Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5209 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 41
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

קראתי קצת על נושא הנקודות בצמיגים, ואני חושב שהמקור הטוב ביותר שהגעתי אליו הוא האתר של ברידג'סטון. אני משער שההסבר תקף לגבי כל היצרנים, אבל לגבי משמעות הנקודות הצהובות והאדומות של בריג'דסטון ההסבר הוא כזה:

נקודה צהובה - מייצגת את הנקודה הקלה ביותר על הצמיג, הנקודה שבה הצמיג שוקל הכי פחות.

נקודה אדומה - מייצגת את הנקודה בה הצמיג מייצר הכי הרבה כוח צנטרפוגלי ובשעת הסיבוב זו הנקודה בה הצמיג הכי הרבה "זורק" או מנסה לברוח מהג'אנט.

לפי ברידג'סטון, ג'אנטים מברזל פחות מאוזנים מג'אנטים סגסוגת (לדעתי זה בגלל שג'נאטים ברזל מיוצרים ביציקה ואילו סגסוגת בחריטה) ולכן בג'אנטים מברזל ולעיתים גם בג'אנט סגסוגת יש לרוב מין שגם קטן בהיקף שמייצג את הנקודה הכי קלה בג'אנט. במקרה וקיים שגם כזה בג'אנט מברזל או במגנזיום יש להתקין את הצמיג עם הנקודה האדומה מול השגם. במידה ואין שגם בג'אנט יש להתקין את הנקודה אדומה מול הונטיל.

במידה ועל הצמיג אין נקודה אדומה ויש רק נקודה צהובה - יש למקם את הנקודה הצהובה מול פתח הונטיל.

זו לפחות התורה לפי ברידג'סטון. אני משער שמשמעות הנקודות אצל יצרנים אחרים זהה אך אני לא בטוח שהצבעים זהים.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

כך או אחרת, מרגע שהצמיג עולה על מכונת האיזון והמשקולות מודבקות במקום כל הנקודות הצבעוניות מאבדות מחשיבותן.

Para comer bien hay que saber manejar

"Dona Rosa"

פורסם

נכון, אבל התקנת הצמיג על החישוק לפני תחילת האיזון ולפי הנקודות הנכונות תעזור להפחית את מספר המשקולות להם יזדקק הצמיגאי, זוהי מטרתן מלכתחילה.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

איתמר - הסבר שבהחלט מחזיק מים ושאם נסכם אותו אז:

* פעלת לפי ההוראות - תדרש למשקולת איזון במשקל מינימלי.

* לא פעלת לפי ההוראות - משקלה של משקולת האיזון יעלה.

כך או כך - ממכונת האיזון הגלגל המורכב אמור לצאת כשהוא מאוזן לחלוטין.

פורסם

אחרי 2,600 ק"מ R1R שלי נראים כאילו חצי מהסוליה כבר הלכה.

אם אגיע איתם ל-5,000 אהיה מאוד מרוצה מאורך החיים שלהם. אבל לא בטוח שהם יחזיקו מעמד עד אז.

כבר קניתי AD08.

מבחינת המחיר הם עלו בדיוק פי 2 מ-R1R - כך שמבחינתי טויו נותנים תמורה מצויינת לכסף.

let the sun shine, let the :idea: glow, let the life flow :)

פורסם

גם אני לא עובר איתם יותר מ 5 אלף והולכים לזבל,הבעיה עם הטוויו שהם אוחזים מצוין בהתחלה אבל אחרי X זמן האחיזה מתחילה לרדת ברמה שמאוד מורגשת.

מבעס שאין משהו באיזור של המחיר ולרמה שלהם.

Croc אצלך איפה הצמיג נגמר בדפנות?אני גומר אותם באמצע הופכים להיות סליקים,ןלא משנה כמה לחץ אוויר שאני מוריד אוו מעלה.

פורסם
קראתי קצת על נושא הנקודות בצמיגים, ואני חושב שהמקור הטוב ביותר שהגעתי אליו הוא האתר של ברידג'סטון. אני משער שההסבר תקף לגבי כל היצרנים, אבל לגבי משמעות הנקודות הצהובות והאדומות של בריג'דסטון ההסבר הוא כזה:

נקודה צהובה - מייצגת את הנקודה הקלה ביותר על הצמיג, הנקודה שבה הצמיג שוקל הכי פחות.

נקודה אדומה - מייצגת את הנקודה בה הצמיג מייצר הכי הרבה כוח צנטרפוגלי ובשעת הסיבוב זו הנקודה בה הצמיג הכי הרבה "זורק" או מנסה לברוח מהג'אנט.

לפי ברידג'סטון, ג'אנטים מברזל פחות מאוזנים מג'אנטים סגסוגת (לדעתי זה בגלל שג'נאטים ברזל מיוצרים ביציקה ואילו סגסוגת בחריטה) ולכן בג'אנטים מברזל ולעיתים גם בג'אנט סגסוגת יש לרוב מין שגם קטן בהיקף שמייצג את הנקודה הכי קלה בג'אנט. במקרה וקיים שגם כזה בג'אנט מברזל או במגנזיום יש להתקין את הצמיג עם הנקודה האדומה מול השגם. במידה ואין שגם בג'אנט יש להתקין את הנקודה אדומה מול הונטיל.

במידה ועל הצמיג אין נקודה אדומה ויש רק נקודה צהובה - יש למקם את הנקודה הצהובה מול פתח הונטיל.

זו לפחות התורה לפי ברידג'סטון. אני משער שמשמעות הנקודות אצל יצרנים אחרים זהה אך אני לא בטוח שהצבעים זהים.

איתמר.

רק לתיקון,

ג'אנט ברזל מיוצר בכיפוף וריתוכים ורוב ג'אנטי הסגסוגת כן מיוצרים ביציקה ולא בחריטה (CNC) מגוש שלם של מתכת

לסלי

"There's one arena of motor sport where everyone's a hero. One where the skill is not in the deftness of steering, nor the late application of brakes. Nor that intuitive feel for a car's limits. This a sport where the real display of talent is just turning up on race day." TOP-GEAR on drag racing.

פורסם
גם אני לא עובר איתם יותר מ 5 אלף והולכים לזבל,הבעיה עם הטוויו שהם אוחזים מצוין בהתחלה אבל אחרי X זמן האחיזה מתחילה לרדת ברמה שמאוד מורגשת.

מבעס שאין משהו באיזור של המחיר ולרמה שלהם.

Croc אצלך איפה הצמיג נגמר בדפנות?אני גומר אותם באמצע הופכים להיות סליקים,ןלא משנה כמה לחץ אוויר שאני מוריד אוו מעלה.

זה תלוי בסגנון הנהגה כמובן.

אני מניח שעם זחילה בפקק הם היו מחזיקים הרבה יותר.

אצלי כל הצמיגים נשחקים בצד הפנימי - תוצאה של קאמברים סביב 2 מעלות.

דווקא הדפנה החיצונית נראית במצב מעולה. שכחתי כבר מה זה תת היגוי :lol:

ואני נוסע עם לחץ אוויר של 36-39 על חם.

let the sun shine, let the :idea: glow, let the life flow :)

• תוכן חדש...