Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סופר מיני חדש, ידני, זריז

helltoy
שימו לב! השרשור הזה בן 4141 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

אני מתלבט בין מספר דגמים ואשמח לקבל את עזרתכם.

אני מחפש רכש סופר-מיני חדש, ידני, שיהיה מהיר יחסית, וכמובן שכל שאר השיקולים האחרים רלבנטים (אמינות, דלק, וכו').

אני דיי גמיש במחיר ומחפש את העסקה הכי משתלמת, איזור ה-90-100 אלף ש"ח.

אלו הדגמים שאני חושב עליהם כרגע -

אופל קורסה 1.4 ידני 5 דל' Essentia

יונדאי i20 1.6 ידני Supreme

סקודה פאביה 1.2 טורבו-בנזין 105 כ"ס ידני Sport

פיאט פונטו איבו 1.4 בנזין ידני דינמיק Multiair

מה דעתכם?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הרבה כסף...בתקציב הזה קונים משפחתית משומשת 2010-11 ואפילו אפשר להשאיר עודף בכיס.

מציע לך להרים טלפון לסוזוקי ביום ראשון ולשאול כמה עולה הסוויפט החדשה- תהיה מופתע לטובה מכמה כסף נשאר לך עודף בכיס (אם אתה ג'נטלמן תוכל לזרוק כמה אלפים דרך המסך ... 8)8)... כמובן שזה נאמר בצחוק ..).

עריכה: שוטטתי באתר של סוזוקי והמחיר: 76,990 .מנוע 1250 גיר ידני עכשיו,אני מציע שתעשה נסיעת מבחן ותחשוב שנית.

זה כמובן,לפני עליית המע"מ בעוד 1% ,שתייקר את המכונית עוד קצת (בעוד 800 ש"ח לערך).

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

90 אלף ש"ח זה אכן סכום מכובד למי שמחפש סופר-מיני ידנית בימים אלו, אבל אל תשכח שרוב מה שמוכרים היום ב-70 עד 75 אלף ש"ח אלו סופר-מיני ידניות לא חזקות.

אגב, בנוגע ליונדאי חכה עוד כמה שבועות. הדגם החדש של ה-i20 אמור להגיע ארצה בתקופה הקרובה.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הרבה כסף...בתקציב הזה קונים משפחתית משומשת 2010-11 ואפילו אפשר להשאיר עודף בכיס.

מציע לך להרים טלפון לסוזוקי ביום ראשון ולשאול כמה עולה הסוויפט החדשה- תהיה מופתע לטובה מכמה כסף נשאר לך עודף בכיס (אם אתה ג'נטלמן תוכל לזרוק כמה אלפים דרך המסך ... 8)8)... כמובן שזה נאמר בצחוק ..).

הייתה לי סוויפט 2010 בליסינג והיא הייתה מעולה (1500 סמ"ק) אבל בגרסה המחודשת שלה נתנו לה מנוע חלש יותר וזה פחות מתאים לי.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מהרכבים שרשמת פה אין בכלל ספק הפאביה תהיה הכי חזקה ברמה מעל כולם מנוע חזק וחסכוני ואמינות עד עכשיו למנוע הTSI טובה והבעיה שחלק מהאנשים נתקלו בה הייתה הגיר DSG אבל אתה רוצה ידני ולכן אין לך ממה לחשוש. החיסרונות של הפאביה הם שתי דברים חשובים: בטיחות לא הכי גבוה 4 כוכבי בטיחות ושנתיים אחריות בלבד.

skoda fabia 1.4 16V

skoda octavia 1.9TDI

audi A4 1.8T - sold

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לא הייתי דואג כול כל המאחריות,הגיר ידני אמין,הTSI לא עושה בעיות,הפאביה איכותית,הרבה זמן על הכביש ואני חושב שהיא הוכיחה את אמינותה.

היום: סיטרואן קקטוס 2016./מיצובישי ספייס סטאר 2014

פעם: פיאט דובלו 2002, רנו קליאו 2012.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הפאביה עדיפה עליהן ברב התחומים. רק קח בחשבון שהיא נופלת מעט בסעיף הבטיחות (4 כוכבי בטיחות) ויש שנתיים אחריות.

Abarth 595 Turismo BiColor 2017 :twisted:

Seat Ateca XCELLENCE 2017 :twisted:

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

1. אל תתפתה לקנות רכב "משפחתי" רק בגלל שזה אפשרי בתקציב שלך. אני חושב שעצה כזאת היא לא רלוונטית אם הצורך שלך הוא במכונית מיני ואז, למה לקנות משומשת?

2. אם חשוב לך שהרכב יהיה זריז, אני חושב שהזריזים מבין אלו שציינת הם הפאביה TSI והפונטו איבו מולטי אייר בגלל סוג המנוע שיש למכוניות. אני אישית הייתי מעדיף את הפונטו שיש לה יתרונות רבים - מראה (טוב, זה ענין של טעם), מרווח, בטיחות ונוחות אבל כמובן תעשה נסיעות מבחן, זו העצה הכי טובה שאפשר לתת.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

חובב פיאטים, ברשותך אתקן אותך "מעט" - לפונטו יתרון בנושאי בטיחות ונוחות נסיעה.

ה-MultiAir האטמוספרי אינו מסוגל לעומד באותה הנשימה עם ה-1.2TSI, הוא נחות מהמנוע הגודש בכל אספקט - אומנם מספר הסוסים זהים, אך המומנט בפאביה גבוה משמעותית ורצועת הכוח רחבה ויעילה באלפי מונים מזו של האטמוספרי ההאיטלקי.

מספיק סיבוב קצרצר בפונטו ולאחריו סיבוב קצרצר בפאביה - או ההפך - כדי לקבל ההבנה היכן נמצא שילוב המנוע / גיר העדיף (כן, גם התיבה הידנית בפונטו פחות נעימה לשימוש. קלאץ' פחות נעים לתפעול ותיבה פחות מדוייקת ונעימה בתחושות).

מבחינת מרחב פנים, שתיהן מצויינות. לפונטו הרגשת מרחב גדולה יותר מקדימה תודות לדשבורד עמוק (בעוד בפאביה הדשבורד הרבוע והפחוס נותן מן תחושת צפיפות - למרות שבפועל זה לא בדיוק ככה, יש מספיק מקום מקדימה לרגליים ורק הרדיו נוגע בברך הנהג). לפאביה יתרון במושב האחורי, שם מרחב הרגליים / ברכיים והראש טובים יותר ומהטובים ביותר שבנמצא. גם תא המטען שלה גדול יותר והגדול ביותר מבין כל הסופר מיני'ז, אם זה משנה / חשוב לפותח הת'רד בכלל.

לא נשכח איכות חומרים והרכבה עדיפים בתא הנוסעים של הפאביה - וגם מושבים נוחים ותומכים מהותית (בגרסת SPORT).

נהגתי מספיק על הפונטו וביליתי שנה וחצי עם הפאביה - אין ספק שהייתי בוחר בה שוב ושוב על פני הפונטו, היא מרגיש טוב ממנה ברב התחומים, רק הבטיחות (שציינתי מעלה קודם לכן) פחות טובה והנוחות על הצד הנוקשה והקשיח יותר (מה שמתבטא בהיגוי חד-כבד ונעים משל הפונטו, גם אחיזה גבוה משמעותית ולטעמי התנהגות נעימה יותר בסופו של יום, עם פחות זוויות גלגול ורכות מעיקה).

בנוסף, אני רחוק מלהתחבר לעיצוב של הפונטו ה"רגילה". האבארת' זה משהו אחר לחלוטין :-)

נסיעות מבחן - ומהר. נקודה.

Abarth 595 Turismo BiColor 2017 :twisted:

Seat Ateca XCELLENCE 2017 :twisted:

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

חובב פיאטים, ברשותך אתקן אותך "מעט" - לפונטו יתרון בנושאי בטיחות ונוחות נסיעה.

ה-MultiAir האטמוספרי אינו מסוגל לעומד באותה הנשימה עם ה-1.2TSI, הוא נחות מהמנוע הגודש בכל אספקט - אומנם מספר הסוסים זהים, אך המומנט בפאביה גבוה משמעותית ורצועת הכוח רחבה ויעילה באלפי מונים מזו של האטמוספרי ההאיטלקי.

מספיק סיבוב קצרצר בפונטו ולאחריו סיבוב קצרצר בפאביה - או ההפך - כדי לקבל ההבנה היכן נמצא שילוב המנוע / גיר העדיף (כן, גם התיבה הידנית בפונטו פחות נעימה לשימוש. קלאץ' פחות נעים לתפעול ותיבה פחות מדוייקת ונעימה בתחושות).

מבחינת מרחב פנים, שתיהן מצויינות. לפונטו הרגשת מרחב גדולה יותר מקדימה תודות לדשבורד עמוק (בעוד בפאביה הדשבורד הרבוע והפחוס נותן מן תחושת צפיפות - למרות שבפועל זה לא בדיוק ככה, יש מספיק מקום מקדימה לרגליים ורק הרדיו נוגע בברך הנהג). לפאביה יתרון במושב האחורי, שם מרחב הרגליים / ברכיים והראש טובים יותר ומהטובים ביותר שבנמצא. גם תא המטען שלה גדול יותר והגדול ביותר מבין כל הסופר מיני'ז, אם זה משנה / חשוב לפותח הת'רד בכלל.

לא נשכח איכות חומרים והרכבה עדיפים בתא הנוסעים של הפאביה - וגם מושבים נוחים ותומכים מהותית (בגרסת SPORT).

נהגתי מספיק על הפונטו וביליתי שנה וחצי עם הפאביה - אין ספק שהייתי בוחר בה שוב ושוב על פני הפונטו, היא מרגיש טוב ממנה ברב התחומים, רק הבטיחות (שציינתי מעלה קודם לכן) פחות טובה והנוחות על הצד הנוקשה והקשיח יותר (מה שמתבטא בהיגוי חד-כבד ונעים משל הפונטו, גם אחיזה גבוה משמעותית ולטעמי התנהגות נעימה יותר בסופו של יום, עם פחות זוויות גלגול ורכות מעיקה).

בנוסף, אני רחוק מלהתחבר לעיצוב של הפונטו ה"רגילה". האבארת' זה משהו אחר לחלוטין :-)

נסיעות מבחן - ומהר. נקודה.

בהחלט השכלתי ;-) חן חן. עשיתי נסיעת מבחן בעבר על פולו TSI (שמן הסתם הפאביה מרגישה כמוה מבחינת תאוצה וכו') והופתעתי לטובה באמת...נכון שיש השהייה קטנה בתחילת הנסיעה אבל אחרי שניה ההרגשה היא שאתה נוהג ברכב עם מנוע גדול בהרבה וזה באמת כיף. אישית אני פחות מתחבר לעיצוב של הפאביה, יותר לזה של הפולו למשל (למרות שהוא קצת שמרני).

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

1. אל תתפתה לקנות רכב "משפחתי" רק בגלל שזה אפשרי בתקציב שלך. אני חושב שעצה כזאת היא לא רלוונטית אם הצורך שלך הוא במכונית מיני ואז, למה לקנות משומשת?

quote]

לא הבנת נכון .

לא המלצתי לקנות משפחתית או יד שנייה.רק טענתי,שבתקציב הזה אפשר.המלצתי לפותח השרשור דווקא על סופר מיני נחמדה מאוד.

אם עניין הכח הוא שיקול משמעותי,ברור,שהסוויפט חלשה יותר מהסופרב/חלק נוסף של דגמי VAG.

לגבי תחזוקה-הרכב הגרמני יהיה יקר יותר אבל צריך להבין שעל נוחות יתר משלמים והרבה.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שימו לב! השרשור הזה בן 4141 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...