Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5075 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קודם כל אני מאחל לך הצלחה בשיפוץ.

למרות מה שאמר לך הפחח שלך אל תאבד תקווה.

אני מאמין שאם רוצים הכל אבל הכל אפשרי. (נכון.. זה דורש כסף המון כסף..אבל הכל אפשרי)

אולי אני לא ריאלי אבל הפחח שלי (מכפר קאסם) אמנם לא עשה עבודה ברמה גבוהה אבל תכלס ה 127 שלי מחזיקה בלי עין הרע יפה מאד יחסית לעבודה הזולה שעשה. (והרכב הגיע אליו במצב מאד קשה)

אם לא תיהיה ברירה אז אולי שווה לך לפנות גם לכיוון הזה.

אבל המוסר השכל: תאמין, אל תרפה, ואל תאבד תקווה. אל תתיאש.

צביקה.ש

חבר מועדון ה-5

fiat 127 900 L 1979

\fiat qubo 1.4 2013

• תגובות 58
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
ישנן עוד תמונות של המכוניות

אבל בינתיים מבחינת הרכבים האדומה תיבחר לשיפוץ עם חלקים מהלבנה

לדעתי לא ניתן להוציא רכב נוסף ללא השקעה רבה (משהו בסגנון של ה NSU של ליאור)

ואני לא כל כך יודע מה לעשות לכן עם השלישית (האדומה מלטרון עם הגג נפתח) כי אין לי מקום לאחסן אותה

ללבנה הגג גמור קורות הדלתות וגם הרצפה, אבל המעטפת פח סבירה ותשמש לשיפוץ, וגם המנוע שלה מפתיע לטובה (לא אגלה במה כרגע)

האדומה היא היחידה עם גג טוב מאוד (פרט לקורות הקדמיות) וגוף סביר, הבעיות שלה הן קדימה גמור ומכסה קדמי (לכולן בעצם המכסה גמור) ורקבון בקורות של הדלתות, וכנפיים במצב לא משהו (לא חסר תקנה אבל לא משהו)

מה שנחמד זה שרוב הניקלים סביב החלונות והדלתות במצב מעולה, מה שפחות זה שאין לי פגוש קדמי

תנסה להיעזר במועדון פיאט אירופה. יש שם חברה נחמדים בעלי רכבים מכל הסוגים .

תכנס לפורום המתאים הם יעזרו לך ויכיווינו אותך!

אני מצרף לך ללינקים לכמה מועדונים שתוכל להעיזר בהם (תצטרך מתורגמן)

מועדון פיאט 850 קופה הולנד:

http://www.fiat850.nl/

מועדון פיאט 850 אנגליה

http://www.fiatmotorclubgb.org/Cars/seat850.htm

מועדון פיאט אירופה

http://www.fiatforum.com/

חלקי חילוף לפיאט 850 קופה:

http://www.mrfiat.com/index.php?car=Fiat&type=Fiat%20850&cat=Lights

צביקה.ש

חבר מועדון ה-5

fiat 127 900 L 1979

\fiat qubo 1.4 2013

פורסם

הבעיות רבות מאד בכל אחד משלושת הרכבים, כשלכל אחד מהם נק' זכות ונק' חובה רבות!

מה שצריך לעשות הוא פרוק מלא של שלושתם עד רמת הבורג, כאשר הגוף עירום מכל חלק

בדיקה מקיפה, רצוי עם איש מקצוע מתחום הפחחות, והערכה יסודית של הגוף הבריא ביותר

סימון חלקים שיוסרו ומצאת התואמים הטובים ביותר מבין השנים הנותרים.

ואז בנייה מחדש כמו בשיפוץ האלפא המדהים, יש לקחת בחשבון את הצורך לייצר חלקים מחדש.

השלב הבא יהיה לאתר מבין כל החלקים שפרקת את הטובים ביותר לשפץ אותם ולהרכיב מחדש.

בתום התהליך הזה יתבררו מימדי החוסרים אותם תצטרך להשלים...

כמו שנאמר מדובר בהוצאה ענקית, הרבה מעבר לשווי הרכב, ומצריכה יכולת מימון אדירה

במיוחד אם העבודה תתבצע ע"י הרבה אנשי מקצוע!

האופציה האחרת יבוא רכב דומה מחו"ל ברמה סבירה ושימוש בחלקים הטובים כחלקי חילוף.

בסיום התהליך תהיה לך פיאט 850 ספורט, שעם כל המיוחדות שלה בסכום שתשקיע עליה

יהיו המון אופציות מענינות אחרות מהנות יותר....רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם

הפיאט 850 ספורט מכונית חמודה מאד ואפילו מהנה לנהיגה, למרות ההספק הצנוע.

תוספת ה 7 כ"ס ממנוע ה 127 נובעת מיחס דחיסה גבוה יותר, סעפת פליטה 1-4 ומאייד כפול.

ללא המאייד הכפול סיפק המנוע בגירסת הספיישל של ה 850 47 כ"ס.

מצד שלושת המכוניות קשה מאד וכולן רקובות במקומות קריטיים וקשים לתיקון.

עבודת שיפוץ טובה תעלה לך לא מעט, מאחר ורוב הריקבונות הן בשלד המכונית ולא בחלקים "מיתפרקים".

בכל מקרה בהצלחה !

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

המון בהצלחה ערן!

אם תצטרך עוד זוג ידיים אני אשמח לבוא לעזור.

ומהכרות איתך הייתי ממליץ שחלק מעבודת הפחחות והחידוש תנסה ללמוד ולעשות בעצמך, אני בטוח שאתה מסוגל.

סובארו-SVX שחורה 94' ,סובארו SVX לבן פנינה 92', סובארו XT טורבו שחורה 86', סובארו XT טורבו בורדו 86', סובארו XT טורבו לבנה 86'

ארז

פורסם

היום בא פחח שאני מכיר לראות את הרכבים

בחור צנוע ואוהב את העבודה, בייחוד פרוייקטים כאלו

אמר שהוא מסוגל לבצע את העבודה כולל כל השחזורים הדרושים

נראה עוד יומיים מה יהיה הסיכום

אם הכל יילך בסדר 2 רכבים יופשטו ויסעו אליו, והאדום מלטרון יופשט מחלפים שימושיים ויילך לברזל לצערי, אין לי יכולת לשקם גם אותו ואין לי מקום לאכסן אותו

אם מישהו מעוניין בו, מוזמן לפנות ולקבלו במחיר הקנייה

פורסם

ערן כידוע לך היתה לי כזאת מכונית . גם שלי הגיע לבעלים לפני ללא מכסה בגז קידמי, ותתפלא אבל הצליחו לחתוך מכסה מנוע של סיטרואן BX ולהתאימו .הקרבורטור אצלי היה של פיאט 127

האוטו נסע די טוב ובסוף הוחלף בפילמוט וליאנט

אם תראה טוב תראה ששמו צירים של ארון הם הוחלפו לצירים פנימים

45.jpg

מכוניות 049.jpg

89.jpg

53.jpg

מכוניות 009.jpg

מעורב 012.jpg

מכוניות 069.jpg

מעורב 005.jpg

פורסם

תודה לירוי על המידע

המכסה הקדמי מה BX, הוא עשוי היה מפלסטיק, לא?

אני בינתיים מחפש מכסה מקורי ואם לא, נייצר חדש.

תוכל לכתוב לי כמה עלתה הרפדות שעשית ומה כללה?

פורסם

אם אני זוכר נכון הריפוד עלה לי כ3000 שח . הבחור שעשה לי את זה כבר לא עובד

העבודה כללה הוצאה של כל הריפוד באוטו ושיחזור כולל מילוי

דפנות הדלתות פורקו ואני עשיתי ממזונית .ההגה צופה גם .לוח השעונים כולל הדשבורד צופה,כל הריצפה זופתה ולאחר מכן הדביקו את השטיח

גם רקמתי את האותיות של השם שלי כי היתי בטוח שזה האוטו שישאר איתי לנצח, אבל ככל הניראה אין עדין רכב כזה

111.jpg

attach.walla.co.jpg

222.jpg

מכוניות 061.jpg

מכוניות 076.jpg

מכוניות 082.jpg

מעורב 002.jpg

מכוניות 083.jpg

פורסם
קודם כל, אני מאחל לך המון בהצלחה ושאפו על האומץ.

אני גם נמצא כרגע בשיפוץ של רכב עם בעיות רקבון וחלודה (פולקסווגן וריאנט ברזיל 1975).

כמו שכתבו לך, הכי חשוב במקרים האלה זה מצב הקורות. רצפה אפשר להחליף, טלאים אפשר לעשות, אבל אלמנטים מבניים הרבה יותר קשה (אם בכלל אפשר).

כמו בהרבה דברים אחרים, השילוש הקדוש של איכות-זמן-כסף מתקיים וכאמור, אפשר לבחור רק 2. מנסיון, אין לי ספק שיהיה לך קשה מאד למצוא פחח שיסכים לפרוייקט במחיר "הגיוני" (ו50 אלף ש"ח כמו שהציע לי ליצן אחד, זה ממש לא הגיוני בעיני, כשגם ככה אני מוציא סכום גבוה בהרבה מהשווי הריאלי של הרכב...), אם בכלל.

בקיצור אני ממליץ לך לפעול כדלקמן:

* לחפש ברשת רכב כמו שלך במצב שאתה שואף להגיע אליו. (סתם לדוגמא, רפליקת אברת' יפה מהאיביי האיטלקי: http://annunci.ebay.it/annunci/auto/enna-annunci-enna/fiat-850-coupe-replica-abarth-1000-ot-d-epoca/19865615)

* לנסות ולהעריך כמה יעלה להביא את הרכב הזה לארץ בהסתמך על נסיון של אחרים כאן בפורום.

* להחליט בהתאם ובחישוב כלכלי "קר" (עם כל האהבה לרכבים והרצון להציל אותם) כמה שווה לך להשקיע.

אחרי השלב הזה אפשר להתחיל לעשות סבב פחחים ולהתחיל עם כאלה שמומלצים פה בפורום. אם יש לך איזושהי אפשרות לנייד את האקזמפלר "הטוב" (בעגלה נגררת למשל) זה יקל עליך מאד כי מעטים הפחחים שיבואו עד אליך לתת את ההצעה. כמו שנאמר: "הרוצה את הרב יבוא אליו" :wink:.

מהרגע שמצאת פחח שמוכן לעבוד במחיר שמקובל עליך, צריך להיות כל הזמן עם היד על הדופק. לא חסרים סיפורים על רכבים שיצאו מפחחות "כמו מהמפעל" ואחרי שלוש שנים נראו יותר גרוע מבהתחלה כשהחלודה חזרה מתחת להררי חומר. צריך להתעקש על פירוק כמה שיותר מלא (בהתאם לתקציב) ותיקון של כל הרקבונות. עוד מומלץ לבוא ולראות את העבודה לעיתים קרובות כדי להיות בטוח שהפחח באמת מפחח ולא משפכטל... :lol:.

זהו, מקווה שתרמתי לך משהו מהנסיון האישי שלי.

עריכה: לגבי המכסה הקדמי- תייבא אחד חדש. לרכב שלי אין זמינות חלקים חיצוניים כלל והפחח שלי מנסה לתקן מכסה רקוב מאד ככל יכולתו. אם כל המאמץ וההשקעה, זה לעלם לא יהיה טוב יותר (או זול יותר) מחלק מקורי במצב טוב.

ושוב מתוך ניסיון אישי - אין הרבה פחחים (למעשה מתי מעט) שמוכנים לעבוד על טלאים, אחד שאני מכיר, עושה עבודה סבירה וגם לא יקרן, אבל החשוב ביותר, מוכן לקבל עבודות כאלו - תתקשר אלי בה"פ.

משך עבודת הפחחות תארך הרבה זמן, כך שבנתיים יהיה לך זמן לאתר ולקנות חלקים., עדיף שהמכונית תגיע לפחח ללא מנוע, כך תוכל בזמנך החופשי לשפצו.

אצל הפחח הזה נמצאת כרגע פיאט 127, במצב קשה מאד ותוכל לראות את מעשה ידיו.

למקרה שאין מכסה תא מטען , ניתן ליצרו יש מאין - לא צריך להיבהל.

בכל אופן בהצלחה, אשמח לראות את הפרויקט בסיומו - ראה יש בידך עתה אתגר.

מצא משה

פורסם

ערן ידידי היקר שלום רב !

ראשית ברכותי, ופרגון גדול על היוזמה ועל הגשמת חלום חייך, שאתה עומד להגשים,כנראה"שחלומות אכן מתגשמים" !

לקחת על עצמך משימה כפולה ומשולשת, הצלת פיאט נדיר אחד מגריטה, ואולי עוד שנים לשמירה על חלקים , בתקווה שהבודי ישאר בחיים.

ועל זה נאמר"מי שהציל פיאט אחת, מגריטה, כאילו הציל עולם מלא" , של רכב אספנות נדיר.

בהצלחה לאורך כל הדרך.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

• 4 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

לא משהו מלהיב לחלוק

הרכבים מאוכסנים, חלקים נאספים לאיטם, ואני מקווה ששנה הבאה אתחיל בשיפוץ

בינתיים בהקפאה

ערן - אני אתקשר אליך

• תוכן חדש...