Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4952 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם... אני משתחרר בשעה טובה עוד שבוע ימים והחלטתי שאני רוצה לסיים עם הפסיכומטרי כמה שיותר מהר.

ההתלבטות היא על איזה מכון ללכת - יש כ"כ הרבה אפשרויות באיזור שלי ( ראשון לציון ) שדיי קשה להחליט מה יותר טוב.

אני מאמין שגם על כל דעה טובה שאני אשמע כאן אני אוכל לשמוע גם אחת רעה, אבל בכל זאת הייתי מעוניין לשמוע המלצות שלכם...

אפשר לציין שיש לי הנחה עם ואוצר' מהצבא ( עד 1000 שקלים ) ואני חושב שזה מוגבל רק ללחמן ( שהדעות ששמעתי לגבי המכון הן דיי חלוקות ), לא אמור להפריע לי לנסות במקום אחר.

לצורך העניין - אין לי מושג מה אני רוצה ללמוד, אני בשאיפה לציון הכי גבוה שיש.

אשמח לשמוע את ההמלצות שלכם.... תודה!

פורסם

למעשה, אם אתה עומד בתנאים מסויימים, ניתן ללמוד עם מורים של לחמן במכינות מסויימות ברחבי הארץ...ללא תשלום כלל וללא ואוצ'ר!

לגבי הקורס עצמו...הוא היה סבבה, חבר עבר קורס של יואל גבע ואני יכול להגיד שהספרים שלהם והאתר טובים יותר אבל אין לי מושג לגבי הקורס.

פורסם
למעשה, אם אתה עומד בתנאים מסויימים, ניתן ללמוד עם מורים של לחמן במכינות מסויימות ברחבי הארץ...ללא תשלום כלל וללא ואוצ'ר!

לגבי הקורס עצמו...הוא היה סבבה, חבר עבר קורס של יואל גבע ואני יכול להגיד שהספרים שלהם והאתר טובים יותר אבל אין לי מושג לגבי הקורס.

האמת שכסף לא ממש מהווה בעיה בכל העניין כאן, הואוצ'ר הזה שהוצאתי כל חייל בערך יכול להוציא ככה שאני לא מתרגש ממנו יותר מדי ואין לי בעיה לזרוק אותו לפח.

פורסם

בכל מקרה אני שמתי לב שהרבה ממליצים על יואל גבע...אבל זה ממש לא אומר הרבה, מעבר לזה שהיח"צ שלהם טובים.

מניסיון אישי אחרי שהתנסיתי בשתיהם...ההסברים בספרים והאתר אינטרנט של יואל גבע, לדעתי יותר טובים מאלה של לחמן.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

הקפצה קלה.

אחרי בירורים כאלו ואחרים:

יואל גבע, 7200 ש"ח, ממוצע 38 בכיתה, תחילת הקורס בסוף החודש הנוכחי.

HIGHQ, עולה 6780 ש"ח, ממוצע 28 בכיתה, תחילת הקורס בתחילת אוקטובר.

עד עכשיו שמעתי דברים טובים יותר על HIGHQ, בין אם זה על התוכנות למידה שלהם וכמות תלמידים בכיתה. חבר טוב גם מכיר מישהו שעשה בשניהם ולטענתה HIGHQ טובים יותר ( הפסיכומטרי השני היה ב HIGHQ ).

על יואל גבע האמת עוד לא שמעתי המלצה מבנאדם שעשה שם ( חוץ מ TheTool שרשם כאן שהספרים שלהם טובים יותר משל לחמן )

כרגע הנטיה ל HIGHQ ( מבחינת מיקום - שניהם זהים בעיר שלי ).

פורסם

אם שירתת בחיל המודיעין (או ביחידות לוחמות סודיות) - מגיע לך קורס בהיי קיו בהנחה משמעותית מהמחיר שציינת.

אני למדתי ביואל גבע - אמנם התוכנות שלהם באינטרנט פחות טובות, אבל הספרים ושיטת הלימוד פשוט מעולים. המרתון בשבועיים האחרונים נותן דחיפה אדירה.

מניסיון שלי ושל חבריי, אם כי זה לא מדד מהסיבה שכולנו שונים, הציונים של החברים שלמדו ביואל גבע היו גבוהים בכ-50 נק' מהחברים שלמדו בהיי קיו.

איפה שתבחר ולאן שתלך - מה שחשוב זה הרצינות וההתמדה. כי כמו שרשמת: "לסיים עם זה כמה שיותר מהר", זה ממש לא הגישה להוציא ציון טוב.

פורסם

היי,

אני למדתי ביואל גבע, אני מכיר עוד הרבה אנשים שלמדו ביואל גבע (בין אם מכרים שמן הסתם מהקורס ובין אם חברים ומשפחה)

הציון שתקבל ביואל גבע כמו בהרבה מקומות אחרים תלוי בך, אני נבחנתי רק פעם אחת (ב"ה) הוצאתי ציון גבוה, לא כמו שרציתי אבל זה בעיקר בגללי. (הכל הלך תמיד בקלות בחיים עד אז :)) מאנשים שנבחנו מספר פעמים, כולם היו מרוצים יותר מיואל גבע.

אני יכול להגיד בפה מלא שכל מי שאני מכיר שלמד ביואל גבע היה מרוצה, אבל באותה מידה קבוצת האנשים הזו הייתה מצליחה ככל הנראה בכל מקום אחר. למשל, סוג של חבר שסיים לימודי רפואה לא מזמן במסגרת לימודי עתודה צבאית עשה פסיכומטרי ביואל גבע, הוא הוציא 740~ או משהו כזה, אתה בוודאי מסכים שקבוצת ה700+ לא מוציאה 700+ בגלל יואל גבע אלא בגלל שזה הרבה תלוי בבן אדם עצמו.

בתור אחד שמכיר את יואל גבע קצת מקרוב, אני יודע שיש להם מן הסדר כזה שאם אתה לא מרוצה מהציון מגיע לך קורס נוסף בחינם או בתשלום סמלי או משהו כזה, שווה לבדוק גם כן אם יש לך ציון מטרה מסוים ואתה מוכן להתאמץ.

בכל מקרה שיהיה בהצלחה :)

פורסם

באתר בהצדעה (שתקף גם לגביך) יש הנחה על סך של 1000 ש''ח לפסיכומטרי של קידום.

אני נירשמתי לקורס הקרוב דרכם.

אחת הסיבוב שבגללן בחרתי בקידום ולא ביואל גבע היא שיואל גבע דוחס כמעט 40 תלמידים בכיתה.

למכירה: AR.DRONE

גודש :roll:

פורסם

ולמרות זאת, היחס האישי שם יוצא דופן.

עשיתי קורס ביואל גבע בדצמבר האחרון, והייתי ממש מרוצה. גם מהשיטות שלהם (בלי טריקים וקסמים, פשוט לימוד מעמיק ומקיף של כל החומר, עם הסתכלות פסיכומטרית) גם מהספרים שלהם (כתובים טוב, ומ-ל-א אפשרות לתרגל. נגמר לך ספר? בקשה, הנה עוד אחד) אבל בעיקר המדריך היה זה שעשה את הקורס מה שהוא. אמנם זה הפסיכומטרי היחיד שעשיתי (או אעשה), אבל אי אפשר לצפות ליותר מזה. יחס אישי יוצא דופן, כולל כמה פעמים שישבתי איתו עד חצות אחרי השיעור (שנגמר בעשר), מעקב והכרה מלאה של כל תלמיד, על הנקודות החזקות והחלשות שלו, יכולת הוראה מעולה וניסיון עשיר.

אבל, יקר.

מה חתימה? תתפשטי!

פורסם

עדכון קל.

אחרי הודעה פרטית מחבר פורום שאני מודה לו על העזרה, נרשמתי ל HIGHQ.

בין היתר, אותו חבר פורום הזכיר עוד חברה:

http://www.student.org.il/

דיברתי איתם, והאם שאיכשהו הצלחתי להשתכנע ( המחיר? 3 אלף פחות מההצעה הסופית של HIGHQ )

מישהו מכיר? שמע? כי עוד לא שמעתי על אנשים שעשו שם, בכל מקרה אני הולך מחר לראות שיעור שם, אני אוכל לראות את האנשים וגם להישאר כמה זמן שאני מעוניין.

פורסם

כן. שייכים לאגודת הסטודנים בת״א. הייתי נוכח בשיעורים שלהם(בחינם) לא וואוו. כך גם החוברות שלהם.

כל הזמן הם חזרו על : ״ללא מטרות רווח״, ״לא משקיעים בפרסום״ וכל מיני כאלו.

גם אם יציאו לי קורס בחינם, אני לא ירשם.

למכירה: AR.DRONE

גודש :roll:

• 3 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

אני מקפיץ את השרשור הנ"ל היות ואני נמצא בדילמה דומה.

אני אמנם מתכנן להתחיל קורס רק באפריל אבל ממה שנאמר כדאי להרשם כבר בקרוב היות ואני צריך לעשות חזרה מקיפה על מתמטיקה ומילים לפני הקורס מה שיקל עליי מאוד.

אשמח לקבל המלצות על הקורסים עם דגש על חוות דעת על יואל גבע. ממה שאני שמעתי(חברים ואנשים שאני מכיר) שהקורס ממש טוב והמחיר שלו מצדיק את התוצאות.

אציין שהעלות של הקורס לא קריטית היות ואני רוצה להוציא את הציון הכי גבוה שאוכל להוציא. אני מעדיף לשלם 7 אלף עכשיו ולהוציא ציון מעולה מאשר 6 אלף ולהוציא ציון פחות טוב.

אשמח לקבל המלצות!

תודה.

פורסם

אני בדיוק התחלתי קורס ביואל גבע לפני שבועיים, הקורס מעולה. בגלל ה"מלחמה", ובגלל שעבדתי ב2 עבודות, לא היה לי זמן ללמוד מראש, וכעת אני מצטער על זה. אני ממליץ לך להתחיל ללמוד מילים, ולקרוא ספרים באנגלית/עברית בשפה גבוהה כבר חודשיים לפני תחילת הקורס.

אגב מהרגע שאתה נרשם לקורס, גם אם זה חודשיים לפני, אתה יכול לגשת לסניף אליו נרשמת ושם יתנו לך מילוני מילים באנגלית ועברית, וגם כרטיסיות שיעזור לך ללמוד.

אחרי שאתה נרשם, אתה מקבל גישה לקמפוס הממוחשב באתר שלהם, שבו אתה יכול ללמוד (אני מעדיף בספר).

בקשר לקורס עצמו, המורה דואגת להסביר לך מראש, שבשביל להצליח בפסיכומטרי זה לא משנה אם אתה 5 יח' מתמטיקה, או 3 יח', זה יכול לתת לך מושג קלוש בהבנה מתמטית, אבל זה לא נותן יתרון משמעותי, והלימוד הוא אותו לימוד אצל כל התלמידים.

היא גם מציינת שאתה צריך "לשכוח" את כל מה שהכרת לפני, ושתסמוך עליה, כלומר שלא תפתור שאלות בשיטות שלך, שאתה מכיר מבית-ספר או מהבית, אלא רק במה שהיא מלמדת. אני לא האמנתי לזה, אבל אחרי מבחני נסיון, אתה מבין שהיא צודקת.

בקשר לציון אליו אתה שואף, בוא ניצא מתוך נקודת הנחה שאתה אדם ממוצע, אני ממליץ לך לא לעבוד תוך כדי הפסיכומטרי, במידה ואתה רוצה ציון שהספרה הראשונה שלו היא 7. עכשיו יקפצו האנשים, ויגידו: דוד שלי עבד ב3 עבודות, וקיבל 794. אחלה, תמיד יש יוצאים מן הכלל, אבל לרוב, אם תתמקד בקורס, ורק בקורס (וצריך ללמוד לפחות 7-8 שעות ביום שאין בו קורס), אז תוכל לקבל ציון טוב.

בקשר לצפיפות הכיתה, אני לא מרגיש את זה, אנחנו באזור ה-30 תלמידים, אולי 35, וזה לא ממש מפריע, זה גם לא פוגם ב"יחס האישי".

המורה שלי ציינה זאת מראש, שהיא תנסה לעזור בכל מה שהיא תוכל, אבל אנשים קצת עפים רחוק מדי עם היחס האישי, היא לא פסיכולוגית, ולא מסז'יסטית, ולא תמיד תדע איך לעזור לך עם התרגשות, פחדים או כאבי ראש.

כל מה שהיא תוכל זה לייעץ, אבל לא מעבר. בנוסף אם אתה לא משקיע, ולא מכין שיעורי בית, אז אל תצפה שהיא תעבור איתך על כל החומר שפיספסת. אחרי שאמרתי את כל זה, היא כל בוקר נמצאת חצי שעה לפני תחילת השיעור, כדי לשבת עם תלמידים אחד על אחד על קשיים בשיעורי הבית, ואחרי השיעור שמסתיים באזור 14:30, היא גם תשב עם תלמידים עד 00:00 בכל נושא. כרגע אין צורך, מכיוון שאנחנו בשלבי התחלה.

היא דאגה לציין מראש, שכמות התלמידים שלהם גדולה, בגלל שהם צריכים לשלם משכורת יפה למורים, והמורים שם מקבלים הרבה כסף :)

1. כי זו משרה מלאה שלהם.

2. כי מדובר במורים שמלמדים מספר דו ספרתי של שנים פסיכומטרי, כלומר אף אחד לא מתחיל ללמד ב"יואל גבע", יש שם רק מורים מנוסים.

לסיכום, הקורס הוא מעולה, המורה מסבירה הכל ברור, יש יחס אישי מתי שאתה צריך אותו, אני ממליץ בחום.

נ.ב. מאיזה אזור/עיר אתה?

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
אני מקפיץ את השרשור הנ"ל היות ואני נמצא בדילמה דומה.

אני אמנם מתכנן להתחיל קורס רק באפריל אבל ממה שנאמר כדאי להרשם כבר בקרוב היות ואני צריך לעשות חזרה מקיפה על מתמטיקה ומילים לפני הקורס מה שיקל עליי מאוד.

אשמח לקבל המלצות על הקורסים עם דגש על חוות דעת על יואל גבע. ממה שאני שמעתי(חברים ואנשים שאני מכיר) שהקורס ממש טוב והמחיר שלו מצדיק את התוצאות.

אציין שהעלות של הקורס לא קריטית היות ואני רוצה להוציא את הציון הכי גבוה שאוכל להוציא. אני מעדיף לשלם 7 אלף עכשיו ולהוציא ציון מעולה מאשר 6 אלף ולהוציא ציון פחות טוב.

אשמח לקבל המלצות!

תודה.

אני ניגש למבחן עוד קצת פחות משבועיים (מועד דצמבר).

אני לומד ב-High-Q

דבר ראשון,

ציון טוב לא תלוי רק בקורס, אלא גם ביכולות שלך וכמובן שבהשקעה שלך.

דבר שני,

אני יכול להגיד לך שאני מאוד מרוצה מ-High-Q. סה"כ יש להם שיטות טובות לדעתי ורמת לימוד מעולה.

כמובן שגם תלוי על איזה מורה נופלים, ואני באופן אישית נפלתי על מורה שמאוד אכפת לו ומקדיש הרבה מעבר לקורס עצמו.

קשה לי לעשות השוואה מול יואל גבע (לא מכיר משם אנשים), אבל אני יכול להגיד לך שמול קידום, המצב ב-High-Q הרבה יותר טוב לדעתי.

יחס הרבה יותר טוב, בקידום נותנים לתלמידים ללמוד כמה נושאים לבד (אז בשביל מה לעזעזל משלמים על קורס?!), עושים ב-High-Q סימולציות כבר מההתחלה, דבר שמאוד עוזר להוריד לחצים והפתעות.

שיהיה בהצלחה!

חלחליק לשעבר (או חיליק, תלוי את מי שואלים).

• תוכן חדש...