Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5132 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 111
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אני מקווה שאצליח להגיע (בתנאי שאתה מקבל להרצאה כאלה שקנו רנו רביעית).

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
אני מקווה שאצליח להגיע (בתנאי שאתה מקבל להרצאה כאלה שקנו רנו רביעית).

שתי תובנות:

1. ה"מקווה" זה בגלל הרנו?

2. בשמחה. אתה פוטנציאל להלוואות קטנות לאורך זמן רב.

:wink:

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

תכלול גם אותי ברשימה 8)

אותי מעניין סוגי המשכנתאות הקיימות, הסברי מושגים באופן כללי, ובנוסף מעניין אותי בסופו של דבר כמה כסף (בממוצע ארצי) יוצא למשלם המשכנתא לשלם לבנק, מעבר לסכום שהוא לקח (יהיה יותר נכון להשוות את זה לכמה רווח בנק עושה פר כל שקל שנלקח בהלוואה)

פורסם
יהיה יותר נכון להשוות את זה לכמה רווח בנק עושה פר כל שקל שנלקח בהלוואה

את זה תוכל לקרוא בדוחות של הבנק, כאשר אתה לוקח בחשבון כמה אשראי יש לבנק בכל רגע נתון ללקוחות.

קח בחשבון שהבנק לא מדפיס את הכסף שהוא מלווה לך, ושיש לו עלות לגיוס הכסף.

חפש נתון שנקרא "מרווח פיננסי" - וראה את ההתנהגות שלו בעשור האחרון.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

לשעבר:

פורסם

יוזמה נהדרת, תודה!

אני אחרי גירושים עם הון התחלתי קטן ומעוניין לקחת משכנתא בשנה בקרובה ולקנות דירה משלי {עם חדר לילדה} מאשר לגור בשכירות.

אשמח מאוד להשתתף, ללמוד ולהחכים בנושא.

מעניין אותי מאוד ללמוד על משכנתא בכלל ובגדול, גם הנקודות להלן (פלוס-מינוס) בפרט {חלק מהן אולי לא קשורות לבנק}. אולי יש כאלה שרוצים לדעת אך נבוכים לשאול אז אני ארים את הכפפה. {כן, אני בור בכל מה שקשור לנושא}

• מה עדיף, משכנתא או שכירות - מתי אחת עדיפה על השניה ולמה.
  • משכנתא לגבר גרוש, האם התנאים גרועים מאשר משכנתא לזוג?
  • האם יש הבדל
  • מה העלות הכוללת של רכישת דירה כוללת למעשה? אילו מיסים, אגרות ותשלומים נוספים על מחיר הדירה?
  • תמהיל, מה זה בדיוק? מה תמהיל טוב/נכון ולמה?
  • איזו ריבית עדיפה לי כלווה? (או ריביות משכנתא להדיוטות, כל מה שרצית לדעת ולא העזת לשאול}

פורסם

Platinum וגם לאחרים

המלצתי

כנס לפורומים של משכנתאות , בתפוז למשל, ומשם תמצא גם כמה בלוגרים שיש להם אתרים מאוד נחמדים , ותחכים.

כך תבוא להרצאה הרבה יותר מוכן ,ותפיק ממנה הרבה יותר תועלת.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

1. מה עדיף, משכנתא או שכירות - מתי אחת עדיפה על השניה ולמה.

2. משכנתא לגבר גרוש, האם התנאים גרועים מאשר משכנתא לזוג?

3. האם יש הבדל

4. מה העלות הכוללת של רכישת דירה כוללת למעשה? אילו מיסים, אגרות ותשלומים נוספים על מחיר הדירה?

5. תמהיל, מה זה בדיוק? מה תמהיל טוב/נכון ולמה?

6. איזו ריבית עדיפה לי כלווה? (או ריביות משכנתא להדיוטות, כל מה שרצית לדעת ולא העזת לשאול}

1. קרא כאן http://www.leumiblog.co.il/rent_or_buy/ וגם כאן http://www.leumiblog.co.il/buy_or_rent_2/ . זה אמנם ישן, אבל אתה יכול לשחק עם המספרים בהתאם למקום בו אתה שוקל לקנות / לשכור.

2. לא. מסתכלים על כושר ההשתכרות שלך, על יכולת ההחזר, על אחוזי המימון - בעצם כמו בכל הלוואה.

3. בין מה למה?

4. עלויות נוספות הן כאמור מיסי רכישה (כנס לאתר מס רכוש ותבדוק מה מס הרכישה), תיווך, עו"ד. אם אתה לוקח משכנתא, קח בחשבון גם עלות פתיחת תיק, שמאי וביטוח חיים שהבנק ידרוש ממך.

5. תמהיל משכנתא זה הרכב המשכנתא שלך. כמה בריבית פריים, כמה בצמוד מדד עם ריבית משתנה, כמה בריבית קבועה לא צמודה וכד'. אין "תמהיל אצבע" שמתאים לכולם. הנכון יהיה להתאים לך הרכב משכנתא בהתאם ליכולותיך.

6. כנס לאתרי הבנקים השונים, אני בטוח שיש שם הסברים מדוייקים על המסלולים השונים.

תעשה כל זאת לפני שאתה מתחיל להתעניין במשכנתא, צבור ידע והבנה, וכשאתה מגיע לברר על משכנתא, אל תהנהן כאילו אתה מבין, להיפך תשאל מיליון שאלות, ושחק אותה אהבל מושלם כדי לקבל את כל ההסברים האפשריים.

תקרא מה ישה כתב כאן בענייני משכנתאות. אמנם אינני מכיר אותו אישית, אבל אני מזדהה עם הרבה מהתובנות שלו.

כבנקאי, אני לא רוצה לתת לך משכנתא. אני רוצה לתת לך משכנתא שתוכל לעמוד בה ולחיות כמו בנאדם.

יואב

לשעבר:

פורסם
כבנקאי, אני לא רוצה לתת לך משכנתא. אני רוצה לתת לך משכנתא שתוכל לעמוד בה ולחיות כמו בנאדם.

עושה רושם שאתה באמת בנקאי, אבל מיום ליום זה הופך לזן נדיר. בבואם לקחת משכנתאות, אנשים פוגשים פעמים רבות מדי ב״יועצי משכנתא״ שכל מה שהם רואים לנגד עיניהם הוא יעד מכירות. כך מחשבים ללווים החזר משכנתא נמוך שנראה כדאי לעומת שכר דירה, אבל צפוי לגדול בשיעורים משמעותיים בשנים הקרובות. כך נותנים לאנשים צעירים יחסית משכנתא שתלווה אותם אל תוך הפנסיה, וכך שולחים לווים חסרי הון (וסיכוי) לEMI.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

nitch יואב מבלי שתקבל זאת באופן אישי. האמת שם המשתמש שלך ותפקידך לא מתחברים !!

הבנקאי הוא כמו כל סוחר שרוצה למכור את מרכולתו ורוצה למקסם את הרווח שלו.

לכן לצפות ממנו כי ייעץ לך באובייקטיביות זה תמימות או איוולת או שניהם גם יחד.

מה עוד שהלקוח בא אליו עם דרישות :

תן לי הלוואה של 800K ויכולת ההחזר שלי היא 4000 ש"ח כולל ביטוח.

הבנקאי, אין בעיה שווי הנכס 1.35 מיליון מתחת ל %60 יחס מימון

4000 ש"ח לעומת הכנסה של 13K נהדר פחות משליש

וכך מר ישראל ישראלי מקבל הלוואה ל 25 שנה בהלוואה צמודה למדד בריבית משתנה כל 5 שנים של 2.5%

ועליה הוא צריך להחזיר כ 3600ש"ח לחודש + ביטוחים 200 ש"ח .

רק מה, שוכחים לספר לו שההחזר הזה טוב לחודש הראשון בלבד והוא יעלה ויעלה ויעלה ויעלה ויעלה.... עד שיגיע ל 7500 לחודש לקראת הסוף בהנחה של מדד של 3% לשנה.

ולבסוף על כל שקל שלקח הוא יחזיר 2 שקלים במידה והריבית לא השתנתה בתחנה של פעם ב 5 שנים .

כמובן שאם הבנק מסתכן לתת הלוואות בשיעורים גבוהים יותר הוא מתכסה על יד ביטוח EMI המשולם , איך לא , על ידי הלווה.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם
nitch יואב מבלי שתקבל זאת באופן אישי. האמת שם המשתמש שלך ותפקידך לא מתחברים !!

הבנקאי הוא כמו כל סוחר שרוצה למכור את מרכולתו ורוצה למקסם את הרווח שלו.

לכן לצפות ממנו כי ייעץ לך באובייקטיביות זה תמימות או איוולת או שניהם גם יחד.

הנה דוגמא למה שרשמתי שאני מתחבר להרבה מהתובנות. לא לכולן.

אני יכול להעיד רק על עצמי, מיקסום רווח? בטווח הקצר או בטווח הארוך?

טווח קצר - לגזור קופה על לקוח ואז שילך לחפש מי שינענע אותו...

טווח ארוך - לתת לו שירות טוב, להעניק לו מוצרים במחירים טובים גם אם אני לא מרוויח כמו שיכולתי, ולזכות באמונו לאורך זמן, ולהצדיק את האמון הזה בכל מגע עם הסניף?

אבל לא לקחתי אישי, כי אני מבין ויודע בדיוק למה אתה מתכוון.

לשעבר:

פורסם

יואב

לצערינו היוצא מהכלל אינו מעיד על הכלל

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

תרשום אותי..

כל הכבוד על היוזמה!

אני רק מקווה שההרצאה תהייה עניינית ולא פירסומית.

בלוג קרינה חשוב! [URL]http://terrorkrina.blogspot.ie/[/URL] :lol:

פורסם

יואב, ההבדל הוא שאתה לא איש מכירות בהגדרת תפקידך ולכן אתה כן חושב על הטווח הארוך. אנשי המכירות בדלפקי המשכנתאות חושבים אך ורק על עוד הלוואה שהם סגרו, והאמת גם פחות מטריד אותם אם הלווה לא יעמוד בהחזרים, זו "לא בעיה שלהם".

אני חבר בפורום משכנתאות המדובר וחושב שהוא כבר חסך לי מאות אלפי שקלים והרבה סטרס.

פלטינום, כנס ותרשם לפורום, עם הניק הזה אפילו, וישה ואני נדוג אותך.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

• תוכן חדש...