Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5219 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קודם כל אני אעלה מחדש את מה שרשמתי:

1. תיקח סט שני חלקים.

2. למידבאס בצד שמאל תבנה קרוס בסלופ 12 ותהפוך לו פאזה חשמלית.

3. לטוויטר בצד שמאל תבנה קרוס בסלופ 24.

4. למידבאס בצד ימין תשאיר את הקרוס המקורי שלו בסלופ 6

5. לטוויטר בצד ימין תבנה קרוס בסלופ 12 ותהפוך לו את הקוטביות?

אבל עכשיו נתייחס לסטאפ שלך ואחרי זה למה שרשמתי.

אם אתה לא רוצה לעשות שום שינוי פיזי ברכיבים אתה צריך להבין שאתה מוגבל לפעולות בודדות שאותן אתה כן יכול לעשות.

דבר ראשון שהייתי מנסה לעשות זה פשוט ליצור עיקוב לכל צד שמאל אצלך - בכדי לעשות את זה, פשוט תהפוך את הקטבים לכל הסט (בכניסה לקרוס או במגבר)

זה יעקב את כל צד שמאל אצלך במחזור זמן שלם ובטוח יתרום לנושא המרכוז ברכב - הבעיה היא שאתה עלול בדרך אולי לקבל אלמנט אחד שנשמע חלש מידי ואז תהיה משיכה לכוון מסויים של חלק מהצלילים.

דבר שני זה לבחור זוויות ומיקומי התקנה יותר נכונים לאלמנטים שלך - פשוט לשחק עם הזווית של הטוויטר למשל ולראות מתי הוא נשמע לך הכי "נכון".

לגבי מה שאני כתבתי -

מידבאס שמאל בסלופ 12 - צריך להפוך פאזה כי סלופ12 הופך פאזה, אבל יעקב אותו בחצי אורך גל לעומת מידבאס ימין.

טוויטר שמאל יעוקב גם כן בחצי אורך גל לעומת טוויטר ימין.

מידבאס ימין עם סלופ 6 נשאר כמו שהוא ללא שינוי

טוויטר ימין בסלופ 12 ועם היפוך פאזה

התוצאה אמורה להיות שכל צד שמאל יהיה מעוקב בחצי אורך גל לעומת צד ימין, הפאזות שנהפכות בגלל סלופ 12 עברו היפוך קטבים.

איך זה אמור להשמע? - תלוי ברכב, תלוי ברמקולים, תלוי במגבר אבל בעקרון צד שמאל אמור למשוך פחות תשומת לב הודות לעיקוב הזמנים, בנקודות חיתוך נכונות הסלופים אמורים להיות טובים לטוויטרים וגם למידבאסים.

אבל זה רק בא להראות לך שאפשר לעשות הרבה עוד לפני שניגשים לשימוש בעיבוד אות.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

• תגובות 64
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

ניסיתי לשחק עם המיקום של הטוויטר כבר עזר קצת, אני ינסה להפוך פאזה לכל הצד השמאלי ורק לטוויטר השמאלי נראה איך זה ישפיע..

בנוסף אני מתכנן לשים טבעת MDF שתגביה את המידוופר ותיתן לו זווית קצת כלפי מעלה.

יהיה טוב בסופו של דבר :D

פורסם

פעם - בימי בראשית של הפורום הזה

היה נהוג לעשות משחקי פאזות חשמליות עם סטים שני חלקים, כי זה כמעט כל מה שהיה בעצם וכל השאר היה יותר יקר מהחלומות שלנו בזמנו.

היום אנחנו עושים את אותם הדברים עם חברי פורום צעירים רק עם הבדל קטן שאנחנו לפחות יותר יודעים מה אנחנו עושים.

יש הרבה דברים שאפשר לעשות רק עם ההתקנה עצמה וכווני מערכת דרך חיבורים בסיסיים שלה והחלפת רכיבים זולים.

פשוט זו עבודה סזיפית שפרוססור עושה בשניה.

אבל - אם אתה תצליח להגיע לתוצאה טובה בשיטות ה"אולד-סקול" -> זה יהיה מדהים.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

פעם -> כשהיינו סטודנטים ולא היה שקל על התחת אז העדפנו לבזבז זמן בניסויים להגיע לתוצאה טובה ולא לבזבז כסף

והיום -> כשברוך ה' אפשר גם לממן את התחביבים שלך.

אם אני יתעמק אני בטוח שאני יבין בהרבה יותר (לומד אלקטרוניקה ותקשורת אז הכל מתחבר) פשוט זה נראה לי בזבוז של המון זמן כרגע והאפשרויות שלי גם ככה מוגבלות, אני מקווה שאני יצליח להדהים את עצמי עם שינוי פאזה לשמאל או לחלק ממנו והוספת טבעת ושינוי זווית של המיד :D

פורסם

בזבוז כסף זה בזבוז כסף - זה משהו שלא ישתנה לא משנה כמו תרוויח.

מה שאני מנסה לאמר זה שפעם לא ממש הבנו מה אנחנו עושים רק ידענו שזה משנה את התוצאה - הידע היום הוא ברמה אחרת והיכולת שלך להעזר באנשים שיכולים להדריך אותך להגיע לתוצאה טובה יותר מהר יותר היא רווח נקי שלך.

Pioneer TS-X150

פורסם

אם אתה לא מרויח הרבה אז גם הזמן שלך לא שווה יותר מדי.

בסוף אתה משקיע בערך אותו דבר, השאלה מאיזה כיס זה יוצא...

מתחדשת*

פורסם

יש כמה דברים שאתם צריכים לקחת בחשבון שאמורים לעודד אתכם.

יש היום מבחר פשוט עצום של רמקולים זולים מאוד שנותנים תוצאות שעם עבודה נכונה איתם אתם תוכלו להפיל לסתות.

בנוסף לכך תמיד אפשר לקנות ציוד יד שניה בגרושים שאנשים שיש להם אותם אפילו לא יודעים מה הם מחזיקים בידיים - דוגמא מאוד יפה לכך היא הפרוייקט האחרון של יוני.

ומעבר לכך אתם צריכים לזכור שהכל יחסי וגם צריך לדעת לשים את הגבול בחיים.

תריצו כאן חיפוש על שרשיר של סטאס S3T על SQ בזול - מה שהוא עשה שם עם נגן MP3 ביחד עם DAC זול, מגבר יד 2 שהיה צריך תיקון - סט פולס שהוחלפו בו הקבלים של הקרוס בגרושים בתוך פג'ו 106 (ביחד עם סאב IDQ ומונו שגם כן עבר שיפוץ אישי שלו) ואני זוכר איך אני חיפשתי את הלסת שלי על הרצפה של הרכב שלו.

בפעם האחרונה שראיתי אותו הוא עשה שם משהו מדהים עם הורנים ודרייבר של מחשב בשקל ועשרים והבן אדם אמר שומעים לא רע בכלל ובמונחים שלו אצלי זה - שומעים פצצה!

אם אתם כותבים בפורום הזה - כנראה שאתם יכולים גם להתעסק בתחביב הזה, לא משנה באיזו רמה, העיקר שתדעו להנות בכל שלב ובכל רגע נתון.

Pioneer TS-X150

פורסם

אין ספק שבעבודה נכונה ניתן להגיע לתוצעות טובות. אבל, בפרויקטון של יוני היו הכנות בדלתות,מגברים ברמה טובה מזבל סיני,ראש,חיוות שזה לא מעט בכלל. חוץ מזה יש ידע והבנה !!! ובלי כל הדברים האלא על מה אפשר לדבר? לא נירא לי חלד בלי הבנה כלשהי בסיסית עם V12 פולס ו סאב ביונר ב1.90 יגיע לצותעה טובה.אולי יגיע לעצבים של שכנים ))

ואותם אנשים אחרי יומיים של קריא בפורים חושבים שהם מומחים וממליצים על ימין ועל שמאל. אני לא רוצה להליב אף אחד פה. סורי,נסחפתי קצת.

לגבי השרשור,זה מצוין שיש שרשורים באמה טובה וזה תורם המון להבמה מה אנחנו עושים. תודה

יש לי שאאלה לגבי. אני בונה מערכת מחדש 3WAY הקרוס יהיה 4XS ולכמה אנשים יש נסיון איתו. הוא כולו סדר שלישי (18DB) עבור כל חלק (וופר/מיד/טוויטר) ע"י פזות חשמליות אפשר לאזן בצורה די טוב? המיד וטוויטר יהיו על דש ובקורות (קרוב אחד לשני)

ראש בנתיים ALPINE 112R

HU:alpine w520e +701

Amp(tw+mid) Mcintosh mc420 Amp(midbass) Diamond audio D5 600.2

set: Eton rsr160 + mid: Eton_PFC80

Mono JL 500/1 sub: ID8

פורסם

סלחה על הקפצה,לא הייתה אפשרות כבר להוסיף

מה לגבי הקרוס עצמו? הכוונה היא לקרוסים של מגברים שהם שונים כמו Butterworth,Linkwitz? הרי ישנה משמעות גם לסוג הפילטר אשר חותך נגיד בשדר שלישי. איך זה יבאה לידי ביטוי נגיד באותה מערכת ,אך חיתוכים בשילטאים שונים בהשוועה אחד מול השני.

פורסם

ה4XS הוא אחד הקרוסים הכי טובים שיצא לי לעבוד איתם - זה הקרוס שהיה לי בקורולה עם האילייט שלושה חלקים.

אם תריץ חיפוש בפורום אתה תראה שפתחתי עליו שני שרשירים מאוד מפורטים ובנוסף אתה אמור לראות אותו בתמונות של המערכת של הקורולה הישנה שהיתה לי.

גם מגברי סלסטרה עובדים עם קרוס בשיטת בסל בסלופ 18 אפרופו וזה חלק מהסוד לזה שהסדרות הגבוהות שלהם מצליחים להמיס הרבה מאוד אנשים - בייחוד על רמקולים חמים לאוזן כמו מוראל, סיז, סקאן ספיק וכו' וכו'

בנקודת החיתוך בשיטת בסל לפחות נוצר בור של 6 דציבל - זה הרבה פעמים מעיף מגרעות אם נקודת החיתוך היא באזור שבו אחד הרמקולים כבר מתחיל לעבור תהליך של "הפרדות קונוס".

משחקי פאזות חשמליות על האלמנטים יכולים לעזור אבל אל תמהר לעשות אותם לפני שאתה מאזן את המערכת מבחינת גיינים לפחות.

לגבי הידע - יש בפורום הזה כבר לא מעט ידע תיאורטי ומעשי שיכולים לעזור למי שבאמת רוצה, להגיע לתוצאות טובות על הציוד הפשוט ביותר.

Pioneer TS-X150

פורסם

לפני שאני נכנס להכל,אני מכין,עושה ש"ב וכל יום לומד משהו חדש. בעבר הרסתי כמה דברים כבר מחוסר ידע כמו JL4300 ו DYNAUDIO MW160,מספיק אני חושב ))

לגבי הפילטרים שונים,אז אני מבין שגם פה ישנה חשיבות ,גם כן לתוצה סופית. כאשר נסינו לכוון קצת אצל חבר את JBL1004 מגושר לסאב,הקרוס של המגבר פשוט על הפנים,הנחתה די קטנה ולא משנה מה,שומעים תדרים לא רצויים. דבר הזה ניתן לשיפור? לבנות קרוס חיצוני?

פורסם

למה החלפת פאזה דווקא לשמאלי? מה ההבדל אם מחליפים בין השמאלי לימני?

Leon 2014: HU: OEM | TW: MT23|MID: PROFI PHASE | AMP: Genesis Profile 4 | MONO: JL :

|Audio 250\1 | SUB: DLS Kw10|ALPINE PXE H650

פורסם

הימני רחוק יותר מהנהג פיזית אז יוצא שהוא מעוכב בכמה מיקרו שניות (נראלי) אם תשנה פאזה לימני אתה תוסיף עיכוב על העיכוב שנגרם מהמיקום. אם אתה מחליף פאזה לשמאלי אתה מעכב אותו במחזור שלם ובגלל שהוא קרוב יותר פיזית העיכוב של השמאלי (באמצעות הפיכת פאזה) והעיכוב של הימני (בגלל המיקום) מתאזנים פחות או יותר. ככה אני הבנתי את זה לפחות תקנו אותי אם אני טועה.

פורסם

זה בעצם יוצר השייה בזמן של גל קול במחזור שלם, ז"א אתה מעקב את השצאלי לאומת ימני למרכז את הבמה

• תוכן חדש...