Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5124 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אחרי רעש מקדמת הרכב הגעתי למוסך, המוסך טוען שהלכו הדיסקים + רפידות - הרכב בן 3 שנים עשה כ 20 אלף בנהיגה של אישה באזור מישורי.

האם זה הגיוני שכל כך מהר הגיע בלאי כזה של דיסקים ורפידות לרכב בן 3 שנים?

נשמע לי קצת מוזר הסיפור ..

מה דעתכם??

פורסם

אתה יכול לראות במו עיניך במוסך את הדיסקים והרפידות ולהשוות את זה לחדש ולראות אם המוסך צודק. או שפשוט לגשת לחוות דעת נוספת במוסך אחר. נישמע לא הגיוני אבל שמגיעים למוסך לעיתים גם את הלא הגיוני הופכים להגיוני שרוצים. האם בזמן הבלימה הרגשת היתנהגות שונה של הרכב מלבד הרעש? האם היו רעידות בהגה, בדוושה, רעידות כלשהם?

פורסם
עשה כ 20 אלף בנהיגה של אישה באזור מישורי.

מה זה נהיגה של אישה?

אפשר לשחוק את הבלמים גם בנהיגה רגועה יחסית אם "נשענים" על דוושת הבלם ברציפות.

המוסך בודק האם הבלמים יחזיקו עד למועד הטיפול הבא ולפיכך יכול להחליט על החלפתם גם אם טרם הגיעו לגבול השחיקה המותר.

פורסם

בדרך כלל אם השחיקה היא רגילה והבלמים לא עברו אירוע טראומי, אפשר לחרוט אותם ולא צריך להחליפם. יש הבדל גדול מאוד בעלות, במיוחד ברכבים בהם הדיסקים יקרים.

אירוע טראומטי, יכול להיות למשל כאשר נכנסים לשלולית מים כאשר הבלמים חמים מאוד. השוק התרמי יכול לגרום לעוות קל בדיסקים שיתבטא ברעידה בדושה בזמן בלימה, גם אם מבחינת שחיקה הבלמים והדיסקים עדיין טובים. מצב חמור יותר יכול להיגרם כאשר נוסעים עם רפידות שחוקות לחלוטין וגורמים לשריטת עמוקות בדיסקים.

פורסם

תלוי מאוד בסגנון הנהיגה.

האם אתה מרגיש שהדיסקים עקומים? רעידות בזמן בלימה?

לדוגמא אצלי הרפידות הקדמיות עדיין על הרכב ושרדו עד כה 100K, (לספקנים, אני בודק את העובי כל הזמן לראות שלא מסוכן לסוע ככה, וגם המוסך בודק ומאשר נסיעה), הרכב 4 שנים על הכביש.

הרפידות האחוריות החזיקו כ 85K, הוחלפו בטיפול שעבר.

פורסם

26K ק"מ לסט בלמים זה הרבה בשביל דייהולט.

המכוניות האלו נוטות לגמור רפידות ודיסקים עוד לפני שמגיע הטיפול התקופתי (כל 15K ק"מ).

פורסם

זה לא נראה לי מוגזם.

בעבר היה פה משתמש שכתב שהוא היה "נוהג חזק", ועם קורולה רובוטית הוא היה צריך להחליף רפידות קדמיות כל 7K-8K ק"מ.

פורסם

זה מה שקורה שחברה כמו שברולט עושה מעצמה מסחרה קוריאנית, כבר אי אפשר לקרוא לזה Chevy...

גילוי נאות: גם אני נוסע על "שבי" קוריאנית

Hyundai I20 Inspire 2010

פורסם
זה לא נראה לי מוגזם.

בעבר היה פה משתמש שכתב שהוא היה "נוהג חזק", ועם קורולה רובוטית הוא היה צריך להחליף רפידות קדמיות כל 7K-8K ק"מ.

זה ראייה של שחור על גבי לבן למשטרה.

כדי לשרוף אותם תוך 7K, או שהוא סוגר סקאלות כל ערב, או שהוא חורך צמיגים במסלולים, או שהוא מתקין זיוף דפוק.

פורסם

היום הכל יכול להיות... אני מכיר אנשים שכל 10K מחליפים בגלל 2 סיבות.

1.שמים רפידה זבל (הכי זולה).

2.המציקים שנצמדים אליכם מאחורה בתוך העיר.

אם אני לא טועה ולא סגור על המשקל של הקרוז אבל היא כבדה מה שנותן יותר כובד על הבלימה.

אני נוסע כבר בערך 40K עם אותן רפידות ודיסקים ונישאר לי עוד חצי בערך.

Honda Civic 1997

פורסם

מה הבעיה?

אני נוסע על סוזוקי SX4 יפנית ( לא אירופאית - הדגם הקודם הגיע מהונגריה).

ומחליף רפידות כל 15K לרפידות מקוריות.

הפשרה של היום היא הנורמה של מחר

פורסם
מה הבעיה?

אני נוסע על סוזוקי SX4 יפנית ( לא אירופאית - הדגם הקודם הגיע מהונגריה).

ומחליף רפידות כל 15K לרפידות מקוריות.

אתה מחליף למען הסר ספק? או כי הם באמת נאכלות עד תום?

• תוכן חדש...