Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5250 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

אני מתכוון לבצע טיפול במסגרתו : החלפת מסנן שמן, ניקוז שמן, ניקוז שמן גיר, החלפת פילטר דלק, ניקוי פילטר אוויר, החלפת פלאגים.

נקודת הפתיחה שלי מבחינת כלים זמינים לעבודה בבית היא 0, ברשותי הכלים הבסיסיים ביותר שנמצאים בכל בית ואף אחד מהם לא ישרת אותי עבור הפעולות הללו.

אבקש ממי שיכול לפרט את סוג הכלים שאני צריך לביצוע הטיפול שציינתי, בנוסף אשמח להמלצה לגבי מקום במרכז ממנו אפשר לקנות את הכלים במחיר הגון (לא מחפש כלים ברמות מוגזמות).

עוד נקודה היא שאת הטיפול אני מתכוון לעשות בחניית הבית, בלי ליפט או כל מתקן הרמה. מה הדרך הבטוחה והנכונה להרים את הרכב לצורך הטיפול? סטופרים לגלגל? שמעתי גם על משולשי תמיכה שמכניסים בשני דפנות הרכב לאחר ההרמה עם הג'ק.

תודה, ממתין לתשובותיכם!

פורסם

לדעתי:

1- סט בוקסות דרייב 1/2" (תחפש סט שכלול בתוכו גם בוקסות לפלאגים).

2- מפתח לפילטרים (בשביל הפילטר שמן).

3- סט מברגים טוב.

4- משפך פלסטיק (למילוי שמן)

כמובן שכדאי לארגן מבעוד מועד כלי קיבול לריקון השמן.

אני אישית לא מרים את רכבי בעת טיפולים. (אפלאוז) מה גם שעדיף שהרכב יהיה מאוזן בעת הטיפול (נוזלים מתנקזים לחלוטין וכמו כן בעת המילוי המפלס במדיד הוא המפלס האמיתי.

כמו כן בגירים ידניים - אם אתה מתכוון להחליף שמן בגיר - פתח מילוי השמן קטן יותר ולכך צריך משפך עם צינור דק.

בהצלחה

נ.ב. אלו רק הכלים הבסיסיים לצורך טיפול. תמיד כדאי שיהיו יותר כלים.. :)

HU: clarion 786Amp1: jbl 1004 Amp2: sundown audio sae1000d comp': polk audio 5251 db SUB:polk audio sr 12dvc

פורסם

דעתי בעניין שלא כדאי בכלל לעשות טיפול בבית,

לך למוסך לעשות את הטיפול, יעלה לך 350 ש"ח מקסימום כולל בדיקת בלמים,

כשאתה עושה לבד יתכנו הבעיות הבאות :

חלק מסויים לא מתאים ואז אתה תקוע,

נזק שאתה עלול לגרום עקב הרכבה לא טובה של הפלגים,

בעיית פתיחת פלגים או פילטר שמן,

סירבול העבודה בעיקר בכניסה מתחת לאוטו בעיקר בימים הקרים,

בלמים אתה לא יודע לבדוק,

מוסך יכול לאתר בעיות נוספות מתחת לליפט,

הזמן שיקח לך לעשות טיפול פי כמה מזמן של מוסך,

החלקים יעלו לך כמעט כמו הטיפול במוסך,

אני מבין את עניין הסיפוק, עברתי את זה וגיליתי שלא משתלם.

פורד קפרי 1600GT 1973 + פורד קורטינה 1975 1600XL + פורד פוקוס 2005 1600 GHIA

מעוניין במידע על קפרי או כל פורדים ישנים אחרים נטושים/זרוקים/למכירה.

פורסם
דעתי בעניין שלא כדאי בכלל לעשות טיפול בבית,

לך למוסך לעשות את הטיפול, יעלה לך 350 ש"ח מקסימום כולל בדיקת בלמים,

.

ממש לא 350 ש"ח , פלאגים 100 לפחות, שמן 50 , פילטר שמן 40 , ויש עוד חומרים , עבודה , מע"מ...

נראה לי בכיוןן 600 שקל לפחות.

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

פורסם

נקודת הפתיחה שלי מבחינת כלים זמינים לעבודה בבית היא 0

לא הייתי רוצה להיות משבית שמחות, אבל כשמגיע אדם שאין לו כלים בבית ומבקש עזרה בהתכתבות בטיפול ברכב,

אני טוען - אל תיגע

על מנת לבצע טיפולים ברכבים, אפילו הפשוטים ביותר יש צורך בחוש טכני, לרוב חוש טכני מלווה במגוון כלים אותם אסף בעל החוש במשך השנים.

אדם אשר לא הרגיש צורך לאסוף כלים כל חייו ,כנראה זה לא ממש עניין אותו עד היום ולכן עצתי - אל תיגע

פורסם
ממש לא 350 ש"ח , פלאגים 100 לפחות, שמן 50 , פילטר שמן 40 , ויש עוד חומרים , עבודה , מע"מ...

נראה לי בכיוןן 600 שקל לפחות.

במוסך שלי אני משלם 350 עבור פורד פוקוס עם חלקים מקוריים.

פורד קפרי 1600GT 1973 + פורד קורטינה 1975 1600XL + פורד פוקוס 2005 1600 GHIA

מעוניין במידע על קפרי או כל פורדים ישנים אחרים נטושים/זרוקים/למכירה.

פורסם
לא הייתי רוצה להיות משבית שמחות, אבל כשמגיע אדם שאין לו כלים בבית ומבקש עזרה בהתכתבות בטיפול ברכב,

אני טוען - אל תיגע

על מנת לבצע טיפולים ברכבים, אפילו הפשוטים ביותר יש צורך בחוש טכני, לרוב חוש טכני מלווה במגוון כלים אותם אסף בעל החוש במשך השנים.

אדם אשר לא הרגיש צורך לאסוף כלים כל חייו ,כנראה זה לא ממש עניין אותו עד היום ולכן עצתי - אל תיגע

"עדיף מאוחר מאשר אף-פעם", אין לי ליפט/מוסך/חניון פרטי/חברים שמשחקים ברכבים כל היום, אבל בשלב מסויים החלטתי שאני גם רוצה לדעת ולא רק לשלם ולהסתכל מהצד, מקבל את ההמלצה בנוגע לחוסר פראקטיות של הטיפול בבית אבל לא את האמירה שאם זה לא עניין אותי עד עכשיו אז צריך להשאיר את העבודה והכסף למוסכים בלבד.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אם לא תתחיל עכשיו, בחיים לא תתחיל.

אם המטרה שלך היא רק לחסוך את עלות העבודה של המוסך אז באמת חבל שתתעסק ותשבור משהו, תצטרך להזמין גרר למוסך ותתבאס מהחיים, אבל אם אתה עושה זאת בשביל התחביב ובשביל ללמוד, ולא בשביל החיסכון, אני לא מבין למה לא לנסות. תתחיל מדברים פשוטים כמו החלפת שמן ומסננים, אני לא מכיר את הרכב הזה ספציפית, אבל כמה מסובך זה כבר יכול להיות?

רק בדברים שקשורים לבטיחות (בלמים) אל תגע - זה רק לבעל מקצוע!

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

לדעתי תתחיל ותנסה , קח בחשבון שתמיד אתה יכול להרוס ואז התיקון אצל בעל מקצוע יכול להיות יקר יותר.

לגבי הרכב. אני לא נכנס מתחת לרכב אלא אם הוא על בוקים ובטוח שאסור להכנס מתחת לרכב שהוא על ג'ק.

תקנה לך 4 בוקים (עולים קצת יותר מ 100 ש"ח לזוג) תרים קצת את הרכב ואז יהיה לך יותר קל להכנס.

מומלץ גם בנוסף לכלים לקנות ספר או לחפש מדריכים ביוטיוב לביצוע הפעולות הללו בכדי שתוכל להסתכל וללמוד.

כלים ראיתי במודעה כאן http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=3283135&postcount=1297

יש כאן כלים מעניינים.

ואל תשכח שמן מנוע אסור לשפוך לביוב או סתם על האדמה הוא מזהם , יש לאסוף לתוך מיכל פלסטיק ואז אפשר לגשת לכל מוסך ולמסור שם בד"כ יסכימו לקבל אותו למחזור שלהם.

כנל גם לגבי פילטר שמן

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

פורסם

תודה. כנראה שאעשה עם חבר שמחזיק את אותו רכב מזה כמה שנים, אם לא יזדמן-אלך על אופציית המוסך.

בהזדמנות זו אשאל כמה צריך לעלות טיפול 10,000 לסובארו? והמלצות לגבי מוסך טוב בראשון לציון והסביבה.

פורסם

לפי בקשתך, אני ממליץ לך לפנות לבני.ל, מראשון לציון. יש ברשותו למכירה מלאי מעניין של כלים מקצועיים, מסוגים שונים.

ואם אתה כבר שם, השאר את הסובארו שלך לטיפול. בני הוא מהמכונאים המוכנים לטפל ברכבי אספנות ויש שיאמרו הטוב מביניהם.

אה, כן, הוא מומחה לסובארו....

תורת היחסות, מיוחסת לאלברט איינשטיין. ההסבר, שלי!

לפני שאתה עונה "חרא" לשאלה, מה שלומך, חשוב רגע מה זה "חרא", בשביל בן אדם שסובל מעצירות!

פורסם

שאתה הולך לרכוש סט פלגים חשוב לעדכן את המוכר עם האוטו שלך עם הצתה אלקטרונית או פלטינה

פילטר דלק יושב מאחורה ולא בתוך תא המנוע

שים שמן איכותי גם אם הוא עולה הרבה יותר

תרכוש פילטר שמן רק עם על חוזר

בהצלחה

• תוכן חדש...