Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5084 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

בזמן האחרון אני ממש חושב על קניית מזדה 3 מליסינג

לפי מה שהבנתי רוב ישראל כאן על ליסינג ולהרבה יש מזדה 3

אולי למישהו יש מושג כמה יוצא לי בסופו של דבר מהליסינג?

ה"נתח הראשון"(מה שמשלמים בהתחלה) מה הסכום של זה?

ולאחר מכן כמה כל חודש?

אצל איזה חברת ליסינג אלו שיגיבו לי?

תודה

פורסם

אם הבנתי אותך, אתה מתכוון לרכישת רכב ששימש כרכב ליסינג תפעולי ("רכב חברה").

תנאי תשלום זה דבר גמיש, בעיקרון, אתה יכול לשלם מקדמה במזומן בהתאם ליכולת שלך,

ואת היתר בחמישה, עשרים וגם חמישים תשלומים.

חשוב שתשווה מחירים ותנאי תשלום בין מספר חברות ליסינג ותחליט מה הכי ישתלם לך.

ענת

אוויס

שלום לכולם

ולאחר מכן כמה כל חודש?

תודה

פורסם
שלום לכולם

ולאחר מכן כמה כל חודש?

תודה

נראה לי שאתה ומבלבל כאן כמה מושגים בסיסיים. אנסה להסביר -

חברות גדולות מספקות לא אחת רכבים צמודים לעובדים שלהם. את הרכבים הללו החברות לוקחות במסלול שנקרא ליסינג תפעולי וזה מקור השם "רכב מליסינג". במסלול הזה החברה משלמת בכל חודש כמה אלפי שקלים לחברת ליסינג ובתמורה מקבלת ממנה רכב. חברת הליסינג דואגת לכל האחזקה השוטפת של הרכב - טיפולים, טסט, ביטוחים וכו'.

לאחר פרק זמן שנע בין שנה לשלוש שנים, חברת הליסינג מוכרת את הרכב הזה ללקוח פרטי - כלומר אתה. כיוון שלא לכל הלקוחות הפרטיים יש אפשרות לשלם 40,50,60 אלף ש"ח על רכב משומש בן שנתיים או שלוש, מציאות החברות אפשרויות מימון ללקוחות וזה בעצם התשלום החודשי שאתה כנראה מדבר עליו.

בדרך כלל, בעסקאות סטנדרטיות, הלקוח נדרש לשלם מקדמה התחלתית שנעה באזור ה-10 עד 20 אחוזים ממחיר הרכב ואת השאר אפשר לחלק לתשלומים, בדרך כלל 30 או 36 ולפעמים גם 60. אם אנחנו מדברים על מאזדה 3 מודל 2009 מליסינג, אז המקדמה המינימלית תהיה כנראה באזור ה-10 אלף ש"ח וגובה התשלום החודשי יהיה פחות מ-1,000 ש"ח בפריסה ל-60 חודשים.

פורסם
נראה לי שאתה ומבלבל כאן כמה מושגים בסיסיים. אנסה להסביר -

חברות גדולות מספקות לא אחת רכבים צמודים לעובדים שלהם. את הרכבים הללו החברות לוקחות במסלול שנקרא ליסינג תפעולי וזה מקור השם "רכב מליסינג". במסלול הזה החברה משלמת בכל חודש כמה אלפי שקלים לחברת ליסינג ובתמורה מקבלת ממנה רכב. חברת הליסינג דואגת לכל האחזקה השוטפת של הרכב - טיפולים, טסט, ביטוחים וכו'.

לאחר פרק זמן שנע בין שנה לשלוש שנים, חברת הליסינג מוכרת את הרכב הזה ללקוח פרטי - כלומר אתה. כיוון שלא לכל הלקוחות הפרטיים יש אפשרות לשלם 40,50,60 אלף ש"ח על רכב משומש בן שנתיים או שלוש, מציאות החברות אפשרויות מימון ללקוחות וזה בעצם התשלום החודשי שאתה כנראה מדבר עליו.

בדרך כלל, בעסקאות סטנדרטיות, הלקוח נדרש לשלם מקדמה התחלתית שנעה באזור ה-10 עד 20 אחוזים ממחיר הרכב ואת השאר אפשר לחלק לתשלומים, בדרך כלל 30 או 36 ולפעמים גם 60. אם אנחנו מדברים על מאזדה 3 מודל 2009 מליסינג, אז המקדמה המינימלית תהיה כנראה באזור ה-10 אלף ש"ח וגובה התשלום החודשי יהיה פחות מ-1,000 ש"ח בפריסה ל-60 חודשים.

אחלה !

עכשיו באה השאלה

כשאני לוקחת ממכם רכב ומשלם מקדמה של נגיד 20% ומתחיל לשלם בחודשי

מי אחראי על הטיפולים של הרכב? אתם או אני?

אפשר לבצע שינויים כלשהם ברכב? או שהרכב נחשב לשלכם עד שאני משלם עד השקל האחרון?

ומה לגבי טרייד אין? יש בידי עכשיו רנו סניק 2002 מה אפשר לעשות איתה? כמה אפשר לקבל על טריידאין אצלכם?

פורסם

בעסקה כזו את הופכת בעלת הרכב - כל אחזקתו, ביטוחו ורישויו עלייך. למעשה מדובר ברכישת רכב כיד שניה (היד הראשונה היא חברת הליסינג), כאשר חברת הליסינג נותנת לך הלוואה. את יכולה לקבל גם הלואה בבנק, יתכן מאוד שאפילו יותר בזול מאשר בחברת הליסינג (כמובן בתנאי שחברת הליסינג תקבל את המחיר במנה אחת ואת תקבלי "הנחת מזומן" ראויה).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

נראה לי שכל ההודעה הזו- סלט.

לפניך 2 אפשרויות:

1. לקנות רכב ששירת בעבר בליסינג תפעולי, לרוב רכב בן שנתיים-שלוש, שאתה קונה מחברת הליסינג, כשאתה תהיה היד השניה. במקרה כזה מדובר בקניית רכב ככל קניית רכב אחרת, למעט האפשרות לרכוש את הרכב במימון- כלומר בתשלומים (כמו שהיית לוקח הלוואה מהבנק, רק בתנאים טובים יותר). התוצאה הסופית היא שהרכב נרשם על שמך ואתה היד השניה שלו. אם אתה לוקח מימון מחברת הליסינג כדי לרכוש אותו בתשלומים- הרכב יהיה משועבד לחברת המימון עד תום התשלום. כל שאר הדברים- שינויים באוטו, טיפולים, תיקונים וכו'- עליך.

2. רכישת רכב חדש לחלוטין מחברת ליסינג, במסגרת תוכנית ליסינג מימוני. תוכנית כזו מאפשרת לך לרכוש רכב חדש לחלוטין (0 ק"מ), בתוכנית תשלום שמאפשרת תשלום סכום ראשוני (נניח 20 אלף ש"ח) + X תשלומים של ככה וככה ש"ח בחודש (נניח 36 תשלומים של 230 ש"ח), ובתום התקופה נותנת לך את האפשרות לרכוש את הרכב ביתרת התשלום (נניח 45 אלף ש"ח), או לחילופין- לעבור לרכב חדש בעסקה דומה, כשאתה מזדכה על ההפרש בין מחירון הרכב ליתרה שנשארה לך לשלם ומשתמש בזה לעסקה הבאה.

בעסקת ליסינג מימוני, לרוב הרכב נרשם על שם חברת הליסינג ולא על שמך (למרות שיש כאלה שמאפשרים רישום על שמך, כנראה בתוספת שיעבוד), הטיפולים והתיקונים של הרכב- עליך, ואם תחליט לרכוש אותו בתום התקופה- הרכב יירשם על שמך כיד שניה.

עכשיו תסביר לאיזו מבין האופציות התכוונת.

בכל מקרה, טיפולים ותיקונים ברכב תמיד על חשבונך, למעט אם אתה עובד במקום שמאפשר לעובדיו לקבל רכב בליסינג תפעולי. לאדם פרטי אין מסלול כזה.

מתניידת בפג'ו 206 1.4 ידנית שנת 2004 ( 1 2 3 4 5 )

פורסם

לפניך 2 אפשרויות:

1. לקנות רכב ששירת בעבר בליסינג תפעולי, לרוב רכב בן שנתיים-שלוש, שאתה קונה מחברת הליסינג, כשאתה תהיה היד השניה. במקרה כזה מדובר בקניית רכב ככל קניית רכב אחרת, למעט האפשרות לרכוש את הרכב במימון- כלומר בתשלומים (כמו שהיית לוקח הלוואה מהבנק, רק בתנאים טובים יותר). התוצאה הסופית היא שהרכב נרשם על שמך ואתה היד השניה שלו. אם אתה לוקח מימון מחברת הליסינג כדי לרכוש אותו בתשלומים- הרכב יהיה משועבד לחברת המימון עד תום התשלום. כל שאר הדברים- שינויים באוטו, טיפולים, תיקונים וכו'- עליך.

2. רכישת רכב חדש לחלוטין מחברת ליסינג, במסגרת תוכנית ליסינג מימוני. תוכנית כזו מאפשרת לך לרכוש רכב חדש לחלוטין (0 ק"מ), בתוכנית תשלום שמאפשרת תשלום סכום ראשוני (נניח 20 אלף ש"ח) + X תשלומים של ככה וככה ש"ח בחודש (נניח 36 תשלומים של 230 ש"ח), ובתום התקופה נותנת לך את האפשרות לרכוש את הרכב ביתרת התשלום (נניח 45 אלף ש"ח), או לחילופין- לעבור לרכב חדש בעסקה דומה, כשאתה מזדכה על ההפרש בין מחירון הרכב ליתרה שנשארה לך לשלם ומשתמש בזה לעסקה הבאה.

בעסקת ליסינג מימוני, לרוב הרכב נרשם על שם חברת הליסינג ולא על שמך (למרות שיש כאלה שמאפשרים רישום על שמך, כנראה בתוספת שיעבוד), הטיפולים והתיקונים של הרכב- עליך, ואם תחליט לרכוש אותו בתום התקופה- הרכב יירשם על שמך כיד שניה.

עכשיו תסביר לאיזו מבין האופציות התכוונת.

בכל מקרה, טיפולים ותיקונים ברכב תמיד על חשבונך, למעט אם אתה עובד במקום שמאפשר לעובדיו לקבל רכב בליסינג תפעולי. לאדם פרטי אין מסלול כזה.

אני מדבר על האפשרות הראשונה

פורסם

לא רק ההודעה סלט, הבן אדם גם עוד לא החליט/החליטה אם הוא/היא זה בחור או בחורה... :-D

כשאני לוקחת ממכם רכב ומשלם מקדמה של נגיד 20%

פורסם
לא רק ההודעה סלט, הבן אדם גם עוד לא החליט/החליטה אם הוא/היא זה בחור או בחורה... :-D

חחח ואוו איזה טעות :D

לא נורא

• תוכן חדש...