Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

יונדאי i30 מול i35

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5084 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום.

ברשותי i30 שנת 2010, אני רוצה לשדרג לרכב חדש, ביקרתי היום בסוכנות של יונדאי לבדוק ולשמוע הצעות.

ראיתי את ה 30 החדשה (נראית שונה לחלוטין, עם הגג החום מזכוכית וכו'), וכמובן את ה 35.

מבחינה קוסמטית וחיצונית ה 35 יותר מושכת, כמובן פסיכולוגית נשמעת כרכב יותר מתקדם או יותר טוב.

המחיר של שניהם זהה ב-ד-י-ו-ק, לא שקל יותר מהשני, מה שמעלה את השאלה - מה יותר טוב?

אם היה הבדל של 5000 שקלים בין ה 35 ל 30 כמובן שזה היה גורם לי לקחת ה 35 כי ברור מיד לאיזה אחד יש העדפה, אבל אין לי שום אינדקציה מה עדיף.

דיברתי בטל' עם מוסכניק שאני מכיר והוא אומר שעדיף לקנות ה 30 כי היא "חדשה יותר"...

מז"א? זה כמו שניקח אודי a4 ואודי a8 - שתיהן 2012, שתיהן אותו מחיר, רק שה a4 שונה מה a4 של 2011, ו a8 זהה לזו של 2011, אז בגלל זה ה"חדשה" יותר עדיפה?...

בשורה תחתונה, אשמח לעזרה והמלצות מה כדאי - מבחינה מכנית, טיפולים, אחזקה ואיכות בכללי, ומבחינה ויזואלית חיצונית ופנימית (דעתכם האישית).

אגב, האם לאחת מהן יש צריכת דלק טובה יותר משל השניה?

תודה!

פורסם

ה-I30 החדשה עדיין לא נבחנה בארץ ע"י עיתונאות הרכב המקומית ולכן עדיין אין עליה ביקורות ספיציפיות לדגמים הישראליים.

משיחה עם הנציג בעפולה הבנתי שההבדלים בתא הנוסעים יהיו בעיקר באיכות החומרים שתהיה עדיפה ב-I30, בנוסף היא מצויידת במתלה אחורי מתקדם יותר מזה שב-I35 (רב חיבורי כמו בגולף, פוקוס ומאזדה 3) שמשפיע לטובה על התנהגות הכביש.

אפשר לשאול למה ה-I35 נתפסת בעינך כמתקדמת או טובה יותר?

פורסם

אני מניח שעצם שמות הרכבים והקבלתם לסדרות אודי מסביר את הנטייה הפסיכולגית כאילו ש35 הינו דגם מפואר וחזק יותר מ30.

ראשית הייתי מציע לך לעשות נסיעת מבחן ולבדוק איזו מהן מרגישה לך יותר טוב,ייתכן ודווקא ה30 המכויילת בצורה יותר נוקשה,ספורטיבית - אירופאית תרגיש לך פחות נעימ לעומת ה35 שמכויילת באופן רך יותר - אמריקאי.

שנית בדוק האם ישנו שוני באבזור,ייתכן והמחיר זהה אך באחת תקבל יותר אבזור מהשנייה מה שיאפשר החלטה פשוטה יותר.

בהצלחה.

אני חושב שאם אין לך צורך ברכב בעל תחת (סדאן) למה לרכוש אחת כזאת שתקשה על חניות וכנראה גם על הראות לאחור.

עד כה הסתדרת עם מבנה האצ'בקי לא?

פורסם

כמה נתונים שלפחות מבחינתי נראים רלוונטיים להכרעה:

ל - I30 גם בדגם המפואר יהיו גלגלים 195/65/15 לעומת 205/55/16 של ה - I35 המפוארת.

כמו כן, ל I30 החדשה (שימו לב) גם בדגם המפואר אין בקרת אקלים.

מבחינת היתרונות האבזוריים - ל I30 יש גג שמש מפתה וכן מערכת שנקראת FLEX STEER או משהו כזה.. שהכוונה זה לאפשרויות כוונון מגוונות להגה.

עוד יתרון של ה-I30 , הוא (למיטב ידיעתי) שפתחי המיזוג המרכזיים ניתנים לסגירה/כוונון עדיף לעומת ה -35I, שם הפתחים לעיתים מציקים.

מבחינת גודל, ה I35 יושבת על פלטפורמה ארוכה יותר עם מרחק סרנים עדיף, ותא המטען גם גדול יותר באופן לא מבוטל - כ 100 ליטר הפרש. חשוב לציין שה -I30 החדשה מגיעה עם 378 ליטר שזה מאוד מכובד לרכב האצ'בק.

הגיר והמנוע זהים, שני הרכבים אמינים (לא צפויות בעיות מיוחדות, למרות שה -I35 עוד לא עלתה על הכבישים, למעט כמה של כלמוביל שמסתובבות).

תראה את שני הרכבים, תחוש אותם ותחליט מה עונה לך הכי טוב על הצרכים והרצונות. אם מרכב האצ'בק וגג שחור יפה עושים לך את זה (אני אישית - אוהב) זו סיבה מספקת בשביל להחליט.

בהצלחה.

Cupra Leon VZ 2025

פורסם

אפשר לשאול באיזה אולם תצוגה ראית את ה I30 החדשה? אני לא רואה שום פירסום בעיתונות על הדגם החדש ולכן הנחתי שעדיין איננו בתצוגה. חבר שהתקשר לברר נענה שעדיין הרכב אינו באולמות התצוגה כך שאני מבולבל.

אשמח להבהרות...

פורסם
אפשר לשאול באיזה אולם תצוגה ראית את ה I30 החדשה? אני לא רואה שום פירסום בעיתונות על הדגם החדש ולכן הנחתי שעדיין איננו בתצוגה. חבר שהתקשר לברר נענה שעדיין הרכב אינו באולמות התצוגה כך שאני מבולבל.

אשמח להבהרות...

לדעתי היא ראתה i40 cw יש גם לדגם זה גג חום

כי כפי שהבנתי גם אני הדגם עדיין לא באולמות , אבל אמור להגיע באמצע החודש ( כך נאמר לי) אז זה לא הרבה זמן

פורסם
לא צפויות בעיות מיוחדות, למרות שה -I35 עוד לא עלתה על הכבישים, למעט כמה של כלמוביל שמסתובבות.

עלתה גם עלתה.

There's not much you could do or say to phase me

People think I'm a little bit crazy

I get it from all angles, even occasionally Doc Dre-zie'll

Have to step in every once in a while to save me

פורסם

באולם תצוגה לפי דעתי אמורים היו להכניס אותה השבוע, כך נאמר לי.

באשר לכבישים - אני ראיתי רק אחת של כלמוביל.

לגבי האבזור, אתה יכול לראות באתר של יונדאי ישראל. יש קובץ PDF להורדה.

שוחחתי עם נציג והוא אישר את נושא האבזור, לאחת שהתפלאתי על היעדר בקרת אקלים.

אם אתה רוצה לראות מבחן רכב וידאו מפורט שלה, אני ממליץ מאוד על CABUYER.

אתה יכול לחפש בגוגל. תרשום CARBUYER I30

Cupra Leon VZ 2025

פורסם

הI30 נמצאת כבר בתצוגה,

עדיין לא לנסיעות מבחן, תגיע בחודש הקרוב, ניתן כבר להזמין את הרכב,

ההבדלים בינה לבין הI35 הם במרווחי הטיפולים, בI30 כל שנתיים או 30.000 ק"מ לעומת כל שנה או 20.000 ק"מ,

בשלדה ובכיול המתלים,

בI30 ישנו גג פנורמי מלא ( נפתח כמובן ) כסטנדרט ללא תוספת תשלום,

מערכת שנקראת Flex steering ,

(3מצבי קשיחות של ההגה)

חישוקים בקוטר 15"

פנסי לד קדמיים

מיכל דלק גדול מזה של ה I35 ב 4.5 ליטרים

7 כריות אויר לעומת 6 בI35

ההבדלים במחיר כולל האבזור הם מינוריים ( מאות שקלים )

יש גם יותר צבעים לבחירה ב 30 החדשה,

שני הרכבים טובים מאוד, אם סדאן אז I35 , הצ'בק I30 ,

כמובן שהI30 יותר זמינה במלאי.

בהצלחה!!

פורסם

החולשןת העיקריות של הI35 הם הגה קל מאוד, שיכוך מהמורות לקוי, ומיכל דלק קטן בצורה מרגיזה, נשמע שדברים אלה טופלו.

פורסם
הI30 נמצאת כבר בתצוגה,

עדיין לא לנסיעות מבחן, תגיע בחודש הקרוב, ניתן כבר להזמין את הרכב,

ההבדלים בינה לבין הI35 הם במרווחי הטיפולים, בI30 כל שנתיים או 30.000 ק"מ לעומת כל שנה או 20.000 ק"מ,

בשלדה ובכיול המתלים,

בI30 ישנו גג פנורמי מלא ( נפתח כמובן ) כסטנדרט ללא תוספת תשלום,

מערכת שנקראת Flex steering ,

(3מצבי קשיחות של ההגה)

חישוקים בקוטר 15"

פנסי לד קדמיים

מיכל דלק גדול מזה של ה I35 ב 4.5 ליטרים

7 כריות אויר לעומת 6 בI35

ההבדלים במחיר כולל האבזור הם מינוריים ( מאות שקלים )

יש גם יותר צבעים לבחירה ב 30 החדשה,

שני הרכבים טובים מאוד, אם סדאן אז I35 , הצ'בק I30 ,

כמובן שהI30 יותר זמינה במלאי.

בהצלחה!!

באיזה אולם תצוגה ניתן לראות את ה I30 החדשה?

האם אתה יודע אם יש פתחי מיזוג נפרדים ליושבים מאחור כמו שראיתי בגרסאת הרכב בחו"ל או שגם את זה הורידו?

פורסם

יש לי חבר שנוסע כבר המון שנים על יונדאי אלנטרה = i35

ובשנים האחרונות "נאלץ" לנסוע בi30 כי האלנטרה לא הגיעה לארץ.

לדבריו האלנטרה מיוצרת בקוראה וה-30 מיוצרת בצ'כיה והאיכות ניכרת הייטב לטובת הקוראנים!!!

הוא מוכר בקרוב את הi30 מודל 2010 ואמור לקבל את ה-i35.

פורסם
באיזה אולם תצוגה ניתן לראות את ה I30 החדשה?

האם אתה יודע אם יש פתחי מיזוג נפרדים ליושבים מאחור כמו שראיתי בגרסאת הרכב בחו"ל או שגם את זה הורידו?

הרכב נמצא בגרסת אבטיפוס בסניפי יונדאי השונים, אין פתחי מיזוג לנוסעים מאחור.

פורסם

אוקיי.

קודם כל, תודה לכל העונים, עזרתם לי לקבל כיוון.

הלכתי אתמול שוב לסוכנות. למי שאמר שה i30/35/40 לא מוצגות - הכל שם.

ה-i30 שמוצגת שם היא הגרסה המאובזרת ביותר שקיימת אבל היא לא תגיע לישראל - התיישבתי ברכב וכל פיצ'ר קטן שאיכשהוא שמתי עליו עין, שומעים "זה לא יהיה לך, זה לא יהיה לך, גם זה לא יהיה לך", למרות שביקשתי להזמין את הגרסה הכי מתקדמת שתגיע לארץ.

חשמל בקבינה (שליטה חשמלית במושבים וכו') שמוצגת לא תהיה גם בגרסה הכי מפאורת שתגיע לארץ.

עור - לא יהיה בכלל. לא על הדש בורד ולא על ההגה, בניגוד למה שמוצג.

שליטת בלוטות', דיבורית רדיו וכו' מהגה - לא תהיה.

דוושות אלומיניום\ניקל, משענת נהג קטנה יותר משל ה-i35, כמובן תא מטען יותר קטן משמעותית. חידוש קטן מה-30 הישנה - יש משענת נפתחת באמצע מושב אחורי לנוסעים עם מקום לכוסות וכו'.

ה-i35 נראית כאילו היא מנסה "להתחזות" לרכב מנהלים מסוג מסוים אבל למרות שאתה רואה את זה, היא מרגישה פיצוץ. בניגוד ל-30 החדשה, הדשבורד והתא כפפות נראים קצת "פלסטקיים" בצורה יותר מדי "פושטית", אבל במבט לאחור ייתכן שאני רואה את ההבדל רק בגלל שב-30 הכל מוצג עם עור, שבכל מקרה לא יהיה לי, ואז הם ייראו אותו דבר.

יש כמובן יותר מקום לנוסעים, תא מטען הרבה יותר גדול. גלגל 205 (195 ב-30) כמו שנאמר פה. כל האיזור של המולטימדיה\רדיו נראה יחסית מיושן. יש מסך קטן לשעה כמו שהיה פעם בסובארו לגאסי משנות השמונים, וגם פה הרבה מאוד פלסטיק, אבל עדיין מרגיש טוב כי הכל יורד בצורה חלקה כלפי מטה ומתחבר למשענת יד לנהג מאוד גדולה (הבדל משמעותי מה-30) שגם מתכוננת קדימה ואחורה (בלי קשר לפתיחה שלה). יש בקרת אקלים שאין ב-30, יש שליטה ומיזוג גם לנוסעים מאחורה. חסרון ענק כמו שנאמר פה זה המזגן - משום מה אין דרך לסגור את התריסים, פשוט אמורים לקפוא או להינמס בחום כי כיביתם מזגן כשקפאה לכם הברך. ההגה עם עור בניגוד ל-30.

מבחינת לוק, אין מה להשוות את החדשה עם ה-30 הישנה - עולם אחר לחלוטין. ההתלהבות הראשונית מהגג הנפתח יורדת כשמבינים שסה"כ רק חצי גג נפתח, מה שגורם לזה לצאת בעצם כסאנרוף טיפה יותר גדול מבדר"כ, מה שגם ככה רוב האנשים לא ישתמשו כי בחורף יש גשם, בקיץ יש שמש, וזה סתם מלכלך. למרות המרכב ההאצ'בקי, יש מאחורה תחושה של עגלגלות, והתחת של הרכב מזכיר מאוד את התחת של ה-3008 של פיג'ו. יש תאורת ספורט כזו מקדימה.

פקטור מרכזי כרגע זה הזמן - ה-i35 תגיע רק באוקטובר-נוב' ויש אנשים שכבר מחכים מפברואר, כאשר אוניה ראשונה של ה-30 החדשה כבר מגיעה בסוף החודש.

אגב, בדיוק כמו שמי שהגיב פה רשם, המוכר שם בעצמו אמר - ה-30 היא "אירופאית" (בלי קשר לזה שהיא מורכבת באירופה, יש לה פאסון אירופאי) וה-i35 היא אמריקאית (גם פה, בלי קשר לזה שהיא מורכבת בארה"ב) ועם חזות ותחושת רווח ו"רכב" אמריקאי...

ההתלבטות קשה. אני רוצה להפטר מה-30 הישנה עכשיו לפני שהמחירון שלה יורד עוד (כל חודש היא יורדת עוד 3-4 אלף). אם לא היה לי את פקטור הזמן (בשבועות הקרובים את ה-30 ובסוף השנה את ה-35) הייתי רץ על ה-35 בלי לחשוב פעמיים...

• תוכן חדש...