Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5067 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן חברים,

במחשבה שניה הפוסט יותר מתאים לפורום הזה.

נתחיל:

אני חייל שמשרת קרוב לבית (סוג של יומיות).

עד לא מזמן היה ברשותי רכב, אך לרוע המזל נכפתה עליי תאונה והרכב טוטאל לוסט.

כרגע עד שהעניינים יסתדרו עם הביטוח, נשארתי ללא רכב, ללא כסף וללא ניידות.

ועכשיו לאחר הרקע הקצרצר - ההתלבטות.

בתור חייל, שמרוויח כלום בעצם, ומתקשה להחזיק רכב (אבל אפשרי!) חשבתי לגלוש לכיוון אופניים חשמליות.

הרי אני גר במרכז, וזה יכול לחסוך לי:

דלק

ביטוח יקר

טסט

טיפולים

תיקונים

פקקים

חניות

הגעה יעילה לבסיס ביום יום (במקום אוטובוס שמאריך את הנסיעה פי 3)

"נסיעה בלי דאגות" - כלומר - בלי חישובים של כמה זה יעלה לי וכו'

מצד שני:

לא ניתן לנסוע מחוץ לעיר

מנוטרל בחורף

בטיחות (סוג של אופנוע)

חברה - להגיע לכל מקום לבד? ים, בילויים, מסעדות וכו'. פרקטי?

בנוסף יש את עניין הונדליזם, או תופעת "החופש הגדול" - בסטטיסטיקה, להרוס אופניים הרבה יותר קורץ לאנשים מלהרוס רכב

כמובן שמבחינת עלויות רכב יעלה הרבה יותר, אם כי גם לאופניים יש מחיר לא מועט. מדובר ברכישה של כ7000 ש"ח + ביטוח 400 וסוללה שבניצול מירבי תוחלף פעם ב3-4 שנים (כ2500 ש"ח אם אני לא טועה)

אני חושב לעצמי... אני סה"כ חייל בלי צורך חובה ברכב (אלא רק כמותרות) - אז למה לא?

אך עדיין, לנסוע לבד לכל מקום ללא יכולת לעזוב את העיר מפריע לי.

חשוב לציין שאופנוע לא בא בחשבון מפאת עניין הבטיחות.

אשמח לעצות, שפיכות אור על הנושא, או כל תגובה שתוכל לעזור לי להבין ולקבל את ההחלטה הנכונה.

תודה רבה :)

פורסם
אהלן חברים,

במחשבה שניה הפוסט יותר מתאים לפורום הזה.

נתחיל:

אני חייל שמשרת קרוב לבית (סוג של יומיות).

עד לא מזמן היה ברשותי רכב, אך לרוע המזל נכפתה עליי תאונה והרכב טוטאל לוסט.

כרגע עד שהעניינים יסתדרו עם הביטוח, נשארתי ללא רכב, ללא כסף וללא ניידות.

ועכשיו לאחר הרקע הקצרצר - ההתלבטות.

בתור חייל, שמרוויח כלום בעצם, ומתקשה להחזיק רכב (אבל אפשרי!) חשבתי לגלוש לכיוון אופניים חשמליות.

הרי אני גר במרכז, וזה יכול לחסוך לי:

דלק

ביטוח יקר

טסט

טיפולים

תיקונים

פקקים

חניות

הגעה יעילה לבסיס ביום יום (במקום אוטובוס שמאריך את הנסיעה פי 3)

"נסיעה בלי דאגות" - כלומר - בלי חישובים של כמה זה יעלה לי וכו'

מצד שני:

לא ניתן לנסוע מחוץ לעיר

מנוטרל בחורף

בטיחות (סוג של אופנוע)

חברה - להגיע לכל מקום לבד? ים, בילויים, מסעדות וכו'. פרקטי?

בנוסף יש את עניין הונדליזם, או תופעת "החופש הגדול" - בסטטיסטיקה, להרוס אופניים הרבה יותר קורץ לאנשים מלהרוס רכב

כמובן שמבחינת עלויות רכב יעלה הרבה יותר, אם כי גם לאופניים יש מחיר לא מועט. מדובר ברכישה של כ7000 ש"ח + ביטוח 400 וסוללה שבניצול מירבי תוחלף פעם ב3-4 שנים (כ2500 ש"ח אם אני לא טועה)

אני חושב לעצמי... אני סה"כ חייל בלי צורך חובה ברכב (אלא רק כמותרות) - אז למה לא?

אך עדיין, לנסוע לבד לכל מקום ללא יכולת לעזוב את העיר מפריע לי.

חשוב לציין שאופנוע לא בא בחשבון מפאת עניין הבטיחות.

אשמח לעצות, שפיכות אור על הנושא, או כל תגובה שתוכל לעזור לי להבין ולקבל את ההחלטה הנכונה.

יש לי אופניים חשמליות זה בעייתי בחורף ומסוכן אם אתה נוסע על הכביש, חתכו אותי על הכביש כמה פעמים.

לפי דעתי קנה ג'סטי או DL או קליאו ב5 אלף (אולי פחות אם תמצא) תעשה רק ביטוח חובה -דלק הם לא לוקחים-אמינות שלהם גובהה והחלקים לא יקרים.

פורסם

ההנחה שאם אקנה אופניים חשמליות אשתדל לנסוע על המדרכה ולא על הכביש, אחרת הייתי כבר קונה אופנוע.

בנוגע לרכבים שהצעת, אני לא חושב שיש לי מה להתעסק עם רכבים ישנים, כי אין לי את הידע הבסיסי במכונאות ואני לא יכול להרשות לעצמי לקפוץ למוסך כל תקלה שלא תבוא

פורסם

למה חשמליות?? תרכוש/תשיג אופניים רגילות - אין הוצאות, כמעט ללא בלאי...והכי חשוב תשמור על כושר.

LOTUS ELAN PLUS 2 S130 1972, MG MIDGET 1963

CJ-7 GOLDEN EAGLE 1978, טילון ICM 1960,1962,1959....אופנוע "צבי"

וספה 1957, 1959,1963 ..."גיפ'" פורד GPW 1943..ב ס א WM20 1940 ועוד..

פורסם

מכמה סיבות:

הראשונה היא המהירות/זמן הגעה - אופניים חשמליות מנצחות כאן

השניה היא מאמץ - אין לי בעיה לעשות כושר, אני אוהב כושר ועושה כושר, אך כשאני נוסע לבסיס על מדים, או רוצה לצאת עם חברים אעדיף שלא לבוא מזיע - כלומר לא להתאמץ - בא על חשבון הפרקטיות

אני משתדל להתמקד פה באופניים כתחליף לרכב, ולא בסוגי אופניים בכללי

פורסם

אני שואל את עצמי אם יש לך אפשרות לעשות את מה שחיילים רבים עושים - לקחת את הרכב של ההורים ליציאות?

בזמן שהייתי בצבא היינו עושים סבב וכל פעם היה תורו של מישהו אחר לקחת רכב מההורים. אמנם לא שירתתי יומיות ואפילו לא קרוב לבית אבל זאת השיטה הכי פופולרית למיטב ידיעתי.

זה כבר פתר את בעית "הזאב הבודד" והזיעה ביציאות.

נשאר נושא התחבורה היומיומי - בחורף בעייתי. בשאר הזמן הסיכון דומה מאוד לסיכון של אופנוע בכל מקרה (רק שעכשיו גם לא שומעים אותך) אבל בהחלט שימושי ואם מדובר במרחק קטן יחסית אז זה יכול להיות נחמד מאוד בתנאי שיש לך את הכסף לרכישה.

אופניים מהסוג הזה לא הייתי מחזיק בחוץ - רק בדירה (למעשה כמעט כל אופניים הייתי מעלה למעלה כל פעם).

Live fast, die young - leave a better looking corpse

פורסם

שאלה במקום.

לא, לצערי אין לי רכב של ההורים לקחת אחרת לא הייתי חושב בכלל על להתפנק ולקנות רכב.

למה הסיכון הוא כמו של אופנוע? הרי אני מתכוון לנסוע במדרכות.

פורסם

אופניים חשמליות זה פיתרון מצויין.

בתור חייל שאין לו הרבה מה לבזבז, רוב הסיבובים שלך הם באיזור המרכז, ממך לבסיס, לחברים וחברה.

כל שאר הנסיעות לים וכו', אתה גם ככה נוסע עם חברים, אז שחבר יוציא רכב, למסיבות תצא במוניות (ככה גם לא תנהג שיכור אף פעם),

אין הוצאות נוספות של דלק, ביטוחים, חיפוש חניה. מומלץ לנסוע בזהירות על המדרכה, לא סובל כשאנשים עם הכלי הזה על הכביש!!

שיהיה בהצלחה ותתחדש.

• תוכן חדש...