Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5087 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

כשקניתי את הרכב הבנתי שהמנגנון לא תקין, ודאגתי שהוא ינותק במצב סגור (זאת אומרת רק סירקולציה של האוויר שבתוך הרכב, לא אמורה להיות כניסה מבחוץ) - לקירור מיטבי.

אבל התריס עצמו כנראה שבור, או לא סגור לגמרי, ויש כניסה של אוויר מבחוץ. לא הרבה, אבל יש.

שלושה מזגניסטים מכובדים אמרו לי שכדי לפתור את הבעיה צריך לפרק את היחידה הפנימית (מה שאומר שגם ריקון ומילוי הגז). מסיבה זו, ומכיוון שהמיזוג "מספיק", החלטתי להניח לעניין.

לפני כמה ימים הזדמנתי עם זמן ליד מזגניסט אחר ששמעתי עליו דברים טובים (עסק גדול בסכנין, שעוסק גם במיזוג אוטובוסים ומיניבוסים), והיות ונראה שגם להם יש זמן, נכנסתי והתעניינתי בפתרון לבעיה שלי.

העובד בחן מהמקומות הנכונים (דרך הפילטר ומבפנים, על קיר האש מאחורי מוט ההגה), ואמר שתוך שעה, ועבור 50 שקלים הוא פותר את הבעיה. לא פירוק של היחידה ולא ניקוז ומילוי גז.

זה נשמע מאוד מפתה, אבל אולי יש מישהו שמכיר מספיק טוב את המערכת ויידע להגיד לי אם באמת יש אפשרות לעשות משהו עם התריס (שכנראה שבור בחלקו) מבלי להכנס להוצאה גדולה?

או, נגיד, שגם אם הוא לא מצליח, שלא ייווצר אצלי נזק?

תודה, דב

רנו 9 83, רנו 11 87 (5 ש'!), רנו 19 95 (5 ש'!), מגאן 2001 (5 ש'!), סניק 2007 ועכשיו סיטרואן C4 2007.

פורסם

אצלי הבעיה הייתה במנוע סרבו, המשיך לתת פיקוד לתריס בזמן שהרכב על סירקולציה פנימית.

ביקשתי מחבר,שיעמוד בחוץ ויגיד לי האם התריס נסגר לחלוטין בזמן שאני מנתק את החיבור החשמלי למנוע סרבו.

ניתקתי בדיוק כאשר התריס היה סגור לחלוטין ,עלה לי בפחית XL ... בשעות היום :wink: בערב היה בטח עולה לי בירה :lol:.

פירקתי את המנוע סרבו,הגלגל שיניים היה בעל שן אחת דפוקה - חבר שיש לו מכונת חיתוך מים בעסק דאג למחוק לי את הזכר לאותה שן. החזרתי למקום בינתיים, ולאחר מכן דאגתי למצוא גלגל שיניים זהה בקוטר שלו,עשיתי לו שטיפה טובה בספירט של מוסך,הרכבתי והכל בא במקומו על שלום.

במוסך רצו ממני 2400 שקל על הכל,כולל פירוק דש-בורד :shock:.

לקח לי כל הסיפור הזה עם לחבר את הכל ביחד ,יום עבודה.

פורסם

אצלי כנראה התריס שבור, כי התהליך הזה שיפר אמנם את המצב, אבל לא מספיק.

אם אתה הגעת למנוע הסרבו מבלי לשחרר גז, אז כנראה גם אני יכול? תן לי כיוון? אני לא מפחד לנסות בעדינות, אבל לא רוצה לשפוך זמן על תהליך שאין בו תקווה.

איך מגיעים לסרבו - מהצד הפנימי או החיצוני של קיר האש? מבחוץ יש את בית המסנן... לא מצליח לראות את הדרך לגשת?

תודה בכל אופן, דב

רנו 9 83, רנו 11 87 (5 ש'!), רנו 19 95 (5 ש'!), מגאן 2001 (5 ש'!), סניק 2007 ועכשיו סיטרואן C4 2007.

פורסם

בכל רכב זה שונה,אצלי למשל לצורך העניין פירקת את הגומיה העליונה בצד של הנוסע,זאת שמונעת כניסת עלים """.

ומשם התריס עצמו יחסית גלוי,בעיקרון הגישה למנוע סרבו היא באמצעות פרוק דש-בורד.

בעקבות הרעש שהציק לי,החלטתי כרגע לא לפרק את הדש-בורד. אלא רק לשים יד בזמן שהמנוע מרעיש ולאתר את הויברציה מהמקום המתאים.

הרגשתי את המנוע נוקש,ניתקתי את הצמת חשמל שמחוברת אליו. ואין לי אוורור חיצוני יותר.

בעיקרון, אני מציע לך לחבר הכל למצב של ברירת מחדל ואז לאתר את הבעיה. כי בעצם אתה עוקב עכשיו אחרי חצי בעיה כי אתה לא מכיר את כל הסימפטומים.

אגב,בדקת את החיבור של הפקד לדש-בורד עצמו? הרבה פעמים זה יוצא מכיוון. אצל קרוב משפחה שלי היה תמיד יוצא אוורור קבוע גם לפנים וגם לרגליים מה שהפחית מעצמת המזגן.

בסוף סך הכל הכנסתי לו את הכבל למסילה שלו והכל נפתר.

• תוכן חדש...