Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5091 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם!

כרגע אני נוהג על מזדה דמיו 2001 (אוטו) ואני בסה"כ מאוד מרוצה ממנה, אבל היא מודל 2001 וכבר נושקת ל200K ק"מ וכנראה הגיע הזמן להחליף אותה ולהתקדם בשנתון.

אני צריך המלצות לרכבים בתקציב של כ 45K. :shock:

יכול להיות ידני או אוטומט.

חשוב שיהיה מרווח לפחות כמו מזדה דמיו (ז"א לא סדאן, אלא כנראה האצ'בק, כי אני מעמיס רוב הזמן ציוד באוטו וצריך ספייס), ובנפח מנוע של 1400 ומעלה כי חלק גדול מהזמן האוטו מועמס גם בציוד/אנשים ובנסיעות רחוקות לעיתים.

אני מחפש משהו ש"יעשה את העבודה" ולאו דווקא שיהיה "חיה רעה".

המאפיינים החשובים לי הם אמינות, חסכנות (דלק, טיפולים, ביטוחים ומכל שאר ההיבטים), ושתחזיק איתי כמה שנים יפות קדימה (אני לא מאלה שאוהבים להחליף רכב כל שנתיים).

בשאיפה לשנתון כמה שיותר מתקדם ושלא יהיה משימה בלתי אפשרית למכור בהמשך במידת הצורך.

אשמח מאוד להמלצות, עצות ושאר אינפורמציה, כרגע אין לי אפילו מושג ירוק וצל של כיון בעניין... :idea:

תודה מראש!

פורסם

בנוסף, הייתי שמח לשמוע את דעתכם:

האם בתקציב ובדרישות שציינתי כדאי לחפש רכב מהשוק הפרטי או שאולי יהיה עדיף (אם אפשרי...) לחפש רכב מליסינג?

תודה שוב

פורסם

סליחה על הפיזור במודעה :lol: אבל נזכרתי גם שיהיה חשוב לציין שרכב 3 דלתות אינו בא בחשבון ושהממוצע נסיעות השנתי הוא כ 15-20K ק"מ בשנה.

פורסם

מה לגבי טנדרונים למיניהם? נראה לי שברלינגו תתאים לך בול

"גם בעיטה בתחת נגמרת בצעד קדימה"
פורסם

ZAX תודה,

ברלינגו וטנדרונים למינהם אני בהחלט לא שולל, רק לא ממש מתמצא בתחום שלהם והייתי שמח לקבל קצת מידע בנושא אם יש לך.

מה שעולה לי לראש כשאני חושב עליהם זה בעיות חנייה, כי נראה לי על פניו שאלו רכבים ארוכים יותר ממה שאני רגיל אליו (אני גר ומתנהל בעיקר בגוש דן) ושמועות ששמעתי על עצלות גדולה מאוד של הרכבים האלו.

אולי אני טועה ואלו רק שמועות??? :oops:

פורסם

הדבר הכי קרוב לדמיו שאני יכול לחשוב עליו זה ניסאן נוט. לדעתי היא עונה בצורה טובה על כל הדרישות שלך - הצורה דומה לשל הדמיו, חסכונית בדלק, לא יקרה לאחזקה, 5 דלתות ונפח מנוע מעל 1,400 סמ"ק (יש לה מנוע 1,600 סמ"ק).

אבל הבעיה היחידה היא המחיר. תצטרך להתאמץ כדי למצוא נוט טובה בתקציב כזה, אולי רכבים ממודל 2007 בערך יתאימו לסכום שהגדרת.

אם לא אכפת לך להחליף לרכב שהוא בצורה אחרת לגמרי מהדמיו, אז אולי יונדאי אקסנט יכולה להתאים. צריכת הדלק שלה די דומה לזאת של הדמיו למיטב ידיעתי, עלויות האחזקה נמוכות ומחיר הרכישה נמוך יחסית כך שתוכל לעלות הרבה שנתונים למעלה. העניין הוא שמבחינת עיצוב מדובר ברכב שונה לגמרי, האקסנט היא סדאן 4 דלתות והדמיו 5 דלתות. זה לא אומר שאין לאקסנט תא מטען גדול יחסית, אבל אי אפשר להשכיב את המושבים ולהכניס ציוד גדול דרך הדלת האחורית.

פורסם

היתרון בטנדרונים למיניהם הוא נפח העמסה עצום , והעובדה שיש להם הרבה כוח כדי לנסוע עמוסים.

הם לרוב באים עם מנוע דיזל (עם או בלי טורבו) ולכן יחסית חסכוניים וחזקים.

הם לא ארוכים בהרבה מהדמיו, ולא נראה לי שההבדל יהיה כזה קריטי בחניה, מה גם שהמראות צד גדולות ועוזרות מאוד בחניה (בפורד קונקט למשל , כל מראה מחולקת לשלוש מראות שמכוונות לנק' שונות בצידי הרכב ובכך מקלות על החניה אפילו יותר)

חבר שלי קנה לא מזמן ברלינגו 2007 ממגרש של מכר שלו ב21000.

ממה שהוא מדד עד עכשיו צריכת הדלק טובה מאוד של 20ק"מ לליטר, כאשר רוב הנסיעות היו בבינעירוני.

לדעתי תוכל למצוא אקזמפלרים שמורים בסביבות ה30 - 40 אלף.

"גם בעיטה בתחת נגמרת בצעד קדימה"
פורסם

רק אל תצפה מהטנדרונים שהוצאו לך,לאמינות המופלגת של הדמיו.

עליך לטפח מוזרויותך מגיל צעיר,כדי שלכשתזדקן לא יחשבו שעף לך בורג.

פורסם

אני הייתי ממליץ לך משהו חסכוני וחמוד - פיאט פיורינו עם מנוע 1400 בנזין.

זה מנוע 1400 בנזין מצוין שיש גם בגרנדה פונטו, קל לטיפול והחלקים זולים.

אני מניח שבתקציב שלך תוכל להשיג אחת משנתון 2010 מהליסינג - ראיתי שאת מודל 2009 הם מוכרים ב-35K.

הוא קטן בהרבה מהטנדרונים הגדולים, הוא בערך בגודל של מכונית סופר מיני - אבל יש לו צורה של טנדרון והוא מתפקד בהתאם.

פורסם

תודה לכל המגיבים,

אופיר - נוט נשמע אופציה באמת מקבילה לדמיו אבל, קשה למצוא כאלו עם נתנונים קורצים (מחיפוש ראשוני ביד 2) וגם הייתי מעדיף לעבור לרכב ידני. אקסנט ממש לא מתאים בגלל מבנה הסדאן. רק האצ'בק או טנדרון.

zax - בדקתי, ואכן הטנדרונים הם כלל לא ארוכים כמו שדמיינתי וזה אורך שאני בהחלט יכול לחיות איתו ולכן הטנדרונים בהחלט נשארים כאופציה. שאלה לגבי העניין: הרי רוב הטנדרונים הם דיזל לפי מה שאני רואה ופה גם טמונה החסכנות שבהם, אבל אני קצת מוטרד משמועות ששמעתי לאחרונה לגבי זה שמנועי הדיזל נתגלו כמסרטנים מאוד (טוב נו, בעיקר חברה שלי חוששת, אבל כנראה בצדק...), מישהו יודע לשפוך קצת אור על הנושא.

אושרי - פייר, הלחצת אותי :cry:. הדמיו אכן אמינה מאוד, אין מה להגיד. אני מאוד חושש ל"התקדם" כביכול בשנתון ובקילומטרז' לאותו שיהיה עדיף על הנייר ובנתונים, אבל שבפועל יעשה בעיות. במקביל לחיפושים שלי, עולה לי המחשבה בראש שאולי יהיה לי עדיף לקחת את הריזיקה ולהישאר עם הדמיו שלי (שכאמור בינתיים אינה עושה בעיות והיא אצלי כבר 4 שנים) על כל 200K הק"מ שבה ועל שנת הייצור המתרחקת מאיתנו 2001.... מה דעתכם? :idea:

drsubaro - לא הכרתי את הפיורינו, בהחלט נראה אוטו מדליק ומעניין, ואני קורא תגובות טובות על המנוע שכמו שאמרת נמצא גם בדרנדה פונטו ובהחלט אבדוק אותו אם אחליט באמת ללכת על הסגמנט הזה.

אמרת שאתה יודע שיש כאלו משנתונים 2009-2010 בחברות הליסינג. האם אתה (או מישהו אחר), יודעים להפנות אותי לחברת ליסינג ספציפית שמוכרות כאלו לאחר תום תקופת השירות אצלם? זה יכול לחסוך לי לא מעט זמן וחיפושים.

תודה שוב לכולם !

אחלה פורום8)

פורסם

קלאוטו. אני כל הזמן בודק מחירים, לראות אם יש איזו שעת כושר לניצול למכירה של הפונטו שלי ורכישה של משהו אטרקטיבי נוסף מבית פיאט - והם פשוט עובדים עם היבואן שלהם, אז כל הזמן יש פיורינו, דובלו, גרנדה פונטו ושאר החברים.

לגבי מסחרי - כמובן לבדוק ב-7 עיניים כי יש מצב שזה היה של טכנאי מתוסכל ואז אתה תקבל את התסכול :wink:

את הסינון הראשוני תעשה כמו בכל רכב ליסינג\השכרה - תסתכל על הפנים. רק אם הוא שמור בצורה טובה שמניחה את הדעת, לך על זה. תסתכל על דברים שאי אפשר לתקן - כמו התקלפויות בהגה, דהייה מוגזמת של צבע בדשבורד, ידית הילוכים שחוקה, שריטות בפלסטיקה וחורים בריפודים - כל אלה דברים שיישארו איתך ולכן עדיף בכלל לא לקחת לבדיקה.

פורסם

רק שים לב שפיורינו זה רכב עבודה, במלוא מובן המילה. הדמיו שלך תרגיש הרבה יותר "מפנקת" מפיורינו, למרות שהוא חדש יותר.

בפיורינו אין תא כפפות, יש פח חשוף בתא הנוסעים, אין מראות בסכי השמש, אין חלונות חשמל מאחור... בקיצור, רכב עבודה, מינימום פינוק.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

זה רכב עבודה אבל הוא לא כזה מזעזע. זה לא רנו אקספרס :lol:

סה"כ יחסית נעים לשבת בו והוא מרגיש קטן וביתי, ולא ענק כמו המסחריות הגדולות יותר, פורד קונקט לצורך העניין.

Fiat-Fiorino-interior-lg_1280x905.jpg

פורסם

זה לא הפיורינו. זה פיורינו-קובו, גרסת הנוסעים של הפיורינו שהגיעה רק השנה לארץ.

ככה נראה תא נוסעים של פיורינו ארץ-ישראלי מצוי:

Fiorino-2.jpg

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

• תוכן חדש...