Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5072 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

המקרה הזה ממש מהרגע הזה, נסעתי בכביש עירוני שמהירות הנסיעה המותרת בחוק היא 70 קמ"ש כביש ראשי עם שני נתיבים לכל כיוון, הכביש היה ריק ונסעתי בסביבות ה 60 קמ"ש זה כביש שמתעקל מעט, לפתע אני קולט מונית נוסעת במהירות רוורס אבל ממש במהירות גבוהה יחסית לרוורס (כ30קמ"ש), ובדיוק היכן שהכביש מתעקל נשאר בלמתי חזק עד הסוף, נשאר מ"מ אחד שאני כמעט נכנס בו, הנהג מונית נסע רוורס כי פיספס את הנוסע שלו ולכן נסע רוורס לחזור למקום איסוף שלו ועמד באמצע הכביש הרבה זמן כדי שהנוסעת תגיע אליו ותעלה למונית.

רשמתי את המספ' רכב שלו והשאלה שלי היא האם ניתן להגיש נגדו תלונה? מה קורה במקרה ואני מתקשר למשטרה ומדווח יעשו עם זה משהו?

נמאס לי מנהגים חרא ובמיוחד מנהגי מוניות שרובם הגדול נוהגים כמו בריונים על הכביש!

פורסם

לדאבוני הרב התופעות האלו די רווחות וקיימות על הכביש ואנשים לא מפנימים שזה אחד הגורמים הקריטיים לתאונות, התנהגות לא מתורבתת ולא הגיונית על הכביש.

בדיוק אתמול היה לי בצבא ערב זה"ב, כמי שרואה את תרבות המוטוריקה כנחותה מאוד בארץ, החלטתי להעלות את הנושא, לא כל כך אהבו את התגובה שלי ולא הסכימו איתי, רוב האנשים זרקו דברים לא קריטיים כמו "מהירות" (הלו? זה אחד הגורמים שכמעט לא נגרמים בגללו תאונות), חוסר אכיפה של הדברים הנכונים כמו זה שציינת למשל, ובמקום זה התעסקות במהירות מותרת וכו' (גם את זה ציינתי, והצלחתי להרגיז את המ"פ שלי בטירונות).

קשה לי להאמין שבאמת ניתן לעשות משהו בנושא הנ"ל, כי אם אין הוכחה מי יאמין לך?

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

אתה יכל לגשת לתחנת המשטרה הקרובה לביתך,

ולהגיש על כך תלונה.

מה שידרש ממך בסבירות גבוה להגיע שוב כדי לתת עדות בבימ"ש.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם

לכולנו נמאס מנהגים כאלה.

למען האמת? לא הייתי מבזבז את הזמן היקר שלי במלחמה לשווא.

תגיש תלונה במשטרה והיא תיסגר תוך שעה. לך תוכיח, תסביר, תתאמץ, תגיע לבית משפט, תפספס יום עבודה להגיש עדות.

ומה יקרה בסוף? יגידו לו "נו נו נו".

פורסם

אל נשכח שיש גם את האפשרות שהנהג לא יערער על כך,

יקבל את הקנס וישלם אותו.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם
מה שידרש ממך בסבירות גבוה להגיע שוב כדי לתת עדות בבימ"ש.ל'

בשביל זה צריך שאשכרה יעשו אתו משהו. יש לי יותר סיכוי עם מוניקה בלוצ'י מאשר שזה יקרה.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

חשבתי שאפשר לסגור את העניין דרך שיחת טלפון, עדות ובית משפט לא מתאים לי זה הרבה זמן וכאב ראש על כלום.

חבל שלא הייתי עם איזה טנדר באותו רגע הייתי בכיף נכנס בו.

פורסם

שיחת טלפון?

תתקשר ותגיד לו שהוא לא נהג בסדר?

לדעתי עדיף שתוותר ולא תעשה כלום,

פשוט שכח ממה שהתרחש.

ל'

פורסם
אתה יכל לגשת לתחנת המשטרה הקרובה לביתך,

ולהגיש על כך תלונה.

מה שידרש ממך בסבירות גבוה להגיע שוב כדי לתת עדות בבימ"ש.

ל'

חחחח, למה נראה לך שהנהג מונית בכלל יקבל דו"ח, בגלל שאיזה נהג התלונן? במקרה הטוב יתייקו את התלונה איפשהו רוב הסיכויים שהתלונה כבר מזמן במגרסה.

*** לקחת את רשמיי בערבון מוגבל ***

*** הנעה קידמית עם הרבה הנאה ***

פורסם

תרשו לי להיות ציני בינינו - קרוב לודאי שגם אם היה מבצע את העבירה מול ניידת של מתנ"א לא היה נעשה לו דבר.

וברצינות - למדתי שנהגי מוניות הם הדבר המסוכן ביותר על הכביש. נוהגים בלי שום התחשבות בסביבה, בערך כמו קטנועי השליחויות, אבל עם כלי רכב הרבה יותר מאיימים. אישית אני משתדל לשמור מרחק ממוניות, ובמיוחוד ממוניות שירות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

דברים שאני יכול להגיד על נהגי מוניות:

1. כביש עם 2 נתיבים, נהג המונית יחנה/יעצור באמצע הכביש, לא בנתיב הימני, אלא על הפס המקווקו, יחסום לך את הנתיב השמאלי, בזמן שתצטרך לחכות שהוא יסיים להעלות / להוריד את הנוסע - שלל צפירות וקללות לא יעזרו, הוא ימשיך בשלו.

2. לפני כיכר, הוא ידאוג לעצור בכניסה לכיכר, לחסום את הנתיב האחורי כדי שאף אחד לא יוכל לעקוף אותו, וזאת כדי להעלות / להוריד נוסע.

3. לעולם, אבל לעולם לא מאותתים.

4. תצפור לבקש עזרה בכביש מנהג מונית (נגיד, ברמזור) ולשאול איזה כביש מגיע הכי מהר לחוף אשקלון ותענה בתשובה "25 שקל". (מנסיון אישי).

5. אתם מוזמנים להמשיך במקרים שלכם...

אני למדתי פשוט לא להתעסק איתם, אלא אם מדובר בחולה נפש שמסכן חיי אנשים כמו במקרה שלך, אבל לפעמים לאנשים (לא כמוך) אין כוח לעשות את זה, אז הם מרשים לעצמם להמשיך בדרכם, הרי הם נהגי מוניות...מותר להם.

נ.ב, לא כל נהגי המוניות כאלו, ישנם צדיקים בסדום, אבל יש גם שדים שם.

Opel Adam S 2017

פורסם

liav12, יש נהגי מוניות כן עוזרים והייתי עד מספר פעמים לסיטואציות כאלה. עוד לא הייתי עד לסיטואציה שאתה מתאר ב4.

קצת הגזמת עם עצירה באמצע הכביש, לרוב מוניות שירות מעלים ומורידים נוסעים במקומות שמיועדים לכך. מקרים שמוניות נוסעות רוורס בכביש ראיתי מספר פעמים וזה באמת מסוכן מאוד.

יש באמת מקרים של עצירות פתאומיות ונהיגה ברברית. אבל בזמן האחרון אני רואה פחות מקרים כאלה. אולי משטרה פסלו רישיונות לנהגים כאלה.

מקרה באמת מסוכן שראיתי פעם זה נתיב פנייה ימינה שבסופו יש מעבר חצייה. רכב עצר כדי לאפשר להולך רגל לחצות. מאחורי אותו רכב עמדה מונית מסוג קורדובה שעקפה אותו ועברה על מעבר חצייה כאשר הולך רגל היה אליו.

לרוב נהגי מונית כן נוסעים בסדר, שומרים על מהירות ולא נוסעים בפראות. דווקא ראיתי מקרים פחות טובים אצל נהגי הסעות, למשל סבא חביב שנרדם על ההגה אחרי שעבד 16 שעות רצוף. נוסעים האירו אותו בזמן וכניראה בגלל זה אני עדיין כותב כאן בפורום.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

נהגי מוניות השירות שבהם אני נתקל (בכביש חיפה-עכו) אמנם בד"כ אוצרים במפרצי החניה - אבל, וזה אבל מסוכן, חותכים בפראות מהנתיב השמאלי כדי להגיע למפרץ, לא מאותתים בכניסה או ביציה ממנ ומתחילים בנסיעה כאילו הם לבד על הכביש, ם אם יש מישהו צמוןד לכנף השמאלית-קדמית שלהם.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...