Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5117 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בטח שיש ממה לחשוש. מערכת הקירור היא מערכת סגורה. אם נוזל קירור "נעלם" לך ישנה נזילה היכן שהוא. בדוק שצינורות לא קרועים, שהם מהודקים היטב. אם אין לך תערובת סמיכה בצורת טחינה במיכל העיבוי או על מד השמן אז המים לא חודרים לתוך המנוע. רוב הסיכויים שיש לך נזילה מהרדיאטור. מה שעלייך לעשות לאחר כל הבדיקות הוא לגשת למוסך לבדוק לחץ במערכת הקירור. המוסכניק מלביש מתאם על ההברגה של מיכל ההיבוי ובעזרת משאבה מיוחדת שנראית כמו משאבת אופניים הוא דוחס אויר למערכת. בעזרת השעון שעל המשאבה הוא רואה אם יש בריחת אויר. במידה וכן מנסים לאתר מאיפה. בכל מקרה זה לא תקין שנוזל קרור נעלם סתם ככה. עוד דבר, תסתכל על צבע הנוזל. אם הוא בצבע אדום קרוב להניח שמדובר בנוזל קירור מקורי של טיוטה. שכזה זהו נוזל קירור איכותי ביותר ולכן לא רצוי לדלל אותו עם מים, בטח שלא לערבב אותו עם נוזל אחר. לכן מוטב שתבדוק את עניין הנזילה ואם עברו שנתיים מאז החלפת נוזל אז אפשר לנצל את ההזדמנות להחלפת נוזל קירור.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

לא הייתי נלחץ.

יש לעקוב אחר מפלס נוזל הקירור. מאוד יכול להיות שתגלה שהוא נשאר קבוע על האמצע (כשהרכב קר). בכל מקרה הכי מומלץ להוסיף נוזל קירור כמו זה שנמצא כרגע במערכת, ומסופקני שמדובר בנוזל ה LLC או SLLC המקורי של טויוטה.

אם אתה לא יודע מהו סוג הנוזל הכי טוב יהיה להוסיף מי ברז שעברו סינון נגד אבנית. כל זמן שמדובר בכמות קטנה יחסית (נאמר כוס) המים ימהלו בנוזל ולא יפגעו במערכת הקירור.

קודם כל ולפני הנסיעה מחר, כשהרכב קר פתח את פקק הרדיאטור ובדוק שהוא מלא.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

קודם כל להירגע. נתתי לך את כל האפשרויות שעלו לי בראש. זה לא אומר שיש לך את כל הבעיות אבל בטוח שיש בעיה כל שהיא. הנוזל לא נעלם סתם. יכול להיות שזה כולה חור קטן ברדיאטור. זוהי לא נזילה עד כדי כך רצינית. זוהי נזילה שלוקח לה חודש בכדי שחצי מיכל עיבוי ירד מהמקסימום למינימום. זה לא נזילה כמו שהייתה לי שכל 3 ימים המיכל היה מתרוקן לגמרי מנוזל. בדוק בבוקר שאין לך טחינה במיכל העיבוי ועל מדיד השמן. אם אין אז נוזל הקירור לא בורח לתוך המנוע. בדוק את כמות השמן גם כן באותה הזדמנות, כלומר שים לב לגובה השמן במנוע לפי המדיד. לגבי לערבב את נוזל הקירור עם המים. לטווח קצר זה לא יעשה לך נזק. לטווח הארוך זה עלול לגרום לאבנית (כמו בקומקום) וזה עלול לפגוע בראש ובשאר חלקי האלומיניום. אמרתי לך לא לערבב בגלל שהנוזל המקורי הוא יקר מאוד, משהו כמו 200 שקל למיכל של 4 ליטר אם אינני טועה וגם בגלל שיעילות הנוזל תרד אבל שוב, זה לא סוף העולם אם תשים מים בכדי שתוכל לנסוע לטיול. בכל מקרה מלא מים עד לקו של המקסימום וסע לטיול. מדיי שעה, שעה וחצי עצור לכמה דקות מנוחה והתרעננות ובדוק את גובה נוזל הקירור. הוא לא אמור לרדת כי לוקח לנזילה חודש בכדי להגיע לחצי מיכל. אם ירד אז תוסיף. שים לב תמיד לטמפרטורת המנוע. כאשר אתה חוזר מהטיול שלך תכנס למוסך ובדוק את הסיפור. בכל מקרה תצטרך להחליף נוזל קירור.

עריכה, איתמר כבר הקדים אותי. "לא ינום ולא יישן שומר ישראל".

להבא, עם כל הכבוד כאשר יודעים שנסיעה ארוכה לאילת היא על הפרק מכינים את האוטו למצב מושלם ותקין מבעוד מועד.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

פורסם

סליחה על הבורות אבל לא הבנתי אותך במשפט הזה "בדוק בבוקר שאין לך טחינה במיכל העיבוי ועל מדיד השמן. אם אין אז נוזל הקירור לא בורח לתוך המנוע. "

פורסם

כאשר מים ושמן נפגשים הם משנים את הצבע ללבן כמו חלב. אם יש כמות רצינית של שמן זה הופך למין עיסה לבנה. אם שמת לב פעם כאשר אתה רוחץ את המחבט בבית שיש עליה שמן כאשר אתה שם סבון ומים השמן הופך ללבן כמו חלב. בקשר לאוטו, כאשר נוזל קירור נעלם ככה אחת הסיבות יכולה להיות שאטם ראש מנוע לא אוטם טוב כי הוא גמור. לפיכך מים עוברים ממעברי הקירור לתוך המנוע ומן הסתם מגיעים גם לשמן. אם זה קורה אז רואים תערובת כמו עיסה בצבע חלב במיכל העיבוי וגם על מדיד השמן. זה בגלל שהמים חדרו למנוע והגיעו גם למיכל השמן. כאמור אם זה קורה השמן יקבל צבע חלבי. לזה התכוונתי. אם הצבע של הנוזל הוא נורמאלי וכאשר אתה מוציא את מדיד השמן לבדוק את כמות השמן אתה רואה שהוא בצבע רגיל כלומר שאין לך את הבעיה הזו והמים נעלמים בגלל סיבה אחרת.

• תוכן חדש...