Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5220 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אוקי תודה על ההסבר, אם אני משתמש בTC ואני רוצה להחליף פאזה לשמאלי בשביל לנסות, זה אומר שאני צריך לשנות את ההגדרות של הTC?

ומה לגבי וופרים? גם לוופר צריך לשנות פאזה בשביל עיכוב?

Leon 2014: HU: OEM | TW: MT23|MID: PROFI PHASE | AMP: Genesis Profile 4 | MONO: JL :

|Audio 250\1 | SUB: DLS Kw10|ALPINE PXE H650

• תגובות 64
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אכן - שינוי פאזה ישנה את התזמון ולכן הגדרות ה-TC יצטרכו להשתנות.

בדיוק כמו ששינוי בתזמון באמצעות TC משנה את הפאזה.

העניין הוא (ואני חושב שאדי ציין זאת מתישהו) - כשאתה משתמש ב-TC אתה בעצם 'מתקן' את הפאזה בין הרכיבים בכל מקרה, ואז אין בדרך כלל מה להפוך פאזה.

אצלי ברכב הגעתי לתוצאה מצויינת עם TC (אחרי חדשים של כיוונים ושינויי סלופים שגם מזיזים את הפאזה כל פעם) והרמקולים מחוברים כולם באותה פאזה.

Ford Fiesta Ambiente 2012

Ford Focus Active Tourer  2020

Magenta Workshop

פורסם

מן הסתם אם אתה מוסיף עיכוב העיכוב יתווסף על ההגדרות של הtc.

וופר גם אותו סיפור, אתה מעכב את האות שמגיע לאלמנט לא משנה מהו האלמנט האות עדיין מעוכב

אבל אצלי לא שיניתי פאזה לוופר בגלל שהוופר מעוכב בגלל הגודל הפיזי שלו לעומת טוויטר שהגודל הפיזי שלו יותר קטן. עדיין לא המצב האידיאלי אבל יותר טוב מכלום :)

פורסם

אורך הגל שמגיע מוופר גדול יותר ואשר אורך הגל של טוויטר,עקב תדר נמוך lamda lamda=c/f =אורך הגל,c=מהירות האור (קבוע) לכן ככל שתדר נמוך,אורך הגל גדול יותר. שינוי פאזה = עיקוב מחזור שלם של גל.

HU:alpine w520e +701

Amp(tw+mid) Mcintosh mc420 Amp(midbass) Diamond audio D5 600.2

set: Eton rsr160 + mid: Eton_PFC80

Mono JL 500/1 sub: ID8

פורסם

אז לפי מה שאני מבין אם אני משתמש בTC אין צורך לשנות פאזה?

Leon 2014: HU: OEM | TW: MT23|MID: PROFI PHASE | AMP: Genesis Profile 4 | MONO: JL :

|Audio 250\1 | SUB: DLS Kw10|ALPINE PXE H650

פורסם

TC הוא עבור צד שלם, כאשר שינוי פאזה (השייה) הוא עבור רכיב בודד. אתא יכול לשנות פאזה לטוויטר ולקבל עיזון לצד שמאל נגיד,אחרי זה עם TC למרכז יותר את המבה שלך

פורסם

רק דבר אחד,

lanosforce אני מכתיר אותך בזאת לחופר מס' 1 בפורום :lol:

תרדים שלך אני אף פעם לא מצליח לקרוא.. ארוך לי מדיי.

אתה צריך להישתמש בשיטות של העיתונאים, כותרת ראשית, כותרת משנית.. וה"עומק".

שבת שלום

HU: ADDzest DRX 9255EX / Amp: Audison 4.1K / comp: Focal K2p / Sub: XXLS 10

פורסם
רק דבר אחד,

lanosforce אני מכתיר אותך בזאת לחופר מס' 1 בפורום :lol:

תרדים שלך אני אף פעם לא מצליח לקרוא.. ארוך לי מדיי.

אתה צריך להישתמש בשיטות של העיתונאים, כותרת ראשית, כותרת משנית.. וה"עומק".

שבת שלום

:roflmao: :roflmao:

A3

K04 Inside

פורסם

מה זה "סולפ" ואיך באמצעות מה אני עושה את הכיוונונים ואת המדידות?

GMC Cannon-ball going like a train, all down"

the 40 in the driving rain" (Mark Knopfler)...GM TRUCK

8)RIDE ON: GMC SIERRA K2500 4X4 1987 - RAT-TRUCK

פורסם

רק לומר שזה תענוג לקרוא דיון כזה עם הסברים מאירי עיניים אשר מגובים בנוסחאות ועם סבלנות ודרך ארץ.

Ford Fiesta Ambiente 2012

Ford Focus Active Tourer  2020

Magenta Workshop

פורסם
TC הוא עבור צד שלם, כאשר שינוי פאזה (השייה) הוא עבור רכיב בודד. אתא יכול לשנות פאזה לטוויטר ולקבל עיזון לצד שמאל נגיד,אחרי זה עם TC למרכז יותר את המבה שלך

מצטער - אבל ישנה כאן טעות

גם TC אפשר לעשות עבור אלמנט בודד - כאשר מגבירים בצורה אקטיבית אלמנט ויש לך HU או פרוססור שיש לו TC לכל ערוץ בנפרד. -> לדעתי, זה שגוי ועדיף רק לעשות תיקונים לכל צד אבל זו דעתי ויש רבים שיחלקו עליה.

היום עברתי חווית סאונד מאלפת - שמעתי את המערכת ברכב של לאון אחרי העדכון האחרון שהיא עברה וזה:

1. HU - לא פחות ולא יותר מאשר אקליפס, תחזיקו חזק, sound monitor!!!

2. הביט1 עף החוצה ובמקומו הגיע קרוס פסיבי THX3 של אודיסון.

3. המגבר הטוב ביותר שיש לאודיסון להציע היום - הוונטי שלהם.

מה אני אומר לכם - סאונד מטורף, הדבר שהכי הרשים אותי היה כלי נשיפה, חצוצרות, סקסופונים וגם כלי מיתר כמו פסנתר למשל עוברים דרך הHU הזה וההגברה הזו בצורה שקופה דרך הרמקולים.

אני חושב שזו פעם ראשונה שיצא לי לשמוע חצוצרות בצורה כל כך משכנעת - באמת מרשים.

אבל - המטורף עובד עכשיו על בניית קרוס פסיבי מאפס, בדיוק לפי הנתונים של הקרוס הנוכחי רק עם רכיבים עוד יותר טובים, עם פחות השראות. סלילים של יאנצן מצופי שעווה וקבלים של מאנדורף ונגדים של מאנדורף, LPADים ומנחתים לקיבועי התנגדות וחלוקת הספק.

קרוס פאסיבי ששרשיר מסוג שכזה פשוט חולם לתעד.

אני ביקשתי מלאון לשלוח לי כמה תמונות בכדי שתבינו על מה מדובר ובנוסף לכך, כרגע אני לא יכול להעלות תמונות בעצמי אבל עד יום ראשון אני אעלה כאן פורנו מגברים, קרוסים ויחידות ראש מסוג שיגרום לכם להזיל ריר.

תענוג!

ולגבי החפירות - תיקח איזה חטיף אנרגיה טוב, תשב, תיגרע :-D תקרא.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
מצטער - אבל ישנה כאן טעות

גם TC אפשר לעשות עבור אלמנט בודד - כאשר מגבירים בצורה אקטיבית אלמנט ויש לך HU או פרוססור שיש לו TC לכל ערוץ בנפרד. -> לדעתי, זה שגוי ועדיף רק לעשות תיקונים לכל צד אבל זו דעתי ויש רבים שיחלקו עליה.

נכון,לא ציינתי זאת. אני לא התחשבתי בפרוצסורים ו HU היי אנד

רוב מכשירים פשוטים אינם מסוגלים לעעבוד עם TC לכל ערוץ. למה אתה חושב שעדיף תיקון לכל צד? הרי כשי לך פרוצסור המשחק קל יותר. דרכו אתה עושה הכל. כרשר בכדי לעשות תיקונים רק לצדדים,אצה צריך להגיע לאיזון של כל צד ע"י פאזות,מיקום .. לא?

פורסם

מהנסיון שלי עד היום - זה פשוט לא הכרחי, כל כך זניח, רוב ההפרשים בין הזמנים באותו הצד בין האלמנטים יכולים להפתר בעזרת מיקומים נכונים.

רוב הבעיות ברכב נגרמות בגלל שאתה יושב קרוב מידי לצד שמאל ובזה צריך לטפל.

וגם מהנסיון שצברתי עד היום - היכולת לאזן את המערכת מבלי להגיע להפרשי זמנים שכבר פוגעים בסטייג'ינג במקום לעזור לו - רוב הסיכויים שאתה רק תיגרע.

זה לא בלתי אפשרי אבל זה ממש מיותר.

מה זה "סולפ" ואיך באמצעות מה אני עושה את הכיוונונים ואת המדידות?

סלופ בעברית זה מתלול

זה בעצם אומר מה עוצמת ההנחתה מהרגע שאתה עובר את נקודת החיתוך.

אז סלופ 6 דציבל אומר הנחתה של 6 דציבל של כל התדרים מעל\מתחת לנקודת החיתוך (HPF זה כל התדרים מתחת לנקודת החיתוך וLPF זה בדיוק ההפך).

כאשר ההנחתה היא לא גורפת אלא הדרגתית - בכפולות תדר.

בוא נסביר את זה ככה - נקודת חיתוך 100 הרץ בHPF בסלופ 6

זה אומר שתדר 50 הרץ ינוגן ב6 דציבל מתחת ל100 הרץ

תדר 25 הרץ ינוגן ב6 דציבל מתחת ל50 הרץ

כאשר מבחינת האוזן שלך הנחתה של 6 דציבל זה הפחתה בחצי. (מבחינה חשמלית זה קורה כבר ב3 דציבל)

אז כמו שאתה רואה סלופ 6 הוא מתירני מאוד יחסית - אם אתה חותך בסלופ 24 למשל ב100 הרץ HPF -> את תדר 50 הרץ אתה כנראה כבר לא שומע וגם אם כן - בקושי.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

• תוכן חדש...