Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7991 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בשיחה בה לקחתי חלק בשבוע שעבר (שיחת רוכבים סביב שולחן עמוס בכוסות בירה והמבורגרים מדממים בתל אביב) העלה הג'אנגו מסקנה מעניינת:

הג'אנגו טען (והוא מוזמן לתקן את הציטוט הנ"ל במידה וטעיתי) שלאור המצאת קטגוריית "קטנועי העל", אותם קטנועי ענק בנפחים של 400,500 ואף 650 סמ"ק, "מרשים לעצמם" היצרנים לדחוף את אופנועי הספורט הקיצוניים בנפחי ה-600 וה-1000 לעבר גבולות קיצוניים עוד יותר ושימושיים/פרקטיים, פחות.

הג'אנגו ביאר זאת ואמר שהיצרנים יוצאים מנק' הנחה שאם רוכב מעוניין בכלי נוח ושימושי ליומיום אך לא מעוניין לסבול מחוסר בכוח מנוע, הוא יכול לבחור באחד מקטנועי המנהלים ועל כן, ניתן לבטל יותר ויותר ולמשוך לקצה, את אופנועי הספורט (שלפני פחות מ-5 שנים, עוד יכלו לשמש גם לרכיבה יומיומית לעבודה, מבלי לדרוש יותר מדי ויתורים מהרוכב)

מה דעתכם?

הכרובלוג

מחירון אופנועים

מנהל תחום אופנועי הכביש בקבוצת "עופר-אבניר" - המותגים: Suzuki, Aprilia, Moto Guzzi, Husqvarna

פורסם
בשיחה בה לקחתי חלק בשבוע שעבר (שיחת רוכבים סביב שולחן עמוס בכוסות בירה והמבורגרים מדממים בתל אביב) העלה הג'אנגו מסקנה מעניינת:

הג'אנגו טען (והוא מוזמן לתקן את הציטוט הנ"ל במידה וטעיתי) שלאור המצאת קטגוריית "קטנועי העל", אותם קטנועי ענק בנפחים של 400,500 ואף 650 סמ"ק, "מרשים לעצמם" היצרנים לדחוף את אופנועי הספורט הקיצוניים בנפחי ה-600 וה-1000 לעבר גבולות קיצוניים עוד יותר ושימושיים/פרקטיים, פחות.

הג'אנגו ביאר זאת ואמר שהיצרנים יוצאים מנק' הנחה שאם רוכב מעוניין בכלי נוח ושימושי ליומיום אך לא מעוניין לסבול מחוסר בכוח מנוע, הוא יכול לבחור באחד מקטנועי המנהלים ועל כן, ניתן לבטל יותר ויותר ולמשוך לקצה, את אופנועי הספורט (שלפני פחות מ-5 שנים, עוד יכלו לשמש גם לרכיבה יומיומית לעבודה, מבלי לדרוש יותר מדי ויתורים מהרוכב)

מה דעתכם?

כמי שלא זוכר מה הוא אמר באותו דיון, כל אחת מהקביעות נכונות כשלעצמה אבל הקשר לא בטוח שמתקיים קשר בין השניים.

ואם יורשה לי לפרש את האמירה שמייחס הכרוב לJ הרי שקטנועי העל זו צורת ההתמקצעות וההתמחות של אופנועי הכלבו הבינוניים שהיו פעם בשנות ה80.

גם כן פורום של אופנועים,

חצי מהאנשים כאן כשהם יוצאים לרכב עושים את זה במגרשי חניה, אופנוענים עלק.

פורסם
ואם יורשה לי לפרש את האמירה שמייחס הכרוב לJ הרי שקטנועי העל זו צורת ההתמקצעות וההתמחות של אופנועי הכלבו הבינוניים שהיו פעם בשנות ה80.

והאזרח היה נגד ההגדרה וטען שעובדה היא, שאופנועי הכלבו (פייזר 600, בנדיט 600, הורנט 600 וכו') מתקיימים ומצליחים, סותרת את הטענה ומראה ששום דבר לא קרה בעקבות קטנועי העל, לתכנון ועיצוב עולם האופנועים

אבל זו דעתו שלו :-)

הכרובלוג

מחירון אופנועים

מנהל תחום אופנועי הכביש בקבוצת "עופר-אבניר" - המותגים: Suzuki, Aprilia, Moto Guzzi, Husqvarna

פורסם

מה דעתכם על אפשרות שלישית..

בארצנו הקטנטונת להחזיק אופנוע אחד זה עול כלכלי לא קטן בטח ובטח כמה אופנועים. לעומת זאת בארצות ניכר הרעיון של כמה כלי רכב דו גלגליים הוא מקובל והגיוני, בעיקר שאחד מהם לא נועד לרכיבה בכביש הציבורי.

בנוסף לכך בארצנו הקטנטונת המציאות מעוותת היות שאין מסלול לקחת בו את ה-R1 שלך או ה-CBR600RR ולרכב בו ולכן אנו נאלצים ל"התחרות" בכבישים ציבוריים. בארצות מתוקנות אדם קונה ZX10 רוכב עימו במסלול, וקונה X9 ורוכב עימו לעבודה.

לטענתו של האזרח, כמובן תמיד יהיו אלו שיחפשו לרקוד על שתי חתונות באופנוע אחד, או שירצו את האופציה לתיור עם האופנוע ולכן יקנו את הבנדיט או הפייזר.

את נראית לי לחוצה קצת. אני גר קרוב רוצה לקפוץ לחרבן?

פורסם
מה דעתכם על אפשרות שלישית..

בארצנו הקטנטונת להחזיק אופנוע אחד זה עול כלכלי לא קטן בטח ובטח כמה אופנועים. לעומת זאת בארצות ניכר הרעיון של כמה כלי רכב דו גלגליים הוא מקובל והגיוני, בעיקר שאחד מהם לא נועד לרכיבה בכביש הציבורי.

בנוסף לכך בארצנו הקטנטונת המציאות מעוותת היות שאין מסלול לקחת בו את ה-R1 שלך או ה-CBR600RR ולרכב בו ולכן אנו נאלצים ל"התחרות" בכבישים ציבוריים. בארצות מתוקנות אדם קונה ZX10 רוכב עימו במסלול, וקונה X9 ורוכב עימו לעבודה.

לטענתו של האזרח, כמובן תמיד יהיו אלו שיחפשו לרקוד על שתי חתונות באופנוע אחד, או שירצו את האופציה לתיור עם האופנוע ולכן יקנו את הבנדיט או הפייזר.

נכון, אבל לא זה מוקד הדיון. הגידול בהיצע אינו תוצאה של ארצנו הקטנטונת. למשעה מה שאתה טוען שהקטנוע מאפשר לרוכב לקנות כלי קצה ולהחזיק לידו כלי שפוי ליום יום. זו בדיוק הטענה של הכרוב, שהקטנוע בא במקום אופנועי הכלבו, אם בעבר היה הרוכב הארופאי בוכר בזפיר או CB בכדי לרכב ביום יום הרי שאת מקומם תפסו הקטנועים הגדולים ואילו אופנועי הכולבו התחדדו לאופנועי עירום נוסח הפייזר או ההורנט שמתינות היא לא התכונה הבולטת שלהם.

גם כן פורום של אופנועים,

פורסם
נכון, אבל לא זה מוקד הדיון. הגידול בהיצע אינו תוצאה של ארצנו הקטנטונת. למשעה מה שאתה טוען שהקטנוע מאפשר לרוכב לקנות כלי קצה ולהחזיק לידו כלי שפוי ליום יום. זו בדיוק הטענה של הכרוב, שהקטנוע בא במקום אופנועי הכלבו, אם בעבר היה הרוכב הארופאי בוכר בזפיר או CB בכדי לרכב ביום יום הרי שאת מקומם תפסו הקטנועים הגדולים ואילו אופנועי הכולבו התחדדו לאופנועי עירום נוסח הפייזר או ההורנט שמתינות היא לא התכונה הבולטת שלהם.

היכולת לקיים קטנוע, לא קטן שנותן אופציה לרכב לעבודה גם במטרופולין גדול, מאפשר לך לקחת את האופנוע מסלול שלך לקצה. בעל האופנוע/קטנוע לא זקוק לפונקציונליות יומיומית של האופנוע ספורט שלו.

ואם אני מסכים עם כרובי, אני מצטער, אני אנסה להימנע מזה בעתיד.

את נראית לי לחוצה קצת. אני גר קרוב רוצה לקפוץ לחרבן?

פורסם
היכולת לקיים קטנוע, לא קטן שנותן אופציה לרכב לעבודה גם במטרופולין גדול, מאפשר לך לקחת את האופנוע מסלול שלך לקצה. בעל האופנוע/קטנוע לא זקוק לפונקציונליות יומיומית של האופנוע ספורט שלו.

ואם אני מסכים עם כרובי, אני מצטער, אני אנסה להימנע מזה בעתיד.

למה? כולנו מסכימים אם הכרוב, אחרת הינו נחסמים, לא?icon7.gif

גם כן פורום של אופנועים,

פורסם
שיחת רוכבים סביב שולחן עמוס בכוסות בירה והמבורגרים מדממים בתל אביב

ואתם מדברים על קטנועים מול אופנועים? מה קרה לרכוב המסוקס, יא חנונים??? תדברו על כדורגל, על כוסיות, על הפיטמה של יעל בר זוהר. למען השם!

זה נוער זה? זה בררה...

(ולגבי הנושא - הקטנועים מחליפים את אופנועי הכלבו, לא חושב שהתחרות על הפיכת כלים לקיצוניים מושפעת מזה).

X

מנהל פורום הקטנועים ב"תפוז"

וגם איש די נחמד...

פורסם

מה דעתכם?

אוכל קציצות...

סתם, הייתי חייב.

When a world of oppertunities comes knocking at your door,

Make sure you know where is the rear exit.

There's no place like 127.0.0.1

הכל עובר בחיים.

גם החיים.

פורסם

יש עוד כמה דברים שרצוי להתייחס אליהם:

א. התקדמות בהנדסה והוזלת עלויות ייצור - מאפשר להחזיק את אותו מנוע בקונפיגורציות שונות בדגמים שונים.

ב. פילוח השוק - א. מאפשר לייצר יותר דגמים ביותר זול - את המנוע של הSV שמים על הDL, להונדה יש מנוע 600 בכמה דגמים וכו וכו'

ג. טרנדים ועלויות פיתוח - שמתם לב שאין יותר דו"שים חדשים? או מפלצות ספורט-דורו, או חגבים קיצוניים. היחידים שעדכנו סינגל גדול לאחרונה היו ימאהה. סוזוקי? ב96. הונדה? לא זוכר.

ד. תחרות, תחרות תחרות. ע"ע ה600ים בשנים האחרונות.

ה. Cashing in - על הישגים בתחרויות. מה לא יהיה R6 עם צביעת GO!!!!!?

ככה שזה לא שהדגמים נהיים קיצוניים לפה ולשם, זה פשוט שבאמת יש יותר דגמים, וטרנדים באים והולכים. יש מספיק אופנועי כלבו, בלי קשר למגה-טוסטוסים.

נו באמת!

פורסם

התפלגויות נוספות של שוק האופנועים שלא הבאתם בחשבון

ארה"ב מול אירופה

אופנועי ספורט-תיור מיועדים בעיקר לשוק האמריקאי שרוכש יחסית מעט אופנעי ספורט קיצוניים ( וגם יש לו סוגים המיועדים לו כגון פאואר קרוזרים).

דרום מול צפון

בעוד שאיטליה שהיא שוק גדול יחסית באירופה ( וגם ספרד וישראל) היא ארץ שבה האופציות הן קיצוניות: "קטנוע או אופנוע הספורט" בארצות הצפוניות יותר גרמניה (וגם אנגליה וצרפת) אופנועי ה-600 כלבו הם הנמכרים ביותר ( כגון פייזר הורנט וכיו"ב) ואחריהם הכביש-דורו הגדולים.

פורסם

מה דעתכם?

נדמה לי שמה שאמרתי הוא שכניסתם של קטנועי המנהלים לזירה החישה את התהליך של ההקצנה בכלל הנישות הקיימות ולא רק בהיפר ספורט.הקרוזרים הופכים למגה קרוזרים,וכדומה..הסיבה היא כנראה שמי שרוצה דוג ככלי רכב פרקטי הולך על קטנוע מנהלים,בניגוד לעבר הלא רחוק אז אופנוען נסע לעבודה עם הארלי או R750 לחלופין.בזמנו היצרן ניסה לספק מוצר שענה על מגוון צרכים ,כיום היצרן יכול או נאלץ לספק מוצר קצה על מנת לעמוד בתחרות עם שאר היצרנים .שיקולים כגון הנדסת אנוש ,שימושיות וכדומה ננטשים או הופכים למרכזיים פחות.

בצער רב וביגון קודר עכוז הרעם למכירה.

YZF1000R 1996 מושלם אף יותר מביום היוולדו.

לא ראה שטח!

פרטים בה"פ.

פורסם

כיוון קצת שונה.

יכול להיות שאין השפעה בכלל וזו סך הכל מגמה שמתפתחת כבר כמה וכמה שנים ללא שום קשר למגה קטנועים?

כמעט כל סוגי האופנועים נהיו טובים יותר עם השנים אם זה אופנועי הכלבו ואם זה אופנועי הספורט וכמובן שכל נישה והכיוון שלה, כלומר אופנועי הספורט יהיו בסופו של עניין מהירים יותר על כל המשתמע מכך וללא שום קשר לדוגי"ם אחרים או לנישות אחרות אלא בהתאם לייעודו המקורי של הדו"ג.

ובכלל,דיי קשה לי לראות את הפואנטה,אתם באמת חושבים שיצרנים חושבים לעצמם שאם הם עשו את כלי X מאד רבגוני ושימושי הם יכולים לקחת את כלי Z רחוק יותר?

אין כמו לגרף עלים!

פורסם

סביב אותו השולחן עלתה שאלה נוספת - האם ה BMW K1200S יוכל סוף סוף להתחרות ראש בראש עם קבוצת התייחסות יפנית וגם יוכל להם, או שמא שוב מדובר במקרה של "האופנוע הטוב ביותר בקטגוריה שהוא יצר הגדיר וגם השחקן הבודד בה"?

לשיפוטכם

http://www.motorcycledaily.com/30july04_2005bmw_k1200s.htm

גם כן פורום של אופנועים,

פורסם
סביב אותו השולחן עלתה שאלה נוספת - האם ה BMW K1200S יוכל סוף סוף להתחרות ראש בראש עם קבוצת התייחסות יפנית וגם יוכל להם, או שמא שוב מדובר במקרה של "האופנוע הטוב ביותר בקטגוריה שהוא יצר הגדיר וגם השחקן הבודד בה"?

לשיפוטכם

http://www.motorcycledaily.com/30july04_2005bmw_k1200s.htm

קבל קונטרה - פתאום האופנוע הזה לא נראה ככליל השלמות:

http://motoring.telegraph.co.uk/motoring/main.jhtml?view=DETAILS&grid=P8&targetRule=5&xml=/motoring/2004/07/23/emfbmw24.xml

הכרובלוג

מחירון אופנועים

• תוכן חדש...