Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5138 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז ככה:

לפני שנה קניתי את האוטו - פיאט פונטו שנת 98'. קצת אחרי זה החלפתי לגאנטים מגנזיום.

את הגאנטים קניתי מפאנצרייה כלשהי ברחובות. עכשיו המצב הבעייתי הוא אחרי הפאנצר הראשון הבנתי שאי אפשר לפרק את הגאנטים בשום דרך חוץ ממברגה חשמלית.

מה הבעיה? הבעיה היא שהברגים יושבים בתוך חורים בגאנט, החורים כל כך קטנים ששום כלי לא נכנס שם, לא הכלים של האוטו, לא מפתח צלב ולא שום דבר. רק בפאנצרייה מסוימת שאלייה גררתי את האוטו הצליחה לפתוח את הברגים עם מברגה חשמלית [והרסו לי את ההברגות על הדרך, תודה להם על זה]

אז עכשיו יש לי עוד פאנצר, ושוב כל ההתעסקות המטומטמת הזאת עם גרר במקום פשוט לשים גלגל חלופי.

את הגאנטים הישנים והסנדרטיים אין לי, ונראה לי הפתרון היחידי זה לקנות חדשים משומשים.. השאלה אם גם שווה לבוא בטענות ליצרן הגאנט על הכאב ראש הזה שלא נאמר מראש לקונה.

פורסם

לפי דעתי שמו לך ברגים שלא ממש מתאימים.

יכול להיות שהקוטר שלהם גדול מידי.

סתם לצורך ההשוואה. היו לי ברגי נעילה בפיאט שלי ולא מצאתי את הראשים שלהם, הלכתי לפנצ'רייה שהצליחה לפרק את הברגי נעילה.

הברגים אצלי גודל 19 והפנצ'ריה מצאה רק ברגי בגודל 17 שנכנסים בול וסוגרים את הג'אנט כמו שצריך.

כלומר יכולים להיות גדלים שונים שיתאימו לאותו הבורג.

לפני שאתה רץ להחליף ג'אנטים ברר את הנושא.

פיאט קופה 16VT - כי לא היה תקציב לפרארי

פורסם

נראה לי שיותר פשוט למצוא בוקסה "דקה" מאשר להחליף 4 ג'אנטים.

בכל מקרה, כדאי לבדוק שהברגים מתאימים ושההברגות בנאבה לא אכולות.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אני הייתי בודק טוב טוב את איכות הג'אנטים והברגים, מנסיון עם זבל סיני, עף לי גלגל באמצע נסיעה, הברגים נשברו באיזור הראש השאר נשאר בפנים, והאחד שנשאר שלם פשוט יצא מהלחץ (חומר זול של הבורג ההברגה הלכה והוא יצא)

2013 TOYOTA VENZA LIMETED 3.5 V6

HU: Clarion NX501, AMP1:HIFONICS Brutus 1610d,AMP 2:JL AUDIO XD400 4,Component:Cerwin Vega v-max 65, SUB: JL AUDIO 12W6V2

פורסם

כן אבל אז בעצם רק דחיתי את הבעיה לפעם הבעיה.. הבעיה היא שהשקעתי על גאנטים חדשים 1200 שקל [נשמע לי מספיק בשביל אוטו שעולה כולה פי 4 יותר מזה] וקיבלתי זבל.

ולמען הסר ספק, אני עדיין בתיכון. 1200 שקל זה המון, המון כסף בשבילי.. בקיצור יום ראשון נצטרך להביא את האוטו למוסך שיראה מה הולך עם כל הנאבות, ברגים וכו' ונחזור עם תובנות

פורסם

לא מאמין שאין בוקסה שיכולה לפתוח את הברגים של הג'אנט שלך, תעשה סיבוב בכמה פנציריות או מוסכים או חנות כלים מאמין שתמצא.

היה לי מקרה שהבוקסה המיוחדת נגנד גניבות נשברה ככה שהייתי תקוע ולא יכולתי לפתוח את הברגים, הלכתי לאחד הפנצריות בקשתי שיפתח לי את כל הברגים המיוחדים והחלפתי לברגים רגילים בשביל לא לשבור תראש בעתיד.

מקס.

פורסם

בד"כ קמים בבוקר ורואים שבמשך הלילה ירד האוויר .

נסה לנפח את הגלגל עם קומפרסור אפילו באופן חלקי. אם הצמיג לא חתוך ומדובר בפנצ'ר "רגיל" סביר להניח שהגלגל יחזיק דקות ארוכות ותוכל להגיע לתחנת דלק לנפח באופן מלא.

אני קניתי בעבר באוטו דיפו מברגה חשמלית מיוחדת לפתיחת גלגלים , עד עכשיו לא היה גלגל שעמד בכוח שלה. היא מגיעה עם סט בוקסות איכותיות שנכנסות לכל מקום.

גם אם אין שם בוקסה מתאימה אחרי שתתקן את הפנצר תעשה סיבוב במספר חנויות כלי עבודה ותמצא בוקסה מתאימה.

אז לסיכום רשימת הקניות שלך :

1) קומפרסור - 100-200 שח לכל החיים .

2) כלי פתיחת גלגלים חשמלי - 200 שח לכל החיים.

3) בוקסה - 10-20 שח תמכור עם הרכב .

פורסם

תיקון - קומפרסור - 40-60 שקל לכל החיים.

גם הקומפרסור הכי פשוט באוטו דיפו עושה את העבודה.

נכון, לוקח לו 10 דקות לנפח גלגל של אוטו, אבל זה לא לשימוש כל יום ממילא אז זה לא חשוב.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

מניסיון הקומפרסורים של ה50 שקל נהרסים אחרי פעמים.

הם מתחמים מאד ולא עומדים בזה.

בקשר לברגים. אני מציע לך ללכת לחנות לאספקה טכנית באיזור מגוריך חייבת להיות בוקסה מתאימה.

פורסם

עדכון..

הצלחתי לפתוח את הברגים עם ערכת בוקסות, וכמו שחשבתי גיליתי שהמוסך שתיקן את הפאנצרים הרס הברגה אחת וכדי "לתקן" את הנזק ליפפו את הבורג בחוט כדי שיתפס במקום.

נחליף את הנאבה ונקווה שיסתדר העניין

• תוכן חדש...