Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5205 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ומה עם רוכבי האופניים?

נהגי המכוניות לא מסבסדים את כל רוכבי האופניים שרוכבים בכביש מהיר נגד כיוון התנועה בשבת בחמש בבוקר?

לא הגיע הזמן להחיל תשלום ביטוח חובה על רוכבי אופניים?

horsepower is an illusory mathematical equation; torque is real and the source of all good things in the universe

• תגובות 49
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
ומה עם רוכבי האופניים?

נהגי המכוניות לא מסבסדים את כל רוכבי האופניים שרוכבים בכביש מהיר נגד כיוון התנועה בשבת בחמש בבוקר?

לא הגיע הזמן להחיל תשלום ביטוח חובה על רוכבי אופניים?

אולי גם נחיל ביטוח חובה על הולכי רגל? הם גם נפגעים בצורה משמעותית.

אולי גם נחיל ביטוח חובה על חתולי הרחוב? הם בכלל נדרסים על ימין ועל שמאל.

נו באמת...

פורסם
אם היית יודע כמה עולה לבטח אפילו אופנוע בנפח מנוע קטנצ'יק של 125 סמ"ק, היית מקבל חום.

הגיע הזמן שזה ירד כבר, וגם עם זה בתוספת של 130 ש"ח לפחיות זה בסדר, ממש לא גרוע.

ביטוח חובה שברכב פרטי עולה כ-1700 ש"ח, עולה באופנוע 125 מעל 4000 ש"ח,

תגיד לי אתה אם זה נורמלי.

אם הייתי לוקח את הרכב שלי, מנתק לו את בקרת היציבות, מנתק את ה-ABS, מעיף לקיבינימט את החגורות, קורות הבטיחות, משטחי הריסוק, אזדורים סופגי אנרגיה ועל הדרך אומר גם "יאללה, נעיף גם איזה שני גלגלים, מי צריך יציבות?!"..

תגיד לי אתה, אני הייתי נחשב נורמאלי? :shock:

אז כן, אם מישהו מוכן לסכן את עצמו עד כדי כך, אם מסיבות של חיסכון כספי, חיסכון בזמן או סתם בשביל הכיף, אז שיקח בחשבון ישי לזה מחיר מסויים!

לא בכל תחום אנו צריכים להיות מדינת רווחה..

פורסם
כשהרוב המוחלט של תאונות בין אופנוע ומכונית היא באשמת המכונית אז רק מן הצדק שתשלמו יותר, עד שנהגים ילמדו לנהוג.

נכון זה מעצבן אבל זה המצב.

גם הרוב המכריע של תאונות בין מכונית אחת לשניה היא באשמת המכונית, נו אז??

ההבדל העיקרי הוא שרכב חדש מחוייב במספר רב של אביזרי בטיחות כמו כריות אוויר, ABS, בקרת יציבות ועוד, בזמן שאופנוע מחוייב בקסדה!

אם אופנוע היה כלי בטיחותי לא הייתי נזקק לסבסד אותו.

תאונות תמיד היו ותמיד יהיו..

ולגבי אופי הנהיגה של נהרגי המכוניות,

תעשה לי טובה, אם הגענו למצב שכאשר אנו רואים אופנוע נוהג כמו מכונית (כלומר לא מזגזג בין מכוניות בדוחק וצפיפות, נוסע על מדרכות, נגד כיוון התנוע, על השוליים, עובר במעברי חצייה, משתחל בין שתי מכוניות אשר נעות במהירות של 100 קמ"ש ועוד) אנו מופתעים (עקב המחזה הנדיר) אז מה זה אומר על אופי הנהיגה של רוכבי הדו-גלגלי?

פורסם

מקריאת רוב התגובות כאן והטוקבקים בכתבה ובתור אחד שרוכב על קטנוע במשך שנה בלבד הדבר היחידי שיש לי להוסיף זה שהלוואי ורוכבי האופנועים והקטנועים יסעו כולם כחוק בטור אחד ארוך, ויחנו כמו מכוניות ויתפסו לנהגי המכוניות את החניות ואז נראה אתכם גיבורים גדולים.

כאחד שמכיר את שני הצדדים של המתרס אני בטוח שיהיה לכם כיף כשזה יקרה.

מה שכנראה פספסתם בכתבה זה את העובדה שאמנם העלות של רוכבי הדו גלגלי על המשק בסבסוד הענף (סבסוד הנהגים, סבסוד המדינה במיסים וכו') היא כחצי מיליארד שקל אך החסכון שנגרם למשק כתוצאה מכך ששיש שוק דו גלגלי (קיצור הפקקים, חיסכון בדלק, זיהום אויר פחות וכו') הוא כמיליארד שקלים.

אז בואו נחסל את ענף הדו גלגלי ונפיל את כל המיליארד שקלים שיתווספו על הנהגים ואז תמצאו לכם ציבור אחר לצעוק עליו.

הכתבה הזו מגמתית ונראית כאילו נערי האוצר כתבו אותה. כאשר הם ואור ירוק רק מנסים לפלג את אוכלוסיית משתמשי הכביש שישנאו אחד את השני במקום להפנות את הזעם לממשלה.

בינתיים זה עובד להם יופי.

פורסם
מה 4400₪?

על מה אתה נוהג?

אני נהג צעיר, בן 19, עם שנתיים וותק, מקיף לגטס עולה 4800₪...

לפי נתוני הפול (שאמור לבטח את אלה שחברות הביטוח מסרבות לשלם פעם והיום הפך למבטח הבלעדי של הדו גלגלי) במידה ואני בן 36 עם וותק של 19 שנים על הכביש ואפס תאונות זה מה שאני אשלם לשנה על אופנוע שטח בעל 650 סמ"ק. אם אני רוצה להוסיף את חברה שלי, אשתי, אחי או מי שלא יהיה לפוליסה אז התענוג יעלה לנו 8,100 לשנה. ואנחנו מדברים כאן על חובה בלבד.

אבל אל תאמין לי. אני רוצה שתבדוק ותראה בעצמך. דרך אגב, אל תתייחס לאופציה של פוליסה נמוכה עם השתתפות עצמית.

http://car.mof.gov.il/ChooseParameters.aspx

על 250 סמ״ק כנראה... אני משלם 5600 רק חובה. צד ג׳ עוד 650... על מקיף אני לא חולם בכלל :-(

צד מבורך בהחלט!

בן כמה אתה? כמה וותק יש לך על רכיבה על דו גלגלי? תסתכל במחשבון למעלה ותראה.

מר בחור,

תדלוק רכב עולה פי 4 בשנה, זאת עפ"י כך שקטנוע אוכל 1 ל 30 ממוצע ורכב 1 ל 10.

עכשיו תגיד לי אתה איפה הצדק?

מר בחור, אם נתייחס להיגיון שלך ונסתכל על הצד השני של המטבע.

קח אופנוע שטח. צמיג אחד שלו עולה כמו שני צמיגים לרכב. כן, כן. צמיג אחורי לאופנוע שטח עלול להגיע ל 700 שח. קח אופנוע כביש 600 סמ"ק לדוגמה, צמיג אחורי שלו עולה כמו או יותר יקר מ 4 צמיגים לרכב. אבל עזוב אותך מגומי. זוג דיסקיות תחליפיות לרכב עולה באזור ה 200-250 שקל. דיסק בלימה אחד לאופנוע לא עולה פחות מ 500 שקל. ויש עוד הרבה הרבה.

"עכשיו תגיד לי אתה איפה הצדק?"

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

האופנוענים לא אשמים, גם ככה הם שק חבטות כמו מגזרים נוספים במדינה.

זו תופעה רחבה הרבה יותר הכל מתייקר והשכר אינו עולה בהתאם.

פורסם

וכרגיל אף אחד לא מתיחס לעובדה שזה ביטוח חובה, שהמדינה מחייבת אותי לעשות. ובתהליך מאפשרת לחברות הביטוח להרויח 700 מיליון שקל בשנה (רווח!! אחרי ששילמו לכל הנפגעים)

ביטוח חובה = מס כי אין לי אפשרות לא לשלם (בלי לעבור על החוק) אבל במקום שהכסף ילך לקופת האוצר הוא זורם לתייקונים בעלי חברות ביטוח

זו השערוריה האמתית, נהגי המכוניות מקבלים את הדין כי נראה להם סביר ש כמה מאות שקלים בשנה יסייעו למימון החיים הטובים של בעלי חברות הביטוח.

האופנוענים צועקים כי הסכום לא הגיוני בעליל.

פורסם

אין לי בעיה עם האופנוענים עצמם, מה שמגעיל אותי זה הנוהל של לקחת מהשני כדי לרצות את הראשון,

הממשלות הישראליות לדורותיהן תמיד פעלו או הופעלו ע"י קבוצות לחץ מגזריות, וזו הרעה החולה, שמאוד מתאימה לממשל.

הרבה יותר מפחיד אותם אם כל הקבוצות היו מתאחדות לכוח אחד חזק, אבל לאופנוענים היה נוח למכור את עצמם ולקבל את

ההנחה על חשבון קבוצה אחרת, וזה מה שמרגיז.

איכשהו הם כנראה יודעים שבשוק חופשי ויהא תחרותי ככל שיהיה הביטוח יהיה תמיד יקר עקב הסטטיסטיקה הגרועה של הדו"ג

אבל הם לא מוכנים לשלם את העלות האמיתית שנוח להם שתיפול על כתפיים אחרות.

פורסם

צריך להביט על התמונה הגדולה - האופנוענים "מסבסדים" מקומות חנייה שאין להם בהם צורך, נתיבים רבים שאין לנו בהם שימוש.

פורסם
צריך להביט על התמונה הגדולה - האופנוענים "מסבסדים" מקומות חנייה שאין להם בהם צורך, נתיבים רבים שאין לנו בהם שימוש.

תשמע, מה שאתה אומר זה בעצם שאני אמור להיות מרוצה כשמישהו לוקח ממני בכוח את הרכב אבל רגע לפני שהוא מסתלק הוא נותן לי כרטיסיה לאוטובוס.

לא רוצה לתת ולא רוצה לקבל, זה לא נקרא קח-תן כשזה נכפה עלי מבלי לבקש רשות, והטענה של האופנוענים שהם עושים לי טובה גובלת בחוצפה ודו-פרצופיות.

פורסם
אין לי בעיה עם האופנוענים עצמם, מה שמגעיל אותי זה הנוהל של לקחת מהשני כדי לרצות את הראשון,

הממשלות הישראליות לדורותיהן תמיד פעלו או הופעלו ע"י קבוצות לחץ מגזריות, וזו הרעה החולה, שמאוד מתאימה לממשל.

הרבה יותר מפחיד אותם אם כל הקבוצות היו מתאחדות לכוח אחד חזק, אבל לאופנוענים היה נוח למכור את עצמם ולקבל את

ההנחה על חשבון קבוצה אחרת, וזה מה שמרגיז.

איכשהו הם כנראה יודעים שבשוק חופשי ויהא תחרותי ככל שיהיה הביטוח יהיה תמיד יקר עקב הסטטיסטיקה הגרועה של הדו"ג

אבל הם לא מוכנים לשלם את העלות האמיתית שנוח להם שתיפול על כתפיים אחרות.

זה כמו שתגיד את זה על הולכי רגל ורוכבי אופניים... הסטטיסטיקה גם לא לטובתם. גם הם מתפרצים לכביש והנהג אשם, לרוב.

את אותו המשפט גם נהגי משאיות אומרים על מכוניות פרטיות וליסינגים. על כל שומכר עם חוסר סבלנות שנדחף וחותך או כל "עבריין אחר שמחליט ללמד לקח נהג משאית ובולם לפניו בפתאומיות. נהג משאית אשם, לרוב גם כן.

משתמש דרך שיכול לגרום לנזק פוטנציאלי גדול יותר, מסבסד באחוז מסויים מתשלום הביטוח את משתמש הדרך החלש יותר או כל גורם אחר. ככה זה פשוט.

זה שלאוצר היה אינטרס לא להפעיל את החוק של הסבסוד עוד בימים שהוא אושר לא אומר שגוזלים ממך ללא רשות. או שאולי כן, אבל נראה לי ש99.9% מהחוקים במדינה שלנו לא שאלו, לא אותך ולא אותי.

פורסם
וכרגיל אף אחד לא מתיחס לעובדה שזה ביטוח חובה, שהמדינה מחייבת אותי לעשות. ובתהליך מאפשרת לחברות הביטוח להרויח 700 מיליון שקל בשנה (רווח!! אחרי ששילמו לכל הנפגעים)

ביטוח חובה = מס כי אין לי אפשרות לא לשלם (בלי לעבור על החוק) אבל במקום שהכסף ילך לקופת האוצר הוא זורם לתייקונים בעלי חברות ביטוח

זו השערוריה האמתית, נהגי המכוניות מקבלים את הדין כי נראה להם סביר ש כמה מאות שקלים בשנה יסייעו למימון החיים הטובים של בעלי חברות הביטוח.

האופנוענים צועקים כי הסכום לא הגיוני בעליל.

פלוס 1000!

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

פורסם

אני כבעל רכב ונהג גם לא רוצה לסבסד את משתמשי האוטובוסים , וגם לא את נוסעי הרכבת

למה אני צריך לסבסד במיליארדים שרות שאני לא משתמש בו.

נ.ב

נא להוציא גם את הלחם השחור מרשימת המסובסדים , ולהוסיף לחם שיפון מחיטה מלאה עם אגוזים.

פורסם

כי אחרת האנשים האלה לא יוכלו להגיע לעבודה ולשלם מיסים. למדינה יש אינטרסט לסבסד תחבורה ציבורית.

emotion of motion

• תוכן חדש...