Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5157 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בוקר טוב חברים.

ארצה לשתף אתכם בסוגייה מעניינת שחוויתי לפני מספר ימים.

בימים האחרונים אני מחפש לקנות רכב חדש, רק שהיום הראש חושב אחרת מאיך שחשב ב 2007 כשהיית בבעלותי איביזה קופרה ידנית, קופצנית ולא פרקטית.

היום הדרישות הן פרקטיקה, נוחות, תיבת הילוכים אוטומטית (בגלל בת זוגתי) אך מבלי לוותר על חדוות נהיגה, מעט פלפל ועיצוב שונה ולא משעמם.

לאחר שהסתובבתי לא מעט בין סוכנויות רכב, נפלה לידיי הזדמנות מצויינת לרכישת הונדה סיוויק האצ'בק חדשה מהחברה, אך הצורה הקודמת ולא זו שהושקה בימים האחרונים (שדרך אגב הרבה יותר לטעמי הצורה הקודמת.)

אך אני, כאחד שיש לו דרישות מעט שונות משל הנהג הישראלי הטיפוסי, דורש נסיעת מבחן לפני שאני מבצע רכישה.

וכך היה..

על הנייר, הנתונים טובים, אך לא משהו להתלהב ממנו.

בפועל, כבר מהפניית ההגה הראשונה, הרגשתי שיש כאן אופי, משהו שונה באופן מהותי ממשפחתית "רגילה".

אז נכון כשלוחצים אותה לקצה גבול היכולות מרגישים את המגבלות, ונכון שלא מדובר במכונה ספורטיבית טהורה.

אבל הייתכן שנהנתי יותר לנהוג במשפחתית הזאת יותר משנהנתי באיביזה קופרה החזקה והקיצונית (ביחס לקטגוריה)

הייתכן שאותם אנשים שיצאו בהצהרות מגונות על שלא חייב מנוע עם מומנט עוקר אספלט בשביל להנות, צדקו ?

הייתכן שקם פה איזה חבר פורום ואמר שהיה לו כיף בקליאו 1.4 חבוטה וישנה, והוא לא טרול ?

הייתכן שניתן להנות ממכונית משפחתית ?

אפלא ופלא, בפירוש כן. ועד שלא חוויתי את זה בעצמי, לא האמנתי.

המשך בוקר נעים.

אבי.

מחשבה בוראת מציאות.

• תגובות 56
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

באת לנסיעת מבחן בלי ציפיות גבוהות ממשפחתומטית, וזה מה שגרם לך לקבל משהו שונה מהרגיל לך.

עשית נכון בזה שבאת עם ציפיות בסיסיות ולא משהו וואוו, הסיוויק אכן מרגישה זריזה, הרכב עדיין מגיע עם הגה כוח חשמלי?, אם כן אז יש מן חוסר תקשורת עם הכביש והרגשה של קצת ריחוף, חוץ מזה הרכב שבדקת אכן אופציה מעניינת ויחסית מהנה לעומת יפניות מתחרות.

2013 TOYOTA VENZA LIMETED 3.5 V6

HU: Clarion NX501, AMP1:HIFONICS Brutus 1610d,AMP 2:JL AUDIO XD400 4,Component:Cerwin Vega v-max 65, SUB: JL AUDIO 12W6V2

פורסם

נהנתי יותר בפיג'ו 309 1.6 מאשר בהרבה ספורטיביות. גם ב-306 1.4. בוודאי שלא צריך מנוע עוצמתי או אחיזה היסטרית בשביל ליהנות. זו אחת הבעיות שלי עם לא מעט ספורטיביות כיום - תוקעים להן ריגושים "זולים" כדוגמת כוח או אחיזה, ושוכחים את החיבור לנהג.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
באת לנסיעת מבחן בלי ציפיות גבוהות ממשפחתומטית, וזה מה שגרם לך לקבל משהו שונה מהרגיל לך.

עשית נכון בזה שבאת עם ציפיות בסיסיות ולא משהו וואוו, הסיוויק אכן מרגישה זריזה, הרכב עדיין מגיע עם הגה כוח חשמלי?, אם כן אז יש מן חוסר תקשורת עם הכביש והרגשה של קצת ריחוף, חוץ מזה הרכב שבדקת אכן אופציה מעניינת ויחסית מהנה לעומת יפניות מתחרות.

אם אני לא טועה למעט שינוי בתיבת ההילוכים, שהיית בעבר רובוטית לא מוצלחת בלשון המעטה, והוחלפה בתיבה אוטומטית פלנטרית מצויינת, לא היו שינויים נוספים.

אני לא בטוח שההנאה שחוויתי היא רק מפני שהגעתי עם ציפיות נמוכות.

הרי שהנאה מנהיגה זה מושג מאוד פשטני והיו עליו ויכוחים לא מעטים כאן בפורום.

כן אפשר להצביע על נקודות לא פחות חשובות כמו תנוחת נהיגה מעולה משהו שלקופרה לא היה.

הגה טוב יותר הן בתחושה והן בתכנון, זה משהו מאוד בולט.

מערכת מתלים קשיחה אך לא קיצונית שתורמת להאחיזה טובה יותר בכביש משובת, משהו שבקופרה כל פגם באספלט היה מתבטא שהוצאת הרכב מאיזון.

וכן הורדת הכוח לכביש טובה יותר, אבל כאן זה משהו שאפשר להתווכח עליו מפני שכמות הכוח לא ברת השוואה.

מחשבה בוראת מציאות.

פורסם
נהנתי יותר בפיג'ו 309 1.6 מאשר בהרבה ספורטיביות. גם ב-306 1.4. בוודאי שלא צריך מנוע עוצמתי או אחיזה היסטרית בשביל ליהנות. זו אחת הבעיות שלי עם לא מעט ספורטיביות כיום - תוקעים להן ריגושים "זולים" כדוגמת כוח או אחיזה, ושוכחים את החיבור לנהג.

רוני, חשבתי אם להזכיר את השם שלך בפוסט הראשון אבל ידעתי שלא חייב, כי לא תאחר לבוא התגובה שלה עם הפיג'ו :)

אשמח לשמוע דעתך על ההונדה בכל הקשור לניהוג.

מחשבה בוראת מציאות.

פורסם

נהגתי בפיג'ו 309 ואכן היא היתה מהנה לנהיגה , ומפתיעה בנוחות , ואחיזת כביש עם לוח מחוונים שדמה למשהוא מתקדם וספורטיבי,

זה היה בעצם הרכב המשפחתי שלנו שהוצאתי רשיון לפני 17 שנה בערך , אייך שהזמן טס.

פורסם

כמובן שהנאה מנהיגה היא אינדיוידואלית, לאבא שלי יש סיוויק 2008, אם אתן לו לנהוג ברכב שלי הוא כנראה יגיד שהרכב מרגיש כבד ומאוד לא נוח, שזה נכון, אבל עבורי, הרכב שלי נותן לי חוויית נהיגה כמעט מושלמת.

אני כן מתחבר לכך שלא צריך אחיזה או כח קיצוניים כדי להנות וגם אתם דוגמא מבית פז׳ו, היתה לי 106xsi משודרגת קלות, זה רכב שלא אוחז בצורה יוצאת דופן ובטח שלא עתיר הספק אבל כחבילה נתן המון פאן- הוא היה זריז מספיק, על אחיזה לא גבוהה הוא פיצה עם שילדה מדהימה והגה חד כתער שאיפשרו לך לשחק בו ככל העולה ברוחך.

כל אחד מחפש מינון שונה של פרמטרים ברכב, אחד רוצה אחיזה אבסולוטית, אחד רוצה פצצת כוח, אחד רוצה קארטינג לכביש, אחד רוצה רכב שלא יראה מוסך, אחד רוצה רכב שיראה כמה שפחות תחנות דלק כעדיפות ראשונה (כי כולנו לא רוצים לראות תחנות דלק אבל זה מן הסתם לא בראש סדר העדיפויות).

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם
רוני, חשבתי אם להזכיר את השם שלך בפוסט הראשון אבל ידעתי שלא חייב, כי לא תאחר לבוא התגובה שלה עם הפיג'ו :)

אשמח לשמוע דעתך על ההונדה בכל הקשור לניהוג.

חייב להודות שהנהיגה שלי על סיוויק האצ'בק הייתה קצרה ולא מייצגת אז אין לי מידע להוסיף. מה שכן, הונדה בהחלט יודעים לעשות מכוניות כיף כשהם רוצים, והוכחה לכך היא ה-CR-Z שמצליחה להיות מהנה מאוד לנהיגה אפילו שהמנוע חלשלוש.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
בפועל, כבר מהפניית ההגה הראשונה, הרגשתי שיש כאן אופי, משהו שונה באופן מהותי ממשפחתית "רגילה".

אני מתקשה להתייחס למשפטים הסתומים הללו.

אתה יכול להסביר מה הוא השוני המהותי ובמה הוא בא לידי ביטוי?

אני לא מכיר את האיביזה קופרה, אבל אני מכיר מכוניות עם יותר מדי גומי בצמיגים ופחות מדי יכולת אמיתית במתלים. יכול להיות שזו לא הסיוויק שכל כך מוצלחת, אלא הקופרה שפשוט לא...

בכל מקרה, נסה את הסיאט לאון 1.8TSI. תקבל גם את הפרקטיות וגם את המומנט.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
אני מתקשה להתייחס למשפטים הסתומים הללו.

אתה יכול להסביר מה הוא השוני המהותי ובמה הוא בא לידי ביטוי?

לא בטוח שאפשר להסביר. מידת החיבור של כל אחד לרכב מסויים אינה אמפירית וזו בדיוק הנקודה של פותח השרשור - זה אינדיבידואלי וזה בסדר.

אני לא מכיר את האיביזה קופרה, אבל אני מכיר מכוניות עם יותר מדי גומי בצמיגים ופחות מדי יכולת אמיתית במתלים. יכול להיות שזו לא הסיוויק שכל כך מוצלחת, אלא הקופרה שפשוט לא...

מהי אותה יכולת אמיתית במתלים? אחיזה? תקשורת (עוד פרמטר סובייקטיבי)? זויות גלגול? מהי יכולת לא אמיתית במתלים? למה היא לא אמיתית?

בכל מקרה, נסה את הסיאט לאון 1.8TSI. תקבל גם את הפרקטיות וגם את המומנט.

תגובותיי באדום.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

עד היום אני נהנה ממאזדה 2, ככה שלא צריך כוח מטורף בשביל להנות מרכבים.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

• תוכן חדש...