Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5181 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מונית, משטרה ושאר אירגונים קונים את הרכב חדש. נהג מונית קונה את הרכב ללא מכס ומקבל זיכוי על המע"מ.

אוקטביה לדורותיה מוכחיה שהיא רכב מוצלח מאוד ויחסית חסכונית בסולר.

פסאט עד 2005 היה מצוייד בגיר אוטומטי ZF כמו של סופרב. הדגם של 2006 ומעלה היה מצוייד בDSG. היה לי פסאט בנזין והוא היה פשיטת רגל מבחינת עלויות אחזקה וגם אני יודע שנהגי מוניות לא הכי אוהבים אותו מבחינת האחזקה.

עדיף אוקטביה, במיוחד דגם TOUR שאותה הכי אוהבים נהגי מוניות (אבל כניראה גם ציידי חלפים).

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

שלום, האם חשבתם על עוד אופציה של ״סקודה+דיזל״, פביה דיזל (גם רגילה וגם סטיישן) ?

היא תהיה יותר חסכונית ויותר זולה מאוקטביה, הביטוח יעלה פחות, ויש 3 גרסאות של דיזל : 1.4, 1.9 ו 1.6 .(לאוקטביה אין את ה1.4, 70 כ״ס).

ה 1.4 עושה בקלות 1 ל 19, כמו גם 1.6. 1.9 תעשה 1 ל 18, אם נוסעים רגוע, אפשר אפילו להגיע לעוד יותר חסכון.

נ.ב. אם התקציב הוא עד 40 +-, אז 1.6 יוצאת מהמשחק כי היא חדשה ותהיה פי 2 יותר יקרה במקרה הטוב.

אבל 1.4 או 1.9 יש סיכוי למצוא, אולי עם תוספת מסויימת לתקציב.

פורסם

בתקציב שלהם לא נכנסת פאביה דיזל מהדור החדש. רק הדגם הישן SDI 1.9. אבל זו באמת עוד אופצייה טובה שכדאי לשקול. הרכב הזה עושה קרוב ל1 ל20.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

אביך פשוט חי בסרט.

אחד ל20? הלוואי בטולדו TDI שלנו. הצריכה האמיתית שלה, בשוטף, עומד על 1:14-16. אמנם יש לנו רגל קצת כבדה, אבל עדיין. פעם החלטנו לעשות נסיון, ולסוע את כביש 6 לכל אורכו הלוך ושוב ולבדוק צריכה, כאשר לא עברנו את ה110. הגענו ל-1:17.5.

כנ"ל הצריכה באוקטביה. באוטומט תוריד 10% עד 20% בקילומטרים לליטר.

בפולו SDI שברשותי, הצריכה עומדת על:

1:17 ברגל כבדה.

1:15 עם נסיעות מרובות בתנאי עליות קשות כדוגמת קסטל ונס הרים.

1:18.5 בנסיעות בשוטף, כאשר 80% בינעירוני ו20% עירוני (ראשל"צ).

1:25-28 כאשר נוהגים כמו סבתא מתה במושב הנהג. ז"א לא עוברים את ה80 קמ"ש (בהילוך 5) בבינעירוני נוסח כביש 6 (פשוט נסעתי מאחורי משאית כבדה בעלת אותו מהירות כדי לא להפריע לאחרים), מינימום 95% בינעירוני, וכשמאיצים מרמזור אז ממש ללטף את הדוושה (המינימום הנדרש כדי שהמהירות תמשיך לעלות), מה שכן- צריחת העצבים עולה פלאים :lol:.

אז לא ממליץ להינעל על דיזל דווקא. אבל רנו מגאן דיזל ידנית תגיע לצריכה של 1:20 יותר בקלות, לידיעתכם.

עוד לא נולדה המלחמה שגבר יכול לנצח בה אישה, ולא לשלם מחיר יקר יותר בטווח הארוך.

פורסם

טוב, אז יש לי עכשיו אופציה למכור את הניו פליסיה שלי במחיר מחירון.(6500)

אני לא יודע שווה או לא(רכב ראשון וזה)

ועם אני מוכר איזה רכב שווה לקחת?

הפאסאט רכב יפה ויחסית חסכוני, יש לכם המלצות לרכבים דומים(מרווח, כי אבא מתלונן שהפליסיה קטנה בישבילו).

תודה לעוזרים :)

Citroen volcane 2.0i

פורסם

לדעתי הפסאט בכלל לא מרווחת (אני לא יודע איך המרווח של דגם לפני 2006, אבל הרכב הזה צפוף ברמות, אני יודע שנשמע מוזר אבל באוקטביה MK1 יש אפילו יותר מרווח לצדדים).

אתם חייבים רכב מקונצרן VAG? ראיתי ביד2 שיש לא מאט אוקטביות דיזל ידניות.

פורסם

אוקטביות ידניות כולם או מוניות או למידה.

ואני מחפש רק ואגיות.

דווקא עשיתי סיבוב על פסאט 2005 והיא יחסית מרווחת(ויש לה בגאז' עננק!)

Citroen volcane 2.0i

• תוכן חדש...