Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5074 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הראש שמתאים אם בכלל הוא של דגם אחד בלבד של אונו שנמכר בישראל.

מדובר באונו 45 דגם "סטינג" בסיסי שהגיע בתצורת 3 דלתות עם מנוע 903 סמ"ק (מנוע פיאט 127).

בעלים גאה :inlove: של פיאט 124 ספיידר 1800.

• תגובות 58
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
עד לפני כשנתיים הסתובבה אחת כזאת בירושלים במצב מושלם בצבע כחול עם הגה ודשבורד מעץ מקוריים. אגב היא הוצעה למכירה במחיר לא גבוה יחסית. שקלתי לקנות אך בסופו של דבר החלטתי שלא בעיקר לאור הזכרונות מרכב כזה שהיה שייך לאבא שלי וסבל קשות מבעיות התחממות - אולי עשיתי בכל זאת טעות :-(

אגב מעניין מה עלה בגורלה? מישהו מכיר אולי?

ראיתי אותה לאחרונה שרופה בק' מנחם עמדה שם עזובה זמן מה עד שנעלמה

כנראה באדיבות העירייה...זצ"ל - רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם

השלב הראשון שסיימתי (אני מקווה) הוא שלב רכישת המכוניות

השלב הבא שאני מקווה מאוד שיהיה בסופ"ש הוא גרירתן למוסך והתחלת פירוק ראשוני

בנוסף אני משוטט עכשיו באיביי להנאתי מברר האם המוכרים שולחים לארץ וכמה עולה משלוח, וקונה דברים שבטוח אצטרך

מה שנרכש עד עכשיו (הכל חדש):

רדיאטור

2 פנלים ספי דלתות

סט קינג פין

סט שיפוץ תיבת הגה

סט אטמים תיבת הילוכים

תותבי מוט מיצב אחורי

תותבי קינג פין

מיכל מתזים

בולמים קדמיים

מיכל נוזל בלמים

גומיות בסיס קפיצים אחוריים

גומיות עוצרות מכסה מטען

קופלונג

חישן אור בלם

סט שרשרת וגלגלש תזמון

יש עוד הרבה על הכוונת אבל אני מתאפק עד שיגיעו הרכבים

דרך אגב תודה על כל העצות

פורסם
בהצלחה בשיפוץ,רכב מעניין שתמיד עשה לי משהו,לפני שנים היתה כזו עזובה תחת בניין בבני ברק,שווה לבדוק.

אני מעריך שבבני ברק ברחובות ובחצרות השונים מתחבאים עשרות אם לא מאות רכבי אספנות נדירים ומיוחדים במצבי צבירה שונים.

צביקה.ש

חבר מועדון ה-5

fiat 127 900 L 1979

\fiat qubo 1.4 2013

פורסם
ראיתי אותה לאחרונה שרופה בק' מנחם עמדה שם עזובה זמן מה עד שנעלמה

כנראה באדיבות העירייה...זצ"ל - רן

רן,

חבל... פחות מכונית יפה בעיר הקודש. אגב זה היה גם גורלה של MG MIDGET ירושלמית ( כמו שלי ).

1965 MGB

פורסם
אני מעריך שבבני ברק ברחובות ובחצרות השונים מתחבאים עשרות אם לא מאות רכבי אספנות נדירים ומיוחדים במצבי צבירה שונים.

בהצלחה בשיפוץ,רכב מעניין שתמיד עשה לי משהו,לפני שנים היתה כזו עזובה תחת בניין בבני ברק,שווה לבדוק.

נלקחה מהחניה לפני כמה שנים בצבע כחול

יהורם !

אין על מי לסמוך רק על אבינו שנמצא במילואים!!!!!!

פורסם
השלב הראשון שסיימתי (אני מקווה) הוא שלב רכישת המכוניות

השלב הבא שאני מקווה מאוד שיהיה בסופ"ש הוא גרירתן למוסך והתחלת פירוק ראשוני

מחכה שאת זו שמאזור לטרון, תאסוף אותה בהקדם, חבל על מה שמנשאר ממנה, אתמול היא עוד נחה בשמש.

מצא משה

פורסם
מחכה שאת זו שמאזור לטרון, תאסוף אותה בהקדם, חבל על מה שמנשאר ממנה, אתמול היא עוד נחה בשמש.

ביום שישי הגרר מגיע :lol: מה לעשות וצריך גם לעבוד מדי פעם

אני אעדכן עם תמונות מהגרירה

ובקשה קטנה

למי שיש חלפים למנוע ה 903 סמק של ה 850 (שמסתובב הפוך)או חלקים של ראש של 127 903 סמק או פנדה או אונו, ואין לו מה לעשות איתם - אני אשמח לקבלם, צריך להתחיל לאסוף חלקים גם לזה

פורסם

מנוע 903 של 850 היה רק ב850 ספורט וספיידר.

אתה יכול להעזר גם בחלקים מפיאט/סיאט 133 - אם תמצא כזו לפירוק.

:turn-l:
פורסם
מנוע 903 של 850 היה רק ב850 ספורט וספיידר.

אתה יכול להעזר גם בחלקים מפיאט/סיאט 133 - אם תמצא כזו לפירוק.

ידוע שהבלוק ייחודי לדגמים שציינת, אני מתכוון להישאר איתו כמובן

אני עוד אחליט בהמשך אבל נראה שנתבסס על ראש מנוע של 127 שמתאים, ואותו נחדש. ובנוסף כל מה שצריך בבלוק המקורי ישופץ ויוחלף

בעתיד הרחוק השאיפה לשדרג המנוע לאבארט, אם יהיה כוח

נראה לי כבר יותר נדיר למצוא 133 מ 850 :?

פורסם

המכוניות הגיעו

הנה תמונות מההעמסה

המכונית מלטרון הועמסה בלעדי אז אין תמונות מזה

יש תמונות מהעמסת השתיים מאזור נתניה

היה קשה מאוד וזה דרש דחיפות וכיוונים רבים וגם גרירה עם הטנדר שלי חלק מהדרך לאדומה

כמו שניתן לראות מצב החלודה רע מאוד

המכוניות אצל המכונאי עכשיו, והוא הוריד אותי (בגסות) לקרקע המציאות וטוען שכדי לעשות פחחות ולהוציא אחת נורמלית מהן זה לא מעשי (יקר מדי).

אני עדיין לא הרמתי ידיים ומחפש פחח שאוהב את העבודה ומוכן לעבוד קשה, הרבה עבודת ריתוכים תהיה פה, ומה שלא ניתן להציל אני אביא מחול

כרגע החוסרים הם מכסה מטען (קדמי) שבכולן גמור

קורות צד שמחזיקות את הדלתות (למרות שאני חושב שבאחת מהן הן טובות מספיק אבל לא בטוח)

הפח שמתחת לדלתות החיצוני והפנימי

קורות בצידי חלון קדמי - מישהו יודע אם לפיאט אחרים יש קורות דומות?

ריצפה - לא נבדק עדיין לעומק, אני מניח שהיא גמורה

IMG00256-20120316-0942 - Copy.jpg

IMG00257-20120316-0942.jpg

IMG00258-20120316-1011.jpg

IMG00259-20120316-1012.jpg

IMG00260-20120316-1012.jpg

IMG00261-20120316-1012.jpg

IMG00266-20120316-1019.jpg

IMG00267-20120316-1021.jpg

פורסם

ישנן עוד תמונות של המכוניות

אבל בינתיים מבחינת הרכבים האדומה תיבחר לשיפוץ עם חלקים מהלבנה

לדעתי לא ניתן להוציא רכב נוסף ללא השקעה רבה (משהו בסגנון של ה NSU של ליאור)

ואני לא כל כך יודע מה לעשות לכן עם השלישית (האדומה מלטרון עם הגג נפתח) כי אין לי מקום לאחסן אותה

ללבנה הגג גמור קורות הדלתות וגם הרצפה, אבל המעטפת פח סבירה ותשמש לשיפוץ, וגם המנוע שלה מפתיע לטובה (לא אגלה במה כרגע)

האדומה היא היחידה עם גג טוב מאוד (פרט לקורות הקדמיות) וגוף סביר, הבעיות שלה הן קדימה גמור ומכסה קדמי (לכולן בעצם המכסה גמור) ורקבון בקורות של הדלתות, וכנפיים במצב לא משהו (לא חסר תקנה אבל לא משהו)

מה שנחמד זה שרוב הניקלים סביב החלונות והדלתות במצב מעולה, מה שפחות זה שאין לי פגוש קדמי

IMG00270-20120316-1314.jpg

IMG00272-20120316-1315.jpg

IMG00273-20120316-1316.jpg

IMG00275-20120316-1316.jpg

IMG00276-20120316-1316.jpg

IMG00277-20120316-1316.jpg

IMG00278-20120316-1316.jpg

IMG00279-20120316-1317.jpg

פורסם

קודם כל, אני מאחל לך המון בהצלחה ושאפו על האומץ.

אני גם נמצא כרגע בשיפוץ של רכב עם בעיות רקבון וחלודה (פולקסווגן וריאנט ברזיל 1975).

כמו שכתבו לך, הכי חשוב במקרים האלה זה מצב הקורות. רצפה אפשר להחליף, טלאים אפשר לעשות, אבל אלמנטים מבניים הרבה יותר קשה (אם בכלל אפשר).

כמו בהרבה דברים אחרים, השילוש הקדוש של איכות-זמן-כסף מתקיים וכאמור, אפשר לבחור רק 2. מנסיון, אין לי ספק שיהיה לך קשה מאד למצוא פחח שיסכים לפרוייקט במחיר "הגיוני" (ו50 אלף ש"ח כמו שהציע לי ליצן אחד, זה ממש לא הגיוני בעיני, כשגם ככה אני מוציא סכום גבוה בהרבה מהשווי הריאלי של הרכב...), אם בכלל.

בקיצור אני ממליץ לך לפעול כדלקמן:

* לחפש ברשת רכב כמו שלך במצב שאתה שואף להגיע אליו. (סתם לדוגמא, רפליקת אברת' יפה מהאיביי האיטלקי: http://annunci.ebay.it/annunci/auto/enna-annunci-enna/fiat-850-coupe-replica-abarth-1000-ot-d-epoca/19865615)

* לנסות ולהעריך כמה יעלה להביא את הרכב הזה לארץ בהסתמך על נסיון של אחרים כאן בפורום.

* להחליט בהתאם ובחישוב כלכלי "קר" (עם כל האהבה לרכבים והרצון להציל אותם) כמה שווה לך להשקיע.

אחרי השלב הזה אפשר להתחיל לעשות סבב פחחים ולהתחיל עם כאלה שמומלצים פה בפורום. אם יש לך איזושהי אפשרות לנייד את האקזמפלר "הטוב" (בעגלה נגררת למשל) זה יקל עליך מאד כי מעטים הפחחים שיבואו עד אליך לתת את ההצעה. כמו שנאמר: "הרוצה את הרב יבוא אליו" :wink:.

מהרגע שמצאת פחח שמוכן לעבוד במחיר שמקובל עליך, צריך להיות כל הזמן עם היד על הדופק. לא חסרים סיפורים על רכבים שיצאו מפחחות "כמו מהמפעל" ואחרי שלוש שנים נראו יותר גרוע מבהתחלה כשהחלודה חזרה מתחת להררי חומר. צריך להתעקש על פירוק כמה שיותר מלא (בהתאם לתקציב) ותיקון של כל הרקבונות. עוד מומלץ לבוא ולראות את העבודה לעיתים קרובות כדי להיות בטוח שהפחח באמת מפחח ולא משפכטל... :lol:.

זהו, מקווה שתרמתי לך משהו מהנסיון האישי שלי.

עריכה: לגבי המכסה הקדמי- תייבא אחד חדש. לרכב שלי אין זמינות חלקים חיצוניים כלל והפחח שלי מנסה לתקן מכסה רקוב מאד ככל יכולתו. אם כל המאמץ וההשקעה, זה לעלם לא יהיה טוב יותר (או זול יותר) מחלק מקורי במצב טוב.

יום אחד גם לי תהיה אוסטין אלגרו 1.3 שנת 78,

עם תא נוסעים אפוף עשן ומאורר שחותך אצבעות... :roflmao:

ורדה הוריאנט *כבר לא* מחכה לחלקים מברזיל... (הגיעו בשלום)

• תוכן חדש...