Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5088 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב, היה טכנאי נוכל, התקין דוד, איתו אני עוד אסגור את החשבון!

בלי שום קשר, יש דוד חדש אבל אין מים חמים :x

הגיע טכנאי (מטעם הנוכל), בדק וקבע (וגם הדגים לי יפה מאוד) שהקולט סתום באבנית ולכן זרימת המים ממנו מאוד איטית.

אז צריך להחליף קולט, 1900 ש"ח כולל מעמ ועבודה.

גם רוצה מחיר מלא וגם רוצה שוב כסף על העבודה :x

שילך לחפש את החברים שלו!

שאלתי אותו אם אי אפשר להוריד אבנית והוא אמר שאי אפשר לפתוח את הקולט.

שאלתי אם אי אפשר לנתק ולסתום את הכניסות והיציאות של הקולט, להכניס לקולט חומר להורדת אבנית (כמו למיחמים ומכונות כביסה) להשרות אותו שם קצת ואח"כ לבצע לדוד שטיפה והוא אמר שעקרונית הוא מעולם לא ניסה אבל אין שום בעל מקצוע שיסתבך עם כזאת עבודה.

אז החלטתי לפני שאני זורק קולט יחסית חדש (3-4 שנים) לנסות לעשות את זה לבד.

כלי עבודה יש, גישה טכנית גם יש, לא רואה סובה שאני אסתבך עם זה אבל נשאלת השאלה, זה בכלל יעזור?

מה דעתכם?

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

למה לא? הקולט מגיע לטמפרטורה גבוהה, 10 ליטר חומץ לבפנים ואתה מסודר , כמו לנקות קומקום :)

אודי A4

דימה.

פורסם

הבעיה שהפקק האוטם מפליז בד"כ דבוק בכוח אימים להברגה המחלידה ביציאות התחתונות, גם מפתח צינורות הרקולסי לא עזר אצלי.

אז ויתרתי לעת עתה.

חוצמזה צריך גם לחשוב על הפעם הבאה ולהתקין מסנן אבנית.

פורסם

1. מסנן אבנית על הקו הראשי הותקן ביחד עם הדוד.

2. צודק, יש שם איזה פקק שאפילו המתקין אמר שכמעט בילתי אפשרי לפתוח אותו אבל יש כניסה ויציאה (אחת למעלה, השניה למטה) של צנרת מים שרק השבוע הוחלפה (מבלי שכמובן העירו את עיני שהקולט סתום, אחרת איך הכלב ירוויח פעמים על התקנה?) כך שלא תהיה לי כל בעיה לפתוח את שתיהן.

3. דרך אגב, הייתי אצל איזה מוכר דודים אחד בואדי ערה, הוא הראה לי שיש כזה פקק היום עם ברז ככה שניתן לנקז אבנית פעם בכמה זמן בלי שום בעיה.

פורסם

מה זה השטויות 'לא נפתח'??? הצטייד בשני פטישים אחד קונטרה והשני להכאה, והדפורמציה הרגעית של ההכאה תשחרר את ההדבקות. פליז לא מתחבר לברזל. אם המקרה קשה במיוחד, העלה לגג ברנר של מתקין מזגנים והחימום של הפקק - פליז מתפשט יותר מברזל - ישחרר כל הדבקות.

ניתן להעביר חוטר בצינורות האופקיים של החנוכיה. אם המקרה קשה והחסימה אכן בצינורות האנכיים, נסה חומץ או מסיר אבנית.

אם אתה יכול לאלתר סחרור של התמיסה בעזרת משאבה כלשהי, מה טוב. גם השרייה סטטית בטח תועיל.

אל תשכח לבצע שטיפות הפוכות - להחדיר מים לצינור העליון ולתת להם לזרום החוצה מהצינור התחתון.

בדוק בקפידה את הקטע החם ביותר בצנרת קולטים/דוד, הווה אומר את החיבור לדוד במחצית גובהו. וודא שהמחבר נקי ופתוח.

יוסי

פורסם

בכפר סבא מקור המיים מאקויפר ההר , כלומר הרבה סידן. (יש גם בארות של אקויפר החוף, אבל בגלל הזיהום של תע"ש לא משתמשים בהם למי שתיה).

למרות זאת, הקולטים מחזיקים לפחות כ 8 שנים , ללא מסנן אבנית.

נראה לי מוזר שקולט יסתם תוך 3 שנים.

יהודה

פורסם

גם לי נראה מוזר שקולטים בני 3-4 הולכים לפח.

האחרונים שלי החזיקו 20 שנה, כשמדי שנתיים שלוש הייתי פותח את הפקקים, מאפשר לכל הטינופת לצאת החוצה, מעביר חוטר ושלום על ישראל.

פורסם

1. יש לנו בישוב בעיה קשה של אבנית במים.

2. אני לא פתחתי פקקים ולא העברתי חוטר.

3. עוד היום יתרחש הניקוי, עדכונים בהמשך, או שהקולט יהיה נקי או שאני אפול מהגג! :lol:

4. שנעלה מדריך מצולם?

פורסם

מצטרף להמלצות של יוסי. באופן עקרוני, BACK-FLUSH לקולט אחת לשנה כתחזוקה מונעת יאפשר לך להנות גם ממים חמים "אש" וגם מאריכות ימים של הקולט.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

הצעה קצת שונה לפעולה:

1. לנתק את הצינור שמחבר בין חלקו התחתון של הקולט לדוד (אפשר בצד הדוד).

2. לסתום עם סמרטוט ומברג את צד הדוד.

3. לפתוח את הברז שמזין את הדוד, פתח המוצא היחידי הוא מצידו התחתון של הקולט, מה שאמור לשחרר כמויות של ג'יפה.

4. אפשר לדחוף סטלבנד לתוך הצינור, הלחץ המיכני שהוא מפעיל וזרם המים אמורים לשחרר כל סתימה.

מה דעתכם?

פורסם
הצעה קצת שונה לפעולה:

1. לנתק את הצינור שמחבר בין חלקו התחתון של הקולט לדוד (אפשר בצד הדוד).

2. לסתום עם סמרטוט ומברג את צד הדוד.

3. לפתוח את הברז שמזין את הדוד, פתח המוצא היחידי הוא מצידו התחתון של הקולט, מה שאמור לשחרר כמויות של ג'יפה.

4. אפשר לדחוף סטלבנד לתוך הצינור, הלחץ המיכני שהוא מפעיל וזרם המים אמורים לשחרר כל סתימה.

מה דעתכם?

בלי להעליב:

מומלץ להניח את משקל הגוף על 2 הרגליים, אחר כך ליטות מעט ימינה, להעביר את כל משקל הגוף לרגל ימין, להרים בהדרגה את רגל שמאל ולשלוח אותה קדימה. במקביל להעתיק בזהירות את משקל הגוף שמאלה ולאחר שרגל שמאל נוגעת בקרקע להעביר אליה את המשקל, להניף ולהזיז קדימה את רגל ימין, להציבה על הקרקע ולהעביר אליה את משקל הגוף, וכך הלאה.

קוראים לזה ללכת, לצעוד, להתקדם צעד צעד וכדומה.

למה שתארת בפרוטרוט קוראים בפשטות שטיפה הפוכה, להזרים מים דרך הקולט בכוון הפוך לכוון בו הם נעים בפעולה רגילה.

ההצעה להעביר חוטר או שטלבנד בצינור האופקי התחתון תועיל רק אם החסימה שם. אחרת צריך לנקות גם את הצינור האופקי העליון.

כמעט בטוח שיש חסימות ומשקעים גם בצנרת האנכית (בעצם האלכסונית) של החנוכיה. במקרה קל שטיפה הפוכה תועיל. במקרה קשה רק ממס מסוג כלשהו. המהדרים ישתמשו במשאבת סחרור.

יוסי

פורסם

טוב, חזרתי בשלום ולא נפלתי מהגג! :-D

ניסיתי הזרמה רגילה, הדוד בקושי טפטף ביציאה.

ניסיתי הזרמה הפוכה, כנ"ל.

פתחתי פתח עליון, הכנסתי בקבוק שלם של מסיר אבנית והשהיתי כחצי שעה.

לאחר כחצי שעה, פתחתי את הברז התחתון ובקושי זרמו החוצה מים! :shock:

הצצה לתוך הצינור חשפה הסתיידות עורקים אכזרית בקרבת הפתח.

לקחתי איזה חוט ברזל שיש לי והתחתי לחפור בצנרת האופקית התחתונה.

אותה הסתיידות התגלתה גם בצנרת האופקית העליונה וגם שם חזרתי על פעולת החוטר.

הזרימה כעט הרבה יותר טובה, כמעט ללא כל האטה בזרימה רק עד שסיימתי, כבר לא הייתה שמש כך שרק מחר נדע כמה עזרה כל הפעילןת הזאת.

על הדרך, פתחתי את הפקק התחתון (כמו שאמרתי, לניקוז ולהעברת חוטר), אבל במקומו הרכבתי ברז לניקוז קל בעתיד.

האמת, היה קלי קלות.

פורסם

חבל, בפעם הבאה פשוט תשים עליו כוס או קופסא, תחליק מתחתיו נייר ו...אופס, זה שרשור על קולטי שמש בכלל :-P

בהצלחה ! תן דיווח מחר.

פורסם

למה שתארת בפרוטרוט קוראים בפשטות שטיפה הפוכה, להזרים מים דרך הקולט בכוון הפוך לכוון בו הם נעים בפעולה רגילה.

יוסי

אני ממש מתנצל, אבל פעם קיבלו לפורום חברים שאפילו לא יודעים מה זו 'שטיפה הפוכה'... :-P

פורסם

הצעה שלי, שמימשתי בהצלחה.

בחיבור העליון של הקולט לדוד, להוסיף מפצל T ושני ברזי 3/4. ברז אחד מחובר לדוד, ואליו ה- T, ואליו הברז השני והקולט. אל הברז השני מחברים מתאם לצינור גינה. ואז, בסגירה של ברז אחד ופתיחה של השני, המים מוזרמים בלחץ המערכת העירונית דרך הקולטים.

כששטיפת קולטים הופכת לעניין של מה בכך, קל וכדאי לבצע אותה לפחות פעם בשנה.

:turn-l:
  • תוכן חדש...