Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מאווררים, מה עושים אתם?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5118 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מה עושים עם המאווררים של הום סנטר שאחרי חצי שנת הפעלה, מתניעים אחרי דקות ארוכות אפילו חצי שעה? אפשר לתקן את זה?

נהג מנוסה
:roll:
פורסם
מה עושים עם המאווררים של הום סנטר שאחרי חצי שנת הפעלה, מתניעים אחרי דקות ארוכות אפילו חצי שעה? אפשר לתקן את זה?

תמונה יש?

בזמנו, פירקתי את המאוורר וניקיתי אותו מג'יפה שהצטברה על המנוע והמניפה.

המאוורר עובד עכשיו כמו חדש.

פורסם

לא ניראה לי שזה רק בעיה של ג'יפה. כ 10 מאווררים (האמת כולם זולים), ב 8 מהם קיימת הבעיה. יכול להיות בעיה חשמלית/אלקטרונית?

נהג מנוסה
פורסם

אתה מתכוון למאוורר כמו בתמונה המצ"ב? היתה לי בעיה כזו עם מאוורר כזה.

• מנתקים מהחשמל וניגשים למאוורר מאחורה ופותחים את הברגים שמחזיקים את הרשת הקדמית {8-10 ברגים קטנים}
  • מנתקים את הרוטור הפלסטי {הזדמנות לנקות אותו}
  • מחפשים שיערות ושאר לכלוך שיכול להפריע לסיבוב חלק של ציר המנוע. מומלץ לנקות ולשמן
  • פותחים את הברגים שמצמידים את המנוע לגוף המאוורר ומנתקים אותו מהגוף.
  • בודקים אם יש לכלוך/שיערות שתפוסות בחלק האחורי.
  • אם הציר תקוע {לא מסתובב ביד} "משכיבים" את המנוע על הפלסטיק כך שיהיה ניתן להפעילו. מתיזים קצת WD40 ומסובבים מעט שישתחרר שחרור ראשוני. מחברים לחשמל בזהירות ומפעילים. מומלץ להוסיף עו קצת WD40 מדי פעם.
  • כשהציר מסתובב בחופשיות, עוצרים את המאוורר, מנגבים את עודפי הWD40 ומטפטפים מעט שמן מכונות, מסובבים קצת עם היד ואח"כ שוב מפעילים ל 10 דקות. בתום התהליך הוא אמור להסתובב כמו חדש.

forfera.jpg

פורסם

המאוורר הנוכחי נמצא אצלי כבר 6 שנים ועובד מעולה,

לפני כל קיץ אני מסיר את המכסה האחורי(צריך לפתוח בורג אחד), איפה שהמנוע, מרסס WD40 על הציר של המנוע ובסביבתו.

בלי שום קשר מומלץ לנקות את האבק מהרשתות כדי שיוכל למשוך אוויר בחופשיות.

פורסם

מניסיון רב שנים עם מאווררים זולים ואבא חשמלאי:

מה שקורה זה שהמנוע החשמלי "נתפס" כמו שקורה בערך עם סטרטר תקול של רכב. זה קורה מתישהו לכל מנוע חשמלי.

הפיתרון?

פירוק לרמת המניפה, ציפוי בגריז או שמן מנועים (לא WD), סיבובים עם היד לחדירת השמן, והרכבה מחדש.

WD הוא, תתפלאו- אבל אני רציני, גורם לחלודה (אירוני. נכון?). שמן רובים כבר עדיף.הבעייה עם שמנים בתרסיס: הם נדיפים. אחרי כחודש אין יותר שמן. שמן מנועים וגריז לא מתנדפים כל כך מהר.

הבעייה הזו ידועה היטב לצערי. היה לי פעם מאוורר איכותי יחסית, שאני זוכר אותו בערך 15 או 20 שנה בבית. אפילו הוא מת מאותה הסיבה בדיוק. המאווררים של היום זולים יותר, אבל צריך להחליף כל פאקינג שנה. מתסכל.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

במאורר יש מיסב שנדפק. בעצם המילה מיסב גדולה על טבעת הקרטון (שהיתה?) ספוגת השמן הזו.

אתה יכול לפרק, לנסות להחדיר קצת שמן ולהרכיב חזרה. זה יעבוד כמו חדש , אבל רק לכמה שעות או ימים , שבועות לפי המזל.

יהודה

פורסם

זה מזכיר לי שלפני משהו כמו ארבע שנים אמא שלי רכשה מאוורר רצפתי מהומו סנטר. הבאנו אותו הביתה, חיברנו לחשמל ו... נאדה.

עושה טובה שבקושי מסתובב. היינו צריכים להחליף אותו פעמיים עד שנפלנו על אחד תקין (שאגב, עובד כמו גדול עד היום ומצנן לי את לילות הקיץ החמים).

מוצרים זולים רציתם? איך אמר הרב שמר: "זול וזוגלבוק..." - נו, אתם מכירים כבר את ההמשך.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

אם זה רק בעית ניקוי ושימון, אפילו אני יכולתי להתעסק בזה. הייתי בטוח שתגידו לי קבל או משהוא, אם כך, יצאתי אידיוט, כמה מאווררים זרקתי כי חשבתי שעלות התיקון יקרה מעלות המאוורר.

נהג מנוסה
  • תוכן חדש...