה ראשון מתקרב ל3000 צפיות.

הצצתי בביקרות שלך על ה-I40 שהמחשיה הרבה אבל לא את הכל. חבל שלא התאפשר לך להניע אותה ולבדוק / לחוות את כל מה שיש לה להציע. על פניו נראה שאתה מצוייד במצלמת וידאו / DSLR כלשהי ויש לך שותף "לפשע", כבר יותר כלים ממני.

הביקורות הרוסיות הינן ברוסית, אותו שדרן רדיו ככל הנראה בכלל כתב עיתון או גם וגם, לא ממש ברור אבל אני מקשר לטובת דוברי הרוסית לביקרות על הסופרב בת שלושה הפרקים. היא די ארוכה ובחלקה לא עניינית אבל עדיין מקיפה. מי שלא מבין רוסית יכול להתרשם מהאיכות הגרועה ומהניסיון המגוחך של הבחור להתגבר על ראשי הסביבה.

http://www.youtube.com/watch?v=-LnWoEXDRPg דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

http://www.youtube.com/watch?v=SyDEMszv0NE דרך יוטיוב

http://www.youtube.com/watch?v=zwnFuxfEH_M דרך יוטיוב

בחור משעשע נוסף עושה מבחני דרכים מצחיקים וגרועים (עם שמע נוראי), לאחרונה דפק יגואר XF בהחלקה ובעבר כבר הטביע, ירה ושרף רכבים שבחן. רוב הבדיחות שלו באות על חשבון תעשיית הרכב הרוסית ובאחד המבחנים מישהו אפילו נתן לו לנהוג בלמבורגיני, לכו תבינו....

שוב, לטובת דוברי הרוסית בלבד...

http://www.youtube.com/watch?v=iBEH4VsxO6M דרך יוטיוב

סוטים ומשועשעים ימצאו סרטונים נוספים שלהם בקלות....

Live fast, die young - leave a better looking corpse

פורסם

הסופרב הנוכחית הוצגה בשנת 2008.

האם יש ידיעות / שמועות על החלפה קרובה של הדגם?

לאבא שלי סופרב אלגנס 1.8TSI DSG שנת 2010 והוא חושב להחליף את הרכב לדגם חדש.

הבנתי שיש שינוי הן במנוע והן בגיר בגרסת ה- 1.8TSI.

האם מישהו השווה בין הגרסראות?

האם גרסה הגיר האוטומטי הרגיל משתווה ל DSG, לפחות בכל מה שקשור לנוחות הנסיעה, אם לא לתאוצות הרכב?

האם גרסת 2.0TSI DSG "שווה" את ההפרש במחיר, כאשר מדובר ברמות אבזור שוות (מדובר על הפרש של 25,000 ש"ח)?

פורסם
היושבים מאחור נהנים מסט וילונות מחורצים בשמשה האחורית ובדלתות האחוריות. "המושב" המרכזי בספסל האחורי לא נוח לישיבה ממשוכת ומרגיש כאילו איננו מיועד להיות כזה. הרצפה איננה שטוחה ותעלת הכח מפלחת את תא הנוסעים לשניים..

פה הפסקתי לקרוא, איזה תעלת כח ?

• תוכן חדש...