Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5097 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
האמת קצת יותר מורכבת לדעתי. החלפת שמן יכולה לגלות פגמים שכבר ישנם במערכת אל לא הורגשו בשל סמיכות שמן ישן וכו... לראיה מה שקרה לי בסקודה אני בשורה תחתונה ממליץ על החלפה ותיסוף בxado

לא יודע על כל סיפורי הבלהות עם רכבים אחרים. חבר שלי שמטפל באמריקאיות מכל הסוגים והמינים מכיר הכל והחליף שמן גיר ופילטרים בכמה וכמה אמריקאיות בלי שום בעיות. יש להשתמש בשמן מקורי (AC Delco במקרה של רכבי GM) ולהחליף את הפילטר ולתת לבן אדם שמבין לעשות את העבודה. הוא סיפר פעם על אימפלה שהחליפו לה שמן גיר במוסך ושמו גלון אחד במקום הכמות הדרושה (גלון ו 3/4), איך שהבן אדם יצא מהמוסך ונסע הגיר כמובן התחיל לדפוק, להחליף לא חלק וכו', הוא התקשר לחבר שלי שמיד עלה על זה שכנראה לא שמו מספיק שמן. ככה זה כשחושבים שיודעים יותר טוב מהוראות יצרן. בספר רכב רשומות כמיות להחלפה, זמני החלפה, סוג וכו' באופן מדוייק.

דרך אגב אאל"ט באמריקאיות הגדולות מחליפים כל 90 תחת עומס (למשל החם בארץ, הנסיעות המרובות בתוך העיר או בפקקים ו\או אם סוחבים נגרר, מה שפופולרי בארה"ב), אם לא תחת עומס אז אני חושב שההחלפה יכולה להעשות כל 150 או משהו כזה. אבל לא בטוח ב 100% אולי אני מתבלבל עם הפלאגים שזה גם מספרים דומים. אני אבדוק אח"כ.

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם

חברים,תודה רבה על התשובות המקצועיות.

אני כנראה יחליף מחר את השמן,מה שהבנתי מהמוסך המורשה שאני הולך אליו שהוא מרוקן את כל השמן ומחליף פילטר,לא יודע מה זאת אומר שיש מכשיר שמוציא את כל השמן (הוא לא אמר לי).

אני מאמים שאם פותחים את האגן של השמן,כי שם נמצא הפילטר אז כל השמן יוצא.

השמן שאצלי לפי הוראות יצרן הוא דקסטרון 6.

שוב,תודה לכולם

פורסם

הפילטר נמצא בתוך הקרטר. מפרקים את הקרטר, מנקים, מחליפים פילטר, ושמים שמן חדש.

לפי מה שאני יודע, לפחות בבימרים(שיש להם גם תיבה של gm) נותנים לרכב לנסוע על הליפט,

מחליפים את כל ההילוכים, ואז ממלאים שוב כמה שצריך.

פורסם

אני רואה את כל הנושא של החלפת שמן גיר בצורה הבאה:

מן הסתם היצרן יודע הרבה יותר מאנשים שחוץ מלקשקש בביצים, הם לא עושים הרבה. אם אתה יודע בוודאות מתי הוחלף שמן הגיר לאחרונה ועל פי הוראות היצרן הגעת לשלב בו אתה אמור להחליף - פשוט תחליף! אין לך מה לפחד.

בסיויק 2006 שלי הסיפור מעט שונה. אני יודע שהוחלף ב-60,000 ואין לי מושג מה אחר כך. יכול להיות שהוחלף ויכול להיות שאני נוסע על אותו השמן של אז. הרכב שלי עומד היום על 152,000 ואין לי שמץ של מושג מה כדאי לי לעשות.

פורסם

תאמין לי שאני מבין אותך,אבל יש לי איזה נקישה במעבר מפרקינג לרברס רק שהשמן מספיק להתחמם,וזה אולי עוד סיבה להחליף את השמן.(אולי זה יסתדר).

היום דיברתי עם מכון לגירים בין הטובים בארץ ומה שהוא אמר שלא משנה מתי החליפו את השמן,חובה להחליף שמן גיר+פילטר חדש כדי לשמור על הגיר של הרכב.

תאמין לי שגם אני לא נעול על עצמי,אבל בכל זאת נראה שאחליף מחר את השמן.

פורסם

חשבת על זה שהיצרן מוכר בעזרת מירווח טיפולים גדול?!

30K... ולהחליף.

ויפה שעה אחת קודם.

פורסם
תאמין לי שאני מבין אותך,אבל יש לי איזה נקישה במעבר מפרקינג לרברס רק שהשמן מספיק להתחמם,וזה אולי עוד סיבה להחליף את השמן.(אולי זה יסתדר).

היום דיברתי עם מכון לגירים בין הטובים בארץ ומה שהוא אמר שלא משנה מתי החליפו את השמן,חובה להחליף שמן גיר+פילטר חדש כדי לשמור על הגיר של הרכב.

תאמין לי שגם אני לא נעול על עצמי,אבל בכל זאת נראה שאחליף מחר את השמן.

האם הנקישה מפריעה לך? האם היא חזקה באופן חריג? אצלי ברכב קיימת נקישה מאז הכנסתי הילוך בפעם הראשונה לפני שקניתי אותו, לא ראיתי את זה כחריג אלא כתגובה נורמלית של גיר שעבר 100K. את האמת, חוץ מרכבים חדשים לגמריי (יצא לי לא מזמן לנהוג על פוקוס 2012 עם פחות מ 2K ק"מ) עדיין לא זכור לי רכב שלא הייתה לו איזושהי נקישה בהכנסת הילוך, גם אם עדינה ביותר. אני יכול לשבח את גיר ה DSG באוקטביה דיזל שגם אחרי 200K+ ע"י הרבה נהגים, הנקישה עדינה מאוד, יחסית.

לדעתי אם אתה רוצה לוודא שאין לך שום בעיה, תחבר את הרכב לסורק במוסך ותראה אם יש תקלה עם הגיר. לדעתי אם החלפת ההילוכים חלקה ונורמלית (כיאה לגיר אמריקאי תקין), והנקישה סבירה, לא שווה אפילו לבדוק. :)

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם
חשבת על זה שהיצרן מוכר בעזרת מירווח טיפולים גדול?!

30K... ולהחליף.

ויפה שעה אחת קודם.

לא GM. זה לא חברה של 2 שקל ועצם העובדה שמדובר בשוק האמריקאי, אני בספק אם זה באמת ככה.

אני מכיר לפחות 10 אנשים עם אימפלות, מאליבו, לה-קרוס, רנדוו, כולם מנועי V6 וגירים דומים, כולל כל האימפלות (כולל שלי) שבכולם ללא יוצא מין הכלל הלך סולנואיד לחץ שמן (המקורי דפוק והחלופי\מקורי של בוש מחליף אותו) שהיה גורם לדפיקה בהחלפות, מעולם לאף אחד לא הלך גיר וכולם כולל כולם החליפו שמן לפי הוראות יצרן.

כמובן שמי שרוצה להחליף ב 30 או ב 40 שיהנה.

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

פורסם

חיברו לי את הרכב לסורק ואין שום תקלה בגיר.

מה שאמרו לי שיכול להיות שזה באמת הסולונואיד לחץ,שזה לא רואים במחשב.(ומזה אני מפחד שיחמיר לי אחרי ההחלפה של השמן)

הגיר מעביר חלק הילוכים,יש נקישה רק במעבר מפרקינג לרברס.

כמו שהרוב המליצו,אגש להחליף שמן גיר.

תודה.

פורסם

שלום לכולם,

החלפתי שמן היום והכל בסדר:lol:

היה שמן חום שחור בפנים ובאמת היה צורך להחליפו.

בדקו לי שמן גיר ויש 2 מ"מ מעל המקסימום,ובמוסך אמרו לי שזה בסדר גמור,אפילו עדיף.

תודה לכולם על התשובות המקצועיות שנתתם לי.

שבת שלום לכולם.

פורסם

שלום,

האם ניתן לשאוב דרך המדיד קצת שמן גיר?

מציק לי שיש קצת מעל המקסימום.

מישהו מכיר דרך?

תודה רבה

פורסם

עזוב שטויות :)

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

• תוכן חדש...