Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5125 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מחליף כי הן נגמרות, ממש רכות.

חייב לציין כי אני נוסע רוב הזמן מחוץ לעיר ובכביש 6 שם המהירות אפילו יותר גבוהה.

טיפול 15 אצלי זה כל 3-4 חודשים, רכב עבודה.

הפשרה של היום היא הנורמה של מחר

פורסם

החלפת רפידות בילום כל 15 אלף ק"מ בסוזוקי SX4 ידועה.

האמת, אם תוך 3 שנים נסעו ברכב 26 אלף ק"מ, כנראה מדובר בהרבה נסיעות עירוניות, והשחיקה של הרפידות היגיונית (ולא רק לרכב קוריאני).

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

אני נוהג עם רגל יחסית כבדה, רוב הנסיעה היא בעיר, עברתי 40 אלף על הברקסים הקיימים, נשארו עוד 6 מילמיטרים, אני חופשי אעבור עוד 10 אלף ואחליף כבר רפידות ודיסקים (המחיר להשחזה ולחדש לא שווה את זה בקנדה) 20 דולר להשחזת זוג, או 50 לזוג חדשים

אני משתמש ברפידות תחליפיות אבל מהחברות הטובות, ומעדיף רפידות קרמיות

2013 TOYOTA VENZA LIMETED 3.5 V6

HU: Clarion NX501, AMP1:HIFONICS Brutus 1610d,AMP 2:JL AUDIO XD400 4,Component:Cerwin Vega v-max 65, SUB: JL AUDIO 12W6V2

פורסם
אני נוהג עם רגל יחסית כבדה, רוב הנסיעה היא בעיר, עברתי 40 אלף על הברקסים הקיימים, נשארו עוד 6 מילמיטרים, אני חופשי אעבור עוד 10 אלף ואחליף כבר רפידות ודיסקים (המחיר להשחזה ולחדש לא שווה את זה בקנדה) 20 דולר להשחזת זוג, או 50 לזוג חדשים

אני משתמש ברפידות תחליפיות אבל מהחברות הטובות, ומעדיף רפידות קרמיות

מה ההבדל בין רגילות לקרמיות?

אני יודע שבקוואליר שמו לי משהו תחליפי (תוצרת איטליה), אחד אמר לי שהם קרמיות.

אותי זה לא מעניין ממש, אבל מה שיותר מעצבן אותי, שיום אחד שמיהרתי, היו כמה קיקים, והגעתי למהירות גבוהה, באתי לעצור לפני רמזור, והופ, הברקסים התחממו, לחצתי בכל הכוח על הברקס, הוספתי משיכה קלה באנדברקס, ועצרתי מטר אחרי פס הרמזור. (ישר סגרתי חלונות, ריח של מוות עלה מהברקסים).

מה שכן להבא רק מקוריות.

פורסם

כעיקרון הקרמים מחזיקים יותר, פחות מלכלכים את הג'אנטים עם אבק אחרי בלימה, טובים יותר לעבודה מאומצת, החסרון שלהם הוא כשהם קרים, הם פחות חזקים מהרגילים אבל ברגע שמתחממים קצת הם טובים יותר, אומרים שקרמים יותר שקטים, לא ששמעתי משהו מתישהו בברקסים מחברות טובות, הקרמים לא אוגרים חום כמו הרגילים ולכן מי שמחפש ביצועים עדיף קרמים

HU: Clarion NX501, AMP1:HIFONICS Brutus 1610d,AMP 2:JL AUDIO XD400 4,Component:Cerwin Vega v-max 65, SUB: JL AUDIO 12W6V2

פורסם

להחליף רפידות כל 15 אלף?? בנהיגה חכמה במיוחד ברכב ידני אפשר לעבור 80 אלף ויותר עם רפידות מקוריות בלבד, איך SX4 צריכה להחליף אחרי 15 אלף?

nir100 - שילוב של בלם יד בבלימה יפריע לפעולה של הABS מאחורה ויש לך סיכוי להסתחרר בהפתעה במיוחד אחרי שכבר האטת חלקית. אם לא היה לך כוח בלימה בגלל חימום של הרפידות בלם יד לא יקרר אותן וחבל לעשות דבר כזה על כביש ציבורי במקום לנהוג בהתאם לרכב לדרך ולנהג.

פורסם
להחליף רפידות כל 15 אלף?? בנהיגה חכמה במיוחד ברכב ידני אפשר לעבור 80 אלף ויותר עם רפידות מקוריות בלבד, איך SX4 צריכה להחליף אחרי 15 אלף?

nir100 - שילוב של בלם יד בבלימה יפריע לפעולה של הABS מאחורה ויש לך סיכוי להסתחרר בהפתעה במיוחד אחרי שכבר האטת חלקית. אם לא היה לך כוח בלימה בגלל חימום של הרפידות בלם יד לא יקרר אותן וחבל לעשות דבר כזה על כביש ציבורי במקום לנהוג בהתאם לרכב לדרך ולנהג.

אין ABS:idea:

דבר שני הנעילה של הבלם רגל חלשה מאחור, אני מתוך אינסטינקט משכתי לאט את בלם היד.

זה לא קל להסתחרר ב60 קמש, כל עוד הרכב מאוזן וההגה ישר והצמיגים תקינים, לא תסתחרר בחיים. (מקסימום זה מנוע 2.2L מכת גז והרכב מתיישר חזרה.)

פורסם

זה נשמע לי איזו בעית בלמים, רכב תקין לא מצריך עזרת הנדברייק תוך כדי לחיצה על דוושת בלם

פורסם

ברור שהצמיגים האחוריים ינעלו אחרי הקדמיים. אם בלימה מלאה ב60 קמש ללא ABS לא נועלת אותם אסור לרכב לעלות על הכביש עד שתתקן. ואם הצמיגים שלך תקינים אז כ100 כ"ס בתיבה אוטומטית שלא ננעלה מראש להילוך נמוך לא יביאו אותך לסחיפה אלא רק ידאגו שתתרסק חזק יותר. אני לא מדבר מסטיגמות על אמריקאיות אלא באמת נהגתי כמה חודשים שעבדתי בקנדה ברכב כזה. ואגב יש לך ABS אלא אם נתקת אותו, מקווה מאוד מאוד שלא עשית את זה. עם GOOD YEAR שנראו במצב מעולה לא הייתה לרכב שום אחיזה גם ככה וכמעט לא היה אפשר להציל אותו מהיגוי יתר במיוחד עם ההגה המגושם שלו.

• תוכן חדש...