Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5115 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ה"ממוצע" מתחשב באלו שמרוויחים 100K לחודש גם כן, כך שמן הסתם הוא יחסית גבוה. אם נוריד מהשיקלול את דני רופ (למשל) והעשירון העליון, הממוצע יירד פלאים. אני מאמין שהממוצע הריאלי הוא לא יותר מחמש.

זה נקרא חציון

כמו שאמרו, בנק איגוד.

לכל מי שלא מבין מה מפריע לי:

מי שצריך את ההטבות הללו כדי לשרוד את החודש, לא מקבל אותם. מי שיכול להסתדר גם בלעדיהם, כן מקבל אותם. יצא לכם פעם לעשות סיור במפעל יצרני ב"רצפה"? לי יצא. הייתי מנהל מחסנים שעבד מעל רצפת ייצור של ארוניות ודברים נוספים. הייתי כל יום עושה הפסקת קפה יחד עם 2 פועלים מהרצפה בתום הפסקת האוכל שלהם. עבודה שחורה ושוחקת, כל יום אותו הדבר, בלי תנאים נורמאליים (הפסקת שירותים מוכנסת לחוזה במקרים מסויימים :shock: ), לפעמים בלי מקום לשבת ועומדים כל היום על הרגליים, פשוט קריעה טוטאלית ומוחלטת- עבור שכר מינימום. עבור פועל כזה, עמלה בבנק נחשבת אשכרה כהוצאה. אחוז אחד משקל הוא לא אותו אחוז ממאה שקל כשזה מתורגם לכסף. אז הם משלמים עמלות בנוסף לשאר ההוצאות השוטפות שגם כך קשה לשרוד את החודש איתם. אני כבר לא מדבר על תכנון כלכלי נכון, שזו תורה בפני עצמה- זה פשוט כמעט בלתי אפשרי (או לחלוטין בלתי אפשרי) להיות בעל משפחה ולהרוויח מינימום במדינה הזו.

אז במקום סיבסוד לשכבות הללו, שהתעשייה של המדינה מתבססת עליהם, הם צריכים לשלם עמלות- בעוד שאם הם היו מרוויחים 7K ויכולים לנשום קצת, אז גם זה הם לא היו צריכים לשלם, וזה גם היה הרבה פחות מזיז להם.

לפעמים 12 ש"ח (עלות עמלה מסויימת) הם ההבדל בין להוציא כסף מהכספומט לבין להלוות כמה גרושים מחבר\משפחה כדי לקנות לחם וחלב הבייתה.

אז כן, אני עצבני על זה. ולא, זה לא יעזור לי להתעצבן על זה, אבל זה מה יש.

למישהו יש פרטי יצירת קשר של שר הרווחה :?:

הפועלים שאתה מדבר עליהם יכולים לנהל חשבון בבנק הדואר בלי כל העמלות הללו. פחות פינוקים, אבל עובד.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ברווז, אתה צודק בכל מה שכתבת, למעט זה שאתה מתעלם מהעובדה שבנקים אינם נחשבים למוסד פילנתרופי. בנק זה גוף עסקי לכל דבר ועניין והוא אינו עובד לשם שמיים.

אם כבר, בשונה מלא מעט גופים עסקיים אחרים, דווקא לבנקים יש רגולטור קשוח ששומר על האינטרסים של הלקוחות שלהם. אין עוד הרבה סקטורים שבהם הלקוחות נהנים מייצוג כל כך חזק ונשכני מול נותן השירות.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם
הפועלים שאתה מדבר עליהם יכולים לנהל חשבון בבנק הדואר בלי כל העמלות הללו. פחות פינוקים, אבל עובד.

לדואר יש גם כרטיסי אשראי?

ברווז, אתה צודק בכל מה שכתבת, למעט זה שאתה מתעלם מהעובדה שבנקים אינם נחשבים למוסד פילנתרופי. בנק זה גוף עסקי לכל דבר ועניין והוא אינו עובד לשם שמיים.

אם כבר, בשונה מלא מעט גופים עסקיים אחרים, דווקא לבנקים יש רגולטור קשוח ששומר על האינטרסים של הלקוחות שלהם. אין עוד הרבה סקטורים שבהם הלקוחות נהנים מייצוג כל כך חזק ונשכני מול נותן השירות.

אני יודע שבנקים הם לא מוסד ללא כוונות רווח (לא יכול אפילו לכתוב את זה בלי לצחוק על השימוש במילים בנקים וללא כוונות רווח באותו משפט), אבל יש גבול לדעתי.

רגולטור?... אתה יכול להרחיב מעט? תודה.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

יש כרטיסי אשראי נטענים מראש, ואני חושב שיש להם גם Debit שיורד ישר מהחשבון, אבל אני לא מתחייב.

אם תשאל אותי, זה עדיף לאנשים עם הכנסה נמוכה, מונע מהם לגלוש לחובות.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם
דווקא לבנקים יש רגולטור קשוח ששומר על האינטרסים של הלקוחות שלהם. אין עוד הרבה סקטורים שבהם הלקוחות נהנים מייצוג כל כך חזק ונשכני מול נותן השירות.

נשכני כמו עמלץ לבן ששכח את התותבות בכוס.

תזכיר לי מתי ואיך בדיוק הנשכן הזה בכלל נשך מישהוא?

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

כשהייתי במסגרת שעובדת כמו צבא (מבחינת שכר - תמורה) הייתי צריך להוציא טופס ניהול חשבון בלאומי. ההכנסה היחידה שלי הייתה 352 ש"ח בחודש. הם(=בנק לאומי) דרשו 42 שקל על טופס בו אתה ממלא 3 שורות שאתה רושם שX הבעלים של חשבון Y וחותמת של הבנק. הסברתי לה שאני צריך את זה בשביל הפיצויים שלי ואם יש טופס אחר שלא עולה את הסכום המטורף הזה, היא אמרה בנון שלנטיות וחיוך רחב: "ברור שלא, אתה צריך את זה רק עבור סיבה חשובה אם לא אין לך מה לעשות עם זה. 42 שקל, לחייב ?".

predator-arnie-dutch-you-son-of-a-bitch.jpg

כמובן שעניתי כן :lol:

"יוסי פרנקוס- איך לעשות טעויות של טירון ואז להתמודד עם זה ולקום על הרגליים" (לרכישה בכל חנות ספרים בערך יומיים אחרי שאני אמות)
פורסם

ארקו - 42ש"ח? עקצו אותך יא פראייר :|

אני שילמתי לפני חודש לבנק (פועלים,נראה לי הכי שודד בארץ) 25ש"ח על אותו טופס מחורבן (הייתי צריך אותו בשביל משרד הרישוי,בשביל שיעבירו יתרת אגרת רישוי מהרכב הקודם).

אאל"ט גם בנק לאומי יצא בפרסום על תנאים והטבות מפליגות למי שמפקיד 7K.

ד"א ברווז - אם אני מרביץ שעות נוספות בעבודה אני עובר את ה7K (משכורת ממוצעת עומדת על 6וחצי),ועדיין צובט לי חזק לראות 17ש"ח דמי ניהול חשבון מתנדפים להם מחשבוני כל חודש.

אם כבר, בשונה מלא מעט גופים עסקיים אחרים, דווקא לבנקים יש רגולטור קשוח ששומר על האינטרסים של הלקוחות שלהם.

כמה קשוח?

1) קשוח כמו מלכת סאדו עם סטודיו מפוצץ אביזרים שנכנסת FULL THROTTLE באיזה אדם מן השורה שבא לסשן?

2) או קשוח כמו ביבי שכל פעם מתכופף כשקבוצה כלשהי דורשת הטבות כלשהן..?

ולאיזה לקוחות התכוונת? טייקונים למיניהם שדורשים העלמת חובות כאילו לא היו (תספורת,בשפת הממשלה).

GTI

I'm not insane,My mother had me tested

סאאמק כולכם.

:lol:

פורסם
ארקו - 42ש"ח? עקצו אותך יא פראייר :|

אני שילמתי לפני חודש לבנק (פועלים,נראה לי הכי שודד בארץ) 25ש"ח על אותו טופס מחורבן (הייתי צריך אותו בשביל משרד הרישוי,בשביל שיעבירו יתרת אגרת רישוי מהרכב הקודם).

ד"א ברווז - אם אני מרביץ שעות נוספות בעבודה אני עובר את ה7K (משכורת ממוצעת עומדת על 6וחצי),ועדיין צובט לי חזק לראות 17ש"ח דמי ניהול חשבון מתנדפים להם מחשבוני כל חודש.

לא נורא, אני מקבל מלאומי מידי פעם ארוחות חינם בבורגראנץ'. מי צוחק עכשיו :wink:

אגב, בבנק יהב זה חינם.

"יוסי פרנקוס- איך לעשות טעויות של טירון ואז להתמודד עם זה ולקום על הרגליים" (לרכישה בכל חנות ספרים בערך יומיים אחרי שאני אמות)
פורסם

אני מנחש שהטופס נדרש עבור הביטוח הלאומי. הם מסתפקים במשהו יותר פשוט - צ'ק מבוטל. חינם עד מספר מסויים של פנקסים בשנה (בהתאם לסוג החשבון שאתה מנהל).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
רגולטור?... אתה יכול להרחיב מעט? תודה.

בנק ישראל, וליתר דיוק: המפקח על הבנקים בבנק ישראל. בתקופה שבה עבדתי בבנק, אחד הסיוטים הגדולים של מנהל הסניף היה ביקורת של הפיקוח על הבנקים בסניף או תלונה של לקוח שלנו בבנק ישראל. יש אפילו טופס הגשת תלונה מקוון.

כשהייתי במסגרת שעובדת כמו צבא (מבחינת שכר - תמורה) הייתי צריך להוציא טופס ניהול חשבון בלאומי. ההכנסה היחידה שלי הייתה 352 ש"ח בחודש. הם(=בנק לאומי) דרשו 42 שקל על טופס בו אתה ממלא 3 שורות שאתה רושם שX הבעלים של חשבון Y וחותמת של הבנק. הסברתי לה שאני צריך את זה בשביל הפיצויים שלי ואם יש טופס אחר שלא עולה את הסכום המטורף הזה, היא אמרה בנון שלנטיות וחיוך רחב: "ברור שלא, אתה צריך את זה רק עבור סיבה חשובה אם לא אין לך מה לעשות עם זה. 42 שקל, לחייב ?".

כמובן שעניתי כן :lol:

אני מכיר את הטופס הזה. מעניין אותי מתי הסיפור הזה התרחש, כי לקוחות מבקשים אותו מידי פעם, ואצלי מעולם זה לא היה כרוך בעמלה כלשהי.

כמה קשוח?

1) קשוח כמו מלכת סאדו עם סטודיו מפוצץ אביזרים שנכנסת FULL THROTTLE באיזה אדם מן השורה שבא לסשן?

2) או קשוח כמו ביבי שכל פעם מתכופף כשקבוצה כלשהי דורשת הטבות כלשהן..?

ראה תשובתי לברווז.

ולאיזה לקוחות התכוונת? טייקונים למיניהם שדורשים העלמת חובות כאילו לא היו (תספורת,בשפת הממשלה).

כל הלקוחות. גם גברת כהן מחדרה יכולה להתלונן בבנק ישראל על הבנק שלה.

אני מנחש שהטופס נדרש עבור הביטוח הלאומי. הם מסתפקים במשהו יותר פשוט - צ'ק מבוטל. חינם עד מספר מסויים של פנקסים בשנה (בהתאם לסוג החשבון שאתה מנהל).

אכן, המחאה מבוטלת יכולה להיות הוכחה לקיום חשבון. חוץ מזה, פנקסי צ'קים בחינם זאת הטבה שכל בנק מעניק ללקוחותיו כראות עיניו.

בבנק שלי, למשל, אני יכול להזמין כמות בלתי מוגבלת של פנקסי צ'קים ללא חיוב, כל זמן שההזמנה נעשית באמצעות אתר האינטרנט של הבנק.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

בלאומי הקריטריון הוא משכורת של 5000 שקלים.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

אני גם לקוח מרוצה של הבנק הזה.

להפתעתי היתקשרו אלי מיוזמתם והציעו לי את תנאי החשבון המדובר על החשבון הישן שלי.

זה כרוך במס' פעולות בחודש ועוד כמה סעיפים אבל בגדול אני חוסך הרבה עמלות שהייתי משלם בכל מקרה.

פורסם

ארקו דרמה, חידה- מאיזה סרט התמונה לקוחה, ומה הייתה המילה לפני המשפט המצוטט?

הממוצע במשק הוא 9000שקל, אם תוריד את כל המרוויחים הגדולים אתה לא חושב שתגיד לממוצע של איזור ה7000שקל?

לא. אלא אם כן יש בארץ פי 5 יותר מפעלי הייטק מאשר מפעלי ייצור "קלאסיים".

לך צובט חזק? יופי (DON'T GET ME WRONG). עכשיו תחשוב על כ-ל מי שמרוויח חצי ממך- שכר מינימום, סביב 4K. ואגב, מה שעובר לבנק, דהיינו ה-7, זה נטו. לא ברוטו.

בלאומי הקריטריון הוא משכורת של 5000 שקלים.

וואלה?! התקדמות לכיוון הנכון.

תודה לכם על המידע, למדתי משהו חדש היום.

(ארקו, במידה ואתה לא יודע, למרות שקשה לי להאמין: "הטורף", דילן)

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• תוכן חדש...