Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

לא מוצא יאריס ספורט

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5197 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הייתה לי הוט האצ' בעבר, קניתי מעל המחירון ומכרתי הרבה מעל המחירון.

המחירון של המיאטה ושל היאריס לא מוצדק.

המיאטה שלי ירדה רק 100K ש"ח במחירון ב-5 שנים על הכביש (חדשה על הכביש 250K ש"ח).

תסתכל על כל רכב חדש שעלה 250K ש"ח בחברה, אחרי 5 שנים על הכביש תראה שהמחירון שלו ירד בלפחות 150K ש"ח אם לא הרבה יותר (אלפות לדוגמא עושות צלילה כזו ב-3 שנים).

לירון, זה שאתה (וגם אני) שלמנו את זה כי זה המחירון זה לא אומר שזה מוצדק.

ערכו של רכב בן 5 שנים צריך להיות דרומית ל-50% מערכו כחדש וערכו של רכב בן 8 שנים צריך להיות באיזור ה-20% מערכו כחדש. וזה ממש לא משנה האם הרכב אמין או לא אמין.

על סחירות עוד אפשר להתווכח כי זה שוק חופשי ואי אפשר להתווכח עם כוחות השוק, אבל לעצום עיניים וללכת אחרי המשנה של מר לוי יצחק רק בגלל שזה מה שהוא מאמין בו זה לא חכם.

שים לב שבכל הטיעון שלי לא השתמשתי בטענות שהרכב שלי הוא הכי זול לאחזקה בקטגוריה שלו, הכי אמין בקטגוריה שלו, הכי זול לקניה וכו'. שאלו לדוגמא הטענות שרוב בעלי הטויוטה אוהבים לנגן עליהם (חוץ מאדון איתמר שאני מאוד מסכים עם מה שהוא רשם).

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

שוב, המחירון הוא מדד רוחבי .

כל אקמפלר יכול לנוע אפילו בעשרות אחוזים לכאן ולכאן, בדיוק כפי שכל דגם יכול לנוע מעלה ומטה.

אם נלך כמה שנים אחורה, האמריקאיות בנות 5 היו מפסידות ב20% יותר מגרמניות מקבילות אליהן (לא יודע מצב כיום, עשיתי סקר לפני כמה שנים).

אי אפשר להגיד שרכב צריך להפסיד כX אחוז לאחר Z שנים. זה ממש לא מייצג.

רכב אחד (אלפא רומיאו לצורך העניין) אחרי 5 שנים על הכביש יראה אמינות נמוכה מכאן זה יוביל לסחירות נמוכה ומכאן זה יוביל למחיר נמוך ומכאן ישירות זה מוביל להפסד גדול באחוזים לאורך שנים .(סתם נתתי דוגמא אלפא, מעולם לא הייתה ברשותי אלפא ולא מכיר אישית את אמינותם)

טויוטה נניח, תראה אמינות ושביעות רצון מצד בעליה , מכאן זה יוביל לסחירות גבוה ולמחיר גבוה 30 % מאלפא מקבילה אליה כחדשה.

אין פה צודק או נכון, יש מצב שוק ומה ה"שוק" כלומר אנחנו מוכנים ורוצים לשלם על רכב.

אם נצמד לנושא השרשור, לדעתי בתור בעלים של TS שמפשפש הרבה ביד 2, המחיר בהחלט שווה את הכסף.

פורסם

ערכו של רכב בן 5 שנים צריך להיות דרומית ל-50% מערכו כחדש וערכו של רכב בן 8 שנים צריך להיות באיזור ה-20% מערכו כחדש. וזה ממש לא משנה האם הרכב אמין או לא אמין.

על סחירות עוד אפשר להתווכח כי זה שוק חופשי ואי אפשר להתווכח עם כוחות השוק, אבל לעצום עיניים וללכת אחרי המשנה של מר לוי יצחק רק בגלל שזה מה שהוא מאמין בו זה לא חכם.

+1 המחירון של המשומשות לדעתי גבוה מדי, בחו"ל הרכבים לא שומרים על ערך כזה גבוה, אמנם שלכל צד יש יתרונות וחסרונות אבל מחיר המשומשות בסוף יכול להשיםע גם על המחיר של מכוניות חדשות.

פורסם

מחירי המשומשות גבוה מדי? להגיד דבר כזה זה על גבול ההזוי.

לידיעתך, בארה"ב, טויוטה קורולה עולה חדשה 18 אלף דולר, ומשומשת שנת 2009 נסחרת שם ב-14-15 אלף דולר- ירידת ערך של 20 אחוז.

בארץ, אותה טויוטה עולה חדשה 125 אלף, ומשומשת 2009 נסחרת ב-80 אלף שקל, ירידת ערך של 40 אחוז.

ועכשיו דיברתי על טויוטה, לא דיברתי על רנו או מיצובישי ששם בכלל מחירי המשומשות בדיחה.

מה שלא מפתיע לאור העובדה שהמחירי המכוניות זולות הרבה יותר, ככה שאין כול כך לאן לרדת.

ואם אתה רוצה דוגמא שהכי ממחישה עד כמה מחירי המשומשות פה בדיחה(או גם עד כמה מחירי החדשות הזויים) - רק בישראל אתה יכול לקנות פורד פוקוס חדשה בכמעט פי 2 ממה שהיא עולה בארה"ב, ואחרי 4 שנים לקנות אותה משומשת בדיוק באותו מחיר שמקבילך האמריקאי ישלם עליה.

פורסם

לפותח השרשור:

לפני כמה שנים גם לי הייתה את אותה דילמה וגם אני חיפשתי יאריס ספורט שגם אז הייתה במחיר מופרז.

ואז החלטתי לפנות לאלטרנטיבה (כפי שצוין כבר לפני אין הרבה ספורטיביות חמימות המתחרות ביאריס) והיא ה206xs מצאתי אחת ונהניתי מכל רגע עד שנאלצתי למכור שלא מרצון. במחיר הזה ניתן למצוא 206xs משנתון גבוהה יותר עם חלון שמש שאני נורא אהבתי 6 כ"א ועוד איבזור לא רע בכלל. בכל אופן מה שברצוני לומר הוא שאני החלטתי לא לשלם את הסכום המופרז הזה על היאריס ולקנות רכב עם אותה תמורה (ואפילו מעט יותר אבל אני משוחד), משנתון מתקדם יותר ועם כל מיני "פיצ'פקס" שלי עשו את זה.

ואל דאגה לא שילמתי על זה ב"אמינות" טיפול אחד רגיל בתוספת החלפת שמן גיר ואת חלון השמש העברתי לתפעולי ידני ללא תשלום, וזהו. פשוט נהניתי מהרכב בכמעט כל נסיעה ונסיעה (כמובן שגם ביאריס אתה תהנה וזה בהחלט רכב מהנה ומתגמל אבל לנוכח הבעיה שהעלתה...).

שווה לך לפזול לכיוון ה206 xs לפעמים צצות בלוחות "חתיכות" במצב ממש טוב על פניו.

בכל אופן, שיהיה בהצלחה.

שמרנות היא עצלנות מחשבתית

פורסם

תתקשר ל 054-2346044

תנסה את מזלך, שיהיה בהצלחה!

אם שם המשפחה שלך הוא לא לואב אז תעוף מהנתיב השמאלי ! - 8)

פורסם

תודה רבה לכל המגיבים!

ראיתי את המודעות האלה אבל תסכימו איתי שאם כבר אני הולך לשלם 11K מעל המחירון אז לפחות שזה לא יהיה רכב עם 150K פלוס... זה לא מציאותי לשלם סכום כזה מעל מחירון ולא לקבל באמת מציאה.

המחירון עומד על 45 כאשר ברוב המודעות דורשים 55 +....

אני אחכה עוד קצת, אני כן מוכן להוציא סכום כזה אבל על רכב ששווה את זה ולא על אחד שאחרי שנתיים אצלי יהיה על 200K ואז אני אחפש למי למכור אותו.

LOTY תודה על הארטנטיבה אבל אני בכל זאת מעדיף יפנית... כמו כן אני מוכן לשלם סכום כזה על רכב כזה בידיעה שבעתיד אני גם אוכל לדרוש אותו בחזרה (כמובן שבפרופורציה לאותה שנה ולמחירון)

שוב פעם תודה על התגובות.

פורסם

לפי המגמה של שוק הרכב כיום לא בטוח שעוד כמה שנים תוכל למכור את הרכב במחירון.

עובדה שאותם אנשים שתקועים על העץ לא מצליחים למכור את הרכב ב-10K ש"ח מעל המחירון (כנראה שאין מספיק פראיירים שמוכנים לשלם את המחיר הזה).

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם
תודה רבה לכל המגיבים!

ראיתי את המודעות האלה אבל תסכימו איתי שאם כבר אני הולך לשלם 11K מעל המחירון אז לפחות שזה לא יהיה רכב עם 150K פלוס... זה לא מציאותי לשלם סכום כזה מעל מחירון ולא לקבל באמת מציאה.

המחירון עומד על 45 כאשר ברוב המודעות דורשים 55 +....

אני אחכה עוד קצת, אני כן מוכן להוציא סכום כזה אבל על רכב ששווה את זה ולא על אחד שאחרי שנתיים אצלי יהיה על 200K ואז אני אחפש למי למכור אותו.

LOTY תודה על הארטנטיבה אבל אני בכל זאת מעדיף יפנית... כמו כן אני מוכן לשלם סכום כזה על רכב כזה בידיעה שבעתיד אני גם אוכל לדרוש אותו בחזרה (כמובן שבפרופורציה לאותה שנה ולמחירון)

שוב פעם תודה על התגובות.

זכותך כמובן לבחור באיזה אוטו שתרצה, ויכול בהחלט להיות שהיאריס הזו היא שכיית חמדה אמיתית נטולת מתחרות, אבל לא הייתי ממהר להכניס למשוואה את ענין הכדאיות הכלכלית. אחרי הכל אין פה ענין עם מכונית קלאסית וקרוב לודאי שכשתמכור אותה היא גם תהיה בת עשר, גם עם קילומטראז' מכובד ויש סיכוי שיהיו אז לא מעט אלטרנטיבות קוסמות במחיר הרבה יותר נמוך. ככל שאני יכול להתרשם, מדובר בעצם במכונית שעיקר כח המשיכה שלה נובע מנדירותה היחסית ולא מאילו תכונות יוצאות דופן.

• תוכן חדש...